Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Maroon 5 - Animals


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

 
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναφέρεται:
«Πριν 6 χρόνια, στις 6 Δεκέμβρη 2008, πραγματοποιήθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, στο έδαφος της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αντιλαϊκό αυλάκι.
Διαχρονικά η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας συμπληρώνεται από την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής για την περιφρούρηση του συστήματος της ανεργίας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.
Σήμερα η κυβέρνηση με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να επιβληθεί η υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Γι’ αυτό στέλνουν εισαγγελείς στα σχολεία ενάντια στους μαθητές που αγωνίζονται, γι’ αυτό παίρνουν μέτρα που στρέφονται ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, γι’ αυτό σχεδιάζουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο να περιοριστεί το δικαίωμα στην απεργία.
Κάνουμε στην άκρη το εμπόριο φόβου, αυταπατών και αποπροσανατολισμού. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση και τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Για το δικαίωμά μας στη μόρφωση ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Για ζωή με δικαιώματα. Να δυναμώσει σε όλους τους χώρους που ζει, μορφώνεται και δουλεύει η νεολαία, η συζήτηση, η συλλογική διεκδίκηση και δράση, η λαϊκή συμμαχία ενάντια στην ΕΕ, στην εξουσία των μονοπωλίων, τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Δε δεχόμαστε τα ψίχουλα στο στόμα για να μας περνάνε αλυσίδες στα πόδια. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Αυτή τη στιγμή, που πρέπει να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην νέα αντιλαϊκή επίθεση και την καταστολή, μόνο ερωτηματικά προκαλεί για τους σκοπούς και στόχους που υπηρετεί, η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια».

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Κυριακή ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση

 
 
Όλοι στους δρόμους να ανατρέψουμε τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση, τονίζει το ΠΑΜΕ. Την Πέμπτη διοργάνωσε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, σε κυβερνητικά κτίρια. Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη θα γίνουν πάνω από 1.000 εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και πικετοφορίες σε γειτονιές ενώ ανάλογη πολύμορφη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Δεκέμβρη.
Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Στις 5 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη είναι στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:
«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!
Την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, συνδικάτα και εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, σε κυβερνητικά κτίρια.
Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, πανελλαδική πανεξόρμηση παντού σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους χώρους δουλειάς! Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το νέο σφαγιασμό που προετοιμάζεται.
Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια!
Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται. Οι αλλαγές που προετοιμάζουν, θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.
Κάθε σωματείο, κάθε συνταξιουχική οργάνωση, κάθε γυναικείος σύλλογος, κάθε σύλλογος νεολαίας, να μπει μπροστά, να πάρει την ευθύνη και τη θέση του στον αγώνα.
Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!
Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!
  • Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Συζητούν και στοχεύουν στην προσαρμογή των συντάξεων στα όρια του "ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος", δηλαδή σε ένα μέτρο της ΕΕ που είναι φτιαγμένο μόνο και μόνο για να ρίχνει συνολικά προς τα κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις, τη στιγμή που το λαϊκό εισόδημα βρίσκεται ήδη στα όρια της ανέχειας.
  • Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Θίγει κυρίως παλιούς ασφαλισμένους, που μπορεί να είχαν μπει στην παραγωγή ακόμα και από τη δεκαετία του '70, αλλά είτε τους λείπει ο αναγκαίος αριθμός ενσήμων είτε το όριο ηλικίας. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία και μεταβατικά όρια ηλικίας πριν το 62ο έτος.
  • Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα! Δηλαδή ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους -που σήμερα η ανεργία τους θερίζει, που εργάζονται με 2ωρα και 3ωρα και σε προγράμματα απασχόλησης- η σύνταξη με τη μορφή που γνωρίζουμε ως σήμερα, δεν θα υπάρχει.
  • Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις, μαγειρεύοντας ξανά και ξανά τους συντελεστές αναπλήρωσης και τα κριτήρια, έτσι ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.
  • Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.
  • Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!
  • Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη, με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!
  • Προωθούν νέα μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα, τη στιγμή που ως σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από 5 μισθούς το χρόνο.
Τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρείες!
Οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις και ο βαθιά αντιδραστικός αντιασφαλιστικός νόμος του 2010, που μπαίνει σε εφαρμογή από αρχή του έτους, δεν τους αρκεί. Νομοθετούν συνεχώς μέτρα που απαλλάσσουν το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία από τις ευθύνες τους στο Ασφαλιστικό. Θέλουν η σύνταξη και η υγεία να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές μας, ώστε να απαλλαγούν σταδιακά από τις ευθύνες τους.
Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους.
Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
Να μη χαρίσουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε.
  • Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
  • Να μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.
Τα μέτρα που θέλουν να φέρουν, υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους, μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!
Αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!
Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ!
Δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή!
Να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης!
Να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 7 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια!».
 

31ος Δρόμος Ελευθερίας «Θερμοπύλες Αλαμάνα Γοργοπόταμος»

Ο Δήμος Λαμίας, η Ένωση Πτυχιούχων Φυσ. Αγ. Ν. Φθ/δας, ο Σύλλογος Παλαιών Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας θα διοργανώσουν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία 31ος Δρόμος Ελευθερίας «Θερμοπύλες Αλαμάνα Γοργοπόταμος». Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:
Runner Magazine Κρύωμα; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω
«Ημερομηνία – τόπος τέλεσης: 14 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 με αφετηρία τις Θερμοπύλες τον ανδριάντα του Λεωνίδα. Οι αθλητές –τριες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θερμοπύλες – Αλαμάνα μέσω της Π.Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και θα τερματίσουν στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ , περνώντας τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Λαμίας - Δαμάστας – Ηράκλειας – Μοσχοχωρίου – Ν. Κρικέλου – Αλεποσπίτων, μπρος στη εκκλησία του Γοργοποτάμου.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ- Δρόμος επί ανωμάλου εδάφους (άσφαλτος) 17000 μ.
- 5000 μ (στην ίδια διαδρομή αφετηρία Μοσχοχώρι) για όλες τις ηλικίες.
- Δρόμος 1500μ για μαθητές – τριες Δημοτικών Σχολείων.
- Για περιπατητές 17000.
Δικαίωμα συμμετοχήςα. Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές – τριες όλων των ηλικιών που ανήκουν στη δύναμη Συλλόγων του Σ. Ε. Γ. Α. Σ, αθλητές Συλλόγων Δρομέων Υγείας , μεμονωμένοι αθλητές – τριες, αθλητές – τριες με Ειδικές ικανότητες και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί.
β. Δρόμος 5000μ, γίνεται για πρώτη φορά, με αφετηρία το Μοσχοχώρι ΠΕΟ Λαμίας – Αθηνών και τερματισμό στο ίδιο χώρο με τα 17000.
γ. Για τους μαθητές – αθλητές Δημοτικών Σχολείων θα γίνει αγώνας 1500μ με αφετηρία την πλατεία του Δ. Διαμερίσματος Αλεποσπίτων του Δήμου Λαμίας και τερματισμό , στο ίδιο χώρο με το τερματισμό των 17000μ.
δ. Αθλητές – τριες όλων των ηλικιών που για διαφόρους λόγους επιθυμούν να διανύσουν την ιστορική διαδρομή, ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΑΛΑΜΑΝΑ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ και δεν μπορούν να την τρέξουν, θα περπατήσουν την διαδρομή με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Λεωνίδα και ώρα εκκίνησης 10.00.
Στους περιπατητές και στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Οι συμμετέχοντες αθλητές θα επιβαρύνονται με το ποσό των 10 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του αγώνα.Στο ποσόν των 10 ευρώ, περιλαμβάνεται και αναμνηστικό μπλουζάκι, με την παράσταση της διαδρομής που θα παραδίδεται στους αθλητές μαζί με τον αριθμό συμμετοχής.Οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά , εκτός από όσους επιθυμούν να τους δοθεί αναμνηστικό μπλουζάκι οπότε θα καταβάλουν 5 ευρώ και θα το δηλώσουν με τη κατάθεση της συμμετοχής τους έως τη Παρασκευή 5.12.14. Τα χρήματα θα κατατίθενται στο λογ/σμο της Alpha (GR 3701402100210002002016519) στο όνομα Σπηλιοπούλου Αικατερίνη.
Οι συμμετέχοντες Αθλητές των 17 & 5 χιλ στους οποίους θα δοθούν τα αναμνηστικά μπλουζάκια, παρακαλούνται στη δήλωση τους, να αναφέρουν το μέγεθος, προκειμένου πριν τον αγώνα, με τη παράδοση του αριθμού του να παραλάβουν το σωστό μέγεθος.
Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν έως την Παρασκευή 5.12.14 προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των οργανωτών.
Οι δηλώσεις μπορούν να σταλούν, με Fax στο 2231039958, ηλεκτρονικά στο george-spiliopoulos@hotmail.com και τηλεφωνικά στο 2231039958.Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά (17:00 – 19:00) στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δ. Α. Κ Λαμίας , και στο κατάστημα Αθλητικών ειδών (NRG spots), το ΔΙΧΤΥ, Χατζοπούλου 1 Λαμία καθημερινά.
Για να κατεβάσετε τη δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.
Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώναΠαρακαλούνται οι Σύλλογοι Δρομέων Υγείας προκειμένου να μας διευκολύνουν να στείλουν έγκαιρα τις δηλώσεις συμμετοχής.
Ιατρικός έλεγχος: Οι αθλητές – τριες με ευθύνη τους πρέπει να εξετασθούν από ΙΑΤΡΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς και μπορούν να αγωνισθούν χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.
Παράδοση αριθμών: Οι αριθμοί θα παραδοθούν στους χώρους εκκίνησης.
Τεχνικές οδηγίες: Ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η διαδρομή καλύπτεται εξ ολοκλήρου από άσφαλτο. Ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές δεν υπάρχουν. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Διεθνείς κανονισμούς.
Βραβεύσεις συμμετεχόντων:α. Σε όλους τους αθλητές των 17000 χιλιομέτρων και 5000μ που θα τερματίσουν, έκτος από το αναμνηστικό μπλουζάκι, θα τους δοθεί στον τερματισμό, μετάλλιο με τη παράσταση της διαδρομής και αναμνηστικό δίπλωμα.
β. Στους Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και στους Περιπατητές θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.
γ. Στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν: κύπελλο μετάλλιο στους πρώτους , και μετάλλιο στους δεύτερους και τρίτους.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝΑθλητές – τριες (Μαθητές – τριες) Δημοτικών Σχολείων.
Στο δρόμο των 5000 μ μπορούν να πάρουν μέρος όσοι – όσες επιθυμούν ανεξαρτήτου ηλικίας.
Αθλητές – τριες (Α1 – Θ1) 12 ετών έως 15 (2002 -1999)
‘’ (Α2 – Θ2) 16 ‘’ ‘’ 19 (1998 –1995)
‘’ (Α3 – Θ3) 20 ΄΄ ΄΄ 29 (1994 - 19885)
‘’ (Α4 – Θ4) 30 ΄΄ ΄΄ 39 (1984 – 1975)
‘’ (Α5 – Θ5) 40 ‘’ ‘’ 49 (1974 – 1965)
’’ (Α6 – Θ6) 50 ‘’ ‘’ 59 (1964 – 1955)
‘’ (Α7 – Θ7) 60 ‘’ ‘’ 69 (1954 – 1945)
‘’ (Α8 – Θ8) 70 ‘’ ‘’ και άνω 1944…..
‘’ με ειδικές ανάγκες Α. Μ. Ε. Α

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΕΞΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

ΣΔΥΠ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί ο 28ος Βαρτζάκειος Δρόμος από τον ΣΔΥ Πειραιά με κεντικό σύνθημα "Τρέχουμε κατά του ρατσισμού". Στον αγώνα που είχε απόσταση 15 χλμ. τερμάτισαν 717 δρομείς ενώ έγινε και αγώνας για παιδιά.
Στα αποτελέσματα, πρώτος ήταν ο Γιώργος Μένης σε 51:57, με τον Γιάννη Χαμόδρακας να έπεται σε 54:47 τον Χρύσανθο Ακριτίδη να είναι τρίτος σε 54:59. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Πηνελόπη Δρακοπούλου σε 1:06:57, η Ελίνα Μακρίδη ακολούθησε σε 1:10:18 και τρίτη τερμάτισε η Γεωργία Γιώτη σε 1:11:07.

ΤΡΕΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Νέος προσωπικός καλύτερος χρόνος στα 15χλμ, με χρόνο 1:19 και κάτι. Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Όλο και πιο ευχάριστα και γρήγορα για νέες κατακτήσεις προσωπικών επιτευγμάτων, σε αγώνες δρόμου ταχύτητας και αντοχής. Επόμενος αγώνας στην λίμνη βουλιαγμένης στα 10χλμ ή στον δρόμο ελευθερίας στον Γοργοπόταμο 17χλμ την 14 Δεκεμβρίου. Συνεχίζουμε δυνατά.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοκτόνησε οροθετική ιερόδουλη που είχε συλληφθεί το 2012



Πάντα ζούσαμε σε μια κωλοκοινωνία, μη αξιών, περιφρόνησης και χυδαιότητας κατά του αδυνάτου, κατά του ασθενή, κατά του διαφορετικού και το βάζαμε στην άκρη, στο περιθώριο. Άντε και γαμηθείτε υποκριτές, φαρισαίοι. Το αίμα κάθε ταλαιπωρημένης ψυχής στα κεφάλια σας. Τι έχει να πει ο υπεύθυνος υπουργός τότε υγείας για την εξέλιξη αυτή; Στα αρχίδια του. Άλλη μια περιθωριακή, άχρηστη ύπαρξη μας άδειασε την γωνιά.  Ακολουθεί η είδηση παρακάτω για το κακόμοιρο κορίτσι, που μπορεί να έκανε πολλές αμαρτίες στην ζωή της αλλά ήταν άλλη μια ύπαρξη που άξιζε την φροντίδα μας και την προσοχή μας και όχι μόνο το πουλί μας.

Η ζωή δεν είναι χάρισμα και προνόμιο μόνο των αρείων, αρίστων και των κατα καιρούς δυνατών. Η ζωή ορίζεται από την πολυχρωμία και την ενέργεια της διαφορετικότητας. Η ετερογένεια γεννά αλήθεια και ωριμάζει τις κοινωνίες και όχι η πλαστή ομογεννοποίηση και μαζοποίηση των καθεστωτικών αντιλήψεων περί υγειούς και σωστού. Επιτέλους ανοχή και σεβασμό στις ανθρώπινες ψυχές, που ψάχνουν εναγωνίως λίγη αποδοχή και γαλήνη στη ζωή και όχι στο θάνατο. Άντε γαμηθείτε υποκριτές, φασίστες και τάχα υπεράνθρωποι.

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές, όπως ανέφερε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές με μια ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο tomov.

Τότε, το 2012, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οροθετικών ιερόδουλων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όπως, ανέφερε η κα Μπότση, η Κατερίνα πριν από μερικές ημέρες άφησε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα και πήρε την τελευταία της δόση.

Η ανάρτηση της Χρύσας Μπότση αναφέρει αναλυτικά:

«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ήταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.

»Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το «αδίκημα» της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πανελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.

»Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε οτι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε ν’ απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή ν’ αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;

»Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Όλα πήγαν «καλά». Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μ’ εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τα’ ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της πάντα εκεί, κοντά της.

»Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .

»Συγγνώμη για τη φόρτιση…
Χρύσα Μπότση

»Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές

Η κηδεία της Κατερίνας θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Κορωπί, στις 3.30.

David Guetta – “Dangerous” (Sam Martin Acoustic Piano Cover)





Για ένα μικρό, γλυκό και δυναμικό κορίτσι, που έχει φτερά από ατσάλι και σου δίνει την δύναμη να ζεις επικινδύνως.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κομμουνιστή δήμαρχο ανέδειξε ο ιστορικός Δήμος της Καισαριανής

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Δήμος Καισαριανής, μετά τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν σήμερα με ποσοστό 51,52% έναντι 48,48% του αντιπάλου του. Η Καισαριανή είναι ένας επιπλέον δήμος που έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις δήμους που έχουν ήδη αναδείξει δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Ηλίας Σταμέλος είναι ο τέταρτος κομμουνιστής δήμαρχος σε αυτήν την ιστορική συνοικία της Αθήνας και το αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα αντίστασης στις λογικές της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Στην Καισαριανή βρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Δείτε ΕΔΩ βίντεο με τη δήλωσή του).
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής, από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δήμαρχος αγωνιστής, όχι διαχειριστής» και «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Αυτή την ώρα, στην κεντρική πλατεία το γλέντι έχει ανάψει με χορό και τραγούδια.
Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καισαριανή εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ).
Από νωρίς το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί, αναμένοντας τα αποτελέσματα.
Στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, πανηγυρισμούς και συνθήματα. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο).
Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση του Ηλία Σταμέλου προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα - Δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, συνταξιούχων, μεταναστών, φοιτητών και μαθητών από την Ομόνοια, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.
«Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Σπάμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς» το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες απεργοί.
Στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Με συνθήματα όπως «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω» και «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» να δονούν την ατμόσφαιρα, χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν δυναμικά από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα. (Δείτε βίντεο από την προσυγκέντρωση του ΜΑΣ ΕΔΩ)
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ ιδιαίτερα δυναμικό «παρών» έδωσαν οι αγωνιζόμενοι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής 5μελών και 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων.
Με το πανό τους και τα συνθήματά τους συμμετείχαν εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης. Κεντρικό τους σύνθημα: «Η ζωή μας δε χωράει σε 5μηνα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Οι νέοι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης διεκδικούν: Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ, μηνιαία καταβολή του μισθού, καμία παρακράτηση από την εφορία στους ήδη πενιχρούς μισθούς που παίρνουν από τα προγράμματα, να έχουν δικαίωμα σε άδειες ασθενείας, κατάργηση των ΚΕΚ - των σύγχρονων δουλεμπορικών, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. (Δείτε παρακάτω φωτό)
Μαζική η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Πλημμύρισε η πλατεία Ομονοίας από τη συγκέντρωση. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους και προς την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ ότι δεν θα δεχτούμε την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τη φτώχεια και την ανέχεια, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Coca Cola», όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται 14 μήνες σε απεργία διεκδικώντας ακύρωση των απολύσεων και επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Ο Στάθης Σαχινίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πάνω από 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ χρωστούν στον ΟΑΕΕ και τόνισε ότι η ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ, καμία κατάσχεση α΄ κατοικίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% και δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Εκ μέρους της ΕΓ του ΜΑΣ ο Ανδρέας Πούλος τόνισε ότι η θέση των σπουδαστών είναι μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Παράλληλα κατήγγειλε τον αυταρχισμό κυβέρνησης και πρυτανικών αρχών. (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράμε και κλιμακώνουμε με κίνημα οργανωμένο - συγκροτημένο - με ταξική ενότητα. Με πίστη στο δίκιο μας και στη δύναμή μας, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Να κάνουμε τα δικά μας όνειρα και τους εφιάλτες των εκμεταλλευτών μας πραγματικότητα!». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Λίγο μετά τις 11 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί στις πλατείες Κάνιγγος, Βάθης, Καραϊσκάκη, Εθνικής Αντίστασης, στα Χαυτεία και τα Προπύλαια κατέφθασαν στην πλατεία Ομονοίας. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο ΠΑΜΕ εκφράζουν πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες πόλεις. Συγκεκριμένα:
Σε Πειραιά, Ελευσίνα και Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Αταλάντη, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα, Γιάννενα, Λευκάδα και Πρέβεζα, Γρεβενά, Δράμα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, Ικαρία, Καλαμάτα, Κάρυστο, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Έδεσσα, Γιαννιτσά και Βέροια, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, Κόρινθο, Κως, Λαμία, Λιβαδειά, Μέγαρα, Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Ρόδο και Λήμνο, Νάξο, Νάουσα, Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή και Ορεστιάδα, Οινόφυτα, Πάτρα, Πολύγυρο, Πύργο, Σπάρτη, Τρίπολη, Φλώρινα, Χαλκίδα, Θήβα και Άμφισα.