Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών
                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ


Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (ΣΕΕ) συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Λ. Γρηγοράκο, τη Δευτέρα 3/11/2014. Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κοστολόγηση της εργοθεραπευτικής συνεδρίας, η δημιουργία ΝΠΔΔ και η ένταξη των εργοθεραπευτών στα ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας προτίθεται να συναντήσει το σώμα των εργοθεραπευτών για ένα γόνιμο διάλογο με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την ΚΥΡΙΑΚΗ 16/11/2014 ΣΤΙΣ 12.00 μμ. Παρακαλούνται όλοι οι εργοθεραπευτές της χώρας, μέλη και μη μέλη του ΣΕΕ να παρευρεθούν στη συζήτηση. Ο χώρος της συνάντησης θα ανακοινωθεί άμεσα.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα συντηρητικά

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα συντηρητικά
Οι διάφοροι κωδικοί που βλέπετε στα συστατικά στις περισσότερες συσκευασίες τροφών αντιστοιχούν σε ουσίες που είναι πρόσθετες στην βασική τροφή και οι οποίες έχουν σκοπό να διατηρήσουν καλύτερα το περιεχόμενο για περισσότερο καιρό, αλλά και να του προσθέσουν γεύση και χρώμα.
Πολλά από αυτά τα συστατικά εντούτοις είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό και πρέπει να τα αποφεύγετε όποτε αυτό είναι εφικτό. Φυσικά δεν κινδυνεύετε αν καταναλώσετε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά αν οι περισσότερες τροφές στην διατροφή σας εμπεριέχουν αυτές τις ουσίες, είναι πολύ πιθανό να έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δείτε ποιες από αυτές τις ουσίες είναι πιο επικίνδυνες και γιατί πρέπει να τις αποφεύγετε:
Όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) - Κωδικός: Ε621
Το MSG είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης σε σούπες, σάλτσες σαλάτας (dressing), τσιπς, κατεψυγμένα προϊόντα και σε πολλές (καυεψυγμένες συνήθως) τροφές πρώτης ύλης στα εστιατόρια. Είναι μια διεγερτική τοξίνη, ουσία η οποία επηρεάζει τα κύτταρα και τα σκοτώνει ή τα βλάπτει σοβαρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση MSG μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες που περιλαμβάνουν κατάθλιψη, αποπροσανατολισμό, βλάβη στα μάτια, κόπωση, πονοκεφάλους και παχυσαρκία. Το MSG επηρεάζει τις νευρολογικές οδούς του εγκεφάλου και "ακυρώνει" το μήνυμα πληρότητας (δηλαδή ότι έχετε χορτάσει) από το στομάχι προς τον εγκέφαλο, κάτι που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.
Εντοπίζεται κυρίως σε: κινέζικο φαγητό, τσιπς, μπισκότα, καρυκεύματα, τα περισσότερα κονσερβοποιημένα προϊόντα σούπας, κατεψυγμένα γεύματα και στο luncheon meat.
Βαφές τροφών
Έρευνες δείχνουν ότι οι τεχνητές χρωστικές οι οποίες βρίσκονται σε σόδες, χυμούς φρούτων και σάλτσες σαλάτας, μπορεί να συμβάλλουν σε προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά και να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του δείκτη νοημοσύνης τους (IQ).
Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν συνδέσει ορισμένες χρωστικές τροφίμων με τον καρκίνο.
Προσέξτε τους ακόλουθους κωδικούς:
"Blue #1" και "Blue #2" - Κωδικός: E133
Απαγορευμένη ουσία στη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία. Μπορεί να προκαλέσει χρωμοσωματική βλάβη.
Εντοπίζεται σε: καραμέλες, δημητριακά, αναψυκτικά, αθλητικά ποτά και τροφές για κατοικίδια ζώα.
Κόκκινη χρωστική # 3 (επίσης Red #40) - Κωδικός: Ε124
Απαγορευμένη ουσία από το 1990 στις ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτή η χρωστική ουσία εξακολουθεί να είναι στην αγορά μέχρι να εξαντληθούν τα προϊόντα στα οποία χρησιμοποιήθηκε όταν αυτά κονσερβοποιήθηκαν!
Έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο του θυρεοειδούς και χρωμοσωματικές βλάβες σε πειραματόζωα, ενώ μπορεί επίσης να παρεμβαίνει στη μετάδοση σημάτων μεταξύ εγκεφάλου και νεύρων.
Εντοπίζεται σε: κοκτέιλ φρούτων, κεράσια τύπου μαρασκίνο, μείγμα κερασιών για πίτες και γλυκά, παγωτά, γλυκά, προϊόντα αρτοποιίας και πολλά άλλα!
Yellow #6 - Κωδικός: E110) και κίτρινη ταρτραζίνη - Κωδικός: Ε102
Απαγορευμένη ουσία στη Νορβηγία και τη Σουηδία. Έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τον αριθμό των όγκων σε νεφρά και επινεφρίδιους αδένες σε πειραματόζωα και μπορεί να προκαλέσει χρωμοσωματική βλάβη.
Εντοπίζεται σε: τυρί "αμερικανικού" τύπου, γλυκά, ανθρακούχα ποτά και πολλά άλλα!
Θειώδες νάτριο - Κωδικός: E221
Πρόκειται για ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση και σε άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), περίπου 1 στα 100 άτομα είναι ευαίσθητα σε θειώδεις ουσίες στις τροφές. Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι ασθματικά, γεγονός που υποδηλώνει μια σχέση μεταξύ άσθματος και θειώδους άλατος.
Τα άτομα που είναι ευαίσθητα στο θειώδες νάτριο μπορεί να εμφανίσουν πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, και εξανθήματα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, τα θειώδη άλατα μπορούν να προκαλέσουν θάνατο από το κλείσιμο των αεραγωγών, οδηγώντας σε καρδιακή ανακοπή.
Εντοπίζεται σε: Κρασί και αποξηραμένα φρούτα
Νιτρικό νάτριο/νιτρώδες νάτριο
Αυτό το συντηρητικό χρησιμοποιείται σε χρωστικές και αρωματικές ουσίες στο μπέικον, το ζαμπόν, τα λουκάνικα, τα κονσερβοποιημένα κρέατα, το παστό βοδινό, τα καπνιστά ψάρια και άλλα επεξεργασμένα κρέατα.
Αυτό το συστατικό, το οποίο ακούγεται ακίνδυνο, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά καρκινογόνο μόλις εισέρχεται στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Εκεί, σχηματίζει μια ποικιλία ενώσεων νιτροσαμίνης που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και καταστρέφουν κυρίως το συκώτι και το πάγκρεας.
Το νιτρώδες νάτριο θεωρείται ευρέως τοξικό συστατικό αλλά αρκετές προσπάθειες για την απαγόρευσή του έχουν πέσει στο κενό, επειδή δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία εναλλακτική λύση για τη διατήρηση συσκευασμένων προϊόντων με βάση το κρέας. Ο πραγματικός λόγος, όμως, είναι ότι αυτή η χημική ουσία δίνει στα κρέατα ένα πιο φωτεινό κόκκινο χρώμα. Είναι στην ουσία ένας σταθεροποιητής χρώματος και κάνει τα παλιά κρέατα να φαίνονται φρέσκα.
Εντοπίζεται σε: χοτ ντογκ, μπέικον, ζαμπόν, luncheon meat, αλλαντικά, παστό βοδινό, καπνιστά ψάρια ή οποιουδήποτε άλλου είδους επεξεργασμένο κρέας.
BHA και BHT - Κωδικός: E320
Η βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (ΒΗΑ) και η βουτυλιωμένη hydrozyttoluene (ΒΗΤ) είναι συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε δημητριακά, τσίχλες, πατατάκια, και φυτικά έλαια. Αυτά τα συντηρητικά προστατεύουν τις τροφές από την αλλοίωση του χρώματος και της γεύσης τους.
Επιδρούν στο νευρολογικό σύστημα του εγκεφάλου, προκαλώντας αλλαγές στην συμπεριφορά και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο. Τα BHA και BHT είναι οξειδωτικά τα οποία σχηματίζουν αντιδραστικές ενώσεις που προκαλούν καρκίνο στο σώμα σας.
Εντοπίζονται σε: πατατάκια, τσίχλες, δημητριακά, κατεψυγμένα λουκάνικα, εμπλουτισμένο ρύζι, λαρδί, καραμέλες και ζελέ.
Διοξείδιο του θείου - Κωδικός: Ε220
Τα πρόσθετα θείου είναι τοξικά και στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί η χρήση τους για ωμά φρούτα και λαχανικά.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν, περιλαμβάνουν: βρογχικά προβλήματα (ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι επιρρεπείς στο άσθμα), υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση), έξαψη και αναφυλακτικό σοκ. Το διοξείδιο του θείου καταστρέφει επίσης τις βιταμίνες Β1 και Ε. Δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση για κατανάλωση από παιδιά και από άτομα που πάσχουν από επιπεφυκίτιδα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, βρογχικό άσθμα, ή καρδιαγγειακή νόσο.
Εντοπίζεται σε: μπύρες, αναψυκτικά, αποξηραμένα φρούτα, χυμούς, λικέρ, κρασί, ξύδι και διάφορα προϊόντα πατάτας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/321327-prosoxi-afta-einai-ta-pio-epikindyna-syntiritika#ixzz3HwzeyHh2

Bella the boxer shaking and wiggling


Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται οι αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) γι' αυτό το θέμα την Τετάρτη 5 Νοέμβρη, όπου θα παρουσιάσει την εισήγησή του για τις αλλαγές στα δημοτικά σχολεία.
Σύμφωνα με τα όσα έχει πει μέχρι στιγμής, το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση της ύλης, μείωση των αντικειμένων που διδάσκονται στο δημοτικό και λιγότερο φόρτο εργασίας στο σπίτι για τα παιδιά με παράλληλη προετοιμασία στο σχολείο για τα μαθήματα της επόμενης μέρας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο συνολικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να ψηφιστεί το Γενάρη του 2015, ενώ μέχρι τότε θα κάνει «διαβούλευση» για το θέμα σε διάφορα κυβερνητικά και παρακυβερνητικά επιτελεία και τραπέζια κοινωνικών διαλόγων όπως το ΕΣΥΠ, αλλά και το συμβούλιο των πρώην υπουργών Παιδείας.

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ.......ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ!!!!


Συλλυπητήρια του Κώστα Πελετίδη στην οικογένεια του απολυμένου με το τραγικό τέλος

Τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή, εκφράζουν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και η δημοτική αρχή στο σύνολό της.



«Θεωρούμε –τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.

Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση. Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

Ο δήμαρχος με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής σε ένδειξη τιμής και σεβασμού θα παρευρεθεί στην κηδεία του σχολικού φύλακα.

Ο 62χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο υπόγειο του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Παμίσου και Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες αντιμετώπιζε προβλήματα, τον τελευταίο καιρό που είχε μείνει χωρίς δουλειά μετά την απόλυσή του από σχολικός φύλακας, ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να βγει σε συνταξιοδότηση.

Η κηδεία θα τελεστεί, αύριο, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πάτρας.

Ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας

Το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας με ανακοίνωση του αποχαιρετά τον απολυμένο σχολικό φύλακα που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, την περασμένη Παρασκευή στην Αγυιά της Πάτρας. Το συνδικάτο χαρακτηρίζει τον 62χρονο αυτόχειρα ως θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας και καλεί το λαό σε πάλη για την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση, την τρόικα και την Ε.Ε. και τους εκφραστές της.

Η ανακοίνωση του ταξικού συνδικάτου σημειώνει ότι «υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τα πάντα. Να σταματήσουμε να μετράμε θύματα. Να σταματήσουμε να μετράμε τις πληγές μας. Υπάρχει άλλος δρόμος.(...) Γι αυτόν τον δρόμο θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας και σε όλους τους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε :
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (σχολικών φυλάκων κ.α.)
  • Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα
  • Όχι στον λεγόμενο επανέλεγχο των εργαζόμενων ΙΔΑΧ και την «αξιολόγηση»

Ο «Περίανδρος» καίει Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο

Λέει ότι την εντολή για την επίθεση στον Κουσουρή την είχε δώσει ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής αλλά και πως ενεργό συμμετοχή είχε ο Παναγιώταρος

Τους Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Παναγιώταρο «καίει» με συνομιλία του το πρώην «δεξί χέρι» του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός και ως «Περίανδρος».

Σύμφωνα με το «Έθνος», υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία του «Περίανδρου», μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατά την οποία φέρεται να λέει ότι πίσω από την επίθεση κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή από μέλη της Χρυσής Αυγής, τον Ιούνιο 1998 κρύβονται οι Μιχαλολιάκος και Παναγιώταρος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ανδρουτσόπουλος υποστηρίζει ότι την εντολή για την επίθεση στον Κουσουρή την είχε δώσει ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής -στον οποίο αναφέρεται με το όνομα Κάτμαν ή Κατέλης- αλλά και πως ενεργό συμμετοχή είχε και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

«Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα (σ.σ. οι Χρυσαυγίτες). Με τρέμουν. Και δεν με τρέμουν επειδή μπορώ να τους γ... με τα χέρια και όχι μόνο, έχω και τον νόμο στα χέρια μου. Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του '98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο», λέει ο «Περίανδρος» και συνεχίζει αναφέροντας ότι στην επίθεση του ’98 συμμετείχαν 10 άτομα: «Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ*** τους, τελειώνουν αυτοί».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ανδρουτσόπουλος -ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δικάστηκε για την επίθεση στον Κουσουρή- δηλώνει ότι οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία για να ξανά ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.

Χέλμουτ Κολ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη

«Αίσχος» χαρακτηρίζει ο Γερμανός πρώην καγκελάριος την απόφαση του Σρέντερ να επιτρέψει την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη

Χέλμουτ Κολ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη
Βιβλίο-φωτιά αποδεικνύεται το «Aus Sorge um Europa» («Από αγωνία για την Ευρώπη»), του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τετάρτη στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung που προδημοσιεύει απόσπασμα του βιβλίου, ο Κολ ασκεί δριμεία επίθεση στον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ επειδή επέτρεψε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001 και επειδή συμφώνησε να επιτραπεί στη Γερμανία και τη Γαλλία να μην τηρήσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Οι δύο αυτές χώρες βρέθηκαν έτσι να έχουν διαρκώς ετήσιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους μεγαλύτερο από το όριο του 3% που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Κολ οι αποφάσεις αυτές «ήταν από τα σοβαρότερα λάθη» που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό που συνέβη είναι πραγματικά αίσχος για τη γερμανική πολιτική και, ταυτοχρόνως, μια απεμπόληση της γαλλογερμανικής συνεργασίας», τονίζει ο πρώην καγκελάριος.

Την ίδια ώρα, σε κεφάλαιο του βιβλίου ο Κολ αναφέρεται στη Ρωσία επικρίνοντας τους ηγέτες της Δύσης γιατί «απομόνωσαν» τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης, ενώ χαρακτηρίζει «ριζοσπαστική και λυπηρή» την απόφαση της G7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) να συνεδριάσουν τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς την παρουσία των Ρώσων εκπροσώπων.

Παράλληλα, προειδοποιεί τις χώρες της Δύσης να μην καταστρέψουν «αυτό που πετύχαμε στο παρελθόν».

Ο Κολ αναμένεται να παρουσιάσει το βιβλίο του στη Φραγκφούρτη παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

www.protothema.gr