Τότε φάτε αυτές τις τροφές:
ΛαχανικάΚαταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, αν μπορείτε μάλιστα και περισσότερες, για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, εγκεφαλικού και καρκίνου.
Γιαούρτι
Καταναλώνετε ημιάπαχο γιαούρτι καθημερινά. Είναι γεμάτο προβιοτικά, στα οποία έχει επικεντρωθεί η έρευνα σχετικά με τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που ενδεχομένως διαθέτουν.
Ψάρι
Τρώγετε ψάρι δύο με τρεις φορές τη βδομάδα. Φρπντίστε τουλάχιστον η μία να είναι λιπαρό ψάρι, όπως σολομός, για τα λιπαρά οξέα Ω3, που είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία προκαλεί ασθένειες.
Επικεντρωθείτε στις φυτικές ίνες
Καταναλώνετε θερμίδες –τουλάχιστον 25 γρ. την ημέρα- τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και σιτηρά ολικής αλέσεως. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.
Καρπούς
Τρώγετε ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια Αιγίνης και καρύδια, για να καταπολεμήσετε τις καρδιοπάθειες, αλλά περιοριστείτε σε μία χούφτα την ημέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου