Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ


Το φωνάζουμε χρόνια!!! Όσο εμείς κοιμόμαστε, αυτοί μας στέλνουν εφιάλτες.



Κάντε υπομονή. Έλληνες καλό κουράγιο μας έλεγαν. Η λιτότητα που σας αναγκάζουμε για αυτά τα λίγα χρόνια θα σας βγάλουν στο φως της ανάπτυξης. Μπράβο Έλληνες, προσαρμόζεστε. Έρχεται η έξοδος από τα μνημόνεια. Ο άγώνας σας αρχίζει να δικαιώνεται.

Σε μια μέρα όμως σου λένε, ότι έρχεται πάλι η χρεωκοπία. Εκέι που σε χάιδευαν και σου έλεγαν μπράβο για τον αγώνα σου και την υπομονή σου αυτά τα χρόνια, τώρα αν συνεχίσεις να κλαίγεσαι σε μια μέρα θα ξανα πας πίσω αιώνες.

Κυβερνήσεις σωτηρίας. Πολιτικοί αντιστασιακοί στον λαικισμό. Υπογραφές σκληρών και αντιλαικών μέτρων για το καλό μας. Βουλευτές που ανέλαβαν το κόστος. Μπράβο στους σωτήρες.
Σου φόρτωσαν ότι σωτήρα ήθελαν και εσύ τον ψήφιζες και σε έκαναν έτσι συνένοχο και συνεργάτη τους. Μας ψήφισες; Δεν δικαιούσε να φωνάζεις τώρα.

Όλα τα παραπάνω τα πιστεύει ο λαός; Όλα τα παραπάνω δεν είναι λόγια και έργα που ζήσαμε και ζούμε εδώ και μια εξαετία; αν και είναι πάνω από 4 δεκαετίες, μην πω 3 χιλιετίες σκλαβιάς.

΄Ερχονται εκλογές και το παιχνίδι φουντώνει. Αλληλοκατηγορούνται και αλληλοαποκαλύπτονται για να ξεχάσουμε την ουσία και ποιο είναι το πρόβλημα. Το μόνο που τους νιάζει είναι να δουν ποιός θα είναι το επόμενο σάπιο εργαλείο διαχείρισης της διαπλοκής τους. Μην σας εγκλωβίζουν στον έμμετό τους.

Πόλλοι από τον λαό πραγματικά δεν πίστεψαν και πιστεύουν στα παραπάνω; Οι περισσότεροι δεν είναι ακόμα βολεμένοι με την κατάσταση; Τους βλέπουμε καθημερινά να κυκλοφορούν και να φωνάζουν υπέρ αυτών των κυβερνητικών και μικροαστικών αντιλήψεων. Άλλοι αντιστέκονται θέλοντας εγκληματικές και ναζιστικές οργανώσεις και άλλοι, λίγοι συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Σίγουρα πρέπει να έχουμε πίστη στον γίγαντα λαό, αλλά μεχρι και σήμερα έχει δείξει ότι είναι νάνος και  με νοητικά και ψυχολογικά ελλείμματα. Ναι. Φαίνεται ότι ο λαός και κοιμάται και βαριέται και χαμουρεύεται και χαζοβιολίζεται και είναι και χαμηλού επιπέδου. Όμως επιτέλους πρέπει να κάνουμε κάτι.

Δεν φαίνεται πια  ξεκάθαρα, ότι αυτοί που μας κυβερνούν και σκοπό έχουν και βλάκες το παίζουν και βλάκες είναι; Δεν βλέπετε πια ότι δεν είναι ο αντίπαλος που φαντάζεστε και ότι με ένα φου, που έλεγε και ο γεροξεκουτης Πατακός, θα φύγουν σε δευτερόλεπτα.

Άλλες εποχές, αν ήταν στην μόδα οι στρατιωτικές δικτατορίες θα μας την είχαν φορέσει. Τέτοιες είναι οι μέρες. Πολλά έγιναν την δεκαετία του 60' αλλά πολλά γίνονται και σήμερα. Έχουν δει όμως ότι προς το παρον κάλα τους πάνε και οι οικονομικές χούντες.

Ζούμε σε δικτατορία, η οποία χρησιμοποιεί τόσα μέσα, που οι δικτατορίες των δεκαετιών 60 με 70' δεν τις είχαν φανταστεί. Τώρα τάχα ζούμε ελεύθεροι και δημοκρατικά.

Αυτή η βρώμα που ξεχυλίζει αυτές τις μέρες μέσα στη βουλή, έχει παρει την μπάλα όλους και αυτό δεν είναι σωστό. Το ΚΚΕ πάντα ήταν εκτός αυτού του βρώμικου σκηνικου παρά την όποια κριτική πρέπει και μπορούμε να του κάνουμε. Ο λαός δεν πρέπει να χαρίσει άλλο χρόνο στο παρακράτος που κυβερνά. Τα λίγα λαμόγια και σκυλιά της βρωμιας δεν πρέπει να καθορίζουν τις ζωές μας. Επιτέλους να τους επιτεθούμε και να τους διώξουμε άμεσα και να κυβερνήσει ένας πιο ώριμος λαός, ένας υπεύθυνος για το μέλλον του λαός.

Παρασκήνιο μεθοδεύσεων και παζαριών για την εκλογή ή μη Προέδρου Δημοκρατίας

Έντονη δυσοσμία αναδεικνύουν τα παζάρια και τα πολιτικά παιχνίδια για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τη σήψη του συστήματος.
Ο Γ. Αποστολόπουλος, ο οποίος υποδείχθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη ως το πρόσωπο που μεσολάβησε στην απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κλήθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Στο μεταξύ, ενώ ο Π. Χαϊκάλης υποστήριξε το βράδυ της Παρασκευής ότι ο Γ. Αποστολόπουλος του ανέφερε ότι «ενεργούσε εκ μέρος του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη» (δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Αντ. Σαμαρά ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του βουλευτή των ΑΝΕΛ), το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε: «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση, ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον». Επίσης, ανέφερε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά είπε ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.
Συνεδρίαση της επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο, εξάλλου, συνεδρίασε το Σάββατο η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη, αλλά και του οπτικοακουστικού υλικού, που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αποδεικνύει τα λεγόμενά του και το οποίο έχει καταθέσει στις διωκτικές αρχές και στον πρόεδρο της Βουλής.
Η Επιτροπή αποφάσισε τελικά κατά πλειοψηφία να μην προβληθεί το σχετικό dvd. Κατά της προβολής ψήφισαν το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής, Σπύρος Χαλβατζής επεσήμανε ότι η προβολή του dvd «δεν έχει να προσφέρει κάτι στην Επιτροπή. Το άμεσο είναι να διερευνηθεί η καταγγελία του Π. Χαϊκάλη».
Αποφασίστηκε ακόμα, να κληθούν στην Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, με αφορμή κοινή ανακοίνωσή τους στην οποία άφησαν υπαινιγμούς για χρηματισμό σε βάρος των «ανεξάρτητων» βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε επίσης να εκδώσει κείμενο... «οδηγιών» προς τους βουλευτές για την «υπεράσπιση του κοινοβουλευτικού θεσμού», καθώς και την πραγματοποίηση συνάντησης του προέδρου της Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο Σπ. Χαλβατζής πρότεινε να μην κληθούν οι δύο βουλευτές στην Επιτροπή και διαφώνησε στην έκδοση κειμένου «οδηγιών» προς βουλευτές. «Θα ανακυκλωθεί μία συζήτηση» ανέφερε, «χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν είναι θέμα να δώσουμε οδηγίες στους βουλευτές για το τι θα κάνουν και τι θα λένε. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων και των πράξεών του».
Η Επιτροπή εξέδωσε τελικά μία ανακοίνωση με την οποία «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της» για τα τελευταία φαινόμενα τα οποία όπως εκτιμά: «πλήττουν το κύρος του θεσμού», «βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας» και εκφράζει «την πλήρη αποδοκιμασία της». Απευθυνόμενη προς τους βουλευτές, τους καλεί να «σεβαστούν το ελληνικό κοινοβούλιο, τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους αυτοσεβασμό», όταν οι εξελίξεις στην πραγματικότητα αποτυπώνουν την αγιάτρευτη σήψη του ίδιου του αστικού συστήματος.
Επιταχύνονται τα παζάρια
Η όλη υπόθεση έριξε λάδι στο κλίμα της πόλωσης αλλά παράλληλα φαίνεται ότι λειτουργεί ως παράγοντας που επιταχύνει τις διεργασίες και τα παζάρια των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, στο πλαίσιο και της γενικότερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενεργό ρόλο φαίνεται να επιδιώκουν και οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές Σπ. Λυκούδης και Β. Οικονόμου, καθώς και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του Σαββάτου, αλλά και με βάση την παρέμβαση του Β. Οικονόμου σε τηλεοπτική εκπομπή, φαίνεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο ζήτημα υποψηφιότητας Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ, παρότι η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ειδικότερα ο Β. Οικονόμου δήλωσε ότι «ανεξάρτητοι» βουλευτές θα καταθέσουν έως τη Δευτέρα ανανεωμένη πολιτική πρόταση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζουμε ότι και οι τρεις βουλευτές είναι μεταξύ των «8» που είχαν υπογράψει κοινό κείμενο (οι άλλοι 5 ήταν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας και οι «ανεξάρτητοι» Χρ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός και Π. Τατσόπουλος), με το οποίο ζητούσαν «συναινετική» εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για βουλευτικές εκλογές εντός του 2015.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχει προηγηθεί η πρόταση - «πακέτο» που έριξε στο τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, για εκλογή του Σταύρου Δήμα από την παρούσα Βουλή και διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι την 1η Φλεβάρη.
Το ΚΚΕ
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή αναφέρει:
«Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.
Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Τα Μικρά Μπαλκόνια - Διονύσης Σαββόπουλος • Λάκης Παπαδόπουλος





Νέα κυκλοφορία, νέο ταξίδι στο όνειρο. Ένα τραγούδι με πολλές εικόνες, καθημερινές, νοσταλγικές, μαγικές.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το αυτιστικό ψάρι καλλιτέχνης που φτιάχνει όλη μέρα την τέλεια συμμετρία στη φωλιά του.


Έρχεται η εξωσκελετική στήριξη από ειδικό υλικό. Η εργονομία θα μας σώσει.


Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας



Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη, για την ψηφοφορία σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε:
«Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν το λαό παροπλισμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, άκριτα να αποδέχεται τα "μνημόνια διαρκείας", να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της ΕΕ και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης.
Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιτάξει ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε όλα αυτά, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς, να ενισχύσει την πολιτική δύναμη που με σταθερότητα, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του, το ΚΚΕ και που θα βρίσκεται και την άλλη μέρα, την επόμενη μέρα από τις ερχόμενες εκλογές, από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις».

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31ου ΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Runner Magazine 6ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ Λαμία 15.12.14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ , τις ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΑ , την ΠΕΠΦΑ τμήμα Λαμίας , με το Σύλλογο Παλαιών Αθλητών ΣΕΓΑΣ , διοργάνωσαν με επιτυχία το 31ο ΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στη διαδρομή , ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΛΑΜΑΝΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ .
Οι συμμετέχοντες αθλητές από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας , οι άριστες καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν στην όμορφη γιορτή της αθλητικής εκδήλωσης μας .
Ο Σύλλογος μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει , τους συμμετέχοντες αθλητές , το Δήμο Λαμίας και ιδιαίτερα τον κ Ζαγγανά Γιώργο , την Ασφαλιστική Εταιρεία ΜΙΝΕΤΑ και ιδιαίτερα τον εκπρόσωπο της στη Λαμία τον κ ΚΟΚΟΡΗ , την Εταιρεία ΙΟΛΗ για την χορήγηση του νερού κατά τη διάρκεια της διαδρομής , την Τροχαία Λαμίας , το ΕΚΑΒ ,το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Ν. Φθιώτιδας , το συγκρότημα ΤΕΜΠΕΛΗ για τη παροχή του χώρου για τις απονομές , τα τοπικά κανάλια STAR και ENA Λαμίας για τη κάλυψη του αγώνα και όσους άλλους συνέβαλαν στη διοργάνωση του αγώνα μας .
Νικητής του αγώνα στους άνδρες στα 17000μ για μια ακόμη φορά ο αθλητής του Αμαρουσίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ με χρόνο 59΄20΄΄ .
Στις γυναίκες πρώτη νικήτρια στα 17000μ η ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΕΓ Συλλόγου Αθηνών με χρόνο 1h 10΄28΄΄ .
Συμμετείχαν από το Σύλλογο ΑΣΣΤΥ , Ο ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ και η ΙΣΠΑΧΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ .
Στα 5000μ Ανδρών πρώτος νικητής ο ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΕΒΑΣ Περάματος ( 18΄35΄΄ ) .
Στα 5000μ Γυναικών πρώτη νικήτρια η ΤΣΑΠΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ της Αταλάντης ( 23΄22΄΄ ) .
Στα 1500μ Δ Σχολείων , πρώτος νικητής ο ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ( Αναγ Λαμίας 5΄39΄΄).
Στα 1500μ Δημ Σχολείων πρώτη νικήτρια η ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ( Αναγ. Λαμίας ).

σχόλιο: έγινε ένας αγώνας τιμή σε κάθε ψυχή που αγωνίστηκε για την ελευθερία αυτού του τόπου και των ανθρώπων του. τιμή στο ΕΑΜ και στους αγωνιστές του που κατάφεραν αυτό το καίριο πλήγμα στη Γεφυρα του Γοργοποτάμου, στις ναζιστικές δυνάμεις.
Νέο προσωπικό ρεκόρ στα 17χλμ. 1ωρίτσα και 24,33 λεπτά. Δυνατός χρόνος. Γινόμαστε όλο και πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί. Προχωράμε δυνατά.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αντίδοτο στην κατάθλιψη οι... ομάδες

Μία νέα βρετανική μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα άτομα που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες διακρίνονται για την ψυχική τους ισορροπία.
Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νταντί, με επικεφαλής τον καθηγητή Φάμπιο Σάνι, μελέτησαν δύο ομάδες ανθρώπων: 1.814 ενήλικες και 1.111 μαθητές.
Στην πρώτη ομάδα, οι επιστήμονες εξέτασαν το βαθμό που κάποιος αισθανόταν ότι ταυτίζεται με την οικογένειά του, την τοπική κοινωνία και άλλες κοινωνικές ομάδες, συσχετίζοντας τον βαθμό ένταξης και ταύτισης, με το ιατρικό ιστορικό καθενός και τη χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων το τελευταίο εξάμηνο.
Στη δεύτερη ομάδα, οι επιστήμονες εξέτασαν κατά πόσο ένας μαθητής ταυτιζόταν επίσης με την οικογένειά του και τους φίλους του.
Τα συμπεράσματα
Στην περίπτωση της ομάδας των ενηλίκων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ένιωθαν να μην ταυτίζονται με κάποια κοινωνική ομάδα ήταν:
- 20 φορές πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη
- 3 φορές πιθανότερο να έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά κατά το τελευταίο εξάμηνο
Στην περίπτωση των μαθητών όσοι δεν ταυτίζονταν με κάποια παρέα, διαπιστώθηκε ότι διέτρεχαν τετραπλάσιο κίνδυνο να νιώθουν ψυχολογικό στρες.
«Η ομαδική ζωή μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους από την κατάθλιψη. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο όταν κάποιος υποκειμενικά νιώθει να ταυτίζεται με τις ομάδες. Επιπλέον, με όσες περισσότερες ομάδες ταυτίζεται κανείς, τόσο καλύτερη είναι πιθανό να είναι η ψυχική υγεία του», επισημαίνει ο Δρ Σάνι.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/323159-antidoto-stin-katathlipsi-oi-omades#ixzz3LpMdl2jt

UNICEF: Stop Child Abuse Now!