Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Jetta - I'd Love to Change the World (Matstubs Remix)


Πόνοι στον αχίλλειο; προσοχή!

 
Runner Magazine Πόνοι στον αχίλλειο; προσοχή!
Ο Αχιλλέας, κατά τον Όμηρο, ήταν ένας εξαιρετικός πολεμιστής, έμεινε στην ιστορία όμως για τη μεγάλη του αδυναμία, την πτέρνα του. Σίγουρα, και με δεδομένο ότι ο αχίλλειος τένοντας είναι ένα από τα σημεία που εμφανίζει τους συχνότερους τραυματισμούς στο χώρο των δρομέων, δεν θα θέλατε κι εσείς να πάθετε το ίδιο.
Ο αχίλλειος τένοντας είναι ο μεγαλύτερος στο ανθρώπινο σώμα, το μέσο μήκος του φτάνει τα 15 εκατοστά, και ενώνει το γαστροκνήμιο και τον υποκνημίδιο μυ, τους μυς της γάμπας δηλαδή, με την πτέρνα. Ο τραυματισμός του αχίλλειου είναι από τους συχνότερους στους δρομείς με τα κυριότερα αίτια του τραυματισμού του να ποικίλουν. Συνηθέστερα είναι οι: «σφιχτές» γάμπες ή ο άκαμπτος τένοντας, η απότομη αύξηση του όγκου ή/και της έντασης της προπόνησης και η μειωμένη ικανότητα απορρόφησης κραδασμών από το πόδι που με τη σειρά της μπορεί να οφείλεται είτε σε δυσλειτουργία της ποδοκνημικής άρθρωσης, είτε στα ακατάλληλα παπούτσια είτε στις σκληρές επιφάνειες προπόνησης.
Διάγνωση και αντιμετώπισηΗ διάγνωση κανονικά γίνεται από γιατρό ή από φυσικοθεραπευτή δεν είναι όμως δύσκολο να διαπιστώσετε από μόνοι σας αν έχετε κάποιο πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα αφού ο πόνος τις περισσότερες φορές στην περιοχή πάνω από την πτέρνα είναι έντονος, σαν κάψιμο, ιδιαίτερα κατά το τρέξιμο ή ακόμα και στο περπάτημα. Όπως και οι περισσότερες τενοντίτιδες, ο πόνος είναι εντονότερος όταν η συγκεκριμένη περιοχή του σώματος είναι «κρύα» και σταδιακά γίνεται πιο υποφερτός όσο η περιοχή ζεσταίνεται. Άλλα συμπτώματα της τενοντίτιδας του αχιλλείου τένοντα είναι η αυξημένη θερμοκρασία της περιοχής σε κατάσταση ηρεμίας, η μειωμένη λειτουργική του ικανότητα, ο τριγμός και η ερυθρότητα.
Απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σαςΓια την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας τενοντίτιδας του αχιλλείου τένοντα ενδείκνυται η επίσκεψη σε ένα γιατρό ή φυσικοθεραπευτή. Η θεραπευτική αγωγή που ακολουθείται ουσιαστικά στοχεύει, στην αντιμετώπιση του αρχικού σταδίου, στη συνέχεια στην υποχώρηση της φλεγμονής και στην ελάττωση της τάσης του τένοντα και τελικά στην αύξηση της ελαστικότητας των μυών της γάμπας.
Αναλυτικά περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση χρήση υπερήχων σε συνδυασμό με πάγο και αντιφλεγμονώδη. Μετά την οξεία φάση ακολουθούνται πρόγραμμα με Laser, ειδική μάλαξη και κινητοποίηση για την επαναφορά του εύρους της κίνησης, και ενδυνάμωση.
Αν ο τραυματισμός βρίσκεται ακόμη στο πρώτο στάδιο υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε από μόνοι σας ώστε να τον περιορίσετε αποτελεσματικά και να μειώσετε τη φλεγμονή που δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά και το μέγεθος του τραυματισμού αλλά και το συνολικό χρόνο αποκατάστασης.
-Βάλτε πάγο αμέσως μετά την άσκηση
-Βάλτε ζεστά επιθέματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μετά την άσκηση
-Χρησιμοποιείστε αντιφλεγμονώδεις κρέμες η τζελ (όχι όμως χάπια χωρίς τη συνταγή γιατρού)
-Μειώστε την ένταση και τον όγκο της προπόνησης
-Αποφύγετε ασκήσεις που φορτίζουν σημαντικά το συγκεκριμένο μυοτενόντιο σύνολο (βάρη, ανηφόρες κα)
-Χαλαρώστε με μάλαξη και άλλες μεθόδους (ρεύματα, διάταση κα) τους μυς της γάμπας σας

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know? (Official Video)


Εκδήλωση της ΟΓΕ στις 8 Μάρτη για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις» τονίζει η ΟΓΕ μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 8 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».
Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας επισημαίνει:
«Εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, μετανάστρια, νέα γυναίκα
Η 8η Μάρτη:
  • Είναι η φωνή της υφάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες!
  • Είναι η φωνή της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν και των σοσιαλιστριών της Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη του 1910, που τίμησαν τις ιστορικές διαδηλώσεις των Αμερικανίδων εργατριών, αφιερώνοντας τη μέρα αυτή στις εργαζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου και στον αγώνα τους!
  • Είναι η φωνή η δική μας, η φωνή όλων των γυναικών που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας!
8η Μάρτη 2015: Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!
Μας λένε ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, άρα δεν πρέπει να την αμφισβητούμε, δηλαδή να δεχόμαστε με “αξιοπρέπεια” τα δεσμά της.
Έχουμε συνείδηση ότι ο εργαζόμενος λαός παράγει όλο τον πλούτο. Δεν ανεχόμαστε την εκμετάλλευση και την καταπίεση!
Μαχητικά διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού, αλλά των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
Πλήρης, δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα ΑμΕΑ και τους ηλικιωμένους.
  • Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.
Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑμΕΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.
  • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.
Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι, με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς.
Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως Αργία.
Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Συμβιβάζονται οι σύγχρονες ανάγκες μας με τη ζωή με ψίχουλα που μας καταδικάζουν ΕΕ, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι;
  • Μας λένε: Βασική αρχή της ΕΕ είναι η ισότητα στην εκπαίδευση, στην "απασχόληση", στην ασφάλιση, στη ζωή.
Μας κρύβουν ότι εννοούν ισότητα στην αμορφωσιά, στη μαθητεία - τσάμπα εργασία, στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, στην ανεργία με διαλείμματα ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας... δηλαδή μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα.
Μας κρύβουν ότι στο όνομα της ισότητας η ΕΕ εξίσωσε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, κατάργησε τους περιορισμούς στη νυχτερινή εργασία των εργαζόμενων γυναικών μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη γυναικεία ανισοτιμία.
  • Μας λένε ότι η ΕΕ στηρίζει προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών.
Μας κρύβουν ότι επιδοτούν τις επιχειρήσεις με τσάμπα εργαζόμενες. Aντί να επιδοτούν τις άνεργες, για όλο το διάστημα της ανεργίας και να προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος.
Μας κρύβουν ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
  • Μας λένε ότι παίρνουν μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.
Μας κρύβουν ότι μιλάνε για τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των αφεντικών για τις πιο εξαθλιωμένες οικογένειες και οι φτωχοί πληρώνουν για τους φτωχότερους. Να στερούμαστε το φαΐ για να πληρώσουμε το ρεύμα, το ρεύμα για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, το πετρέλαιο για να πληρώσουμε τα φάρμακα και το γιατρό.
  • Μας λένε ότι τα συστήματα Υγείας στην ΕΕ πρέπει να είναι "βιώσιμα", να λειτουργούν με τη λογική του "κόστους - οφέλους" .
Μας κρύβουν ότι εννοούν "κόστος" για το κράτος και "όφελος" για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που στήνουν πάρτι, ιδιαίτερα στον τομέα του προγεννητικού ελέγχου και τις διαδικασίες της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ για μας και τις οικογένειές μας αποτελεί εμπόρευμα.
Συνεχίζουμε κρατώντας γερά τη σκυτάλη του αγώνα!
Τι είναι το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ΟΓΕ;
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) έχει Συλλόγους και Ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας. Είμαστε γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεμένες σε μια συνέχεια με τις γυναίκες αγωνίστριες των απελευθερωτικών, των εργατικών και των αγροτικών αγώνων του λαού μας. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και διεκδικούμε συλλογικά κάθε λαϊκό αίτημα που μπορεί να καλυτερέψει τη ζωή μας στο παρόν και να μας φέρει πιο κοντά σ' ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση.
Δεν είμαστε μόνες μας!
Από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, υπερνικώντας το φόβο και απορρίπτοντας τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, παίρνουμε μέρος στην Κοινωνική Συμμαχία ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για αποδέσμευση από την ΕΕ με τον πλούτο στα χέρια του λαού. Δουλεύουμε σταθερά για την κοινή δράση με τις γυναίκες των χωρών της ΕΕ, όλων των ευρωπαϊκών λαών, για να δυναμώσει το πανευρωπαϊκό κίνημα κατά των επιλογών και των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ. Η εναντίωση και σύγκρουση με την ΕΕ των μονοπωλίων είναι μονόδρομος για την ικανοποίηση των σύγχρονων, κοινωνικών, λαϊκών αναγκών.
Για σένα γυναίκα, που θέλεις να αγωνιστείς μαζί μας υπάρχει ένας Σύλλογος ή μια Ομάδα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στη γειτονιά ή στην περιοχή σου και σε περιμένει».
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο συνημμένο αρχείο.

Family of the Year - Hero (Official Music Video)


THE BULLYING EXPERIMENT!


38ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ

Αγαπητέ/ή Δρομέα,
 

Λίγες ημέρες μένουν για τη διεξαγωγή του 38ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ., της Σκυταλοδρομίας 2x10 χλμ. και του Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών της ALL ABOUT RUNNING αλλά και του περιοδικού RUNNER MAGAZINE, χορηγού επικοινωνίας του αγώνα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δήλωση συμμετοχής σας και σας περιμένουμε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές, σε μία πανέμορφη και γρήγορη διαδρομή. Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στον Αγώνα των 20 χλμ. και στη Σκυταλοδρομία 2x10 χλμ. που ξεπέρασε τις 1.500, αλλά και η ευχάριστη έκπληξη των 300 και πλέον παιδιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως "Ο Αγαπημένος Αγώνας της Άνοιξης".

Λέμε όχι στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό (Bullying)
O ΣΔΥ Αθηνών, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για σημαντικά κοινωνικά θέματα, αφιερώνει τον 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. στην προσπάθεια κατά της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού στο σχολείο, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δυστυχώς έχει αρχίσει να απασχολεί και την ελληνική κοινωνία. Είναι κάτι που μπορεί να το βιώνουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ, ώστε να φοβούνται ακόμα και να πάνε στο σχολείο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό.

Η Γιορτή των Γυναικών
Η 8η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών. 222 γυναίκες θα λάβουν μέρος στον αγώνα της Κυριακής κάνοντας τον πιο όμορφο. Τις ευχαριστούμε και τις περιμένουμε, όπως και όλους τους συμμετέχοντες να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

7,5% των μαθητών έχει υποβάλλει σε bullying συμμαθητές τους

Λεκτικά πειράγματα, χειρονομίες και διάδοση ψεμάτων και φημών, χρησιμοποιούν μαθητές γυμνασίων και λυκείων, προκειμένου να εκφοβίσουν τους συμμαθητές τους. Ποσοστό 6,4% των μαθητών αποκαλύπτουν ότι έχουν υποστεί εκφοβισμό και ποσοστό 7,5% ότι έχουν εκφοβίσει οι ίδιοι άλλους τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα.
Τα αγόρια συμμετέχουν σε εκφοβισμό άλλων σε υψηλότερο ποσοστό από τα κορίτσια (10,7% και 4,4% αντίστοιχα) ενώ τα δύο φύλα υφίστανται εκφοβισμό σε παρόμοια ποσοστά. Οι 13χρονοι και 15χρονοι έφηβοι συμμετέχουν σε εκφοβισμό άλλων και υφίστανται οι ίδιοι εκφοβισμό σε υψηλότερο ποσοστό από τους 11χρονους.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την «Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών- HBSC/WHO» με το Θεματικό Τεύχος «Οι έφηβοι στο σχολικό περιβάλλον». Σύμφωνα με την έρευνα:
Δύο στους 3 εφήβους ανέφεραν ότι τους αρέσει το σχολείο, με το αντίστοιχο ποσοστό να μειώνεται σημαντικά με την ηλικία των εφήβων (83,9%, 57,1% και 48,9% για τις ηλικίες 11, 13 και 15 ετών αντίστοιχα). Διαχρονικά από το 1998 στο 2006 μειώνεται το ποσοστό των εφήβων που τους αρέσει το σχολείο (από 73,8% σε 63,7%) και έκτοτε σταθεροποιείται.
Τρεις στους 4 εφήβους ανέφεραν ότι θεωρούν τη σχολική τους επίδοση «καλή», σε υψηλότερο ποσοστό τα κορίτσια και οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές συγκριτικά με τα αγόρια και τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές.
Ένας στους 3 εφήβους (32,0%) ανέφερε ότι αισθάνεται πιεσμένος από το σχολείο, σε υψηλότερο ποσοστό τα κορίτσια (44,5%) συγκριτικά με τα αγόρια (36,6%). Η πίεση που αισθάνονται οι έφηβοι από το σχολείο αυξάνεται με την ηλικία τους.
Από το 2010 στο 2014 μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό των εφήβων που δηλώνουν πιεσμένοι από το σχολείο (από 40,3% σε 32,0%).
Σχεδόν 2 στους 3 μαθητές (70,4%) απάντησαν ότι νιώθουν αποδεκτοί από τους συμμαθητές τους ενώ λιγότεροι ότι οι συμμαθητές τους χαίρονται που είναι συμμαθητές (63,0%) και ότι οι συμμαθητές τους είναι ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον (47,6%). Διαχρονικά, από το 1998 στο 2014, φαίνεται ότι μειώνεται η ικανοποίηση των μαθητών από τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους. Οι μεγαλύτεροι έφηβοι και τα κορίτσια δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους.
Σχεδόν 4 στους πέντε μαθητές ανέφεραν ότι νιώθουν αποδεκτοί από τους καθηγητές τους ενώ σε χαμηλότερα ποσοστά ότι οι καθηγητές τους νοιάζονται γι’ αυτούς(69,2%) και ότι εμπιστεύονται τους καθηγητές τους (56,3%). Αντίθετα με την ικανοποίηση των εφήβων από τις σχέσεις με τους συμμαθητές τους, διαχρονικά από το 1998 στο 2014, φαίνεται ότι αυξάνεται η ικανοποίησή τους από τις σχέσεις με τους καθηγητές τους. Οι μεγαλύτεροι έφηβοι δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από τις σχέσεις τους με τους καθηγητές τους, χωρίς να καταγράφονται διαφορές μεταξύ των φύλων.
Η «Έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών» διεξάγεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Health Behaviour in School-Aged Children» (HBSC, www.hbsc.org) υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. H έρευνα επαναλαμβάνεται ανά τετραετία σε περισσότερες από 40 χώρες παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής των εφήβων και τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους.
Οι πληροφορίες αυτές κατευθύνουν τις πολιτικές πρόληψης των κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη χώρα μας τo πρόγραμμα πραγματοποιείται από το ΕΠΙΨΥ από το 1998 με την επιστημονική ευθύνη της Ομοτ. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κας A. Κοκκέβη. Στην έρευνα του 2014 συμμετείχε πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.141μαθητών εφηβικής ηλικίας (ΣΤ΄ Δημοτικού, Β΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου) από 245 σχολικές μονάδες. Οι μαθητές απάντησαν σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν μέσα στις τάξεις τους. Η έρευνα υλοποιήθηκε χάρη στη μερική οικονομική ενίσχυση από τη UNICEF και στην εθελοντική συμβολή μελών και φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Tom Odell - Another Love


Η μεσογειακή διατροφή μειώνει στο μισό τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει στο μισό τον κίνδυνο καρδιοπάθειας
Οι άνθρωποι που ακολουθούν πιστά την μεσογειακή διατροφή, έχουν κατά μέσο όρο 47% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιοπάθεια μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που δεν ακολουθούν τις ίδιες διατροφικές συνήθειες.
Αυτό συμπεραίνει μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Μάλιστα, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η Μεσογειακή διατροφή λειτουργεί πιο προστατευτικά για την καρδιά από ό,τι η σωματική άσκηση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Δημοσθένη Παναγιωτάκο και την Εκάβη Γεωργουσοπούλου, ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για πάνω από 2.500 Έλληνες ηλικίας 18 έως 89 ετών. Η έρευνα συσχέτισε, σε βάθος δεκαετίας, τις διατροφικές συνήθειες καθενός ατόμου με την κατάσταση της υγείας του.
Όσοι ήταν οι πιο «πιστοί» στην Μεσογειακή διατροφή, είχαν τον μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο καρδιαγγειακός κίνδυνος ήταν μικρότερος κατ' αναλογία με το πόσο συστηματικά ακολουθούσε κάποιος τη συγκεκριμένη δίαιτα.
Οι ερευνητές επεσήμαναν πως η Μεσογειακή διατροφή ωφελεί τους πάντες: άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, υγιείς και ασθενείς. Τα οφέλη για την καρδιά είναι άμεσα, πέρα από τα έμμεσα οφέλη για τον διαβήτη, την υπέρταση και τη χρόνια φλεγμονή.
Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, αυτή περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πλήρη δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια και κόκκινο κρασί.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την Μεσογειακή διατροφή με μικρότερο βάρος, μειωμένο κίνδυνο διαβήτη, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και χοληστερίνη κ.α.
Οι έλληνες ερευνητές επεσήμαναν πως είναι σχετικά εύκολο οπουδήποτε στον κόσμο να ακολουθήσει κανείς αυτή τη δίαιτα και μάλιστα με χαμηλό κόστος.
Η μελέτη διεξήχθη στην περιοχή των Αθηνών και των προαστίων της και, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει πως οι γυναίκες ακολουθούν την Μεσογειακή διατροφή πιο πιστά από ό,τι οι άνδρες, οι οποίοι συχνότερα κάνουν διατροφικές «παρεκτροπές» δυτικού τύπου.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/326929-i-mesogeiaki-diatrofi-meionei-sto-miso-ton-kindyno-kardiopatheias#ixzz3TYJZjB3F

Stevie Nicks - Edge of Seventeen


Η καταστροφική συνήθεια που συρρικνώνει τον εγκέφαλο

Η καταστροφική συνήθεια που συρρικνώνει τον εγκέφαλο
Έχει συνδεθεί άμεσα με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, την παχυσαρκία και αρκετές μορφές καρκίνου και τώρα μια νέα μελέτη έρχεται να υπογραμμίσει την αρνητική της επίδραση και για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Πρόκειται για μια μάστιγα του σύγχρονου κόσμου και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει στα δίχτυα της.
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης υποδεικνύει ότι η καθιστική ζωή δεν ευθύνεται μόνο για τη σημαντική αύξηση του βάρους αλλά παράλληλα συρρικνώνει τον εγκέφαλό μας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, άντρες και γυναίκες που παραμένουν σε κακή φυσική κατάσταση κατά την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους διαθέτουν μικρότερες ποσότητες φαιάς ουσίας όταν φτάνουν στην ηλικία των 60.
Σε ανακοίνωσή τους σε πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, οι ερευνητές τόνισαν πως η καλή φυσική κατάσταση στη μέση ηλικία συνδέεται άμεσα με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας περίπου 1.200 ενηλίκων για διάστημα 20 ετών. Διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν μικρότερες ποσότητες φαιάς ουσίας στην ηλικία των 60 πέτυχαν επίσης χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ νοητικής λειτουργίας.
Ένα επόμενο βήμα θα είναι να ερευνηθεί κατά πόσο η κακή φυσική κατάσταση στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας στα επόμενα χρόνια της ζωής.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/326950-i-katastrofiki-synitheia-pou-syrriknonei-ton-egkefalo#ixzz3TYIMa730

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Django Unchained Ending Song - Trinity (Titoli)


Ανδρέου και Γκοτζιάς νικητές στο 2ο Attika Run & Fun Grand Prix Πειραιάς

Runner Magazine  Ανδρέου και Γκοτζιάς νικητές στο 2ο Attika Run & Fun Grand Prix Πειραιάς


Με τη συμμετοχή 370 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου στον Πειραιά ο πρώτος αγώνας της χρονιάς της σειράς 2o Attika Run & Fun Grand Prix. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις αποστάσεις 5 & 10 χλμ. αλλά και έναν μικρότερο αγώνα 1 χλμ. για παιδιά.
Στη μεγάλη απόσταση την πρώτη θέση έλαβε ο Σπύρος Γκοτζιάς με 37:29 και ακολούθησαν ο Γιάννης Νικολακόπουλος και ο Νικόλαος Τουλγέρογλου στη δεύτερη και τρίτη θέση. Την πρώτη θέση στις γυναίκες έλαβε η Φιλίππα Πουλίδου με 41:24.
Στον μικρότερο αγώνα των 5 χλμ. την πρώτη θέση έλαβε ο Σπύρος Γκοτζιάς με 17:18.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:
«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο 1ος αγώνας του φετινού ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX. Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια ειδική διαδρομή ενός χιλιομέτρου για παιδιά.
Το ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου και μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των αθλητών, θα δοθεί στον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έτρεξε συμβολικά με τον γιό του στη διαδρομή για τα παιδιά και έκανε τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές. Οι διοργανωτές του ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX έδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Μώραλη και στον Πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση. Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Σταύρος Ανδρέου ανεξάρτητος με χρόνο 37’:29’’ και νικήτρια η μεγάλη αθλήτρια Φιλίππα Πουλίδου με χρόνο 41’:24’’. Στον αγώνα των 5 χλμ. αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκοτζιάς της ATHENS TRIATHLON TEAM με χρόνο 17’:18’’ και νικήτρια η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 18’:12’’. Συνολικά τερμάτισαν 370 άτομα(220 στον αγώνα των 10χλμ.και 150 στον αγώνα των 5χλμ.), ενώ έτρεξαν και 30 περίπου παιδάκια στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Οι εθελοντές του Δήμου, οι εργαζόμενοι του Δήμου, η Τροχαία, όλοι μαζί δουλέψαμε για να έχουμε πολλές συμμετοχές και να βοηθήσουμε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που είναι ένας σημαντικός φορέας και με τον οποίο θα έχουμε στο εξής μια σταθερή συνεργασία. Επιδίωξη μας είναι να θεσμοθετήσουμε 4-5 δρομικούς αγώνες το χρόνο στην πόλη. Προς το παρόν «προπονούμαστε» και εμείς γιατί ο Πειραιάς απείχε από το δρομικό κίνημα. Σε πολλές πόλεις γίνονταν αγώνες δρόμου και στον Πειραιά τίποτα απολύτως. Απώτερος σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τον «Γύρο του Πειραιά» μέσα στην πόλη, που ήταν μια πολύ σημαντική διοργάνωση. Θέλουμε να συμμετέχουν οι δημότες μας και να φέρουμε δημότες και από άλλες περιοχές της Αττικής. Να διοργανώνουμε καλούς αγώνες σε όμορφα σημεία της πόλης, γύρω από την ακτή, στο λιμάνι μας, ώστε ο κόσμος που τρέχει να απολαμβάνει τη διαδρομή. Προσπαθούμε και θέλω να πιστεύω ότι με τους συνεργάτες που έχουμε, τους εθελοντές μας και με όλους εκείνους που προανέφερα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πρόεδρος ΟΠΑΝ κ. Σταύρος Ελληνιάδης: «Είναι το τέταρτο δρομικό που κάνουμε στην πόλη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου. Σε αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό ρόλο παίζει το γεγονός ότι θα στηριχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σήμερα και εκείνοι εδώ, με πρώτο τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, βοηθώντας και οι ίδιοι στη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διασώστες και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την άψογη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό ότι συνεργαζόμαστε πέντε Δήμοι γι’ αυτούς τους αγώνες και θέλουμε αυτή η συνεργασία να εξαπλωθεί όσο γίνεται περισσότερο και σε αθλητικά αλλά ακόμη και σε πολιτιστικά δρώμενα. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν όχι μόνο στη σωματική υγεία των αθλητών, αλλά και στην ψυχική τους υγεία. Είδαμε πολύ κόσμο να χαμογελάει σήμερα και να περνάει καλά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος: «Ο Πειραιάς γέμισε χαμόγελα. Ο Δήμος Πειραιά έδωσε χαμόγελα σε αυτούς που τους αρέσει ο αθλητισμός και θέλουν να στείλουν μέσα από τον αθλητισμό ένα μήνυμα, ότι το χαμόγελο θα πρέπει να είναι στα χείλη μικρών και μεγάλων. Το σημαντικό είναι ότι με αφορμή αυτούς τους αγώνες ξεκινάμε μια συνεργασία με το Δήμο Πειραιά. Την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνουμε στον Πειραιά την κεντρική εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» για να δώσουμε ένα μήνυμα κατά της βίας στα σχολεία. Ο αθλητισμός είναι η πρόληψη, το κύριο μέσο για να σταματήσει η βία γενικότερα αλλά και ειδικότερα στα σχολεία».

Πρόεδρος της FEEL GOOD Sports Club κ. Ανδρέας Καπώνης: «Πιστεύω ότι ο Δήμος Πειραιά έχει κάνει το καλύτερο δυνατόν μέχρι τώρα. Ο κ. Μώραλης έχει εκδηλώσει ένθερμη και εγκάρδια συμπαράσταση σε αυτό που ορίζεται «δρομικό κίνημα». Πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα ανδρωθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το ATTIΚA RUN & FUN GRAND PRIX, γιατί είναι όπως ξέρετε ένα πολύ μεγάλο δρομικό event, το οποίο συνεχίζει στη Γλυφάδα στις 15 Μαρτίου, στο Παλαιό Φάληρο στις 5 Απριλίου, στη Βουλιαγμένη 10 Μαΐου και τερματίζει στις 24 Μαΐου στον Άλιμο».

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος: «Αυτή τη στιγμή το δρομικό κίνημα είναι ό, τι πιο υγιές υπάρχει στον αθλητισμό. Από τις πιο επικερδείς διοργανώσεις στον κόσμο είναι πλέον οι αγώνες δρόμου και οι Μαραθώνιοι, επειδή σε αυτούς μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Δεν υπάρχει ηλικία. Από 5 έως 100 ετών. Έτσι λοιπόν το σύνθημα είναι: γυμναστείτε για να μπορέσετε να ζείτε περισσότερα χρόνια και πιο υγιείς».

http://www.runnermagazine.gr/news/Andreou-kai-Gkotzias-nikhtes-sto-2o-Attika-Run-n-Fun-GrandPrix-Peiraia

σημειωση: Ηταν μια πολλή όμορφη ανοιξιάτικη μέρα με αρκετή υγρασία και σχετική ζέστη. Η διαδρομή του Πειραιά, εκτός από όμορφη και συναισθηματικά διαφορετική λόγω εντοπιότητας, είναι μια αρκετά απαιτητική διαδρομή. Ανηφόρες και κατηφόρες διαρκείας και με μεγάλη κλίση. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες της ο χρόνος μας στα 10χλμ ήταν πολύ καλός και προσωπικό ρεκόρ για την ωρα. Μετά το 1.16 κάτι στην διαδρομή των 15,5χλμ στον Αργολικό Κόλπο πριν δύο βδομάδες, χτες καταφέραμε τον καλό χρόνο των 48.44 λεπτών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.

Την Κυριακή τρεχουμε τα 20χλμ στο γρηγορότερο 20αρι της Αθήνας στο Ελληνικό μέχρι το Καβούρι και επιστροφή. Τα λέμε εκεί οι δρομείς της ζωής.

Kelly Clarkson - Run Run Run ft. John Legend


Kazoulis - Kati na gyalizei


Emena - Vlassis Mponatsos


ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, αναφέρονται τα εξής:
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην έρθει άμεσα για ενημέρωση, συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία επέκτασης της δανειακής σύμβασης - μνημονίου, που υπέγραψε η κυβέρνηση. Τα προσχήματα που χρησιμοποιεί για να αποφύγει την αυτονόητη αυτή υποχρέωση, έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν από το λαό ότι η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεσμεύεται για τη διατήρηση των υποχρεώσεων και των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, αλλά υιοθετεί και παρόμοιες πρακτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να τις επιβάλει».

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που βλέπουν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που βλέπουν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα
Μία ακόμη σοβαρή επίπτωση στην υγεία των παιδιών που βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση, διαπίστωσε νέα έρευνα.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 5.221 παιδιά από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και έδειξε πως τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση επί περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση.
Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 2 έως 10 ετών, ο κίνδυνος υπέρτασης αυξανόταν κατά 30% όταν οι μικροί εθελοντές περνούσαν καθημερινά πάνω από δύο ώρες μπροστά στις οθόνες της τηλεοράσεως ή/και των υπολογιστών, ενώ η αύξηση του κινδύνου έφτανε το 50% για όσα δεν γυμνάζονταν καθόλου, σύμφωνα με τους ερευνητές στην «Διεθνή Επιθεώρηση Καρδιολογίας» (IJC).
Στη διάρκεια της διετίας που παρακολουθούσαν οι επιστήμονες τα παιδιά, καταγράφηκαν πολλά κρούσματα υπέρτασης (ήταν 110 ανά 1.000 παιδιά).
«Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, δεδομένου ότι οι καθιστικές συμπεριφορές είναι συχνές στη νηπιακή ηλικία και, κατ' επέκτασιν, αργότερα στη ζωή», γράφουν οι ερευνητές.
Αν και δεν υπάρχουν ορισμένες τιμές για την υπέρταση στα παιδιά, η αρτηριακή πίεση θεωρείται παθολογική όταν υπερβαίνει τα 95% της πιέσεως που έχουν τα παιδιά της ίδιας ηλικίας, φύλου και ύψους.
Η υπέρταση είναι καλά τεκμηριωμένος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα αργότερα στη ζωή, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού επεισοδίου και του εμφράγματος.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/326784-apo-ti-kindyneyoun-ta-paidia-pou-vlepoun-pano-apo-dyo-ores-tileorasi-tin-imera#ixzz3TH57U5Yu

Χρήσιμα τα συμπληρώματα διατροφής αλλά υπό την επίβλεψη γιατρού

Χρήσιμα τα συμπληρώματα διατροφής αλλά υπό την επίβλεψη γιατρού
Τα τροφοφάρμακα (nutraceuticals) είναι όρος που αναφέρεται σε θρεπτικά συστατικά, συμπληρώματα διατροφής, φυτικά προϊόντα και ακόμη και σε επεξεργασμένα προϊόντα, τα οποία παρέχουν δομικό, φυσιολογικό ή λειτουργικό όφελος για τον άνθρωπο, προστασία από τις χρόνιες παθήσεις και παρεμποδίζουν την πρόωρη γήρανση, χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση.
Όμως, παρότι έχουν σημαντικό ρόλο στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας, η χορήγησή τους θα πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου γιατρού ή επαγγελματία υγείας.
Τα παραπάνω επισήμανε η ενδοκρινολόγος - διαβητολόγος, διδάκτωρ του ΑΠΘ Μαρία Μπουγουλιά, σε ομιλία της, με θέμα "Η επίδραση των τροφοφαρμάκων στην υγεία με το βλέμμα του ιατρού", που πραγματοποιήθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσαν το Διεθνές Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες/Παράρτημα Υγείας και Τροφίμων και η HELEXPΟ στο πλαίσιο της DETROP.
"Το οξυγόνο, εισερχόμενο στον οργανισμό με την αναπνοή και μεταφερόμενο με το αίμα στα κύτταρα, χρησιμοποιείται σε ποσοστό περίπου 95% για την παραγωγή ενέργειας. Το υπόλοιπο ποσοστό προκαλεί τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας, αφού αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματός μας. Βέβαια, όταν ο οργανισμός βρεθεί κάτω από ορισμένες συνθήκες και η συγκέντρωση των ελευθέρων ριζών αυξηθεί, τότε ο ευεργετικός τους ρόλος αναιρείται και γίνονται καταστροφικές για τον οργανισμό. Αυτή η μεγάλη αύξηση χαρακτηρίζεται ως οξειδωτικό στρες. Ο οργανισμός μας διαθέτει αντιοξειδωτικούς αμυντικούς μηχανισμούς, ενδογενείς και εξωγενείς. Τα εξωγενή αντιοξειδωτικά προέρχονται από τη διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής. Τα αντιοξειδωτικά είναι μεγάλη ομάδα δραστικών ουσιών, τα οποία έχουν λειτουργικό ρόλο στον οργανισμό και πολλά από αυτά αναφέρονται ως τροφοφάρμακα" εξήγησε η κ. Μπουγουλιά.
Παράλληλα, σημείωσε πως η κατανόηση της δράσης των τροφοφαρμάκων στον οργανισμό είναι σημαντική για τη σωστή χρήση τους, διότι τα τροφοφάρμακα περιέχουν δραστικές ουσίες που έχουν αλληλεπιδράσεις με φαρμακευτική αγωγή και μπορούν να αποδυναμώσουν ή να ενισχύσουν τη δράση του φαρμάκου ανάλογα με τις συνθήκες.
Επίσης, τα τροφοφάρμακα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αλλά και με τα συστατικά των τροφίμων. Γι' αυτό και η χορήγησή τους θα πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου γιατρού ή επαγγελματία υγείας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/326773-xrisima-ta-sympliromata-diatrofis-alla-ypo-tin-epivlepsi-giatroy#ixzz3TH4HRQQq

JAY Z OFFICIAL "Run This Town" Video


Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις για 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας 20 χλμ.

Runner Magazine Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις για 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας 20 χλμ.
Έκλεισαν οι συμμετοχές για το αγαπημένο 20άρι της άνοιξης, τον 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας 20 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στον Αγ. Κοσμά. Περισσότεροι από 1.500 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα πλημμυρίσουν για μία ακόμα φορά την παραλιακή λεωφόρο από το Ελληνικό έως και το Καβούρι.
Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες
Για όσους έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, τα πακέτα συμμετοχής θα παραληφθούν από το κατάστημα RUNNER STORE στο Golden Hall (Κηφισίας 37Α), την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Μαρτίου σε ώρες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν την Τετάρτη ενημερωτικό email με αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα, τη διαδικασία παραλαβής των πακέτων συμμετοχής κλπ.

Μανώλης Λιδάκης - Για να σε συναντήσω