Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο καλύτερος γκόλφερ στον κόσμο είναι 3 ετών και μονόχειρας!

Από κάποιο γενετικό πρόβλημα ήρθε στη ζωή με ένα μόνο χέρι - Οι γονείς του είναι παίκτες του γκολφ και το «μικρόβιο» μπήκε στο γιο τους, από πολύ μικρή ηλικία - Με απαράμιλλο στυλ μπορεί να στείλει το μπαλάκι 10 μέτρα μακριά

Ο Τόμι Μόρισον ζει στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών. Από κάποιο γενετικό πρόβλημα ήρθε στη ζωή με ένα μόνο χέρι! Στη θέση του, οι περισσότεροι ίσως και να είχαν υποταχθεί στη μοίρα, αλλά ο Τόμι είναι διαφορετικός και με την ενθάρρυνση των γονιών του, αποδεικνύει ότι στη ζωή μπορείς να πετύχεις τα πάντα, αρκεί να βρεις τον τρόπο!

Οι γονείς του Τόμι είναι παίκτες του γκολφ και το «μικρόβιο» μπήκε στο γιο τους, από πολύ μικρή ηλικία. Δεκατριών μηνών άρχισε να βλέπει το συγκεκριμένο άθλημα στην τηλεόραση και όταν έφτασε τους 18 μήνες, προχώρησε σε μιμήσεις των κινήσεων που κάνουν οι κορυφαίοι γκόλφερ. «Ο άντρας μου παίζει γκολ κι εγώ παίζω γκολ. Ο Τόμας ενθουσιάστηκε με αυτό. Αρχισε να βλέπει αγώνες στο YouTube και να παρακολουθεί τις οδηγίες που δίνουν. Εμείς τον βοηθήσαμε να υλοποιήσει το όνειρο του», λέει η μητέρα του Μάρσια.

Ο τρίχρονος πρωταθλητής με απαράμιλλο στιλ, μπορεί να χτυπάει το μπαλάκι και να το στέλνει σχεδόν στα 100 μέτρα. Κι όλα αυτά, με το ένα χέρι του... «Οταν τον βλέπουν, λένε πόσο εκπληκτικός είναι», λέει ο πατέρας του Τζο και προσθέτει: «Οταν, όμως, βλέπουν ότι αυτό το καταφέρνει με ένα χέρι, φωνάζουν είναι απίστευτο!»

Ενα καταπληκτικό παιδάκι που πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους...
 


www.protothema.gr 

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αποποινικοποιείται παγκοσμίως η χρήση ναρκωτικών;



Μια ομάδα από πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων είναι αρκετοί πρώην πρόεδροι κρατών και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ζήτησαν να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή των παγκόσμιων πολιτικών για τα ναρκωτικά, με αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Τα μέλη της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική των Ναρκωτικών ζητούν πλήρη αναμόρφωση του παγκόσμιου καθεστώτος απαγόρευσης των ναρκωτικών με τις προσπάθειες να επικεντρωθούν στην πρόληψη της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων και όχι στη συνέχιση της ποινικοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών.

Μέλη της επιτροπής είναι μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, ο πρώην πρόεδρο του Μεξικού Ερνέστο Ζεντίγιο, ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Σέζαρ Γκαβίρια, η πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Ρουθ Ντρέιφους και ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Virgin Group Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η έκθεση απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό των τιμωρητικών πολιτικών για τα ναρκωτικά, όπως ο χρόνος φυλάκισης για τους μη βίαιους χρήστες και για τους χρήστες χαμηλού βιοτικού επιπέδου και καλεί να υπάρξει προώθηση των πόρων στην πρόληψη και τη θεραπεία από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Υπογραμμίζοντας τις καταστάσεις διαφθοράς και βίας στις οποίες οδηγούν οι καταπιεστικές πολιτικές για τα ναρκωτικά, η έκθεση καλεί τις χώρες να νομιμοποιήσουν ορισμένες ουσίες όπως η κάνναβη, τα φύλλα κόκας και άλλες ψυχοδραστικές ουσίες.

«Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Είναι καιρός να αλλάξουμε πορεία» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Γενικός
Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. «Χρειαζόμαστε πολιτικές για τα ναρκωτικά που να αποδεικνύουν τι πραγματικά λειτουργεί, παρά πολιτικές που ποινικοποιούν τη χρήση ναρκωτικών, ενώ παραλείπουν να παρέχουν πρόσβαση σε αποτελεσματική πρόληψη ή θεραπεία. Αυτό δεν οδήγησε μόνο σε γεμάτες φυλακές αλλά και σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και επιπτώσεις στην υγεία» συμπλήρωσε.

Η συγκεκριμένη έκθεση έρχεται δύο χρόνια πριν από την επόμενη ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, όπου οι ηγέτες του κόσμου θα αποφασίσουν σχετικά με τις νέες παγκόσμιες πολιτικές για τον έλεγχο των ναρκωτικών.


σχόλιο: Σε συνέχεια έρχεται η επόμενη είδηση, για το πως μας θέλουν να μας καταντήσουν, αν αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά. Βέβαια για να μην λαϊκίζουμε, είναι σοβαρότατο το θέμα της ποινικής δίωξης χρηστών και κακόμοιρων παιδιών που εκτός από την καταστροφή της ψυχής και του σώματός τους, στερούνται και την λίγη ελευθερία τους για να εγκλιστούν σε ένα σωφρονιστικό σύστημα, που μόνο σωφρονισμό δεν προσφέρει, αλλά αντίθετα εκπαίδευση για να βγουν μετέπειτα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Σε αντίθεση οι μεγαλέμποροι κάνουν την ζωάρα τους και τρώνε τα δισεκατομμύρια στην υγειά των κορόιδων. Και βέβαια οι μεγαλέμποροι ξέρουμε τι σχέση έχουν με τους βαρόνους και κυβερνήτες μας. Αδέρφια μακριά από τα ναρκωτικά, αντισταθείτε σε κάθε είδους εξάρτηση εκτός και αν είναι έρωτας.

Μπήκε στο σπίτι της και την δάγκωσε γιατί… «έπαιζε το ζόμπι»

Μπήκε στο σπίτι της και την δάγκωσε γιατί… «έπαιζε το ζόμπι»

Οι αμερικανικές αρχές στο Όρεγκον συνέλαβαν την Jessica Rocha, η οποία εισέβαλε σε ένα σπίτι και δάγκωσε μια γυναίκα στο πρόσωπο λέγοντας ότι «έπαιζε το ζόμπι».

Το… ζόμπι συνελήφθη από την αστυνομία και όπως διαπιστώθηκε είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ είχε κάνει και χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την «Huffington Post», όταν μπήκε στο σπίτι του θύματος ξεκίνησα να την τραβάει από τα μαλλιά ρίχνοντάς την από τις σκάλες του σπιτιού, ενώ την δάγκωσε και στο πρόσωπο.

Πηγή: parapolitika.gr
 

Συγκλονιστική μαρτυρία αιχμάλωτης των τζιχαντιστών: «Μας βιάζουν σαν να είμαστε σκλάβες»

Συγκλονιστική μαρτυρία αιχμάλωτης των τζιχαντιστών: «Μας βιάζουν σαν να είμαστε σκλάβες»

Αιχμάλωτο κορίτσι των τζιχαντιστών μιλά για τα βασανιστήρια που υπομένει - Οι φρουροί της επέτρεψαν να μιλήσει για να μάθει όλος ο κόσμος τη φρίκη

Την πραγματικά συγκολονιστική μαρτυρία ενός ανήλικου κοριτσιού που βρίσκεται αιχμάλωτο των τζιχαντιστών στο Ιράκ, δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Il Corriere. Αν σας κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν να μιλά μια αιχμάλωτη στα μέσα ενημέρωσης, η απάντηση είναι ακόμα πιο σοκαριστική: Θέλουν όλος ο κόσμος να μάθει τη φρίκη που περιμένει όσους τολμήσουν να τους αντισταθούν.

Η κοπέλα μίλησε από τη φυλακή σε χωριό της Μοσούλης, όπου κρατείται. Είναι εκεί μαζί με άλλα 40 κορίτσια, το μικρότερο από τα οποία είναι μόλις 12 ετών. Ανήκουν όλες στη φυλή των Γιαζίντι, ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και εναντίον των οποίων έχουν επιδείξει απίστευτη σκληρότητα.

«Μας βιάζουν και μας κακοποιούν καθημερινά», λέει η κοπέλα. «Παρακαλώ να πεθάνω από το ξύλο, παρά να συνεχίσω να ζω και να υφίσταμαι αυτόν τον εξευτελισμό», συμπληρώνει. «Όμως δεν μας σκοτώνουν, είμαστε πολύτιμες γι' αυτούς. Σας παρακαλώ μην δημοσιεύσετε το όνομά μου, ντρέπομαι τόσο για όσα μου κάνουν», λέει κλαίγοντας στην εφημερίδα.

«Το κάνουν κι αυτό για να μας κάνουν να υποφέρουμε ακόμα πιο πολύ, μας αναγκάζουν να λέμε στους συγγενείς μας τι μας κάνουν. Γελάνε μαζί μας γιατί νιώθουν ανίκητοι. Δεν λυπούνται κανέναν, ούτε τις μητέρες με μικρά παιδιά. Μερικά από τα κορίτσια που είναι εδώ δεν μιλούν πια. Μας βιάζουν σε τρία δωμάτια, τρεις φορές κάθε μέρα και κάθε φορά διαφορετικοί άντρες», συνεχίζει την φρικτή περιγραφή όσων ζει. Μας φέρονται σαν σκλάβες και μας χτυπούν αλύπητα, μας αποκαλούν άπιστες γιατί δεν είμαστε μουσουλμάνες» εξιστορεί με τρεμάμενη φωνή.

«Όταν απελπίζομαι παρακαλώ να πεθάνω, αλλά καμιά φορά εύχομαι να σωθώ κάπως από εδώ, κι σας ξέρω καλά πως όσα ζω εδώ δεν πρόκειται να τα ξεπεράσω ποτέ»...

www.protothema.gr

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσαιωνικά βασανιστήρια της CIA σε βάρος υπόπτων, αποκαλύπτει βρετανική εφημερίδα



Η CIA, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, βασάνισε υπόπτους της Αλ Κάιντα «ως τα πρόθυρα του θανάτου», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», επικαλούμενη πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τουλάχιστον δύο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο θεωρούμενος εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια που προχώρησαν πολύ περισσότερο από την εξομοίωση πνιγμού, που αναγνωρίζεται από τη CIA. «Δεν αρκούνταν να ρίχνουν νερό στα κεφάλια τους ή μέσω ενός υφάσματος. Τους κρατούσαν κάτω από το νερό ως τα πρόθυρα του θανάτου, παρουσία ενός γιατρού ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα προχωρήσουν υπερβολικά», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη μία από τις πηγές της. Η εφημερίδα προσθέτει πως η αμερικανική Γερουσία πρόκειται να δημοσιεύσει προσεχώς μια έκθεση για το θέμα αυτό, η οποία «θα προκαλέσει μεγάλο σοκ» στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η μεταχείριση αυτή επιφυλάχθηκε στον Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος είναι σήμερα φυλακισμένος στο κέντρο κράτησης της αμερικανικής ναυτικής βάσης του κόλπου του Γκουαντάναμο στην Κούβα, καθώς και σε έναν Σαουδάραβα υπήκοο, ο οποίος ήταν ύποπτος ότι υποκίνησε τη βομβιστική επίθεση με στόχο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Cole το 2000 στα ανοιχτά της Υεμένης, και κρατείται επίσης στο Γκουαντάναμο. «Χρησιμοποίησαν μεσαιωνικές μεθόδους, αδιανόητες για τους ανθρώπους», πρόσθεσε η πηγή, η οποία φέρεται ότι είναι γνώστης των σχετικών φακέλων, οι οποίοι είναι ακόμη διαβαθμισμένοι.

www.902.gr

Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ βάζουν μαχαίρι στην πρόληψη, κόβοντας διαγνωστικές εξετάσεις.



Νέο «μαχαίρι» στην Πρόληψη βάζουν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, κόβοντας μια σειρά διαγνωστικές εξετάσεις, και μάλιστα σε ασθένειες που -αν διαγνωστούν έγκαιρα- μπορούν να θεραπευτούν.
Συγκεκριμένα, με υπουργική απόφαση της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β' 2243/2014), μπαίνουν όρια στις διαγνωστικές εξετάσεις που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ, πράγμα που έρχεται να συνεχίσει τις διαρκείς περικοπές που έχουν γίνει με τους δυο κανονισμούς παροχών του Οργανισμού.
Ενδεικτικά το «μαχαίρι» των περικοπών μπαίνει σε:
  • Ορμόνες θυρεοειδικής λειτουργίας: Δεν δικαιολογείται πληθυσμιακός έλεγχος σε ασυμπτωματικούς ενήλικες. Έλεγχος δικαιολογείται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. γυναίκες άνω των 50 και άντρες άνω των 70 ετών) και ασθενείς με θυρεοειδοπάθεια.
  • Τεστ ΠΑΠ: Δεν ενδείκνυται σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 21 και άνω 65 ετών, παρά μόνο μία φορά ανά τριετία.
  • Η PSA με δακτυλική εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη, δεν δικαιολογείται σε άντρες κάτω των 40 και άνω των 75 ετών, αλλά και σε ασθενείς με χρόνιες, βαριές νόσους, με προσδόκιμο επιβίωσης κάτω των 10 ετών. Δικαιολογείται σε άνδρες 45 - 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών, και σε άντρες 40 - 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.
  • Καρκινικοί δείκτες δικαιολογούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως οι παραπάνω, με αυστηρά κριτήρια και σε περίπτωση διαγνωσμένου καρκίνου.
  • Μετρήσεις οστικής πυκνότητας δεν δικαιολογούνται για προληπτικούς λόγους, και μπορούν να γίνονται ανά διετία πλέον σε ορισμένες ομάδες ασθενών ή τραυματιών. Επίσης σε γυναίκες άνω των 65 και άντρες άνω των 75 ετών, και άντρες και γυναίκες από 50 ετών που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Αναδεικνύεται μια ακόμη συνέπεια της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. Τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματιών της Υγείας και την κερδοφορία τους, το εμπόριο που επικρατεί στην Υγεία, πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, αφού -όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση- παρατηρείται «γιγάντωση φαινομένων προκλητής ζήτησης διαγνωστικών εξετάσεων με αντίστοιχη αύξηση της δαπάνης υγείας». Επιπλέον, η εν λόγω υπουργική απόφαση βασίζεται στα διαγνωστικά, θεραπευτικά και φαρμακευτικά πρωτόκολλα, τα οποία είναι κοινώς αποδεκτά από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες υγειονομικών και φαρμακοποιών, αλλά και από τα κόμματα που τις στηρίζουν.

www.902.gr

 

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο «Κωσταλέξι» στην Αθήνα: Άφηναν την κοπέλα να σαπίζει στο μπαλκόνι!

Νέο «Κωσταλέξι» στην Αθήνα: Άφηναν την κοπέλα να σαπίζει στο μπαλκόνι!

Πρωτοφανή βασανιστήρια για μια 36χρονη που αυτοί που υποτίθεται πως τη φρόντιζαν, ήταν οι δήμιοί της - Δεν έχει όριο η σκληρότητα με την οποία της συμπεριφέρονταν μια ηλικιωμένη που την «πρόσεχε» και ένας συγγενείς της

Όχι σε κάποιο απομονωμένο μέρος, αλλά στην καρδιά της Αθήνας, σε μια γειτονιά της Καλλιθέας, καταγράφηκε ένα ακόμα, νέο «Κωσταλέξι» για την ελληνική κοινωνία. Η 36χρονη κοπέλα υπέστη πρωτοφανούς βιαιότητας βασανιστήρια από τους ανθρώπους που υποτίθεται πως την πρόσεχαν και σώθηκε τελικά από θαύμα, μετά την επέμβαση των αρμοδίων. Η άτυχη Μαρία νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον Ιούλιο, έχοντας χάσει τελικά το ένα της πόδι... Ήδη έχει κινηθεί η δικαστική διαδικασία εναντίον της 77χρονης Ρωσοπόντιας, που την πρόσεχε τα τελευταία χρόνια, και 50χρονου συγγενούς της. Μαζί της απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, όπως τα ζώα, αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις...

Τελικά, την έσωσαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την κατάστασή της, ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.

Μέσω της δικαστικής έρευνας, αποκαλύφθηκε πως το διαμέρισμα της Μαρίας ήταν στην κυριότητα της 77χρονης, καθώς προκύπτει από το συμβόλαιο ότι η 36χρονη δώρισε το 2008 το σπίτι της στην κατηγορούμενη, κρατώντας -ευτυχώς- την επικαρπία «... σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της, διότι -όπως δήλωσε- την περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της...», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η Μαρία «... παραιτείται από κάθε δικαίωμά της να ανακαλέσει τη δωρεά αυτή για κάθε λόγο και αιτία, αναγνωρίζοντας πως γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από ευπρέπεια»!

Ανατριχιαστικό είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που μεταξύ άλλων αναφέρει: «... βαριά υπόχρωμη μικροκυτταρική αναιμία, γενικευμένες κατακλύσεις ράχης, λεκάνης, ισχίων, πτερνών, γονάτων, ανοιχτά τραύματα δεξιάς και αριστεράς κατά γόνυ άρθρωσης και γενικευμένη καχεξία, καθώς και βαριές λοιμώξεις μαλακών μορίων...».

Η μαρτυρία της Τρισεύγενης Δρούλια, υπαλλήλου της Υγειονομικής Υπηρεσίας που φιλοξενεί το «Έθνος της Κυριακής», η εφημερίδα που έκανε την αποκάλυψη, είναι χαρακτηριστική: «Το θέαμα ήταν φρικτό! Εχω μεγάλη πείρα. Πρώτη φορά λύγισα. Εκλαιγα. Και τώρα που το θυμάμαι πάλι κλαίω. Είδαμε έναν ανθρώπινο σκελετό, πληγιασμένο, που μύριζε φοβερά. Μπήκαμε μέσα. Η κοπέλα ήταν ημίγυμνη, ''φαγωμένη'', χτυπημένη. Από τη μέση και κάτω είχε σαπίσει. Οι κατακλύσεις ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Το αριστερό πόδι ήταν σπασμένο, δεμένο με επιδέσμους σε ξύλο, για να το ακινητοποιήσουν, όπως κάνουν στα ζώα... Την είχαν ξαπλωμένη πάνω σε μουσαμά, χωρίς σεντόνια, μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μια ηλικιωμένη τής έριχνε πάνω στις πληγές οινόπνευμα μπλε. Μαζί στο σπίτι ήταν και ένας άντρας.Ρωτήσαμε την ηλικιωμένη, γιατί την έχει έξω. Εκείνη απάντησε: "Για να την πλένουμε με λάστιχο". Εγω δεν αντιδικώ ποτέ με πολίτες, αλλά δεν κρατήθηκα... Το σπίτι μέσα πεντακάθαρο και η κοπέλα έξω σάπιζε, εκτεθειμένη σε μύγες και μικρόβια.
Είπα στον αστυνομικό, "δεν φεύγουμε, εάν δεν πάρεις διοικητή και εισαγγελέα". Η ηλικιωμένη έβριζε. Φυλάγαμε καραούλι με τη συνάδελφο, γιατί φοβόμασταν, μήπως την απειλήσουν, τη χτυπήσουν. Ακόμη και να τη δηλητηριάσουν... Το κορίτσι ψέλλισε, ικέτεψε: ''Σας παρακαλώ πάρτε με από δω. Βοηθήστε με. Διώξτε τους...''! Στην αριστερή πλευρά του προσώπου της είχε σημάδια και μία φρέσκια ουλή. Τη ρώτησα και απάντησε ότι τη χτύπησε η γυναίκα... Της είπαμε: "Mη φοβάσαι πια. Τώρα είσαι σε καλά χέρια". Ζήταγε νερό. Ηταν αφυδατωμένη. Της δώσαμε τρία μπουκάλια, αν και δεν έπρεπε, έτσι απότομα... Το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να τη μεταφέρει με καροτσάκι, επειδή από την ακινησία είχε γίνει σαν κούτσουρο... Και έτσι μεταφέρθηκε με φορείο...».

www.protothema.gr

Σχόλιο:
Τώρα να υποθέσουμε και να πιστέψουμε ότι η γειτονιά/κοινωνία για άλλη μια φορά δεν είχε πάρει τίποτα χαμπάρι; Ότι κανείς δεν είχε ακούσει, κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα;
Να υποθέσουμε ότι αυτή η κοπελίτσα έφθασε σε αυτή την κατάσταση χωρίς ούτε ένα κλάμα, χωρίς ούτε μια φωνή, μια κραυγή πόνου και βοήθειας.
Τι να πω και τι να γράψω. Είμαστε όλοι ένα τσούρμο σάπιες ψυχές με σάπιες ζωές. Εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε στο "καλό της ευχής του Χριστού και της Παναγίας".
Ακούω την ερώτηση ενός μικρού παιδιού προς κάποιον δικό του, να ρωτάει:<<Ποιός κλαίει έτσι μαμά; Ποιός ουρλιάζει από πόνο και γιατί;>> και η απάντηση να είναι:<< Η τρελή του 3ου φωνάζει πάλι. Πώπω ζαλάδα, έχουμε και παιδιά. Φάε εσύ το φαγητό σου. Γιάννη κλείσε την μπαλκονοπορτα>>.
Άκου, την είχαν αφήσει να σαπίσει και κανένας δεν είχε καταλάβει τόσα χρόνια τι παίζεται; Ένοχοι όλοι σας, ένοχοι όλοι μας.
Ζούμε όλοι μαζί σε μια πολυκατοικία, σε μια γειτονιά, σε μια κοινότητα, σε μια πόλη, σε ένα απέραντο κενό, σε μια ατελείωτη ιστορία μοναξιάς, πόνου και απανθρωπιάς.
Για να δούμε βελτίωση πρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε εγωπαθή ζώα που τρώμε τις σάρκες των άλλων ζώων και να σκύψουμε το κεφάλι και να ζητήσουμε συγνώμη από κάθε ευγενική και αδύναμη/δυνατή ψυχούλα, που δεν προσπαθούμε να γίνουμε άνθρωποι.

 

ΕΔΕ σε βάρος του διοικητή του ΑΤ Υδρας που απεικονίζεται να χαιρετά ναζιστικά

 
 
 
Ο διοικητής του ΑΤ Υδρας μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης
Ο διοικητής του ΑΤ Υδρας μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης


Σε εξέλιξη από τον Ιούλιο βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας, ο οποίος φαίνεται σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά μπροστά από το τρένο της ναζιστικής Γερμανίας στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης.

Η φωτογραφία αυτή, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έφτασε ανώνυμα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων η οποία διενήργησε έρευνα και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του αξιωματικού, η οποία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Ωστόσο δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λόγω του ότι δεν διαπιστώνεται η τέλεση κάποιου αδικήματος αλλά από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατάχθηκε η μετακίνηση του αστυνομικού από την Ύδρα, η οποία όμως εκκρεμεί λόγω του ότι ο αστυνομικός έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

www.protothema.gr
 

Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης: Να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Στην ανακοίνωσή τους, για τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς, τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ) που συγκροτούν την «Πρωτοβουλία», αναφέρουν:
 
«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις εστίες πολεμικών συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει σε μια μεγάλη γεωγραφική ακτίνα, από την Ουκρανία και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με θύματα τους λαούς που αιματοκυλιούνται, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκτοπισμένους, πρόσφυγες. Αυτές φανερώνουν τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μονοπωλιακούς ομίλους, προκειμένου να επιβληθούν με τα όπλα τα συμφέροντά τους.
 
Στο επίκεντρο αυτών των ανταγωνισμών είναι ποιες ενεργειακές πηγές και δρόμους μεταφοράς Ενέργειας θα ελέγξουν ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ποιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Η ΕΕ, η ένωση αυτή των μονοπωλίων, πρωταγωνιστεί στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μέσω εμπορικών κυρώσεων και περιορισμών που προκαλούν αντίποινα τα οποία τελικά πληρώνουν οι λαοί με βαρύ τίμημα.
 
Για την εξασφάλιση της ιμπεριαλιστικής λείας οι ΗΠΑ - ΕΕ και το ΝΑΤΟ προχώρησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση που στηρίζουν φασιστικές δυνάμεις στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία. Η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, οι οποίες προκλητικά εξισώνουν το θύτη με τα θύματα, επιχειρούν να αποσιωπήσουν την ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και να ενοχοποιήσουν το νόμιμο δικαίωμα στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.
 
Οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν επίσης τα γνωστά απαράδεκτα προσχήματα περί "ανθρωπιστικής βοήθειας και προστασίας πληθυσμών", προκειμένου να επέμβουν στο Ιράκ για μια ακόμα φορά με βομβαρδισμούς αλλά και σε χώρες της Αφρικής όπως το Μάλι, η Λιβύη, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Σουδάν, το Τσαντ, με εκστρατευτικά σώματα στο όνομα της αντιμετώπισης των ισλαμιστών, τους οποίους οι ίδιες οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους στήριξαν και εξόπλισαν τα προηγούμενα χρόνια.
 
Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία υπογραμμίζει τον κίνδυνο αλλαγής συνόρων και διαμελισμού κρατών, μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης που θα σηματοδοτήσει νέα δεινά για τους λαούς. Αυτοί παρότι ζουν σε πλούσιες πλουτοπαραγωγικά χώρες καταδικάζονται να ζουν στη φτώχεια, στην ανεργία και τον πόλεμο. Αιτία δεν είναι άλλη από την κυριαρχία των μονοπωλίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
 
Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καλεί τους λαούς της Ευρώπης να ενισχύσουν την πάλη τους ενάντια σε όλα αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, σε κάθε λαό που σηκώνει ανάστημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Με την πάλη τους σε σύγκρουση με την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο να διεκδικήσουν οι ίδιοι να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».
 
 
Τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής: Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης (Ρωσία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

www.902.gr