Η υγιεινή διατροφή κάνει καλό στον οργανισμό, αλλά όχι στην ...τσέπη.
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όσοι θέλουν να τρέφονται υγιεινά, θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, αφού τα υγιεινά τρόφιμα κοστίζουν τρεις φορές περισσότερο από τα ανθυγιεινά.
Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα "Τelegraph", oι τιμές των υγιεινών τροφίμων, όπως οι τομάτες, o σολομός και τα γιαούρτια είναι αρκετά πιο υψηλές σε σχέση με αυτές των ανθυγιεινών τροφών, όπως το junk food.
Η έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική "Telegraph" δείχνει ότι η αύξηση της τιμής των υγιεινών τροφών αποπροσανατολίζει το κοινό , δημιουργεί διατροφική ανασφάλεια στρέφοντας τους καταναλωτές προς το φτηνό φαγητό, που είναι το junk food.
Oι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις τιμές 94 τροφίμων και ποτών, μεταξύ των ετών 2002 και 2012. Ο κατάλογος των τροφίμων που θεωρούνται υγιεινά, όπως ο σολομός το γιαούρτι, έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας. Κάνοντας σύγκριση των τιμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, από άποψη κόστους, το ανθυγιεινό φαγητό συμφέρει. Ο επικεφαλής της μελέτης, Νίκολας Τζόουνς , ζήτησε μάλιστα σε επιστολή του προς την κυβέρνηση του Λονδίνου να ρίξει τις τιμές των υγιεινών τροφίμων λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας κυρίως στις νέες ηλικίες.
Η έρευνα των Βρετανών επιστημόνων έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατη μελέτη Αμερικανών ερευνητών από το "State University of New York", σύμφωνα με την οποία, για όσους αποφασίζουν να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, το μακροπρόθεσμο κόστος για την διατροφή μπορεί να είναι ακόμα χαμηλότερο, με αποτέλεσμα το όφελος να είναι διπλό όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την... τσέπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου