Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση του Γ. Γκιόκα στο Mega

 
 
Σε παρέμβαση του στο Mega λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:
 
«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Το όχι που πρέπει να πει ο ελληνικός λαός πρέπει να αφορά και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση των δανειστών και την πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων που έχει εμπλουτιστεί όλο αυτό το διάστημα.
Και οι δύο προτάσεις περιέχουν μέτρα - λαιμητόμο σε βάρος του λαού.
Το δημοψήφισμα έχει χαρακτηριστικά εκβιασμού απέναντι στο λαό και και επιδιώκει να κάνει το λαό συνένοχο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς καλώντας τον να επιλέξει ανάμεσα σε Σκύλλα και σε Χάρυβδη.
 
Ας τελειώνουν τα παραμύθια για δήθεν σεβασμό της λαϊκής βούλησης. Ο λαός τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε, μάτωσε ενάντια σε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Και εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο, όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το προηγούμενο πλαίσιο, αλλά προτείνει και νέα μέτρα προς τους δανειστές.
Λέει η κυβέρνηση ότι η πρόταση των δανειστών είναι έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Η δικής της πρόταση είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής;
Η κυβέρνηση είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό. Του υποσχέθηκε ότι μπορεί να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάρρευση αυτού του προεκλογικού αφηγήματος.
 
Ο λαός να πει όχι και στους δύο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και στο σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης». 

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Maroon 5 - This Summer's Gonna Hurt Like A Motherf****r (Explicit)


Κλιμάκωση του αγώνα

 
Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς πέντε μήνες από τις εκλογές που ανέδειξαν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό, για να αποκαλυφθεί ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι συνέχεια των προηγούμενων σε ό,τι αφορά τη συνέπεια, με την οποία, από τη μια, υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και, από την άλλη, φορτώνει με νέα βάρη το λαό.
Ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική της είναι το σχέδιο που η ίδια κατέθεσε στους «θεσμούς» και το οποίο έγινε αποδεκτό ως μια «καλή βάση για συζήτηση».
Οι 47+8 σελίδες της κυβερνητικής πρότασης περιέχουν μέτρα που μειώνουν κι άλλο το λαϊκό εισόδημα, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους, διατηρούν και επεκτείνουν τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας, δυναμιτίζουν παραπέρα το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αντίστροφα, για το κεφάλαιο περιέχουν μέτρα που δεν θίγουν τον πυρήνα της κερδοφορίας του, ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ντόπιας πλουτοκρατίας στο «επενδυτικό πακέτο» της ΕΕ.
Αν δεν υπάρξει τώρα ισχυρή λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, ενάντια στη νέα συμφωνία, τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του, οι άλλοι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας πρωτοστατούν για να σπάσει το κλίμα της ανοχής απέναντι στη συγκυβέρνηση, να αποκαλυφθεί ο ταξικός χαρακτήρας της πολιτικής της και σαν τέτοια να οργανωθεί και να την αντιμετωπίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Οι αγώνες που έδωσε το ταξικό κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης βρίσκουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις όπου πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις και οι οποίες κλιμακώνονται.
Οι μάχες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την Υγεία, το Ασφαλιστικό, οι κλαδικές κινητοποιήσεις και οι αγώνες στους τόπους δουλειάς, τα μεγάλα συλλαλητήρια, όπως αυτά στις 11 Ιούνη, αλλά και το προχτεσινό με τους συνταξιούχους στην Αθήνα, δίνουν τον τόνο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Και μάλιστα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, η εργοδοσία και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθούν να επιβάλουν «σιγήν ιχθύος», να εκβιάσουν συναίνεση στην αντιλαϊκή συμφωνία που «ψήνεται», ή να παρουσιάσουν «εναλλακτικά κινήματα», που καμιά σχέση δεν έχουν με το λαϊκό συμφέρον.
Τώρα, από τα πράγματα, μπαίνει το καθήκον της κλιμάκωσης με πανεργατική πανελλαδική απεργία τη μέρα που θα κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή.
Αυτό είναι το αίτημα που πρέπει να κυριαρχήσει στους τόπους δουλειάς και παράλληλα η δράση των συνδικάτων να είναι για την οργάνωση της απεργίας, ανεξάρτητα από το πότε αυτή θα προκηρυχτεί.
Ήδη, ορισμένοι κλάδοι, όπως οι ναυτεργάτες, ετοιμάζονται για απεργία με τα ιδιαίτερα αιτήματά τους, αλλά και ενάντια στα μέτρα που θα φέρει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Οι εστίες αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, να συμβάλουν σε μια συνολική αντιπαράθεση με την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων, του λαού, να ανοίξουν το δρόμο της αντεπίθεσης.
Όλα θα κριθούν από τα βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων, τα βήματα στην ανασύνταξη του κινήματος, για να μπορέσει ο λαός πραγματικά να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 25 Ιούνη 2015

Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ο ήλιος;

Runner Magazine Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ο ήλιος;
 
Η βιταμίνη D χαρακτηρίζεται και ορμόνη του ήλιου, μιας και συντίθεται στον οργανισμό κατά την έκθεσή στην ηλιακή ακτινοβολία. Το τελευταίο διάστημα οι αναφορές σχετικά με την έλλειψη της, τα αίτια και τα συμπτώματά, της είναι ραγδαία αυξανόμενες στην επιστημονική κοινότητα. Όχι μόνο επειδή εικάζεται ότι περίπου 1 στους 7 ανθρώπους στον πλανήτη έχει χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα στη συγκεκριμένη βιταμίνη, αλλά και επειδή αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ο ρόλος της για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου μεταβολισμού.
Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα
Μόλις πριν λίγες εβδομάδες μια επιστημονική ομάδα από το Massey University της Νέας Ζηλανδίας δημοσίευσε μια ανασκόπηση των μελετών που διερεύνησαν τα τελευταία χρόνια τη σχέση επιπέδων βιταμίνης D και αθλητικής απόδοσης (Von Hurst et al. “Vitamin D and skeletal muscle function in athletes” Aug 2014). Στη συγκεκριμένη ανασκόπηση αναδεικνύεται ο πολλαπλός ρόλος της βιταμίνης D για τους αθλητές. Πιο αναλυτικά, τα επαρκή επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης φαίνεται να επιταχύνουν τη μυϊκή αποκατάσταση από την άσκηση και να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στους σκελετικούς μυς, καθώς εκεί υπάρχουν οι υποδοχείς της βιταμίνης. Επίσης, η έλλειψη της στον οργανισμό φαίνεται να επηρεάζει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, ενώ σχετίζεται σε πολλές μελέτες με το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει εμμέσως την αθλητική απόδοση.
Είναι άξιο αναφοράς ότι πολλοί αθλητές βρέθηκαν με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, όταν ελέγχθηκαν για αίσθημα κόπωσης και πτώση της αθλητικής απόδοση. Τα χαμηλά επίπεδα μπορεί πολλές φορές να οφείλονται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές χρησιμοποιούν αντιηλιακά κατά τις ώρες που ασκούνται στον ήλιο, κάτι που εμποδίζει την σύνθεση της βιταμίνης.
Το παράδοξο της ηλιόλουστης χώρας
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια πρόσφατη μελέτη στο Ισραήλ, φάνηκε ότι το 80% των αθλητών που προπονούνται σε κλειστούς χώρους είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το αθλητών που εκτελούν τις προπονήσεις τους σε εξωτερικούς χώρους φτάνει το 48%, ποσοστό κάθε άλλα παρά αμελητέο, σε μια χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια.
Η διάρκεια της έκθεσης
Ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για τον ιδανικό χρόνο έκθεσης στον ήλιο που απαιτείται για τη σύνθεση της βιταμίνης D, καθώς κάτι τέτοιο για την ώρα έρχεται σε αντίθεση όσα υποστηρίζουν οι δερματολόγοι. Φαίνεται ότι περίπου 20-30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο για τουλάχιστον 5 μέρες την εβδομάδα μπορεί να επαρκούν, κυρίως μεταξύ των ωρών 10:00 και 15:00.
Οι πηγές
Όσον αφορά τις διατροφικές πηγές της βιταμίνης D αυτές είναι κυρίως τα λιπαρά ψάρια και τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά, τροφές που δεν περιλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό στη διατροφή των περισσότερων ανθρώπων, κάτι που καθιστά αρκετά περιορισμένη την πρόσληψή της από τη διατροφή και εν μέρει εξηγεί τις διαστάσεις που έχει πάρει η έλλειψη της βιταμίνης D παγκοσμίως.
της Ειρήνης Χριστάκη, Κλινικής Διαιτολόγου, από RUNNER 76

Jason Derulo - "Want To Want Me" (Official Video)


Ένα ξεχωριστό T-shirt για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

 
Runner Magazine Ένα ξεχωριστό T-shirt για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης
 
Ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.  Ο για τις Χαμένες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία”, θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ) και το Τμήμα Νεολαίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης, η Οργανωτική επιτροπή που συνεδρίασε χθες 22/06/15, αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την προσφορά της κ. Κατερίνας Παναγοπούλου, προέδρου του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και το αγωνιστικό T-shirts της διοργάνωσης θα κοσμεί  σχέδιο συλλεκτικό του διακεκριμένου Έλληνα Ζωγράφου Αλέκου Φασιανού.
Επίσης για την Οργανωτική Επιτροπή αποτελεί τιμή η συμμετοχή του κ. Πέτρου Λινάρδου, Δημοσιογράφου και Ιστορικού του Αθλητισμού στην Επίτιμη Επιτροπή των αγώνων.
Πρόθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι να πραγματοποιηθεί μια μαζική δρομική γιορτή με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την Αττική, με βασικό στόχο την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης για τις χαμένες πατρίδες. Οι συναυλίες που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Να σημειωθεί ότι οι δρομείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, με σημαντικές αθλητικές καινοτομίες, σε μια υψηλού επίπεδου διοργάνωση, εφάμιλλη μεγάλων αντίστοιχων διοργανώσεων.               
Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, www.neasmirnihistoricrun.gr, λειτουργεί από τις 15/6/2015 για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κυρίως μέσα από την ιστοσελίδα, αλλά και στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού και Αθλητικού τμήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Τρέχοντας στην Ιστορία” θα κλείσει τις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών που οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης, με στόχο ο αθλητισμός να σημάνει τη λήξη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και  2132025922 & 924 Email: politistikosorg@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Vance Joy - 'Riptide' Official Video


Σε συλλαλητήριο την Παρασκευή, στο Σύνταγμα καλεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ



Με σύνθημα «Όχι στη νέα συμφωνία, Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών, Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Ιούνη και ώρα 8 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟΑ έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ. σε:
Στήλες Ολυμπίου Διός: Νότιος, Δημόσια Διοίκηση - ΟΤΑ, Πειραιάς.
Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Καλλιτέχνες, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Εμπόριο, Επισιτισμός, Δικηγόροι, ΕΒΕ, Υγεία, Εκπαιδευτικοί.
Ομόνοια: Δυτικός, Βόρειος, Μεσόγεια, Θριάσιο, Ανατολικά, Α΄Αθήνας.

George Ezra - Budapest (Official Video)


Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Καμία ανοχή. Όλοι στους δρόμους. Λέμε όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Δεν φοβόμαστε την ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Ζητάμε, απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, άμεση ανάκτηση απωλειών του λαϊκού εισοδήματος. Προχωράμε μπροστά με το ΚΚΕ, δυναμώνουμε την κοινωνική λαϊκή συμμαχία».

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Big Sean - Blessings (Explicit) ft. Drake, Kanye West





fuck off

ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23/6/2015


Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τη διαπραγμάτευση

Σε δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές τόνισε:
«Η νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές οδηγεί σε συμφωνία - λαιμητόμο για το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού.
Οι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού είναι άλλες: κατάργηση μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, δηλαδή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση, αποδέσμευση, με το λαό στην εξουσία».