Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna


Ένα κοινωνικό πείραμα με θέμα τον ρατσισμό προκαλεί κλάματα


Αυτό το πείραμα θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι

Με τον τίτλο «αυτό το πείραμα θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι», η λιθουανική εφημερίδα www.svetimageda.lt, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πάνω σε καθημερινές συμπεριφορές ρατσισμού και ομοφοβίας. Το συγκεκριμένο κοινωνικό πείραμα λαμβάνει χώρα σε μια αίθουσα αναμονής για ένα (υποτιθέμενο) κάστινγκ στη Λιθουανία. Εκεί ένας μετανάστης ζητά από 10 αγνώστους να του μεταφράσουν ένα μήνυμα που του έγραψε κάποιος στο Facebook και είναι στη λιθουανική γλώσσα.

Αν και καλοπροαίρετα όλοι αποδέχονται την πρόσκληση να τον βοηθήσουν, εν τούτοις αντιμετωπίζουν μια σχετική δυσκολία για να μεταφράσουν το μήνυμα. Συγκεκριμένα, η αντίδρασή τους είναι να κλαίνε και να του ζητάνε συγγνώμη. Όχι γιατί δεν καταλαβαίνουν το μήνυμα. Αλλά γιατί λέει: «Πίθηκε, τι κάνεις στη Λιθουανία; Πήγαινε πίσω στην Αφρική. Πάρε τη μυρωδιά σου από εδώ. Αν δεν το κάνεις, θα έρθουμε να σε βρούμε. Και από το σκλαβωμένο δέρμα σου, θα φτιάξουμε παπούτσια».

Επίπεδη κοιλιά: Μύθοι και αλήθειες, τροφές και ασκήσεις για να την αποκτήσετε

Επίπεδη κοιλιά: Μύθοι και αλήθειες, τροφές και ασκήσεις για να την αποκτήσετε
Το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά είναι εφιάλτης για άντρες και γυναίκες.
Η συνταγή για να απαλλαγείτε και να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε είναι απλή και περιλαμβάνει τη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα σε συνδυασμό με την αποτελεσματική εκγύμναση των κοιλιακών μυών.
Για να σμιλέψετε τους κοιλιακούς σας, χρειάζεται αρχικά να προσθέσετε πηγές πρωτεΐνης στο καθημερινό σας διατροφολόγιο. Τα αβγά, το κοτόπουλο, ο σολομός και το γιαούρτι είναι μερικές από τις καλύτερες και πιο υγιεινές πηγές πρωτεϊνών. Το ψωμί ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι είναι επίσης καλές πηγές σύνθετων υδατανθράκων, θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για να έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει, αντιθέτως, να αποφεύγετε τους απλούς υδατάνθρακες, όπως αυτοί που παρέχουν τα λευκά ζυμαρικά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 150 γραμμάρια πρωτεϊνών την ημέρα για να καταφέρετε να αυξήσετε αισθητά τη μυϊκή σας μάζα.
Όσον αφορά τη γυμναστική, μην εστιάζετε αποκλειστικά στους κοιλιακούς. Ειδικά αν δεν γίνονται σωστά, οι ασκήσεις αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό στη μέση και τη σπονδυλική στήλη γενικότερα. Συμβουλευτείτε γυμναστή ώστε να σας προτείνει εναλλακτικές ασκήσεις σε όρθια στάση ή απλώς βάλτε στη ζωή σας το τρέξιμο ή κάποιο άθλημα όπως το τένις, καθώς βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να συρρικνώσετε τα αποθέματα λίπους στο σώμα σας.
Μύθοι και αλήθειες για το συσσωρευμένο λίπος
1. Η πείνα είναι η ιδανική στρατηγική για να μειώσετε τα αποθέματα λίπους: Λάθος! Θα πρέπει να τρώτε κάθε 3 ώρες περίπου ώστε το σώμα να συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια (θερμίδες).
2. Η δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες είναι απαραίτητη για να απαλλαγούμε από το λίπος: Λάθος! Τέτοιου είδους δίαιτες απλώς περιορίζουν την πείνα και μειώνουν την κατακράτηση υγρών.
3. Οι κοιλιακοί είναι οι ιδανικές ασκήσεις για το λίπος στην κοιλιά: Λάθος! Μεμονωμένα, οι κοιλιακοί δεν αρκούν για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.
4. Οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις (ασκήσεις τύπου cardio) είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από το συσσωρευμένο λίπος: Λάθος! Οι στοχευμένες ασκήσεις με βάρη μπορεί να αποδώσουν καλύτερα αποτελέσματα.
5. Πρέπει να γραφτείτε γυμναστήριο για να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος: Λάθος! Μπορείτε να πάτε για τρέξιμο, για ποδήλατο ή να κάνετε ασκήσεις στο σπίτι. Με πειθαρχία και σωστό πρόγραμμα μπορείτε να πετύχετε αντίστοιχο αποτέλεσμα


Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/328299-epipedi-koilia-mythoi-kai-alitheies--trofes-kai-askiseis-gia-na-tin-apoktisete#ixzz3Wur7tFyf

Διατροφή: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να μειώσετε την ποσότητα των λιπαρών

Διατροφή: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να μειώσετε την ποσότητα των λιπαρών
Οι διατροφές πλούσιες σε λίπη μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του βάρους και να συμβάλλουν στους κινδύνους των καρδιαγγειακών προβλημάτων, καθώς επιβαρύνουν την κατάθλιψη αλλά και την συμπεριφορά του ατόμου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Λουϊζιάνας στις ΗΠΑ.
Αυτά τα αποτελέσματα συνδέονται με τις επιπτώσεις που έχουν τα λίπη στο έντερο. Στο έντερο υπάρχουν μικροοργανισμοί που είναι απαραίτητοι για την σωστή λειτουργιά της ψυχολογίας μας. Μελετώντας, λοιπόν, οι ερευνητές ποντίκια θέλησαν να δουν αν η μικροχλωρίδα ενός σώματος που είναι παχύσαρκο επηρεάζει την διάθεση του ατόμου.
Παρατηρούσαν λοιπόν δύο ομάδες ποντικών: στην μία είχαν μεταφέρει στα ποντίκια μικροχλωρίδα και ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, ενώ η άλλη ομάδα αποτελούνταν από ποντίκια με φυσιολογικό βάρος και ακολουθούσε μια φυσιολογική διατροφή.
Στη συνέχεια κατέγραφαν τις αλλαγές στην συμπεριφορά τους αλλά και σε γνωστικό επίπεδο.
Η πρώτη ομάδα έδειξε μεγάλα επίπεδα άγχους και προβλήματα μνήμης. Επίσης, εκδήλωσαν επαναληπτική συμπεριφορά και ψυχολογικά προβλήματα.
Ο John Krystal, συντάκτης της εφημερίδας Biological Psychiatry, όπου και δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα, δήλωσε πως η πλούσια σε λιπαρά διατροφή επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου κυρίως διότι διακόπτεται η ειρηνική συμβίωση των μικροοργανισμών που ζουν στο γαστρεντερικό σύστημα. Τέλος, σύμφωνα με την μελέτη ακόμα και αν δεν τίθεται το θέμα της παχυσαρκίας μια τέτοια διατροφή μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις στον εγκέφαλο.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/328403-diatrofi-aftoi-einai-oi-logoi-pou-prepei-na-meiosete-tin-posotita-ton-liparon#ixzz3WuqUNKqF

"Πασχαλινές" δρομικές συμβουλές για νέους

Runner Magazine
 
Οι ημέρες του Πάσχα για τους περισσότερους σημαίνουν ξεκούραση. Τώρα που είστε όμως δρομείς σημαίνουν και ευκαιρία για προπόνηση. Εκμεταλλευτείτε τις λοιπόν ακολουθώντας μερικές χρήσιμες "πασχαλινές" συμβουλες.
Τρέξτε...
Μπορεί να ακούγετε απλό όμως τις ημέρες αυτές οι υποχρεώσεις που ξεπηδούν αλλά και η αλλαγή των συνηθειών σας ενδέχεται να χαλάσουν το πρόγραμμα σας κι έτσι το τρέξιμο κινδυνεύει να μείνει εκτός. Ιδανικά, προτιμήστε να τρέξετε πρωί που θα είστε ξεκούραστοι και θα έχετε στη συνέχεια όλη τη μέρα μπροστά σας για να πραγματοποιήσετε τις υπόλοιπες σας δραστηριότητες. Ξεκινήστε αρκετά αργά - κάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα το πρωί - και στη συνέχεια ανεβάστε με μεγάλη σύνεση τον ρυθμό σας. Οι παλμοί σας ίσως να μην ανεβαίνουν πολύ γρήγορα ενώ πολύ πιθανόν, αν δεν είστε συνηθισμένοι, το σώμα σας να είναι λίγο σφιχτό, ωστόσο κάντε το τρέξιμο σας πιο χαλαρό κι αποφύγετε τις δύσκολες διαδρομές. Δείτε εδώ περισσότερες συμβουλές για το πρωϊνό τρέξιμο.
Δυναμώστε
Σιγουρα ο περισσότερος χρόνος σας δίνει τη δυνατότητα και για τουλάχιστον μία προπόνηση ενδυνάμωσης. Έτσι, όπου κι αν είστε μπορείτε να εκτελέσετε μία προπόνηση δύναμης για όλο το σώμα. Ιδανικά, προτιμήστε την κυκλική μορφή η οποία αποδεδειγμένα βελτιώνει, εκτός από τη δύναμη, και την αντοχή, στους αρχάριους δρομείς. Δείτε εδώ πώς να κάνετε κυκλική προπόνηση.
Κάψτε το αρνί
Η Κυριακή του Πάσχα είναι συνυφασμένη με πολύ φαγητό και ποτό. Αν λοιπόν κι εσείς τηρήσετε τα διατροφικά έθιμα και τις παραδόσεις των ημερών δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείτε τύψεις ή ενοχές αργότερα. Μία χαλαρή προπόνηση με ελεύθερο τρέξιμο για 20-40 λεπτά αργά το απόγευμα μετά από ένα λουκούλλειο και πλούσιο σε λιπαρά γεύμα - όπως είναι συνήθως το πασχαλινό - αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να "κάψετε" τις θερμίδες αλλά και - το σημαντικότερο - να αποβάλλετε τις τοξίνες και να αισθανθείτε πιο ελαφρείς. Αν το τρέξιμο, ωστόσο, σας φαίνεται κάπως δύσκολο, ακόμα και ένας ζωηρός περίπατος για 30-40 λεπτά θα έχει παρόμοια αποτελέσματα.

«Έφυγε» η αθλήτρια-παράδειγμα


Θλίψη σκόρπισε στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα η είδηση πως η Λόρεν Χιλ έφυγε από τη ζωή στα 19 της χρόνια.

Το Δεκέμβριο του 2013 είχε διαγνωστεί πως έπασχε από μια σπάνιας μορφή καρκίνο στον εγκέφαλο και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Η ίδια έβαλε πείσμα να καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να αγωνιστεί έστω και σε ένα παιχνίδι του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ. Και τα κατάφερε με το Mount St Joseph, παίζοντας στις 2 Νοεμβρίου σε ένα κατάμεστο γήπεδο που την αποθέωσε, αλλά και σε αρκετά ακόμη παιχνίδια.


Το Νοέμβριο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της αναγκάστηκε να αποσυρθεί αναλαμβάνοντας τιμής ένεκεν τη θέση της βοηθού προπονητή, ενώ αφιερώθηκε σε καμπάνιες για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την καταπολέμηση της ασθένειάς της καταφέρνοντας να μαζέψει περισσότερα από 1,5 εκατ. δολάρια.

Η καρδιά της δεν άντεξε και έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους γονείς της, δύο αδέρφια, αλλά και εκατομμύρια ανθρώπων για τους οποίους αποτέλεσε παράδειγμα θέλησης για ζωή.

Katy Perry - E.T. ft. Kanye West


Πιπερόριζα ή τζίντζερ: Τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία

Πιπερόριζα ή τζίντζερ: Τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα προέρχεται από την Ανατολή και είναι απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.
Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση.
Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.
Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.
Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. τζίντζερ
Ενέργεια: 80 kcal / Λιπαρά: 0,4 γρ. / Yδατάνθρακες: 18 γρ. / Φυτικές ίνες: 2 γρ. / Πρωτεΐνες: 2 γρ. / Mαγνήσιο: 43 mg / Xαλκός: 2 mg / Kάλιο: 415 mg / Φώσφορο: 34 mg / Aσβέστιο: 16 mg / Nάτριο: 13 mg / Bιταμίνη C: 5 mg / Φυλλικό οξύ: 11 μg
Πού ωφελεί
Οι Kινέζοι το συνιστούν εδώ και 2000 χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα αιθέρια έλαιά του και άλλα συστατικά του τού προσδίδουν ορισμένες από τις πολύτιμες ιδιότητές του.
Συγκεκριμένα:
-Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες.
-Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.
-Bοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.
-Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ' όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.
Πώς να το καταναλώσετε
H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.
Το τζίντερ θα το βρείτε στην αγορά σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη (μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένη πιπερόριζα κατόπιν ειδικής επεξεργασίας), σε σιρόπι, σε αιθέριο έλαιο, σε κάψουλα και σε βάμμα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/328424-piperoriza-i-tzintzer-ta-pollapla-ofeli-tou-gia-tin-ygeia#ixzz3WrAi8Hvy

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατηρώντας τον ευρωατλαντικό της προσανατολισμό, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιδιώκει την επέκταση των διαύλων συνεργασίας ανάμεσα στους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους και τους αντίστοιχους ρωσικούς, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Απ' αυτούς τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ποια μονοπώλια, ρωσικά, ευρωενωσιακά ή αμερικάνικα θα καρπωθούν αυτόν τον πλούτο, ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Sia - Elastic Heart feat. Shia LaBeouf & Maddie Ziegler (Official Video)


4oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ –

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει, με περίσσια περηφάνια, τη διεξαγωγή του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 03 Μαΐου 2015, μιας διεθνούς διοργάνωσης που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για Έλληνες και ξένους δρομείς να συμμετάσχουν σε έναν ιδανικό αγώνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τον πλέον κατάλληλο τρόπος ανάδειξης ιστορικών και τουριστικών σημείων της πόλης, στην καρδιά της άνοιξης. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ένας αγώνας τόσο για αυτούς που θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους πριν τη δοκιμασία ενός Μαραθωνίου, όσο και για τους χιλιάδες δρομείς μικρότερων αποστάσεων, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ στο κέντρο της Αθήνας γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής.
Στις 17 Φεβρουαρίου άνοιξε η Περίοδος Εγγραφών
Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος διανύει την 4η χρονιά διοργάνωσής του φέτος, έχει ήδη μετεξελιχθεί σε ένα μεγάλο γεγονός της πόλης μέσα στην καρδιά της άνοιξης με χιλιάδες συμμετοχές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και έναν πολυσήμαντο χαρακτήρα, γεμίζοντας χαμόγελα το κέντρο της πόλης. Πλήθος δρομέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας αλλά και στους παράλληλους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ, καθώς αναμένεται οι φετινές συμμετοχές να ξεπεράσουν τους 18.000 δρομείς. Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη του αγώνα τόσο ως προς την ποιότητα και αύξηση των συμμετοχών από το εξωτερικά αλλά και την Ελλάδα αλλά και η παροχή του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υπηρεσιών στους συμμετέχοντες δρομείς.
Η επίσημη περίοδος εγγραφών ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2015, τόσο για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο όσο και για τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ, μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Με την έναρξη της περιόδου εγγραφών, προσκαλούμε όλους τους δρομείς να υποβάλλουν εγκαίρως τη δήλωση συμμετοχής τους μέσω της ιστοσελίδας μας ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον Αγώνα. Τα όρια συμμετοχής είναι συγκεκριμένα και οι εγγραφές θα κλείσουν άμεσα μετά τη συμπλήρωσή τους. Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα συμμετάσχουν 7.000 δρομείς, ενώ στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής 7.000 δρομέων και 4.000 δρομέων στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND.
Η ανταπόκριση των δρομέων το 2014 ήταν εντυπωσιακή. Το 2015 θα είμαστε ακόμα περισσότεροι! Ραντεβού στις 3 Μαΐου στη Γραμμή Εκκίνησης!

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών «ανοίγει το μυαλό»

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών «ανοίγει το μυαλό»
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να διευρύνει την οπτική μας για τον κόσμο, υποστηρίζει μια νέα βρετανική μελέτη.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, με επικεφαλής τον Ψυχογλωσσολόγο Πάνο Αθανασόπουλο, διαπίστωσε ότι τα δίγλωσσα άτομα έχουν περισσότερη ευελιξία σκέψης και αξιοποιούν καλύτερα τα θετικά στοιχεία κάθε κουλτούρας.
Η Επιστήμη εξετάζει ήδη από τη δεκαετία του '40 τον τρόπο που η μητρική γλώσσα επηρεάζει τον τρόπο σκέψης του ατόμου. Τις τελευταίες δεκαετίες διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι, ανάλογα με την μητρική γλώσσα ενός ανθρώπου, αυτός τείνει να εστιάζει και να προσέχει διαφορετικά πράγματα γύρω του. Για παράδειγμα, οι ρωσόφωνοι ξεχωρίζουν πιο γρήγορα τις αποχρώσεις του μπλε από τους αγγλόφωνους.
Βέβαια, οι σκεπτικιστές έχουν αντιτείνει ότι οι όποιες διαφορές δεν αφορούν την επίδραση της ίδιας της γλώσσας, αλλά αντανακλούν ευρύτερες πολιτισμικές διαφορές.
Στην παρούσα βρετανική μελέτη, που εστίασε σε άτομα που μιλούσαν αγγλικά και γερμανικά αποδεικνύεται ότι η γλώσσα όντως επηρεάζει τον τρόπο σκέψης. Σύμφωνα με τον Δρ Αθανασόπουλο, στο ερώτημα «αν μπορούν δύο μυαλά να συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο;» η απάντηση είναι κατά κάποιο τρόπο θετική, εφόσον αυτός ο άνθρωπος μιλάει δύο γλώσσες καλά.
Ο ερευνητής κάνοντας πειράματα με την ομάδα των δίγλωσσων εθελοντών, παρατήρησε ότι οι γλωσσικές διαφορές επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα γύρω τους. Για παράδειγμα, αν ένας γερμανόφωνος δει ένα βίντεο με κάποιον να περπατά, είναι πολύ πιθανότερο, από ό,τι ένας αγγλόφωνος, να εκτιμήσει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο στόχο και κατευθύνεται προς αυτόν. Γενικότερα, οι γερμανόφωνοι εστιάζουν περισσότερο στην πιθανή έκβαση (αποτέλεσμα - στόχο) μιας πράξης ή δραστηριότητας, ενώ οι αγγλόφωνοι στην ίδια την πράξη.
Όταν κάποιος είναι δίγλωσσος (ή πολύγλωσσος), τότε αλλάζει οπτική γωνία για τα πράγματα ανάλογα με τη γλώσσα που κάθε φορά χρησιμοποιεί και η οποία είναι πιο ενεργή στο μυαλό του. Τα πειράματα έδειξαν ότι ένας δίγλωσσος είναι σε θέση να αλλάζει τον τρόπο θέασης των πραγμάτων γύρω του τόσο γρήγορα, όσο αλλάζει γλώσσα ομιλίας.
Σύμφωνα με τον Δρ Αθανασόπουλο, η δεύτερη γλώσσα μπορεί να παίξει υποσυνείδητα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία διαφορετικών πλαισίων αντίληψης για τον κόσμο. «Μιλώντας και μια άλλη γλώσσα πέραν της μητρικής, έχει κανείς μια εναλλακτική θέαση του κόσμου. Μπορείς να ακούσεις μουσική από ένα ηχείο ή να την ακούσεις στέρεο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γλώσσα», εξηγεί.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/328373-i-ekmathisi-ksenon-glosson-anoigei-to-myalo#ixzz3WlVXNIJ2

Βιταμίνη D: Που θα βρείτε την τροφή-σύμμαχο της αντιγήρανσης

Βιταμίνη D: Που θα βρείτε την τροφή-σύμμαχο της αντιγήρανσης
H βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αλλά και τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση.
Μια σειρά μελετών έχουν δείξει ότι η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης επηρεάζει σημαντικά την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων.
Το σώμα παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Επιπλέον η βιταμίνη D είναι απαραίτητη γιατί αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.
Το μεγαλύτερο μέρος βιταμίνης D που προσλαμβάνουμε από τα φαγητά που τρώμε, προέρχεται από τις λεγόμενες εμπλουτισμένες με αυτήν τροφές, όπως ο χυμός από πορτοκάλι, το γάλα και τα δημητριακά.
Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D για να φτάσουν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα που συνιστάται για ενήλικες (600 IU's).
Προκειμένου να λαμβάνετε μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D από τη διατροφή σας, προσπαθήστε από σήμερα κιόλας να προσθέσετε τις παρακάτω φυσικές πηγές στα γεύματά σας.
Σολομός
Μια κονσέρβα σολομού 85 περίπου γραμμαρίων περιέχει σχεδόν 650 IU's, ποσότητα αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεστε ημερησίως. Τα 85 γραμμάρια φρέσκου σολομού έχουν περίπου 450 IU's.
Τόνος σε κονσέρβα
Τα 85 γραμμάρια τόνου σε κονσέρβα με νερό, περιέχουν 154 IU's, σχεδόν το ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Ο τόνος που συντηρείται σε λάδι περιέχει ακόμη περισσότερη βιταμίνη D.
Σαρδέλες
Μόλις δύο σαρδέλες περιέχουν 46 IU's, περίπου το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.
Κρόκοι αυγών
Ένας μεγάλος κρόκος αυγού περιέχει 37 IU's βιταμίνης D. Τα αυγά αποτελούν επίσης σημαντική πηγή πρωτεΐνης.
Τυρί
Ένα κομμάτι ελβετικού τυριού περιέχει 6 IU's, είναι λιγότερο επεξεργασμένο και περιέχει λιγότερο νάτριο από ένα τυρί, όπως το αμερικανικό για παράδειγμα.
Συκώτι
Τα 85 γραμμάρια βοδινού συκωτιού περιέχουν 42 IU's βιταμίνης D, ενώ αποτελεί και μια πολύ καλή πηγή σιδήρου.


Πηγή: http://www.onmed.gr/antigiransi/item/328392-vitamini-d-pou-tha-vreite-tin-trofi-symmaxo-tis-antigiransis#ixzz3WlV84fpk

Ψινάκης: Έβγαλε τον Μιλτιάδη και έβαλε το όνομα του!


Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση έχει προκάλεσε στο δήμο Μαραθώνα, η απόφαση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη να αφαιρέσει τη μορφή του Μιλτιάδη από τη μια πλευρά των μεταλλίων του Ημιμαραθωνίου για να γράψει το όνομα του.


* Στην κάτω φωτογραφία το παλαιότερο μετάλλιο που το "αλιεύσαμε" από το διαδίκτυο