Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Χορεύοντας με κλειστά μάτια πάνω σε οριζόντια σπείρα...................!!!!!!!!



Είμαι καλά, είμαι χάλια, είμαι ανεξάντλητος, είμαι εξουθενωμένος.
Πεινάω, χορταίνω, κρυώνω, ζεσταίνομαι.
Είμαι εδώ, έχω φύγει.
Τρέχω, τρέχω, ξαποσταίνω, τρέχω, πέφτω, σηκώνομαι, κοιτώ, αγγίζω, πονώ, ξεφυσώ, ξανατρέχω.
Θέλω να γελάσω, θέλω να κλάψω. Γελώ, κλαίω.
Ανασαίνω, ξεχνώ, θυμάμαι, δεν παίρνω ανάσα, σκάω, λαχανιάζω, μαθαίνω.
Στέκω. Στέκω. Στέκω. Ταξιδεύω, ταξιδεύω, ταξιδεύω.
Συλλογιέμαι, μελετώ, παραλογίζομαι, εκλογικεύω, αφαιρώ, προσθέτω, φωνάζω, σιωπώ και τρέχω.




Όλα είναι πάνω σε τροχιά σπειροειδή.
Βαδίζουμε πάνω σε ένα ανοξείδωτο και πλαστικό ελατήριο, με αναρίθμητα ναδίρ, ζενίθ, καμπύλες ανωδικές και καθοδικές, νοητές ευθείες, ανόητες αποφάσεις, αυτονόητες επιλογές, που διαρκούν όσο και η συστολή ή η διαστολή του.
Η φυγή από την πλάνη του είναι η κατανόηση του μηχανισμού του.

Ποτέ υποταγή, ποτέ υποταγή, ποτέ υποταγή.

Λύση καλή και αγαθή, είναι η τοποθέτηση αυτού του ελατηρίου προς κάθετη κατεύθυνση και όχι προς οριζόντια. Γιατί η άνοδος είναι σίγουρη και σταθερή, και η πτώση αργή και διασκεδαστική, ως η ζωή να καταλήξει στο τελικό συμπέρασμα.




Στιγμούλες, στιγμές, χρόνος, ιστορία, αιωνιότητα. Βίος, ζωή, χρέος, ήθος, ελευθερία, ανθρωπιά, άνθρωπος, κοινωνία, λαός, ευδαιμονία, εξέλιξη, αλλαγή, ροή, ρυθμός, αρμονία, γαλήνη.

Αν σε αγαπώ, να με αγαπάς.
 



Μια νύκτα πριν την ημέρα, έκλεισα τα μάτια μου, όχι για να ξεκουραστώ, όχι για να κοιμηθώ.

Μια νύκτα αστρόφωτη πριν την ανοιξιάτικη ημέρα, έκλεισα τα μάτια μου όχι κουρασμένος, μα ούτε νυσταγμένος.

Μια νύκτα αστρόφωτη και φεγγαρολουσμένη, πριν την χαρμόσυνη ανοιξιάτικη ημέρα, έκλεισα τα μάτια μου που πολλά θολά θώρησαν και στραβά θωρούσαν, για να αποκλείσω εικόνες που με μπέρδευαν και το μυαλό ζαλίζαν.

Εκείνη την νύκτα, για πρώτη φορά ονειρεύτηκα και είδα όραμα ζωντανό και τόσο θελκτικό.

Δεν με νοιάζει έτσι είμαι εγώ. Μου αρέσει να ονειρεύομαι. Μου αρέσει να βλέπω κρυμμένες αλήθειες σε μια παράξενη διάχυτη σύνθετη πλοκή.
Είδα το άφθαρτο και αιώνιο κυρίαρχο παιδί να παίζει κα να χορεύει. Τα δύο πανανθρώπινα χαρακτηριστικά που συνθέτει το κινούμενο συναίσθημα ή η συναισθηματική κίνηση. Τα δώρα της φύσης.

Ο χορός και το παιχνίδι. Η ψυχή και το σώμα. Ο λόγος και η ομιλία. Η αγάπη και η αγκαλιά.



Για πρώτη φορά κλείνοντας τα μάτια μου είδα τα ολάνοικτα, τα αστραφτερά και ομιλούντα μάτια σου. Είδα τα μάτια σου και ένιωσα ότι ο χρόνος σταμάτησε μόνο για να προσκηνύσω στην ειλικρίνια σου, μόνο για να γονατίσω μπροστά στην αληθινή ουσία σου, μπροστά στο μήνυμα σου και στην υπόσχεση μου για λύτρωση και ζωή.
 


Από τότε δεν ξανά άνοιξα ποτέ τα μάτια μου. Βουβός και χωρίς όραση από τότε. Η λιτότητα σου με δίδαξε σύνθεση. Η πολυπλοκότητα σου μου έμαθε τι είναι απλό.

Από τότε άνοιξα την καρδιά μου και είπα ας χαθώ και χαοθώ από αιμοραγία για την στιγμή σου, για την στιγμή μου, για την αγάπη που δεν ζητά και δεν θέλει, αλλά παίρνει ότι της χρειαζεται. Παίρνει από την ζωή που δεν την βολεύει επειδή ξέρει ότι αξίζει να αγαπά, να την αγαπά.




Αν σε αγαπώ, να με αγαπάς.

Μίκης Θεοδωράκης - "Ποιός τη Ζωή μου..." Μακρόνησος 14/9/2013


Στο πόδι κομματικές οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών



Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών μπήκαν από την πρώτη στιγμή οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους δήμους περιμετρικά του Υμηττού.
Μέλη και οπαδοί του Κόμματος, Κνίτες και Κνίτισσες, έσπευσαν να συνδράμουν στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Ηλιούπολη, τον Καρέα, την Αργυρούπολη και το Βύρωνα.
Παραμένουν στα σημεία που πλήττονται και συγκροτούν συνεργεία για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση. Παράλληλα συγκροτούν ομάδες περιφρούρησης για δασικές εκτάσεις όμορων δήμων, όπως στην Καισαριανή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος, επομένως απαιτείται προληπτική φύλαξη.
Παράλληλα, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, μελή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις οργανώσεις Αγίων Ανάργυρων - Καματερού και Ιλίου βρίσκονταν στο πάρκο Α. Τρίτσης στο Ίλιον για να το περιφρουρήσουν από το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Άλλωστε στο παρελθόν το πάρκο έχει αποτελέσει στόχο εμπρησμού αρκετές φορές.
Επιπλέον οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους Αγίων Ανάργυρων - Καματερού και Ιλίου, έκαναν παρεμβάσεις στις δημοτικές αρχές προκείμενου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μετρά αντιπυρικής θωράκισης του πάρκου, που είναι πνεύμονας πράσινου για τη δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και στη διοίκηση του ΑΣΔΑ.

Ποιοί γαμημένοι κυνηγούν την ζωή μου, την ζωή μας::::::::: Τους ξέρω και θα τους γαμήσω ανελέητα!!!!





Μας πτωχεύουν οικονομικά, μας εξευτελίζουν συστηματικά, δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής μας, δεν δίνουν δεκάρα για τον καθημερινό μας βίο, μας υποβαθμίζουν από την ανθρώπινη ύπαρξη σε ύπαρξη ελεημοσύνης και φόβου, μας καίνε, μας αρρωσταίνουν, μας πεθαίνουν.



Κάποιοι από εμάς σήμερα πονάμε χωρίς να το αντέχουμε για την απώλεια οικιστικών δασών, που δίνουν μια διέξοδο στην κατάθλιψη μας. Ο Υμηττός δεν μπορεί να καίγεται όποτε γουστάρετε. Δεν μπορείτε από σχέδιο εγκατάλειψης λαϊκών αναγκών και τοποθεσιών φυγής και ψυχαγωγίας, από εγκληματικές περικοπές και εγκληματική αμέλεια, να καίτε κατ' επανάληψη τους μοναδικούς πνεύμονες τις Αττικής. Δικαιούμαστε να κάνουμε τον περίπατό μας, την βόλτα μας, την άσκησή μας, την διαφυγή μας από την φυλακή που μας κατασκευάσατε και να ονειρευόμαστε σε μέρη ευλογημένα, όπως τα σημεία που προσφέρει ο Υμηττός, η Πάρνηθα, η Πεντέλη.



Σήμερα δεν μπορώ παρά να δώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου και να κλάψω ως άνθρωπος για την συνεχή κακοποίηση μου. Σήμερα θα κλάψω, άλλα αύριο θα γεννήσετε τον εκδικητή και ελπίζω να είμαστε μυριάδες και έτοιμοι να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στον επίπονο και εξευτελιστικό θάνατό μας. Στο θάνατο μιας κοινωνίας, γενεών και λαού, που πρέπει να πάρει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει να ζήσω όπως θέλω και πρέπει!!!!



Θα σας ............... το υπόσχομαι με την πρώτη και τελευταία μου ευκαιρία.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές


Σε ανακοίνωση για τις πυρκαγιές το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες.
Το σημερινό αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών. Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ).
Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.
Ζητάμε:
  • Άμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης.
  • Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
  • Άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κά).
  • Άμεση και δραστική χρηματοδότηση.
  • Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμμένες εκτάσεις.
  • Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Προκλητική απάντηση της ΕΕ σε Ερώτηση του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας



Προκλητική είναι η απάντηση της ύπατης εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας από την ουκρανική κυβέρνηση.
Με απαράδεκτο τρόπο ισχυρίζεται στην απάντησή της: «Η ΕΕ κατανοεί το δικαίωμα κάθε κράτους να διαμορφώνει την ιστορική του μνήμη, ιδίως όταν πρόκειται για ένα παρελθόν ολοκληρωτισμού».
Η απάντηση της Επιτροπής αποτελεί προκλητική δικαιολόγηση στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό της ουκρανικής κυβέρνησης και των φασιστικών ορδών τύπου «Δεξιού Τομέα», που τη στηρίζουν. Δίνει έγκριση και πράσινο φως στις δολοφονίες, τις απαγωγές, τις διώξεις, τις δίκες-παρωδία σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας, που έστησε μια κυβέρνηση που στήριξαν από την πρώτη στιγμή, για να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην περιοχή η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Όσο κι αν κοπιάζει η ΕΕ και τα επιτελεία της, όσους τόνους λάσπης περί «ολοκληρωτισμού» κι αν ρίξει, η μνήμη του λαών που γνώρισαν την ανωτερότητα των κατακτήσεων του σοσιαλισμού δεν σβήνει. Πολύ περισσότερο ο σοσιαλισμός δεν εξισώνεται με το φασιστικό τέρας, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί η ΕΕ.
Η υπεροχή του σοσιαλισμού αποτελεί καρφί στο μάτι των καπιταλιστών τη στιγμή μάλιστα που μεγαλώνουν τα αδιέξοδα για τους λαούς στον καπιταλισμό που βρίσκεται σε βαθιά, ανεπίστρεπτη παρακμή. Δεν κρύβεται η χτυπητή αλήθεια ότι οι στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες καταπνίγονται και παραμένουν άλυτα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που ο σοσιαλισμός κατάφερε κι έλυσε, όπως η ανεργία, η καθολική δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία και τόσα ακόμα.
Απάντηση στο αντικομμουνιστικό ψέμα, στις κάθε είδους διώξεις και μεθοδεύσεις σε βάρος των κομμουνιστών, στην ιστορική διαστρέβλωση μπορούν να δώσουν μόνο οι λαοί, αναζητώντας την αλήθεια, διεκδικώντας με την πάλη τους την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε σύγκρουση με την ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη νιότη του κόσμου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΣTO MEGA


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!


Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3


Μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις της χώρας (ΦΩΤΟ)



Μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια έγιναν από το ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις της χώρας την Τετάρτη 15 Ιούλη ενάντια στο 3ο μνημόνιο. Στην διάρκειά τους το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας».
  • Πελοπόννησος
- Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Γεωργίου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταμάτης Ανδριόπουλος, μέλος της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και με όπλο την εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη να οργανώσουν τον αγώνα τους στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος και ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας οι οποίοι μάλιστα είχαν και πανό με τα αιτήματά τους. Στην συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
- Στον Πύργο, το συλλαλητήριο έγινε στην πλατεία ΟΤΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, ο οποίος αναφέρθηκε στις βαρύτατες επιπτώσεις των μέτρων του 3ου μνημονίου σε βάρος των αγροτών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Καραμάνης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου με συνθήματα και ντουντούκες έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.
- Στην Κατερίνη, η συγκέντρωση έγινε στο Συντριβάνι - πλατάνι, όπου μίλησε η Στέλλα Νικολάου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία». Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Ούτε νέα ούτε παλιά, όχι σε όλα τα μνημόνια». Και ακόμη, «Αυτή η συμφωνία η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί».
  • Μακεδονία - Θράκη
 Την απόφασή του να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια σε μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά, διαδήλωσε απόψε και ο εργαζόμενος λαός με τη μαζική συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Παντού, εργάτες που βιώνουν τη λυσσαλαία επίθεση της εργοδοσίας, άνεργοι, συνταξιούχοι, βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.
- Στην Αλεξανδρούπολη, το συλλαλητήριο έγινε μπροστά στην Δημαρχεία. Στην ομιλία της η Ευα Βλησίδου μέλος της γραμματεία του ΠΑΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, συνεχίζουν να μας ματώνουν, να θυσιάζουν ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν περισωθεί, στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Χωρίς να έχουν καταργήσει ούτε ένα άρθρο από τους νόμους που μας πτώχευσαν τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα φωτιά, που οδηγούν σε εξόντωση των εργαζόμενων και του λαού. Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός και κουβαλάει την υπογραφή του Τσίπρα και της δήθεν αριστερής διαχείρισης. Έχει ήδη τη σφραγίδα της ΝΔ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί με το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν και με την ψήφο τους στη Βουλή έδωσαν εντολή και εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να φέρει συμφωνία.Το ΠΑΜΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους για το ρόλο της νέας κυβέρνησης. Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα, ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Σε αυτόν τον σχεδιασμό ήταν ενταγμένο και το δημοψήφισμα – απάτη που οργάνωσαν, με τα γνωστά αποτελέσματα. Με ένα ερώτημα-παγίδα, στη λογική «κορώνα-κερδίζω, γράμματα χάνεις» προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους. Οι εξελίξεις πολύ γρήγορα επιβεβαίωσαν τη σωστή και έγκαιρη παρέμβαση του ΠΑΜΕ για τη στάση που έπρεπε να κρατήσουν οι εργαζόμενοι. Πως δεν έπρεπε να διαλέξουν θέση ανάμεσα σε δυο επιλογές μνημονίων, ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου που συγκρούονται».
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
- Στην Καβάλα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, μέλος της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στην συνέχεια η μαζική πορεία πέρασε από την παραλία, τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στον δημοτικό κήπο της πόλης.
- Στην Κοζάνη, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Γεωργακόπουλο, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά με σύνθημα «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Συνασπισμός ψηφίζουνε μνημόνια, ματώνει ο λαός», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
- Στις Σέρρες, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Τάτος, μέλος της Γραμματείας Σερρών του ΠΑΜΕ.  Η πορεία που ακολούθησε αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληκε στο ΚΕΔΥ όπου έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση συγκρότησης επιτροπής αλληλεγγύης στον νομό.
- Στην Βέροια, η συγκέντρωση έγινε στο Ρολόι, όπου μίλησε ο Σούλης Ανδρεόπουλος, μέλος της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στην συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας.
- Στην Ξάνθη, το μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, Γιάννης Βουζαράς. «Η νέα επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων με τη νέα φοροληστεία, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την αύξηση της προκαταβολής φόρου να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ασφυξία και το κλείσιμο ακόμα περισσότερων μικροεπιχειρήσεων. Χρειάζεται άμεση συσπείρωση των συναδέλφων με την ΠΑΣΕΒΕ, μακριά από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ που συμπαρατάσσονται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον ευρωμονόδρομο», τόνισε χαρακτηριστικά. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ. «Τα νέα μνημόνια διαρκείας που θέλουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους, πρέπει να πάρουν άμεση απάντηση με μαζική συμμετοχή στους αγώνες. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά σε όλους τους χώρους που ζει και εργάζεται ο λαός, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες. Άμεση είναι η ανάγκη για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης, σε κάθε άνθρωπο που νιώθει τις τεράστιες δυσκολίες και της σημερινής κατάστασης. Δεν υποχωρούμε!. Μόνος δρόμος είναι η ρήξη με την ευρωπαϊκή ένωση τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την εξουσία τους! Να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά στην αδίστακτη επίθεση που δεχόμαστε. Όλοι στον αγώνα», τόνισε η Γ. Ρόιδου.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.  
 Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Δράμα, Νάουσα, Κατερίνη, Κιλκίς, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά, Καστοριά, και Φλώρινα.
Μαχητικές πικετοφορίες έγιναν σε Γιαννιτσά, Εδεσσα, Πολύγυρο, και Μουδανιά.
  • Στα νησιά του Αιγαίου
- Στην Μυτιλήνη, δεκάδες κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο της Κυβέρνησης. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δημήτρης Στεφανής μέλος της Τοπικής Γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ και ο Νίκος Ζαρταμόπουλος μέλος του ΠΑΜΕ Δημοσίου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Ασλανίδης Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης.
  • Θεσσαλία
- Στην Λάρισα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία. Νωρίτερα, φορείς και σωματεία ξεκίνησαν με πορεία από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, όπου είχε οριστεί προσυγκέντρωση, και κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική πλατεία.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Άγγελος Σίμος, Μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα, χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ , στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, Τις Επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας.
Η συμφωνία (το τρίτο μνημόνιο ) οδηγεί σε νέα βάρβαρα μέτρα, σε μεγάλη μείωση του λαϊκού εισοδήματος και τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Να μην περάσουν ο εφησυχασμός, ο εκφοβισμός, η μοιρολατρία, το απατηλό κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» και κάλπικης ελπίδας, που καλλιεργούν η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟ Κ- Ποτάμι, τα ΜΜΕ, διάφορα άλλα κέντρα του κατεστημένου, καθώς και τα ευρωενωσιακά όργανα, που από κοινού καλούν το λαό ν' αποδεχτεί και το μνημόνιο Τσίπρα και να αισθάνεται κι ανακουφισμένος, επειδή δήθεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, έτσι ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος, για να μπορέσει ο λαός ν' απαλλαγεί οριστικά και τελεσίδικα από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερη βαρβαρότητα».
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
- Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου μίλησε η Άννα Κουτελίδα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων και μέλος της τοπικής γραμματείας. Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολουμένων.
  • Ήπειρος
- Στην Άρτα, μαχητικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο. Στο σύντομο χαιρετισμό που έκανε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα που θα βάλουν ταφόπλακα στους αγρότες και κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς φτάσαμε ως εδώ που δεν είναι τίποτε άλλο από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, καταλήγοντας στο ότι πρέπει σήμερα μέσα απο αγροτικούς συλλόγους οι αγρότες να οργανώσουν τη πάλη ώστε να μην επιτρέψουν στους εκμεταλλευτές τους να τους πάρουν τη γη και την παραγωγή φτιάχνοντας σύγχρονα τσιφλίκια.
Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο την έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας Γιάννης Γάλλιος. Στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαίκά στρώματα να πυκνώσουν τις συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους χώρους δουλειάς και να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός. Να οργανώσουν την πάλη για να μην περάσουν τα νεα αντιλαϊκά μέτρα. Να αποβάλλουν το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Να αποτρέψουν με τις παρεμβάσεις και την αλληλεγγύη να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Μετά το τέλος της ομιλίας έγινε μαχητική πορεία στο κεντρικό δρόμο της Άρτας.
  • Βορειοδυτική Ελλάδα
- Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία. Μιλώντας ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της Διοίκησης του ΕΚ Αγρινίου, τόνισε μεταξύ άλλων:«Είναι ώρα να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Στα χέρια που χωρίς αυτά τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τόπο. Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι πολλοί, χωρίς εμάς κανένα γρανάζι δεν γυρνά».
Αμέσως μετά ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!!!!


Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση του ΠΑΜΕ



Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις 9 στη συμβολή των οδών Αμαλίας, Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου στην πλατεία Συντάγματος, όταν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές» πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότωφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής, απέναντι από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Αυτό ήταν το έναυσμα για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής που απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης και χημικά, «πνίγοντας» μέσα σε λίγα λεπτά την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.
Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη υπήρχαν όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις.
Τα επεισόδια ξέσπασαν λιγά λεπτά μετά την στιγμή που η κεφαλή της μεγαλειώδους πορείας του ΠΑΜΕ, ακολουθώντας τη διαδρομή Φιλελλήνων και Αμαλίας είχε φτάσει στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα στην συμβολή Αμαλίας και Όθωνος.
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεκίνησε από τη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου επί της λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο, όπου βρισκόταν το μαζικό και μαχητικό μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οι «αντιεξουσιαστές», στήνοντας ένα σκηνικό κλεφτοπόλεμου, «υποχώρησαν» στη Αμαλίας, «παρασέρνοντας» έτσι και τις δυνάμεις καταστολής προς αυτήν την κατεύθυνση.  
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ,  που, εξόφθαλμα όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα, ήταν ο στόχος του «πρώτη φορά αριστερά» καλά οργανωμένου σχεδίου, υποχώρησε συντεταγμένα και συγκροτημένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Συγγρού, όπου διαλύθηκε περίπου στις 10.45.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ: Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής - Συλλαλητήρια την Τετάρτη σε Αθήνα και άλλες πόλεις

 
Συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 Ιούλη ενάντια στη νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης, διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. 
Τα σημεία των προσυγκεντρώσεων για την Αθήνα είναι Πλατεία Βάθης, Κάνιγγος, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά), Πλατεία Καραϊσκάκη (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί η ΠΑΣΕΒΕ.
Σε οργανωμένο αγώνα και συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών η ΟΓΕ.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Με σύνθημα «Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής» το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Οπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.
Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε!
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!
Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην "κοινωνική δικαιοσύνη". Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
Να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς!
Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!
Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.
Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!
Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!
  • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!
Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!
Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με την κοινωνική συμμαχία (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.
Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας!
Τώρα χρειάζεται λαϊκή αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση με ενιαίο μέτωπο που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Με ΔΣ αποφασισμένα για αγώνα, με πρωτοπόρους αγωνιστές στη δράση, στην πρωτοβουλία, στην ανάπτυξη των αγώνων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.
Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!
Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!
Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.
ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!
Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!
Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε. Βάζουμε τη δική ας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά». 
Σε μαζική συμμετοχή καλούν μεταξύ άλλων:
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και το Παράρτημα Πειραιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Σερρών, η ΟΒΣΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής,ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων νομού Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας- Θράκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών ν. Αττικής, η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Καισαριανής. Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου και ο Επαγγελματικός Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου.

Νίκος Ξυλούρης - Πουλημένοι


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΦΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΦΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣΥΡΙΖΟΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!!!