Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜE

 
Η πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να δώσει απάντηση στα ήδη ανοιχτά, αλλά και στα νέα μέτωπα που δημιουργεί η επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με παράλληλο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις όργωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τους χώρους δουλειάς και με Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις και περιοδείες κάλεσαν τους εργαζόμενους «πιο αποφασιστικά, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουν την πάλη. Να σηκώσουν πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, της αντίστασης, των διεκδικήσεων», όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, μαζί με τις οικογένειές τους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική -πανεργατική απεργία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα απευθύνει η ΠΑΣΥ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους αυτοαπασχολούμενους απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
«Τώρα χρειάζεται να μπουν όλοι στον αγώνα! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί», τονίζει στο κάλεσμά του το ΜΑΣ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα στις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε διάφορες πόλεις είναι οι εξής:
Αθήνα: Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
Πειραιάς: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη
Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
Αγρίνιο: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη: Στις 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.
Αταλάντη: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Βέροια: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου
Βόλος: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου
Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο
Γιαννιτσά: Στις 11 π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)
Γρεβενά: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λαχαναγοράς
Δράμα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Έδεσσα: Στις 11 π.μ. στους Μικρούς Καταρράκτες
Ελευσίνα: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων
Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατ/κό Κέντρο
Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Θήβα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Ικαρία: Στις 11 π.μ. στον Εύδηλο
Καβάλα: Στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Κήπο
Καλαμάτα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Καρδίτσα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Κάρυστος: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Καστοριά: Στις 10 π.μ. απέναντι από πρώην Νομαρχία
Κατερίνη: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Κέρκυρα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο
Κιλκίς: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης
Κοζάνη: Στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο
Κομοτηνή: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Κόρινθος: Στις 11 π.μ. στα Περιβολάκια
Κως: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Λαμία: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου
Λάρισα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Λαύριο: Στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων
Λιβαδειά: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Μέγαρα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων
Μυτιλήνη: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς
Νάξος: Στις 11 π.μ. στην Παραλία
Νάουσα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Ξάνθη: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Οινόφυτα: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
Πάτρα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου
Πολύγυρος: Στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
Πρέβεζα: Στις 10 π.μ. στο Φόρο
Πτολεμαΐδα: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό πάρκο
Πύργος: Στις 10 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ
Ρόδος: Στις 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ
Σάμος: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, πορεία και ομιλίες στην πλ. Πυθαγόρα
Σέρρες: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Τρίκαλα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων
Τρίπολη: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πετρινού
Φλώρινα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Χαλκίδα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Αγοράς
Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων
Απόφαση συμμετοχής στην απεργία και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ έχουν πάρει μεταξύ άλλων: Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η ΠΕΜΕΝ, το ΕΚ Ζακύνθου, το ΕΚ Λαυρίου, το ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ΠΕΠΡΝ, η ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών Εμπόρων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νήσου Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, η Ένωση Λογιστών, ο Σύλλογος Εργαζομένων «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ».
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Έλλη Αλεξίου, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Βοιωτίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής», ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας – Χαλκιδικής.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

28ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας

Runner Magazine 28ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας

Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πειραιά, διοργανώνει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία «28ος ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» που είναι φέτος αφιερωμένος «Ενάντια στον ρατσισμό». Ο αγώνας διεξάγεται σε συνεργασία με το ΣΕΦ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«
Hμ/νία διεξαγωγής: Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014
Τόπος διεξαγωγής : Στάδιο Ειρήνης&Φιλίας(Σ.Ε.Φ.) & Φαληρικό Δέλτα
Απόσταση : 15 χιλιόμετρα και 2 χιλιόμετρα για παιδιά
Ώρα προσέλευσης δρομέων: 9:00΄ π.μ.
Ώρα εκκίνησης αγώνα 2χλμ (παιδιά έως 15ετών):10:00 π.μ
Ώρα εκκίνησης αγώνα 15χλμ: 10:30΄ π.μ.

Αγαπητοί Δρομείς, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά και το Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με χαρά σας καλωσορίζουν στον 28o Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας (15 χιλιομέτρων) καθώς και στον Αγώνα Παιδιών (2.000 μέτρων).
Σας ευχαριστούμε που με τη συμμετοχή σας υποστηρίζετε κάθε χρονιά τον αγώνα και την προσπάθειά μας, που βασίζεται στις αρχές του «πατριάρχη» του μαζικού λαϊκού αθλητισμού Χρήστου Βαρτζάκη.
1) Δηλώσεις Συμμετοχής- Το αντίτιμο συμμετοχής έχει οριστεί στα 6€ και θα πρέπει να έχει προπληρωθεί, εντός 3 ημερών από την εγγραφή, είτε με κατάθεση στο λογαριασμό του Σ.Δ.Υ.Πειραιά & αναγραφή του ονόματός σας (EUROBANK - IBAN: GR0502600500000340200720044), είτε στα γραφεία του συλλόγου. Αν η παραπάνω κατάθεση γίνει ηλεκτρονικά ή στην τράπεζα, θα πρέπει να αποσταλλεί ηλεκτρονικά η απόδειξη πληρωμής στο email: info@sdyp.gr , πάλι με αναγραφόμενα τα στοιχεία του αθλητή.
- Το 1€ από κάθε συμμετοχή, ή ότι επιπλέον(πέραν των 6€ επιθυμείτε) να καταθέσετε, το Δ.Σ. δεσμεύεται να το διαθέσει σε τοπικό φορέα του αγώνα ευαισθητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό. Συγκεκριμένα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού Πειραιά που προσφέρει εθελοντικά καθημερινό εκπαιδευτικό έργο σε παιδιά οικονομικών μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας, 28ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας, ΣΔΥ Πειραιά 2014, 15 χλμ., καθώς και στα γραφεία του συλλόγου (τηλ.: 210-4171009) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:30-21:00.
- Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 22:00.
- Όσοι δεν δηλώσουν ηλεκτρονικά ή δεν καταβάλουν το αντίτιμο συμμετοχής, θα μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα χωρίς αριθμό με υδροδότηση, αλλά χωρίς επίσημη χρονομέτρηση, και χωρίς να πάρουν μετάλλιο/δίπλωμα τερματισμού, και τυχόν δώρα χορηγών.
- Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία.
‚- Για τον αγώνα 2 χλμ., των παιδιών μέχρι 15 χρονών, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ημέρα του αγώνα από τις 8:00΄- 9:30΄ σε ειδικό χώρο κοντά στην αφετηρία του αγώνα, χωρίς αντίτιμο.
2) Παραλαβή Αριθμών και chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.- Θα δίνονται το Σάββατο 29/11στο αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά, αριστερά μετά την κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων, από τις 10:00 έως τις 13:00. Επίσης το απόγευμα στο Σ.Ε.Φ. 16:00 – 20:00, στο χώρο της αφετηρίας του αγώνα.
- Την ημέρα του αγώνα θα δοθούν αυστηρά μέχρι τις 9:30, οι αριθμοί όσων έρθουν από επαρχία και έχουν ειδοποιήσει σχετικά.
- Προς αποφυγή συνωστισμού και τυχόν ταλαιπωρίας σας, σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.
3) Κύπελλα – Μετάλλια- Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 15.000μ., καθώς και του αγώνα των 2.000μ., με όμορφα κύπελλα.
- Σε όλους όσους θα τερματίσουν θα δοθεί ιδιαίτερο θεματικό - αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
4) Παροχές- Θα υπάρχουν 2 σταθμοί με νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής περίπου
- Ανά 5 χλμ.
- Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
- Χώρος φύλαξης ρούχων αθλητών
- Μετάλλιο
- Δίπλωμα
- Κλήρωση αθλητικών δώρων από την εταιρεία New Balance
- Μουσική κάλυψη στην αφετηρία από τον DJ Lefteris!
- Μπανάνες
- Χυμός
- Άλλες εκπλήξεις!
***Άλλες παροχές θα εξαρτηθούν απ’ την ανταπόκριση υποψήφιων χορηγών!
5) Ασφάλεια - Υγεία- Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια του αγώνα και τον επαρκή αριθμό δεικτών.
- Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.
- Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Πειραιά) θα βοηθήσει εθελοντικά τον αγώνα.
6) Πρόσκληση ΕθελοντώνΓια την επιτυχία του αγώνα είναι απαραίτητη η παρουσία εθελοντών/κριτών από το σώμα των δρομέων και των φίλων του αθλητισμού. Όσοι έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του συλλόγου στο τηλέφωνο 210 4171 009 (Δευ-Τετ 18:00-21:00. Υπεύθυνος εθελοντών: Γιώργος Τριχάκης (κινητό 6971 726984).

http://www.runnermagazine.gr/agones/28ος-Βαρτζάκειος-Δρόμος-Υγείας

Ο ρατσισμός δεν χωράει ανάμεσα στους ανθρώπους, παρά μόνο σε αυτούς που νιώθουν υπεράνθρωποι. αυτοί είναι που δεν έχουν μοχθήσει ποτέ και νιώθουν ότι όλα τα μπορούν από τον καναπέ τους. τρέχουμε για την καλή μας την καρδιά.

32ος Aγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. 23/11/2014

Runner Magazine Tα αποτελέσματα από το 10άρι του ΣΔΥΑ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πιο γρήγορο δεκάρι, ο αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. το πρωι της Κυριακής στον Άγιο Κοσμά.

Συνολικά τερμάτισα περισσότεροι από 1.840 δρομείς που έτρεξαν από τον Αγιο Κοσμά στη Γλυφάδα και πίσω για να τερματίσουν στο στάδιο του Αγ.Κοσμά οπου παρέλαβαν τα μετάλλιά τους. Ο καιρός μπορεί να μην ήταν ηλιόλουστος όμως ήταν ιδανικός για τρέξιμο κι έτσι είναι βέβαιο ότι έσπασαν πολλά ρεκόρ από τους 1.414 άνδρες και τις 416 γυναίκες που τερμάτισαν.

Η εκκίνηση δόθηκε λίγα μόλις λεπτά μετά τις 10 από τον δρόμο πίσω από τις εγκαταστάσεις καθώς πλέον το πληθος των δρομέων δεν επιτρέπει την εκκίνηση εντός του Σταδίου και όλοι ξεχύθηκαν στο κυνήγι των ρεκόρ αλλά και μίας ακόμα ξεχωριστής αγωνιστικής εμπειριας. Μισή περίπου ώρα μετά ξεκίνησαν οι τερματισμοί και για 45 περίπου λεπτά συνεχίστηκαν καταιγιστικά.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αναγνώστου σε 32:07 με τους Κωνσταντίνο Βασιλάκη και Γιώργο Μενή να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω. Στις γυναίκες, η Πόπη Αστροπεκάκη πήρε μία ακόμα νίκη στην ομολογουμένως πολύ πλούσια καριέρα της τερματίζοντας σε 36:08 μπροστά από τις Έλενα Λεβεντάκη και Ιουλια-Ελένη Παναγιωτοπούλου.
Λίγο νωρίτερα, είχαν ζήσει τη δική τους αγωνιστική εμπειρία περίπου 300 παιδιά που ετρεξαν με ασφάλεια εντός των εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά και τερμάτισαν μέσα στο Στάδιο αποκομίζοντας πολύ ωραίες εμπειρίες και προσφέροντας παράλληλα χαρούμενες εικόνες.

Η 32η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. συνεχίστηκε με τις απονομές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και τον κόσμο να αποχωρεί αρκετά ευχαριστημένος από μία ακόμα διοργάνωση ανανεώνοντας το ραντεβού για το 20άρι του ΣΔΥΑ τον Μάρτιο.
 
 
Σήμερα ήταν μια κρύα μέρα, όμορφη όμως για τρέξιμο. Ο Άγιος Κοσμάς είχε πήξει από κόσμο και όλοι χαρούμενοι περίμεναν να τρέξουν το πιο γρήγορο δεκάρι, λόγω ότι ο δρόμος είναι ευθυκλινης. Προσωπικά το διασκέδασα και έκανα ένα καινούριο καλύτερο χρόνο γύρω στα 50 λεπτά. Γινόμαστε όλο και πιο γρήγοροι. επόμενος αγώνας τα 15χλμ την άλλη Κυριακή στο ΣΕΦ. Πάμε δυνατα, πάμε τρελά και γρήγορα.