Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ACTIVE MEMBER - ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ


Θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100;


nutrition-day

Τότε φάτε αυτές τις τροφές:

Λαχανικά
Καταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, αν μπορείτε μάλιστα και περισσότερες, για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, εγκεφαλικού και καρκίνου.
Γιαούρτι
Καταναλώνετε ημιάπαχο γιαούρτι καθημερινά. Είναι γεμάτο προβιοτικά, στα οποία έχει επικεντρωθεί η έρευνα σχετικά με τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που ενδεχομένως διαθέτουν.
Ψάρι
Τρώγετε ψάρι δύο με τρεις φορές τη βδομάδα. Φρπντίστε τουλάχιστον η μία να είναι λιπαρό ψάρι, όπως σολομός, για τα λιπαρά οξέα Ω3, που είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία προκαλεί ασθένειες.
Επικεντρωθείτε στις φυτικές ίνες
Καταναλώνετε θερμίδες –τουλάχιστον 25 γρ. την ημέρα- τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και σιτηρά ολικής αλέσεως. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.
Καρπούς
Τρώγετε ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια Αιγίνης και καρύδια, για να καταπολεμήσετε τις καρδιοπάθειες, αλλά περιοριστείτε σε μία χούφτα την ημέρα.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε να κάνετε ήπια άσκηση για 15 λεπτά την ημέρα.

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο!

Η Δήμητα Κέκια, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος εξηγεί αν όντως κάνει αντιγήρανση, αν οι τροφές αναπληρώνουν το κολλαγόνο που χάνουμε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου κι αν τα συμπληρώματα βοηθούν.

Το κολλαγόνο μειώνεται κατά την ενήλικη ζωή 1-1.5% κάθε χρόνο και κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Είναι υπεύθυνο για την ανάκτηση της ανθεκτικότητας, της ελαστικότητας, της υγρασίας και της λάμψης στο δέρμα, καθώς και τη διατήρηση της δομής και του σχήματος των εσωτερικών οργάνων μας. Εκτός αυτών, αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό για την αναγέννηση κατεστραμμένων ιστών και τη συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.
Τι είναι;
Αποτελεί μια πρωτεΐνη που υπάρχει και παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι δομικό συστατικό του συνδετικού μας ιστού και βρίσκεται σε πολύ μεγάλα τμήματα του ανθρώπινου σώματος. Η επάρκειά του σχετίζεται με ομαλή λειτουργία ποικίλων δομών του σώματός μας, με κυριότερες από αυτές το δέρμα και τις αρθρώσεις μας. Ο συνδετικός ιστός υπάρχει παντού μέσα μας, καθώς συνδέει τα όργανα μεταξύ τους (έτσι π.χ. κρατιούνται σταθερά στη θέση τους, μέσα στο θώρακα και την κοιλιά), συνδέει τις ίνες των ιστών μεταξύ τους μέσα στα όργανα, καθώς και τα κύτταρα μεταξύ τους μέσα στις ίνες των ιστών. Ουσιαστικά, όλο το σώμα μας (ακόμα και τα οστά) χτίζεται πάνω του, όπως τα τούβλα «γεμίζουν» τον τσιμεντένιο σκελετό για να φτιαχτεί ένα σπίτι. Επίσης, σε διάφορες μορφές ανάλογα με το όργανο, το κολλαγόνο βρίσκεται στους τένοντες, στην καρδιά, στα νύχια, στα μαλλιά, στο δέρμα, στα ούλα, στα μάτια, στις αρθρώσεις και στα αιμοφόρα αγγεία μας· είναι αυτό που δίνει συνοχή και ελαστικότητα στους ιστούς, όπως για παράδειγμα στο δέρμα, τους χόνδρους, τις αρτηρίες και τις αρθρώσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το κολλαγόνο αντιστοιχεί περίπου στο 30% του σωματικού μας βάρους.
Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο
Διαβάζοντας τις διαφημίσεις για τα συμπληρώματα διατροφής, μαθαίνει κανείς για τις γνωστές ιδιότητές του ότι δηλαδή μεταξύ άλλων βελτιώνει την υγεία των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος και των αρθρώσεων· μαθαίνει όμως και πρωτότυπα «καινούργια» πράγματα, όπως ότι:
Λευκαίνει το δέρμα,
Μειώνει την κυτταρίτιδα,
Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και αδυνατίζει,
Θεραπεύει την ακμή, τη δερματίτιδα και την ψωρίαση.
Άλλοι ισχυρίζονται ότι τα οφέλη του κολλαγόνου βρίσκονται όχι στα συμπληρώματα αλλά στο κολλαγόνο που παίρνουμε με την τροφή. Για να καταλάβετε τη διαφορά το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη. Άρα, αποτελείται από αμινοξέα. Επομένως, όταν το λαμβάνουμε μέσω του πεπτικού συστήματος ως τροφή ή συμπλήρωμα διατροφής, μεταβολίζεται· δηλαδή, δε μένει να κυκλοφορεί μέσα στον οργανισμό μας αυτούσιο όπως το φάγαμε ή το ήπιαμε σαν κολλαγόνο, ούτε πάει και κάθεται όπως είναι μέσα στις αρθρώσεις και τους ιστούς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το χωνεύουμε κανονικότατα όπως όλες τις άλλες τροφές – δηλαδή, διασπάται από τα οξέα του στομάχου στα αμινοξέα από τα οποία αποτελείται, τα οποία στη συνέχεια απορροφώνται από το λεπτό έντερο.
Να πάρω ή όχι συμπλήρωμα;
Η αλήθεια είναι ότι το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από το φαγητό, συνεπώς η χορήγησή του στον οργανισμό μέσω συμπληρωμάτων διατροφής καθίσταται απαραίτητη.
Υπάρχουν διάφορα είδη κολλαγόνου σε συμπλήρωμα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Τέλος, υπάρχουν και κλινικές μελέτες όπου φαίνεται ότι τα πράγματα μάλλον είναι αρκετά πιο πολύπλοκα απ’ ότι φαίνεται στην αρχή – για παράδειγμα, παίζει μεγάλο ρόλο η δοσολογία, καθώς και η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών C, D και E. Η βιταμίνη C βοηθάει στην απορροφησιμοτητα του κολλαγόνου και αν δεν το εμπεριέχει το συμπλήρωμα καλό είναι να πίνετε λίγο χυμό πορτοκάλι ή να παίρνετε μια πολυβιταμινη μαζί. Η βιταμίνη C, έχει ξεχωριστό ρόλο στην λειτουργία του δέρματος, καθώς είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ο σχηματισμός του οποίου αυξάνει την ελαστικότητα στο δέρμα. Ερευνητές απέδειξαν ότι βοηθά στην σύνθεση κολλαγόνου, τόσο στα κύτταρα του δέρματος ατόμων νεαρής ηλικίας, όσο και εκείνων μεγαλύτερης ηλικίας.

Το μυστικό

Για να απορροφηθεί το συμπλήρωμα κολλαγόνου, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, πρέπει το μοριακό του βάρος να είναι πολύ χαμηλό, περίπου 3000 dalton. Επίσης αν αποφασίσετε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα κολλαγόνου κάντε το για 3 μήνες, σταματήστε για ένα μήνα και μετά συνεχίστε για άλλους 3 μήνες. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κολλαγόνου υπολογίζεται περίπου στα 6 γραμμάρια. Καλό είναι να λαμβάνεται με άδειο στομάχι και να τρώτε αφού περάσουν 30 λεπτά.

ΡΟΖ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ. αφιερωμενο στα αστικα κομματα


Τι είναι το κορασάν;

khorasan-omorfamystika

Το κορασάν είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, ενέργεια και πρωτεΐνες, έχει πολλές φυτικές ίνες και είναι φτωχό σε λίπος. Από μικροθρεπτικά συστατικά, αποτελεί καλή πηγή θειαμίνης, μαγνήσιου, ψευδάργυρου, σιδήρου, φωσφόρου και σεληνίου.
Μπορεί να βοηθήσει:
στη μείωση του κινδύνου από καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη
στη μείωση των δεικτών φλεγμονής και οξειδωτικού στρες
στην αύξηση του καλίου και του μαγνησίου στο αίμα.
Το κορασάν είναι πολύ καλή πηγή λουτεΐνης η οποία και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Για να το προετοιμάσετε χρειάζεται να το ξεπλύνετε και να το βράσετε σε περίπου 2,5 φορές τον όγκο του σε νερό για να μαλακώσει. Στο τέλος, το σουρώνετε, το αφήνετε να κρυώσει Είναι πολύ καλή επιλογή και για χορτοφάγους καθώς είναι και πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνη.
Είναι μια ιδέα για συνοδευτικό φαγητού, ή σαλάτα.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT ΤΟΥ ΚΚΕ


Τα ναι και τα όχι της διατροφής όταν έχουμε άγχος

Τα ναι και τα όχι της διατροφής όταν έχουμε άγχος
Όλοι το έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στην ζωή μας, να είμαστε δηλαδή αγχωμένοι και να μην μπορούμε να φάμε, ή να τρώμε λάθος. Γενικότερα, οι εξελίξεις στην επιστήμη της διατροφής δείχνουν ότι αυτά που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν την εκδήλωση και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων άγχους.
Μια κοινή ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών σε ανθρώπους με αγχώδεις διαταραχές είναι η έλλειψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αναφέρει το Λόγω Διατροφής και συνεχίζει:
Αυτά τα λιπαρά, βρίσκονται συνήθως στα ψάρια, και μελέτες αποδεικνύουν ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να πάρουν τις συνιστώμενες ποσότητες μέσω της διατροφής.
Το άγχος χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε πολλές τροφές, επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης δρώντας ως πρόδρομος. Άρα, η τριπτοφάνη μπορεί να οδηγήσει στην μείωση των δεικτών του στρες, δηλαδή της κορτιζόλης, μειώνοντας τα συναισθήματα του άγχους.
Όταν πρόκειται για αγχώδεις διαταραχές, τι δεν τρώτε είναι επίσης εξίσου σημαντικό.
Για παράδειγμα, η διέγερση της καφεΐνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα – προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού, ιδρωμένες παλάμες, κλπ – μπορεί να συγχέεται με τα συναισθήματα του κινδύνου και να προκαλέσει μια κρίση πανικού σε άτομα που έχουν πολύ άγχος. Γι "αυτό είναι καλύτερο να περιοριστεί η καφεΐνη ή να τη βγάλετε τελείως από τη διατροφή, εάν εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα.
Τέλος, πρέπει να τονιστεί, ότι, οι αγχώδεις διαταραχές είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και απαιτούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεραπείας. Όπως και με τις σωματικές ασθένειες, μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή είναι βασική για την υγιή διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/324468-ta-nai-kai-ta-oxi-tis-diatrofis-otan-exoume-agxos#ixzz3ONTq9IVE

Σπιρουλίνα: Εσείς ξέρετε από τι παρασκευάζεται;

Σπιρουλίνα: Εσείς ξέρετε από τι παρασκευάζεται;
Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τη σπιρουλίνα, η οποία έχει αποκτήσει φανατικούς καταναλωτές.
Τι είναι όμως αυτά τα πράσινα χαπάκια που πολλοί χαρακτηρίζουν ως την απόλυτη υπερτροφή;
Πρόκειται για ένα φύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Η επιστημονική της ονομασία είναι Arthrospira Plantensis και το φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε μέταλλα.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που παράγουν σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας Σερρών θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της.
Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.
Η σπιρουλίνα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ περιέχει πλήθος ευεργετικών για τον οργανισμό δράσεων.
Συγκεκριμένα:
-Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εμποδίζει τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα.
-Αποτοξινώνει και διεγείρει ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος, απαραίτητα για την αποβολή των τοξινών.
-Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και του σακχάρου του αίματος.
-Κάνει καλό στην καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές παθήσεις, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
-Μειώνει τις επιπτώσεις τις αρθρίτιδας.
-Αποτρέπει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.
-Δρα θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
-Καταστέλλει την όρεξη και βοηθά στον έλεγχο του βάρους.
Πότε δεν συνιστάται η κατανάλωσή της
Αν και η σπιρουλίνα είναι αποδεδειγμένα ασφαλής και παράγεται με φυσικό τρόπο, υπάρχει περίπτωση να φέρει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα όταν δεν λαμβάνεται σωστά με επαρκή λήψη νερού ή να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν προχωρήσετε στη λήψη της και έχετε υπόψη ότι:
-Όσοι πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο, όπως για παράδειγμα φαινυλκετονουρία, δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Λόγω του ότι η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε αμινοξέα, καλό θα είναι να την αποφύγουν.
-Αυτοί που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα όπως λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ο.κ., θα πρέπει επίσης να αποφύγουν τη λήψη της, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, λόγω του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
-Οι γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν τη λήψη σπίρουλίνας.
Σε τι μορφή θα τη βρείτε στην αγορά
Η σπιρουλίνα βρίσκεται στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων. Η σκόνη και οι νιφάδες μπορούν να προστεθούν σε σούπες, σαλάτες, χυμούς κ.ο.κ., ενώ αν την αγοράσετε σε κάψουλες, την καταναλώνετε με ένα ποτήρι νερό πριν από τα κυρίως γεύματα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/324426-spiroulina-eseis-kserete-apo-ti-paraskevazetai#ixzz3ONSkbl1D

Running Technique: BBC's Tomorrows World on Economical Running with the ...


Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Canto General Μίκης Θεοδωράκης


Μίκης Θεοδωράκης - Το σφαγείο


Μίκης Θεοδωράκης: Δεν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει «απαράδεκτη ηθική κακοποίηση»


Με επιστολή του που αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Μίκης θεοδωράκης αναφέρει ότι δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνει, μάλιστα, υπονοούμενο ότι ανακοίνωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφόρησε με την υπογραφή «Σπίθα» είναι κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη δόθηκε στη δημοσιότητα ως απάντηση σε ερώτηση φίλου του μετά από την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί από προηγούμενη δήλωσή του με ημερομηνία 6 Γενάρη, ότι δήθεν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη δήλωση προβλήθηκε υπό τον τίτλο «Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ» στο σύνολο σχεδόν των διαδικτυακών μέσων και σ' αυτήν μεταξύ άλλων καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου».
Με τη σημερινή, δεύτερη δήλωσή του, υπό μορφή επιστολής, ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί ότι «ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εν γνώσει μου ανέφικτος». Στη συνέχεια παραθέτει ένα ιστορικό των επαφών που είχε ο μουσικοσυνθέτης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε παρελθόντα χρόνο, από το οποίο προκύπτει ότι «η συνεργασία μαζί μας δεν ήταν ειλικρινής αλλά απλώς μας μεταχειρίστηκε, για να αυξήσει μονομερώς την εκλογική του δύναμη και να μπει στη Βουλή, με στόχο την κατάκτηση της διακυβέρνησης μέσα από το Σύστημα, εγκαταλείποντας τους δυο πυλώνες άμυνας, το Λαϊκό Μέτωπο και τον πλούτο της χώρας». Στη συνέχεια εκτιμά ότι «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύττει από τώρα το τέλος του Μνημονίου» και μιλά για «μια απαράδεκτη ηθική κακοποίησή» του (σ.σ. του Μίκη), σημειώνοντας ότι «δεν θα αποκάλυπτα τώρα αυτή την ζοφερή αλήθεια, αν δεν με προκαλούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε την ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει την μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα».

8/1/1991 ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

Ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας δολοφονείται από ΟΝΝΕΔίτες τραμπούκους με επικεφαλής τον Γ. Καλαμπόκα στην Πάτρα. Η δολοφονία έγινε στη διάρκεια μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθούσε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Παιδείας τον Β. Κοντογιαννόπουλο.

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Ίδρυμα «Παμμακάριστος»

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Γενάρη και ώρα 17.00 στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης καλεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), απαιτώντας από τη διοίκηση του ιδρύματος «Παμμακάριστος» την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Ζαπαντιώτη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και μέλους του ΔΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ.
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Στο Ίδρυμα για το Παιδί "Η Παμμακάριστος" απέλυσαν τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κλαδικού σωματείου στην Ειδική Αγωγή Δημήτρη Ζαπαντιώτη ενώ είχε άριστες εκθέσεις από τους αρμόδιους προϊσταμένους για το έργο του. Στο συγκεκριμένο ίδρυμα, που εξυπηρετεί άτομα με βαρύ αυτισμό, υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού και έστω και η απόλυση ενός εργαζομένου ενέχει κινδύνους για τους εξυπηρετούμενους και για το προσωπικό.
Θεωρούμε την απόλυση συνδικαλιστική δίωξη εφόσον ο συνάδελφος από τη θέση του προέδρου του σωματείου διεκδικούσε τα δικαιώματα των παιδιών, των γονιών και των συναδέλφων. Είμαστε όλοι απαραίτητοι! Απαιτούμε προσλήψεις και όχι απολύσεις!».

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο Λεβέντης (λεβέντης εροβόλαγε) - Μαρία Δημητριάδη


Μαρία Δημητριάδη. 6 χρονια μετά τον θανατό της.

 
Η Μαρία Δημητριάδη (Αθήνα, 1951 - 7 Ιανουαρίου 2009) υπήρξε ερμηνεύτρια που συνδέθηκε από νωρίς με το πολιτικό τραγούδι. Επιχείρησε αρκετές φορές στην καριέρα της (και) την ερμηνεία λυρικότερων στίχων. Αδελφή της είναι η Αφροδίτη Μάνου
Γεννήθηκε στον Ταύρο το 1951. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δισκογραφία με το "Ένα Πρωινό (Άνναμπελ)", ένα ερωτικό τραγούδι που ακουγόταν στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο», με τον Γιάννη Βόγλη και την Αν Λόμπεργκ[1]. Ήταν βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και του Θάνου Μικρούτσικου. Ήταν από τις πρώτες τραγουδίστριες του Γιάννη Μαρκόπουλου. Στη δεκαετία του 80 επέστρεψε στη δισκογραφία ερμηνεύοντας έργα διαφορετικού ύφους, όπως Μάνο Χατζιδάκι .Απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου του 2009 στο νοσοκομείο '"Ευαγγελισμός", όπου είχε εισαχθεί για σπάνια πνευμονική νόσο. Επιθυμία της ήταν να μην ταφεί και να αποτεφρωθεί.
 
Δισκογραφία

 
Προσωπικοί Δίσκοι

 
1974 Αντόνιο Τόρρες Χερέδια (Lyra)
1975 Πολιτικά τραγούδια (Lyra)
1976 Καντάτα για την Μακρόνησο/Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη (Lyra)
1978 Τραγούδια της λευτεριάς (Lyra)
1980 Δελτίο καιρού (CBS)
1981 Τα αντάρτικα (Lyra)
1982 Έρημη πόλη (CBS)
1985 Για την Ελένη (Σείριος)
1985 Η μυθολογία του Σαββάτου (Σείριος)
1987 Το μαγικό κλειδί (ΜΙΝΟS)
1989 Οριστικά (Lyra)
1990 Βιολιστή κατέβα απ' τη στέγη (Lyra)
1991 Μήπως ζούμε σ' άλλη χώρα (Σείριος)
1995 Τραγουδά μεγάλους συνθέτες (Polydor)
1996 Αύριο (ΜΙΝΟS)

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του «Charlie Hebdo»

Σε σχόλιό του για τη δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού "Charlie Hebdo". Η βάρβαρη αυτή ενέργεια στρέφεται κατά του γαλλικού λαού και συνολικά κατά των λαών».

Πλήθος αντιδράσεων για τη δολοφονική επίθεση στη Γαλλία

Με οργισμένες δηλώσεις καταδίκασαν οι ηγέτες χωρών σε όλο τον κόσμο, τη δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό από τρεις ενόπλους, με απολογισμό 12 νεκρούς. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα μίας επίθεσης που αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» των ξενοφοβικών κινημάτων.
Διεθνείς αντιδράσεις
Πλήθος ηγετών καταδίκασαν με δηλώσεις τους τη δολοφονική επίθεση στη Γαλλία. Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «φρικιαστική» επίθεση, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι καταδικάζει απόλυτα «την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε για «επίθεση στην ελευθερία του λόγου και του Τύπου», ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τη χαρακτήρισε «αποκρουστική». Την επίθεση καταδίκασαν επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και δεκάδες άλλοι ηγέτες και οργανώσεις.
Συγκέντρωση στο Παρίσι
Η επίθεση προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Γαλλίας. Οι σημαίες στο προεδρικό μέγαρο καθώς και στο Δημαρχείο των Παρισίων κυματίζουν μεσίστιες.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της αιματηρής επίθεσης εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Έπειτα από έκκληση πολλών συνδικάτων, ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων, το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας), στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία της Charlie Hebdo.
Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας. Καταμετρήθηκαν 83 συγκεντρώσεις στις πλατείες μικρών και μεγάλων πόλεων.
Βούτυρο στο ψωμί της ξενοφοβίας
Η φονική επίθεση κατά της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» των ξενοφοβικών κινημάτων, όπως το γερμανικό PEGIDA, που διοργανώνει τους τελευταίους μήνες διαδηλώσεις στη Δρέσδη με αντιισλαμικό περιεχόμενο.
«Οι ισλαμιστές, εναντίον των οποίων το PEGIDA προειδοποιεί τις τελευταίες 12 εβδομάδες, έδειξαν σήμερα στη Γαλλία ότι δεν είναι ικανοί για δημοκρατία, αλλά αντ' αυτού αντιλαμβάνονται ως λύση τη βία και το θάνατο», έγραψε το PEGIDA στη σελίδα του στο ίντερνετ.
Η εν λόγω οργάνωση, που καθοδηγείται από στελέχη με καθαρά ναζιστικές καταβολές, ξεκίνησε εδώ και τουλάχιστον τρείς μήνες ένα κίνημα διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών, διοργανώνοντας κάθε Δευτέρα διαδηλώσεις στη Δρέσδη, με κύριο σύνθημα: «Όχι στον εξισλαμισμό της Δύσης».
Οι ξενοφοβικές θέσεις του βρίσκουν απήχηση σε ευρύτερες μάζες, κάτι που διαφαίνεται και από την αυξανόμενη συμμετοχή στις διαδηλώσεις του.

Bao Bao's First Snow Day!


Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: 12 νεκροί από πυροβολισμούς σε γραφεία περιοδικού

 
Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, τα 4 εκ των οποίων σοβαρά, από την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν γύρω στις 11:30 το πρωί (ώρα Γαλλίας) στα γραφεία και άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ τους παριστάμενους. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο όχημα.
Από την επίθεση, είναι νεκροί 10 δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί. Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων ατόμων είναι και ένας αστυνομικός.
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία εντόπισε το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες έβγαλαν έναν οδηγό από το αυτοκίνητό του, έκλεψαν το όχημα και αναπτύσσοντας ταχύτητα τραυμάτισαν έναν περαστικό.
Μετά το χτύπημα η Γαλλία έχει σημάνει συναγερμό. Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται ο κεντρικός τομέας του Παρισιού και ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε τόπους λατρείας, καταστήματα, γραφεία μέσων ενημέρωσης και στα μέσα μεταφοράς.
Στο σημείο της επίθεσης έφτασε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανουά Ολάντ ενώ έχει συγκληθεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο. Στη δήλωσή του, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι «Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μία εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα».
«Εχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ» είπε. «Καλώ στο Προεδρικό Μέγαρο τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις».
Να σημειωθεί ότι το περιοδικό είχε δημοσιεύσει προ ετών σατιρικά καρτούν με στόχο τον Μωάμεθ, ενώ τρία περιστατικά στο τέλος Δεκεμβρίου είχαν εντείνει τους φόβους για δράση ακραίων σε γαλλικό έδαφος. Το περιοδικό είχε πέσει θύμα εμπρηστικής επίθεσης στο παρελθόν, επίσης με αφορμή σκίτσα που είχαν κριθεί προσβλητικά. Ενδεικτικά, λιγότερο από μία ώρα πριν το περιστατικό, το twitter του περιοδικού είχε αναρτήσει σατιρικό σκίτσο με «ευχές» του αρχηγού της τζιχαντιστικής ISIS (του αυτοαποκαλούμενου «χαλίφη της Βαγδάτης»).
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «αποκρουστική» την επίθεση και τόνισε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Γαλλίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου».
Σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε τον αποτροπιασμό για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. «Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού», σημείωσε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι «Διαβεβαιώνουμε τη Γαλλική Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα παραμένει στο πλευρό της, ως σταθερός σύμμαχος όσων αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας».

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9,84


Αλ. Τσίπρας: Δεν θα βλάψουμε την ΕΕ, θα σώσουμε το ευρώ



Με ένα ακόμα άρθρο ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεσμεύεται έναντι αγορών και τραπεζών για διαχείριση της κρίσης εντός ευρώ με γνώμονα τα επιχειρηματικά κέρδη, αλλά ξεδιπλώνει επιχειρήματα για να καταδείξει πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν συμφέρον να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η δική μου Ελλάδα δεν θα βλάψει την Ευρώπη», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere de la Sera». Συνεχίζοντας γίνεται σαφέστερος, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε δράκος ούτε απειλή: Είναι μόνο η φωνή της λογικής και μπορεί να σημάνει εγερτήριο στην Ευρώπη για να την βγάλει από το μούδιασμα και την παθητικότητα».
Ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την κατάρρευση, αλλά τη σωτηρία του ευρώ. Και είναι αδύνατο να σωθεί το ευρώ όταν το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου. Και το χρέος δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και η Ευρώπη πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εργαστεί αναζητώντας βιώσιμη λύση».
Κι αφού ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θεωρείται απειλή, αλλά κόμμα της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και πως δεν θα κάνει το παραμικρό που θα τους βλάψει, για το λαό αραδιάζει μεγαλόσχημα συνθήματα με γερές δόσεις αυταπάτης.
Ισχυρίζεται ότι «στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες καλούνται να γράψουν ιστορία με την ψήφο τους, να χαράξουν ένα δρόμο ανανέωσης και ελπίδας για όλους τους Ευρωπαίους, καταδικάζοντας τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας και αποδεικνύοντας ότι όταν θέλει ο λαός, ότι έχει το κουράγιο να τολμήσει και να ξεπεράσει τα άγχη και τους φόβους, η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει».
Το αράδιασμα αυταπατών δεν τελειώνει εδώ καθώς επιχειρεί να εμφανίσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αντίθετες με εκείνες της Γερμανικής Καγκελαρίας και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί το λαό να στηρίξει τις πολιτικές της ΕΚΤ.
Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι ελληνικές εκλογές θα είναι το πεδίο όπου θα δοκιμαστούν οι δύο στρατηγικές (σ.σ. της Γερμανίας από τη μία και της ΕΚΤ από την άλλη). Είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η δεύτερη και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα του Σοφοκλή, που μας έχει διδάξει, με την Αντιγόνη, ότι καμιά φορά υπέρτατος νόμος είναι η δικαιοσύνη».
Ωστόσο και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως αφ' ενός μεν οι αντιθέσεις εντός ΕΕ αντανακλούν πανίσχυρα και αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα αφ' ετέρου δε πολιτική της ΕΚΤ είναι να δίνει ζεστό χρήμα απευθείας στους επιχειρηματικούς ομίλους με την αγορά των χρεών τους, ενώ για τους λαούς συστήνει συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων ελέω ανταγωνιστικότητας.
Φαίνεται πως το μείγμα Τσίπρα συναντά το μείγμα Ντράγκι για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ SKAI


Με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για την εκδήλωση στο ΣΕΦ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 11 Γενάρη 2015 στο ΣΕΦ.
Τρεις μήνες προετοιμάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση για να είναι όλα έτοιμα. Συγγραφή του σεναρίου, πρόβες των μουσικών, των ηθοποιών και όλων των συντελεστών. Συνεργασία εικαστικών, πολιτικού μηχανικού και αρχιτέκτονα για τα σκηνικά.
Οι 200 περίπου συντελεστές που συμμετέχουν στα πολλά και διάφορα γκρουπ του θεάματος, καθημερινά πραγματοποιούν πρόβες. Η υπόθεση της παράστασης θα ξετυλίγεται μέσα στην αρένα του ΣΕΦ ενώ θα υπάρχει εναλλαγή τραγουδιού και λόγου.
Παράλληλα, συνεργεία από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ετοιμάζουν το χώρο και τα πανό που θα στολίσουν το στάδιο.
Παρακάτω δείτε φωτογραφίa από τις πρόβες και την προετοιμασία του χώρου.

Η Α.ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Ε


Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ


ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ''ΤΙΜΟΥΝ'' ΤΑ ΠΡΩΤΑ. ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!! ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;




ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

Καρατζαφέρης Περιστέρι

Arleta - O Lykos


Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα

Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα
Τα αναψυκτικά είναι για πολλούς από εμάς τυπικό συνοδευτικό για τα γεύματα και τα σνακ κάθε στιγμή της ημέρας, σπανίως όμως αναλογιζόμαστε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία μας.
Οι τεράστιες ποσότητες ζάχαρης που περιέχουν είναι κάθε άλλο παρά ευεργετικές στη διατροφή μας και μία ακόμη αμερικανική μελέτη έρχεται να το επιβεβαιώσει.
Ερευνητές από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσαν ότι μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 29%.
Παράλληλα, η σχετική μελέτη αναφέρει πως όση περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη καταναλώνουμε καθημερινά –δηλαδή όση περισσότερη ζάχαρη προσλαμβάνουμε από επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκίσματα– τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.
Η αρνητική επίδραση της ζάχαρης για την υγεία της καρδιάς απασχολεί ιδιαιτέρως τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Η ζάχαρη, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αύξηση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και προωθεί την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι δύο αυτοί παράγοντες αποδεικνύονται καθοριστικοί για την υγεία της καρδιάς μας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/324332-apo-ti-kindyneyete-an-pinete-ena-koutaki-anapsyktiko-kathe-mera#ixzz3O4D3ppZv

Santa Claus Caught On Camera!


Ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων τα προϊόντα ολικής άλεσης

Ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων τα προϊόντα ολικής άλεσης
Τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, το πλιγούρι και το κινόα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με νέα, πολυετή μελέτη.
Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine», ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κι Σουν, επίκουρος καθηγητής Διατροφής στη Σχολή Δημόσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 74.000 γυναίκες και 44.000 άνδρες, τους οποίους παρακολουθούσαν επί 24 έως 26 χρόνια.
Στο μεσοδιάστημα, 26.920 από τους εθελοντές έχασαν τη ζωή τους.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι εθελοντές κατανάλωναν τουλάχιστον 28 γραμμάρια μη επεξεργασμένων (ολικής αλέσεως) προϊόντων την ημέρα είχαν κατά μέσο όρο 5% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιοδήποτε νόσημα στη διάρκεια της περιόδου παρακολουθήσεως και 9% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια.
Επιπλέον, όσοι συνήθιζαν να τρώνε ανθυγιεινά αλλά στην πορεία της μελέτης άλλαξαν μία μερίδα επεξεργασμένων υδατανθράκων την ημέρα με ολικής αλέσεως, μείωσαν κατά 8% τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Όσοι αντικατέστησαν μία μερίδα κόκκινου κρέατος ή προϊόντων κρέατος την ημέρα με μία μερίδα υδατανθράκων ολικής αλέσεως, μείωσαν κατά 20% τον κίνδυνο θανάτου.
Τα 28 γραμμάρια υδατάνθρακες ολικής αλέσεως λαμβάνονται λ.χ. από σχεδόν δύο φέτες ψωμί από 100% αλεύρι ολικής αλέσεως ή από σχεδόν μισό φλιτζάνι καστανό ρύζι ή από 30 γραμμάρια νιφάδες βρώμης.
Άλλοι μη επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, το κεχρί, το κινόα, ο αμάρανθος, το φαγόπυρο, το αλεύρι ολικής, το ψωμί και τα ζυμαρικά ολικής, το πλιγούρι βρώμης και το ποπ κορν.
Η νέα μελέτη έδειξε ακόμη πως το μεγαλύτερο όφελος παρέχει το πλιγούρι, το οποίο είναι ολόκληρος ο κόκκος των δημητριακών τεμαχισμένος. Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/324317-aspida-kata-ton-kardiaggeiakon-nosimaton-ta-proionta-olikis-alesis#ixzz3O44H0BXq

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ ΣΤΟ EXTRA


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής

Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ψήφο των νέων εκλογέων, δηλαδή αυτών που έχουν γεννηθεί από 1/1/1997 μέχρι 31/12/1997 και οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα έχουν μείνει εκτός εκλογικών καταλόγων. Πρότεινε να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τους "παραλειφθέντες" εκλογείς, η οποία είναι και νόμιμη και άμεσα υλοποιήσιμη. Κάθε καθυστέρηση ή πρόσχημα που θα στερήσει το δικαίωμα της ψήφου για τους νέους εκλογείς βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.
Επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και να σταματήσει η προκλητική προβολή των δύο κομμάτων του νέου δικομματισμού, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Επιπλέον, να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και το ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΚΕ ζήτησε να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ, ώστε να προβάλει το ναζιστικό δηλητήριο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση της Βουλής για αναστολή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου θα συνιστούσε μορφή έμμεσης χρηματοδότησης. Οι προτάσεις του ΚΚΕ δεν στηρίχτηκαν ούτε από τα κόμματα της κυβέρνησης ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, το ΚΚΕ έθεσε το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ προτείνει κατάργηση των διοδίων τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ».

Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ MEGA


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Μπελογιάννης | Μην καρτεράτε να λυγίσουμε


Ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Ε


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1


“Slap her": children's reactions


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Η ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ERT OPEN


Δεν είναι Ιφιγένεια η Αριστερά, για να την κάνει θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Τάκη Βαρελά

Ήμουν, δεν θα ήμουν 18χρονος, τότε, κάπου εκεί, στα 1980 με 1981.
Παραμονές εκλογών.
Τότε που το ΠΑΣΟΚ, έκλεινε σε όλους τους τόνους: «Στις 18 σοσιαλισμό!»
Αναρωτήθηκα και εγώ, νέο μέλος της ΚΝΕ, τότε.
Βρε, μήπως; είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!
Δεν σας κρύβω, παιδί τότε, ταλαντεύθηκα! Φοβήθηκα! Και λέω μήπως;
Άλλωστε, παλιοί «αριστεροί» είχαν μεταλλαχθεί, είχαν ήδη ενσωματωθεί στο ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής.
Από παντού: Πυρ ομαδόν, προς το ΚΚΕ.
«Φοβάστε να μας ψηφίσετε! Θα κάνουμε κυβέρνηση μαζί…
Φοβάστε να μας στηρίξετε, για να φύγει η επάρατος δεξιά, που σας κυνήγησε..»
Άλλοι πάλι έλεγαν: «Αύριο θα συνεργαστούμε ….και εμείς για κει που πάτε και σεις, πάμε… για το σοσιαλισμό, αλλά τώρα, είναι ευκαιρία. Να φύγουν αυτοί… και μετά βλέπουμε… Τι φοβάστε;»
Κουβέντα, πραγματικό πλευροκόπημα του ΚΚΕ, που έπιανε τόπο, ιδιαίτερα σε αριστερούς κυνηγημένους, κατατρεγμένους από τους κατά τόπους νταήδες των αστικών κυβερνήσεων.
Πλευροκόπημα σε απλούς ανθρώπους, που τη βία του εκμεταλλευτικού συστήματος την ένοιωσαν στο πετσί τους, γιατί τους άφηναν χωρίς δουλειά, με πεινασμένα και αγράμματα παιδιά, με συγγενείς εξόριστους, αριστεροί και κομμουνιστές, δακτυλοδεικτούμενοι, «μιάσματα» !!
Τηρουμένων των αναλογιών, το έργο επαναλαμβάνεται, με ακριβώς τον ίδιο στόχο, αλλά σε μεγαλύτερο βάθος.
Παρά τις δυσκολίες, αυτό το ΚΚΕ και αυτή η αριστερά, στάθηκε και στέκεται όρθια όχι από φόβο αλλά αξιακή υπερηφάνεια για το περί δικαίου αίσθημα και όχι μόνο.
Αυτοί οι αριστεροί, μπορεί να μην μπήκαν, μπορεί να μην στρατεύθηκαν στο ΚΚΕ, αλλά γνώριζαν και γνωρίζουν, ότι πηγή και αιμοδότης όλων των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του λαού μας, μικρών και μεγάλων, ήταν το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές.
Εδώ βρίσκεται το μεγάλο βάθος και η αξία της πολιτικής του ΚΚΕ.
Εδώ, σε αυτήν την πολιτική, αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους, οι πραγματικοί αριστεροί!
Ως συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ
Σύντροφοι και συναγωνιστές.
Απείθαρχοι και ανυπότακτοι!
Απαιτητικοί και ρομαντικοί.
Αντιστέκονται στο άδικο και παλεύουν για το δίκαιο.
Δεν είναι κομμουνιστές, αλλά είναι με τους κομμουνιστές.
Δεν είναι ποτέ με τον αντίπαλο.
Οι πραγματικοί αριστεροί, ακούν πρώτα τι λέει το ΚΚΕ.
Αυτοί οι αριστεροί, δεν ακολουθούν τρύπια σημαία.
Δεν αντικαθιστούν αξίες όπως: «η ψυχή μου να βγει, εγώ, θα παλεύω να καταργήσω την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί εκεί είναι η μήτρα του κακού και στο ΚΚΕ η θέση μου.
Οι πραγματικοί αριστεροί δεν έχουν καμία όρεξη να γεμίσουν τις καρέκλες του αστικού κράτους υπηρετώντας τα συμφέροντα των δυναστών τους!
Αν πάλι, τα χρόνια κάποιων δήθεν αριστερών δεν τους φτάνουν για να γυαλίσουν τα παπούτσια της αστικής τάξης, αυτό είναι προσωπική τους και μόνο υπόθεση.
Οι πραγματικοί ριζοσπάστες αριστεροί, κάνουν καλοπροαίρετη κριτική στο ΚΚΕ και είναι πάντα στο πλευρό του, με όρους συμπόρευσης.
Όσοι πάλι πραγματικά πονούν την ριζοσπαστική αριστερά, δεν την φοβίζουν, δεν την τρομοκρατούν, δεν την λεηλατούν, ούτε την εκπορνεύουν στην αστική διαχείριση.
Τα κόμματα που μιλούν κατ' όνομα για την αριστερά των αγώνων, στέλνουν λαό και αριστερά στο λάκκο των λεόντων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και των μονοπωλίων και μάλιστα ως εργαλείο διαχείρισης, κυβέρνησης, βάλτε ό,τι άλλο θέλετε να πετσοκόψει τους λαούς, αλλάζοντας κυβερνητική βάρδια στο σφυροκόπημα των κατακτήσεων του λαού.
Δεν είναι Ιφιγένεια η Αριστερά, για να την κάνει θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάθε απόκομμα, για να φυσήξει ούριος άνεμος για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, αφήνοντας πίσω ένα λαό λυμασμένο.
Κάθε αριστερός έχει και μνήμη και κρίση. Πιστεύω ότι μπορεί να διακρίνει την παγίδα, πριν να είναι αργά.
Ο αφοπλισμός της Αριστεράς περνά μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την διακυβέρνησή του.
Αύριο, θα σπρώξουν το λαό να χρεώσει τα δεινά που θα του φορτώσουν, στην ανικανότητα της αριστεράς και το ΚΚΕ.
Θέλουν να τελειώνουν και με τα πιο ριζοσπαστικά τμήματα του λαού και με το ΚΚΕ.
Δεν νοείται κανείς αριστερός, μα και κανείς φυσιολογικός άνθρωπος, να μην φοβάται.
Άλλωστε μια παροιμία λέει «Του φοβισμένου η μάνα, δεν έκλαψε ποτέ!».
Έσπειραν λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σπέρνουν και άλλους φόβους, αλλιώς δεν εξηγείται το άρθρο του κ. Καρτερού στην Αυγή της Κυριακής 04.01.2014.
Βεβαίως, έχει να φοβάται η εργατική τάξη και πόσο μάλλον οι πραγματικοί αριστεροί, κ. Καρτερέ, και το περιγράφετε πάρα πολύ σωστά!
Περιγράφεται έξοχα και διαφωτιστικά όσα βλέπετε και όχι όσα ακούτε, στην πολιτική, στη στάση και τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ.
«….η Αριστερά ….Συνεχώς φοβόταν μήπως ξεφύγει από τον σωστό δρόμο, μήπως διαφθαρεί, μήπως την βάλουν στο χέρι, μήπως δεν είναι όσο πρέπει αλύγιστη, όσο πρέπει ορθόδοξη, όσο πρέπει ηθική, όσο πρέπει παρθένα, όσο πρέπει πιστή -στις αρχές».
«Μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές που μεταλλάχτηκαν σε οπορτουνιστές, λεγκαλιστές, σεχταριστές, βολεψάκηδες, καριερίστες, μιζέριες, διαγράφτηκαν και καταδιώχτηκαν με τη βοήθεια αυτού του φόβου».
«…Μήπως συμβιβαζόμαστε; Μήπως μας διαφθείρουν οι πιθανοί σύμμαχοι; Μήπως μας χαλάσει η εξουσία; Μήπως μας έχει ήδη χαλάσει; Μήπως χάνουμε τον ριζοσπαστισμό μας; Μήπως αλλάζουμε; Μήπως; Μήπως;».
«….Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που έχουν καταργήσει ακόμα και το μήπως, κι έχουν καταλήξει προ πολλού στην ετυμηγορία τους: ΠΑΣΟΚ -της παρακμής μάλιστα- και πολύ μας πάει. Παραθέτουν και στοιχεία. Τη συνάντηση με τον τάδε, το ραντεβού με τον δείνα, τον τάδε σύμμαχο, τον δείνα συνεργαζόμενο, την τάδε φράση, τη δείνα ρήση».
Αναρωτιέστε κ. Καρτερέ, «μήπως;». Έτσι είναι, έτσι είστε!
Εδώ είστε έτοιμοι από σήμερα να φωνάξετε, στις 25 Γενάρη «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται !!!».
Η πραγματική λαϊκή εξουσία δεν είναι αρπαχτή, όρος της πιο κυνικής έκφρασης, της λέξης ευκαιρία = opportunity.
Η πραγματική λαϊκή εξουσία χτίζεται με όρους ταξικούς πρώτα, με ρίζες, αρχές στην κοινωνική συμμαχία και βάθος που δεν θα επιτρέπει επιστροφές στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
Δυνατός λαός, ισχυρό το ΚΚΕ, όλα τα μπορεί!
Και στον αγώνα αυτό, για τους αριστερούς και τους κομμουνιστές ο φόβος και αγώνας είναι μέρος της πάλης, δεν είναι κάτι ξένο.
Βέβαια, εσείς, κ. Καρτερέ, την δουλειά σας κάνετε, επαγγελματίας είστε, πάντα ξέρατε, άλλωστε, πετάξατε και τη σκούφια σας…. Και πάμε για άλλα!
Τώρα, τι τα θέλετε αυτά, τα «μήπως;» για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στα μέρη μου λένε: «Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει».

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ - Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας



Μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στις 11 Γενάρη 2015 στις 6.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 96 χρόνια του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρική παράσταση.
Το περιεχόμενο της μουσικοθεατρικής παράστασης
«Ολόκληρη η ζωή,ολόκληρη η Ιστορία
της ανθρωπότητας είναι ένας κύκλος.
Περπάτα.
Όχι, όχι, ένας κύκλος, θα μπορούσα
να πω μία σπείρα, μία ανερχόμενη
ανελισσόμενη σπείρα.
Όλο και πιο πάνω, ως που δεν έχει τέλος.
Περπάτα.
Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι
των δυστυχισμένων».
Με αυτό το απόσπασμα από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου ξεκινάει το μουσικοθεατρικό πολυπληθές θέαμα, ειδικά σχεδιασμένο για την επέτειο των 96 χρόνων:
  • 3 μήνες προετοιμασίας, για να είναι όλα έτοιμα. Συγγραφή του σεναρίου, πρόβες των μουσικών, των ηθοποιών και όλων των συντελεστών. Συνεργασία εικαστικών, πολιτικού μηχανικού και αρχιτέκτονα για τα σκηνικά.
  • Πάνω από 200 οι συντελεστές που συμμετέχουν.
  • Η υπόθεση της μουσικοθεατρικής παράστασης θα ξετυλίγεται μέσα στην αρένα του ΣΕΦ.
  • Θα υπάρχει εναλλαγή τραγουδιού και λόγου. Ειδική πρωτότυπη μουσική που συντέθηκε για την εκδήλωση.
Το σενάριο της παράστασης βασίζεται σε κείμενα των Β. Ι. Λένιν, Βλ. Μαγιακόφσκι, Γ. Ρίτσου και Μπ. Μπρεχτ.
Τα κείμενα θα πλαισιωθούν από τραγούδια των Χανς Αϊσλερ, Κουρτ Βάιλ, Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου και Μιχάλη Τερζή.
Ξεχωρίζει το γεγονός ότι η μουσική συνοδεία της παράστασης είναι πρωτότυπη και έχει γραφτεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση από δύο νέους μουσικούς, τον Δημήτρη Κουφαλάκο και τον Φίλιππο Παχνιστή.
Μαζί σηκωθείτε! Με το Κόμμα χτυπάτε!
«Ο χρόνος έκλεβε του κεφαλαίου τις ώρες, προσπερνώντας των λαμπρών προβολέων το φως. Ο χρόνος γέννησε τον Καρλ Μαρξ απ' τις μπόρες. Μαρξ - του Λένιν μεγαλύτερος αδερφός. Ο Μαρξ μας έδειξε τους νόμους της Ιστορίας κι έβαλε το προλεταριάτο στο τιμόνι μπροστά.
Ο καπιταλισμός - εχθρός
Ο σοσιαλισμός - σκοπός
Ακούστε, σύντροφοι! Αδέρφια κοιτάτε! Αλί στους ξεμοναχιασμένους! Μαζί σηκωθείτε! Με το Κόμμα χτυπάτε! Σε γροθιά συσπειρώστε την τάξη μεμιάς!».
Ο στόχος είναι μέσα από την εκδήλωση, όπως φαίνεται και από το παραπάνω απόσπασμα από το ποίημα «Λένιν» του Μαγιακόφσκι, να αναδειχθεί η ανάγκη η εργατική τάξη να γίνει τάξη για τον εαυτό της. Η ανάγκη ύπαρξης δυνατής οργανωμένης πρωτοπορίας.
Μέσα από την εκδήλωση θα φαίνεται η ιστορική συνέπεια και συνέχεια του ΚΚΕ. Άλλωστε, το ΚΚΕ ποτέ δεν αποκήρυξε την πίστη του για το πέρασμα σε μια νέα κοινωνία. Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από το στρατηγικό του στόχο, είναι ακλόνητη η πεποίθησή του ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Γι' αυτό το λόγο κατάφερε και επέδειξε και επιδεικνύει αντοχή, ικανότητα πρόβλεψης, αποτελεσματικότητα στους αγώνες. Βρίσκεται βαθιά ριζωμένο μέσα στο λαό. Μέσα από την παράσταση θα προβληθεί ότι το ΚΚΕ, το Κόμμα της εργατικής τάξης, ποτέ δεν τα δίπλωσε. Ποτέ δεν πρόδωσε τους εργαζόμενους, ποτέ δε συμβιβάστηκε με τον καπιταλισμό, δεν έψαξε να βρει τον εύκολο δρόμο.
Μέσα από όλη την εκδήλωση θα προκύπτει και η ανάγκη να ισχυροποιήσουν οι εργαζόμενοι με κάθε τρόπο το Κόμμα τους, αφού, όπως θα ακουστεί και στην εκδήλωση, «Συνεχίζουμε. Η σκυτάλη σήμερα είναι στα δικά μας χέρια. Η ελπίδα είναι εδώ. Στο λαό που δε φοβάται. Στο λαό που σπάει τις αυταπάτες. Στο λαό που δε σκύβει το κεφάλι».
Πάνω από 200 συντελεστές
Τη σκηνοθεσία της μουσικοθεατρικής εκδήλωσης έχει αναλάβει η Θαλασσιά Αντωνοπούλου και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σοφία Πολυχρονίδου.
Τη χορογραφία και την κινησιολογία έχει αναλάβει η Βαγγελιώ Κυριαζίδου και βοηθός χορογράφου είναι η Πηνελόπη Μουσγά.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνιάδης, Αλεξία Γαβρίλη, Δανάη Κατσαμένη, Κατερίνα Κουτροκόη, Φαίδρα Παπανικολάου και Γιώργος Πέππας.
Τραγουδούν οι τραγουδιστές: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Χριστίνα Καγιάφα, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας και Πάνος Μπούσαλης.
Συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες: Ζωή Απειρανθίτη, Γιώργος Σαμαρτζής, Νεκτάριος Σαμαρτζής.
Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο, ο Δημήτρης Ανδρονιάδης, κρητική λύρα ο Ανδρέας Αρβανίτης, μπουζούκι ο Γρηγόρης Βασίλας, ντραμς ο Δημήτρης Γιαννούχος, κιθάρα ο Γιάννης Ευαγγέλου, τρομπέτα ο Γιώργος Καλτσούνης, ακορντεόν ο Αλέξανδρος Καμπουράκης, μπάσο ο Θοδωρής Κουέλης, φαγκότο και φυσαρμόνικες ο Δημήτρης Κουφαλάκος, τρομπόνι ο Πάνος Λυκούδης, κρουστά ο Θέμης Μαρτέκας, κλαρινέτο και φλάουτο ο Θύμιος Παπαδόπουλος, τρομπέτα ο Νίκος Σαρρής, κιθάρα και λαούτο ο Κώστας Σταυρόπουλος και μπουζούκι ο Θοδωρής Στούγιος.
Συμμετέχει η ομάδα κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου.
Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης.
Ιδιαίτερο και ξεχωριστό τόνο δίνουν οι 100 συντελεστές, σε ρόλο «χορού».
Η ομάδα που έχει αναλάβει τα σκηνικά, τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία είναι οι Αλέξανδρος Βαλσαμής, Αντα Γόντικα, Περικλής Δουραμάνης, Ρηνιώ Κυριαζίδου, Βαγγελιώ Νικολάου και Τελωνιάτης Παναγιώτης.
Για το φωτισμό υπεύθυνοι είναι οι Άκης και Γιώργος Αποστολίδης.
«Βήματα, βήματα, βήματα σαν τις σάλπιγγες της δικαιοσύνης, βήματα σαν τα τύμπανα της ελπίδας, είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι. Βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον. Ο ήλιος είναι το ζήτω του λαού καρφωμένο στο διάστημα, οι τζαμαρίες αντιγράφουν την παρέλαση, ετούτες οι φωνές θα μείνουν τυπωμένες στην πρόσοψη της Ιστορίας... η ευτυχία λοιπόν δεν είναι παραμύθι - περπατάτε».

Victor Jara Manifiesto


Inti Illimani - El Pueblo Unido


Μαλλιά Σγουρά - Πέτρος Πανδής


Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!


ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ


Τα σημάδια που δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D

Τα σημάδια που δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D
Αν αποφεύγετε μονίμως τον ήλιο, αν είστε αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα ή αν ακολουθείτε μια αυστηρή διατροφή χορτοφαγίας, τότε έχετε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσετε συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D.
Η βιταμίνη D παράγεται από το σώμα όταν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως. Την βρίσκουμε επίσης, σε ορισμένες τροφές (ψάρια, ιχθυέλαια, κρόκοι αυγών) και φυσικά σε γαλακτοκομικά και προϊόντα δημητριακών. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για πιο γερά οστά, επειδή βοηθά το σώμα να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο που λαμβάνει από τις τροφές και να μην το αναζητά στα οστά, όταν δεν το βρίσκει από τη διατροφή.
Χωρίς επαρκή έκθεση στο φως του ήλιου και χωρίς πηγές της βιταμίνης από τη διατροφή, τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης ραχίτιδας, μαλάκυνσης των οστών και οι ενήλικες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη τύπου 2.
Συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης D
Πόνος στα οστά: Ειδικά το χειμώνα, η ανεπάρκεια βιταμίνης D στους ενήλικες τους κάνει να αισθάνονται ένα γενικευμένο άλγος στα οστά και τους μυς και οι αρθρώσεις τους είναι λίγο πιο σκληρές όταν σηκώνονται το πρωί.
Έχετε πεσμένη ψυχική διάθεση: Η βιταμίνη D βελτιώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό (νευροδιαβιβαστής), η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την ψυχική σας διάθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα έχουν συσχετισθεί με τα ακόλουθα:
-Αυξημένος κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο
-Νοητικές διαταραχές σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
-Σοβαρό άσθμα στα παιδιά
-Καρκίνος
Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την αγωγή μιας σειράς από διαφορετικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/323973-ta-simadia-pou-deixnoun-elleipsi-vitaminis-d#ixzz3Nue9pSlq

Πώς θα τονώσετε το ανοσοποιητικό σας μέσα στην παγωνιά

Πώς θα τονώσετε το ανοσοποιητικό σας μέσα στην παγωνιά
Αν αναζητάτε τρόπους να προστατευθείτε από το κρυολόγημα και τη γρίπη αυτόν το χειμώνα και ειδικά τις μέρες που διανύουμε και οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τότε το πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι η θωράκιση του οργανισμού σας με τις κατάλληλες τροφές.
Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αυξήσετε σε κατανάλωση αυτές τις μέρες για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:
Εσπεριδοειδή
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη βιταμίνη C αφότου έχουν "αρπάξει" ένα κρυολόγημα. Αυτό είναι λάθος. Η βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, κάτι που είναι "κλειδί" για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επειδή το σώμα σας δεν την παράγει, ούτε και την αποθηκεύει με φυσικό τρόπο, η καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη για την θωράκιση του οργανισμού σας. Σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
Κόκκινες πιπεριές
Η βιταμίνη C όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος, το οποίο είναι η "πρώτη γραμμή άμυνας" απέναντι στο κρυολόγημα. Οι κόκκινες πιπεριές έχουν διπλάσια βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή αναλογικά με το βάρος τους και είναι πλούσιες σε β-καροτένιο.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα "οπλοστάσιο" βιταμινών και ανόργανων συστατικών που σας βοηθούν στην μάχη με κάθε μικρόβιο ή λοίμωξη. Είναι πλούσια τροφή σε βιταμίνες Α, C και Ε, ενώ περιέχει και πλήθος αντιοξειδωτικών. Το κλειδί για να πάρετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει είναι να το μαγειρεύετε όσο το δυνατόν λιγότερο, ή ακόμα καλύτερα, καθόλου.
Σκόρδο
Είναι μια τροφή παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την αξία της στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Η σύγχρονη επιστήμη έχει δείξει ότι το σκόρδο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρειάζεται το σκόρδο, επειδή είναι καλή πηγή ενώσεων που περιέχουν θείο, όπως η αλικίνη (allicin).
Τζίντζερ (πιπερόριζα)
Ακόμα μια τροφή που οι περισσότεροι άνθρωποι την σκέφτονται αφότου έχουν κρυολογήσει. Όπως και με την βιταμίνη C, αυτό είναι λάθος. Η πιπερόριζα περιέχει τζιντζερόλη, μια συγγενή ουσία της καψαϊκίνης, η οποία και του προσδίδει την χαρακτηριστική "καυτερή" του γεύση. Είναι μια τροφή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνιου πόνου και της χοληστερόλης.
Σπανάκι
Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα, αφού είναι μια τροφή πλούσια όχι μόνο σε βιταμίνη C, αλλά και σε πολλά αντιοξειδωτικά και β-καροτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Όπως και το μπρόκολο, είναι καλύτερο να μαγειρευτεί όσο το δυνατόν λιγότερο, έτσι ώστε να διατηρήσει ανέπαφα όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Αμύγδαλα
Όταν πρόκειται για την πρόληψη και την καταπολέμηση του κρυολογήματος, η βιταμίνη Ε μπαίνει δίπλα στην βιταμίνη C σε αξία. Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι απαιτείται η παρουσία λίπους για να απορροφηθεί σωστά. Οι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα) είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, καθώς το μισό φλιτζάνι παρέχει σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για έναν ενήλικα.
Κουρκούμη
Ένα βασικό συστατικό σε πολλά κάρι, αυτό το φωτεινό κίτρινο, με πικρή γεύση μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια ως αντιφλεγμονώδης ουσία στη θεραπεία τόσο της οστεοαρθρίτιδας, όσο και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι υψηλές συγκεντρώσεις κουρκουμίνης που περιέχει, δίνουν στην κουρκούμη το ξεχωριστό της χρώμα, ενώ έχει αποδειχθεί ότι περιέχει ισχυρές ιδιότητες καταπολέμησης του κρυολογήματος και της γρίπης.
Πράσινο τσάι
Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικών. Αλλά το πράσινο τσάι έχει και αυξημένα επίπεδα επιγαλλοκατεχίνης (epigallocatechin gallate - EGCG), ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η διαδικασία της ζύμωσης του μαύρου τσαγιού καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος της EGCG. Το πράσινο τσάι, από την άλλη πλευρά, δεν έχει υποστεί την ίδια ζύμωση, διατηρώντας σε μεγάλο ποσοστό την EGCG. Επίσης, είναι μια καλή πηγή του αμινοξέος L-θεανίνη, η οποία βοηθά στην παραγωγή ενώσεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες στα Τ-κύτταρά σας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/324207-pos-tha-tonosete-to-anosopoiitiko-sas-mesa-stin-pagonia#ixzz3NubFsszc

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΣΤΟΝ SKAI


Ozzy Osbourne - Crazy Train


Δείτε ποια είναι η πραγματική σας ηλικία!

Πιστεύετε ότι γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική σας ηλικία; Εάν ναι, τότε μάλλον απαντήσατε λάθος...
Ένα απλό τεστ έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα, αφού η ηλικία του σώματός σας δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ημερομηνία γέννησής σας.
Θα χρειαστείτε μόλις ένα λεπτό για να απαντήσετε στις ερωτήσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά σας όπως το ποια χρονιά γεννηθήκατε, πού ζείτε, τι εκπαίδευση έχετε, πόσες ώρες κοιμάστε, αν πίνετε ή καπνίζετε και αν είστε ευτυχισμένοι από τη ζωή σας, προκειμένου να ανακαλύψετε την πραγματική σας ηλικία!
Κάντε το τεστ εδώ!


Πηγή: http://www.onmed.gr/antigiransi/item/324192-deite-poia-einai-i-pragmatiki-sas-ilikia#ixzz3NoSox6pR

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕ...


ΣΥΡΙΖΑ: Φτωχό για το λαό, γενναιόδωρο για το κεφάλαιο το κυβερνητικό του πρόγραμμα

Πομφόλυγες για το λαό περί μικρού υπουργικού συμβουλίου και πάταξης της διαφθοράς, αλλά ξεκάθαρες δεσμεύσεις στο κεφάλαιο για στήριξη της κερδοφορίας του και διαπραγμάτευση του χρέους, ώστε να εξοικονομηθούν προς τούτο πόροι εντός των πλαισίων της ΕΕ, περιελάμβανε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ του Σαββάτου. «Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών, στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια», ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας θέτοντας ως στόχους τη διαγραφή τού μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και την εξασφάλιση περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή του.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε δεν ήταν παρά επανάληψη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, που παγιώνεται παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς ότι θα ήταν ένα πρόγραμμα για το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, που δεν απαντάει σε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα των λαϊκών νοικοκυριών. Ένα πρόγραμμα που όχι μόνο δεν εγγυάται ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών -ούτε λόγος για ανάκτηση των απωλειών τους- αλλά περιορίζεται σε παρεμβάσεις για εξαθλιωμένους, όπως τα κουπόνια σίτισης. Παράλληλα, παίζοντας άθλιο παιχνίδι με τα 2 εκατομμύρια των ανέργων, υπόσχεται 300.000 θέσεις εργασίας -σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή- με τα γνωστά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.
Από την άλλη βεβαίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ξεκάθαρος, όσον αφορά στη στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας. Υποσχέθηκε στο κεφάλαιο ρύθμιση χρεών και δανείων, αλλά και ζεστό χρήμα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε, μάλιστα, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαίρεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή χρημάτων στις τσέπες του κεφαλαίου.

Αντ. Σαμαράς: Πλειοδοσία προεκλογικών παροχών και κινδυνολογίας

Εκτός από την κινδυνολογία, η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει και τις προεκλογικές εξαγγελίες, όπως αποδείχθηκε από την ομιλία του Α. Σαμαρά στη Λάρισα. «Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ υποσχέθηκε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.
Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία, και εν τέλει εκτός Ευρώπης.
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια, και είπε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας, λέγοντας ότι συνεχίζεται το έργο του Αχελώου, αυτή τη στιγμή τρέχουν στη Θεσσαλία 1.100 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί.
Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, και γι' αυτό -όπως είπε- οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. «Ήταν λάθος να μας πάνε σε εκλογές την ώρα που άρχισε να ανακάμπτει η χώρα. Γι' αυτό και θα τους τιμωρήσει ο λαός, που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», είπε.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια, προειδοποίησε ο Α. Σαμαράς και συνέχισε, λέγοντας ότι επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα. «Θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά το Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί, όπως μας έχουν προειδοποιήσει, όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν τη χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια, και έχω υποχρέωση να τη λέω».
Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε και ειδική αναφορά στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στην Ελλάδα ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Στην Ελλάδα θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιος του Ραούλ Κάστρο και της Βίλμα Εσπίν, μηχανικός με μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Αφορμή της παρουσίας του, η έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου», που πραγματεύεται τις σχέσεις Κούβας - ΗΠΑ, αλλά και η Εβδομάδα Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει η New Star.
Την Παρασκευή 9 Γενάρη πραγματοποιείται στον κινηματογράφο «Στούντιο», Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, στην Πλατεία Αμερικής στις 7 μ.μ., εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην οποία θα μιλήσει και θα χαιρετίσει ο ίδιος, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Νίκος Καρανδρέας. Θα προβληθεί η ταινία «Kangamba» με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, όπου ο Αλεχάντρο Κάστρο συμμετείχε ως εθελοντής και τραυματίστηκε.
Τη Δευτέρα 12 Γενάρη στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα», Ιουλιανού 42-46 Πλατεία Βικτωρίας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου».
Την Τρίτη 13 Γενάρη στις 7 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας», στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, θα δώσει διάλεξη σε φοιτητές.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καλεί όλους τους φίλους της Κουβανικής Επανάστασης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια των 56 χρόνων της Κουβανικής Επανάστασης.

Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας!

Οι εκλογές προκηρύχτηκαν για τις 25 Γενάρη. Ήδη, έχει στηθεί ένα γνώριμο σκηνικό, που θα ενταθεί μέχρι τις εκλογές. Τι περιλαμβάνει; Εκβιασμούς και τρομοκρατία από τη μία, υποσχέσεις για εύκολες δήθεν λύσεις και αυταπάτες από την άλλη, καινούρια κόμματα στα σκαριά (με παλιά υλικά και πανάρχαιες αντιλαϊκές θέσεις), υψηλούς τόνους για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής... Στόχος; Να εγκλωβίσουν το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, που έχει όλη τη ζωή μπροστά της, στις μυλόπετρες της διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά κρίσεις, ανεργία και εκμετάλλευση.
Κριτήριο όμως για μας, τους νέους και τις νέες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, δεν μπορούν να είναι ούτε τα ψευτοδιλήμματα, αλλά η πραγματικότητα, ότι στις 26, μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να:
  • πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να καταφέρουμε να περάσουμε και να σπουδάσουμε σε κάποια σχολή και στην οποία θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε για να πάρουμε ένα πτυχίο και να το κορνιζάρουμε.
  • στοιβαζόμαστε στις ουρές του ΟΑΕΔ, να δούμε αν θα είμαστε από τους τυχερούς που έχουν πιάσει το «τζόκερ» του επιδόματος ανεργίας που δε φτάνει ούτε για «ζήτω» ή αν θα βρούμε καμία θέση δουλειάς.
  • περιπλανόμαστε από την ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη δουλειά των προγραμμάτων απασχόλησης στην ανεργία.
  • προσπαθούμε να σπουδάσουμε σε κάποια σχολή κατάρτισης και σαν αντίτιμο να παίρνουμε απαρχαιωμένες σχολές, δουλειά στη λάντζα, μαθητεία στην υπερεκμετάλλευση και απλήρωτες πρακτικές.
Και αυτά είναι μερικά από όσα «προσφέρει» στη νεολαία σήμερα το εκμεταλλευτικό σύστημα. Το σύστημα που το στηρίζουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που:
Πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Της ΕΕ των 27 εκατομμυρίων ανέργων, των 7,5 εκατομμυρίων νέων εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και ανεργίας, της ακριβοπληρωμένης μόρφωσης. Της ΕΕ που σε όλα τα κράτη - μέλη της εφαρμόζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησης, από το ύψος του χρέους, από το αν έχουν τρόικα ή όχι. Άλλωστε, για όλα τα κράτη - μέλη της η ΕΕ έχει αποφασίσει αυστηρή εποπτεία και επιτήρηση, μνημόνια διαρκείας για τους λαούς.
Αναγνωρίζουν το χρέος και καλούν το λαό να το πληρώσει -με διάφορες παραλλαγές-, αν και ο ίδιος δεν το δημιούργησε. Η αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησε η πλουτοκρατία υποθηκεύει το μέλλον μας για πολλά χρόνια ακόμα.
Υμνούν την υγιή επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Πασχίζουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη, που όταν και όποτε έρθει θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, ξεζουμίζοντας κι άλλο τους εργαζόμενους, εντείνοντας την εκμετάλλευση.
Παρά τις διαφορές, τις αντιθέσεις και την κοκορομαχία, τόσο η συγκυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αναγνωρίζουν το χρέος, λένε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ματώνουμε στην ΕΕ, δίνουν διαπιστευτήρια για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των «αγορών», διάφορων οικονομικών κέντρων και συμφερόντων.
Στα προγράμματά τους, παρά τις διαφορές και όσο και αν τις ψάξεις, πουθενά δε θα βρεις την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι οικογένειές μας τα τελευταία χρόνια, το πώς θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας -παρά μόνο τη διαχείρισή τους- που τελικά τα μεγαλώνουν.
Γι' αυτό, είτε με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα θα μας βρει με τα ίδια μεγάλα προβλήματα. Η λογική «ας φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε...» οδηγεί σε νέα αδιέξοδα, σε χαμένα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν ανατρέπεται μέσα από εναλλαγή κυβερνήσεων που κινούνται στις ίδιες ράγες, της ΕΕ και της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων.
Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας! Δεν πρέπει να πληρώσουμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ και του συστήματος. Επειδή στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν σωτήρες, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Κρίνουμε με βάση τη ζωή μας. Με βάση τα σύγχρονα δικαιώματά μας που μας τα στερούν για να καλοπερνάνε μία χούφτα παράσιτα. Οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι εκμεταλλευτές.
Στις 26 Γενάρη, την επόμενη των εκλογών, πρέπει να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Από καλύτερες θέσεις να παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνολικά στη ζωή με δικαιώματα. Για να δυναμώσει η κοινή δράση ενάντια στον κοινό εχθρό: Τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ρήξης και ανατροπής.
Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.
  • Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις μπαίνει μπροστά στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, με συνέπεια για το δίκιο και τα δικαιώματα, για να οργανωθεί η αλληλεγγύη.
  • Γιατί ψηφίζεις ΚΚΕ και μένει ΚΚΕ. Η ψήφος δε μεταλλάσσεται. Δε θα μετατραπεί ούτε σε στήριξη στην ΕΕ, ούτε σε νταραβέρια με το ΣΕΒ και τους «εταίρους».
  • Γιατί το ΚΚΕ είναι εγγύηση. Δε δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλισμού. Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού για μερικές υπουργικές καρέκλες.
  • Γιατί με ισχυρό το ΚΚΕ δυναμώνει η ελπίδα. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο: Να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει. Δυνατό ΚΚΕ, γιατί η ελπίδα είναι στο δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα και της ανατροπής και όχι στο δρόμο της διαπραγμάτευσης και της υποταγής με αυτούς που έχουν ξεχαρβαλώσει τη ζωή της νεολαίας.
  • Γιατί το ΚΚΕ θα είναι δίπλα μας. Γι' αυτό την επόμενη μέρα: Δυνατό ΚΚΕ.
Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το «Ριζοσπάστη», Πέμπτη 1 Γενάρη 2015.