Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video)


ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 6


Ανακοίνωση προς όλους τους Συμμετέχοντες του 2ου ATTIKA RUN & FUN για τον αγώνα της Γλυφάδας την Κυριακή 15.03.15

Ανακοίνωση προς όλους  τους  Συμμετέχοντες του 2ου ATTIKA RUN & FUN για  τον  αγώνα  της  Γλυφάδας  την  Κυριακή 15.03.15
1) Το σημείο Εκκίνησης του Αγώνα της Γλυφάδας θα είναι το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Απέναντι απο την εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας προς την παραλία – μαρίνα).
2) Σας ενημερώνουμε ότι οι ώρες παραλαβής των Startpacks/Αριθμών είναι 8:15 - 9:30π.μ. αυστηρά απο τις Γραμματείες.
3) Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας το αποδεικτικό πληρωμής προς αποφυγή τυχόν καθυστερήσεων.
4) Το σημείο παραλαβής Startpack/Αριθμών, θα είναι μετά το πέρας του αγώνα και το σημείο παράδοσης των chips και παραλαβής των αναμνηστικών μεταλλίων και το οποίο είναι ο χώρος μπροστά απο το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.
5) Υπάρχει υπηρεσία φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Οι αθλητές καλούνται να μην έχουν αντικείμενα αξίας ή χρήματα στη τσάντα που θα παραδώσουν. Επίσης για την παραλαβή των αντικειμένων τους πρέπει να προηγείται επίδειξη του αριθμού τους.
6) Μετά τον αγώνα λειτουργούν ταυτόχρονα οι υπηρεσίες της γραμματείας (chips-μετάλλια), ισοτονικών ποτών, νερού, μπανανών και επιστροφής αντικειμένων που φυλάσσονται.
7) Σας ενημερώνουμε οτι οι εγγραφές κλείνουν την Πεμπτη 12.03.15 και ώρα 14:00μ.μ.
8) Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι όσοι δεν έχετε τακτοποιηθεί οικονομικά δεν θα θεωρηθείτε εγγεγραμμένοι. Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, θα πραγματοποιήσετε <<Νέα Εγγραφή>> πριν την έναρξη του αγώνα με συμμετοχή 20€.

Τι να τρως για να μην τρως

diaita_156996296
Λίγες εβδομάδες πριν το πασχαλινό τραπέζι και για να προλάβουμε το άγχος των καλοκαιρινών εμφανίσεων βρίσκουμε έξυπνους τρόπους να κρατήσουμε τη γραμμή μας. Ιδού οι πιο γευστικές τροφές που μας κρατούν χορτάτες και δεν αφήνουν περιθώρια για τσιμπολόγημα.
avga_156438803
Αβγά
Ότι τα αβγά είναι ιδανική τροφή για όσους γυμνάζονται, μιας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, το ξέραμε. Αυτό που μας δίδαξε η συχνή κατανάλωσή τους, όμως, είναι η ικανότητά τους να προκαλούν κορεσμό για μεγάλο διάστημα. Από την άλλη, οι λίγες θερμίδες που έχει το ασπράδι μας κάνουν να τα προσθέτουμε στο καθημερινό μενού χωρίς δεύτερη σκέψη. Προτίμησε τα αβγά για πρωινό, για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα και πάρε 1-2 ασπράδια από βραστό αβγό μαζί στο γραφείο για σνακ.
avocado_177410849
Αβοκάντο
Μπορεί να σε τρομάζουν οι αυξημένες θερμίδες και τα λιπαρά που περιέχει, αλλά αν αναλογιστείς ότι παράλληλα περιέχει περίπου 20 βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια τροφή που αξίζει να την περιλαμβάνεις στο διαιτολόγιο σου. Αυτό που επίσης ίσως δεν ήξερες είναι ότι το αβοκάντο μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας και να γίνει ένας πολύ καλός σύμμαχος της δίαιτας. Για να μειωθεί το αίσθημα της πείνας λοιπόν, πρόσθεσε αβοκάντο σε σαλάτες και σάντουιτς και μην παραλείπεις την υπέροχη ντιπ γουακαμόλε.
amigdala_97357556
Αμύγδαλα
Το να προσθέσεις μια χούφτα ωμά αμύγδαλα στο καθημερινό σου μενού δεν είναι δύσκολο. Το δύσκολο είναι να σταματήσεις σε αυτή την ποσότητα, εάν τα καταφέρεις όμως θα έχεις το ιδανικό δεκατιανό ή απογευματινό. Πέρα από τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχουν, τα αμύγδαλα έχουν την ιδιότητα να προκαλούν άμεσα αίσθημα κορεσμού, άρα αποφεύγεις τα άσκοπα τσιμπολογήματα. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα σκέτα, αλλά και μέσα στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.
vromi_35324857
Βρώμη
Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες (λιγνίνη και β-γλυκάνες), υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα ιχνοστοιχεία άρα και εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μεγάλο της ατού και η ικανότητά της να μας χορταίνει άμεσα και για μεγάλο διάστημα, γι αυτό και αποτελεί ιδανική λύση για πρωινό και ελαφρύ σνακ μεταξύ των γευμάτων. Συνδυάζεται με γιαούρτι και γάλα -ιδανικά ζεστό- και για να γίνει πιο λαχταριστή της προσθέτεις αποξηραμένα φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς.
coffee-tea_177418799
Καφεΐνη
Το ότι σε κρατά σε εγρήγορση αρκεί για να μην παραλείπεις τον καφέ και το τσάι σου κάθε μέρα. Τώρα που έμαθες ότι η καφεΐνη σου κόβει και την όρεξη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Βέβαια, δεν χρειάζεται να το παρακάνεις μιας και μικρή ποσότητα καφεΐνης την ημέρα είναι αρκετή για να σε κάνει να ελέγχεις την πείνα σου. Προσοχή, ωστόσο, στα συνοδευτικά του καφέ και του τσαγιού ή αλλιώς στα cookies, το κέικ και τα κουλουράκια.
linarosporos_162787820
Λιναρόσπορος
Οι σπόροι του λιναριού κυκλοφορούν πλέον ευρέως στην αγορά και δεν είναι τυχαίο, μιας και είναι πολύ θρεπτικοί και προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας και περιέχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και Ω-3 λιπαρά. Στα ατού τους και η ικανότητά του να μας χορταίνουν για αρκετή ώρα, αποτρέποντας τα τσιμπολογήματα. Βάλε λιναρόσπορο λοιπόν στα δημητριακά, το γιαούρτι και τις σαλάτες, αλλά και μέσα σε κέικ ή μπιφτέκια.
mila kokkina_226100671
Μήλα
Ένα μήλο την ημέρα τελικά δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα αλλά και την πείνα. Τα αγαπημένα μας φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, κάλιο, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες (μόλις 80 κάθε μέτριο μήλο με τη φλούδα του). Επιπλέον, οι άφθονες φυτικές του ίνες μας κόβουν την όρεξη άμεσα και αποτελεσματικά. Άρα τρώμε ένα μήλο σαν σνακ κάθε μέρα για την υγεία μας και τη γραμμή μας, ενώ μπορούμε να το προσθέσουμε και μέσα σε πράσινες σαλάτες και φρουτοσαλάτες.
nero_84466603
Νερό
Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι πίνοντας νερό πριν το γεύμα ή όταν αισθάνεσαι μια λιγούρα η πείνα ελαττώνεται ή και εξαφανίζεται; Δεν είναι τυχαία περιστατικά, μιας και η πείνα συνδέεται άμεσα με την ενυδάτωση, κοινώς όταν αφυδατώνεται ο οργανισμός κουράζεται πιο εύκολα και ζητάει περισσότερη τροφή. Πριν το φαγητό λοιπόν μην παραλείπεις ποτέ να πιεις ένα ποτήρι νερό και όσο για τις στιγμιαίες λιγούρες αμέσως μετά το φαγητό, “πνίξε” τις λιγούρες σου επίσης με ένα ποτήρι νερό. Πιάνει!
solomos_152305247
Σολομός
Το αγαπημένο μας ψάρι εκτός από πολύ πλούσια γεύση μας χαρίζει και πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά που ωφελούν τον οργανισμό και την ίδια στιγμή δημιουργούν το πολυπόθητο αίσθημα κορεσμού. Κάνουμε τα στραβά μάτια στα λίγο αυξημένα λιπαρά του σε σχέση με άλλα ψάρια και τον εντάσσουμε στη διατροφή μας, μιας και τρώγοντας σολομό μένουμε μακριά από άλλες τροφές που ίσως μας επιβαρύνουν περισσότερο.
fakes_154219022
Φακές
Τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από ένα τραπέζι που κρατάει τις σωστές ισορροπίες και πρέπει να μπαίνουν στο μενού τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Αν αναζητάς ένα όσπριο που πραγματικά θα σε χορτάσει, κόβοντας σου την όρεξη για το κάτι επιπλέον, τότε βάλε στην κατσαρόλα φακές. Το μυστικό τους κρύβεται στο ότι καθυστερούν να περάσουν από τη διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να μην πεινάς για πολλές ώρες μετά. Γίνονται πολύ ωραία σούπα, αλλά και ως κρύα σαλάτα μαζί με διάφορα λαχανικά όπως κόκκινες πιπεριές είναι ένα υπέροχο πιάτο.

Η μεσογειακή διατροφή είναι ασπίδα κατά της κατάθλιψης

Η μεσογειακή διατροφή είναι ασπίδα κατά της κατάθλιψης
Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη για τη σωματική υγεία, όπως προστασία από καρδιοπάθειες, η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί και ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, λένε οι επιστήμονες.
Όπως υποστηρίζουν, η πιστή τήρηση της μεσογειακής διατροφής σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία, λιγότερο στρες και βελτιωμένη ψυχική διάθεση και ποιότητα ζωής.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας που πραγματοποιούν τη μελέτη, αποδίδουν το όφελος αυτό κυρίως στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει η μεσογειακή διατροφή και τα οποία ως επί το πλείστον προέρχονται από τα ψάρια.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές επιστράτευσαν συνολικά 82 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 65 ετών, οι οποίοι είχαν ιστορικό κατάθλιψης και αξιολόγησαν την ψυχική τους κατάσταση με βάση δύο επιστημονικές κλίμακες (λέγονται DASS και PANAS) που βαθμολογούν την κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές και την αρνητική διάθεση.
Αξιολόγησαν επίσης την διατροφή τους με βάση ένα ερωτηματολόγιο των 14 τροφίμων.
Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Νάταλι Παρλέτα, υπήρχε ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στην υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής και την χαμηλότερη βαθμολογία στα νοσήματα ψυχικής υγείας.
«Διαπιστώσαμε ότι η κακής ποιότητας διατροφή είναι "προάγγελος" κατάθλιψης», εξήγησε. «Οι εθελοντές μας δεν πάθαιναν πρώτα κατάθλιψη και μετά χαλούσαν την διατροφή τους, αλλά πρώτα ακολουθούσαν μια ανθυγιεινή διατροφή και μετά πάθαιναν κατάθλιψη. Το σημαντικότερο είναι ότι τα ευρήματα αυτά προέρχονται από ανθρώπους που ήδη είχαν κατάθλιψη. Ο βαθμός της κατάθλιψής τους, όμως, ήταν πολύ χαμηλότερος όταν ακολουθούσαν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής».
Η δρ Παρλέτα πρόσθεσε ότι ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν πως καρδιοπάθεια και κατάθλιψη έχουν κοινές συνιστώσες, και δύο από τις επικρατέστερες είναι η φλεγμονή και η αντοχή στην ινσουλίνη που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη και των δύο.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/327109-i-mesogeiaki-diatrofi-einai-aspida-kata-tis-katathlipsis#ixzz3TwGcpmhI

Με επιτυχία το αγαπημένο 20άρι

 
Runner Magazine Με επιτυχία το αγαπημένο 20άρι
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 38ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά στον Αγ. Κοσμά. Οι δρομείς αγκάλλιασαν για μία ακόμα φορά τον αγώνα που είναι από τους παλαιότερους στη χώρα κι έτσι παρά τις δυσκολίες του καιρού συμμετείχαν είτε στον αγώνα των 20 χλμ. είτε στον αγώνα σκυταλοδρομίας 2 x 10 χλμ. που έγινε παράλληλα ενώ περισσότερα από 150 παιδάκια συμμετείχαν στον αγώνα των 2 χλμ.
Συνολικά συμμετείχαν σχεδόν 1.500 δρομείς που για μία ακόμα φορά έζησαν ξεχωριστές στιγμές σε αγώνες του ΣΔΥΑ.

σημείωση: ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας με εκατοντάδες χαμογελαστά και ευδιάθετα πρόσωπα. οι άθλητές όλοι νιάζονταν για τους συναθλητές τους και με την ηχηρή παρουσία τους φώναξαν ένα μεγάλο όχι στο φαινόμενο του εκφοβισμού και γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, του πιό γλυκού πλάσματος πάνω στη γη που μας ταλαιπωρεί πολύ, ευχάριστα ωστόσο γιατί φέρει όλο το νόημα της ζωής.
κάναμε άλλον ένα καλό αγώνα με χρόνο 1ώρα και 42 λεπτά και συνεχίζουμε δυνατά και ελπίζουμε ασταμάτητα.