Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΡΙΤΣΟΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ





ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΠΙΣΤΗ. ΠΟΘΟΣ. ΠΟΝΟΣ. ΛΥΤΡΩΣΗ. ΑΓΩΝΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΑΚΡΥΑ. ΧΑΡΑ. ΝΙΚΗ. ΖΩΗ. ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

Νίκος Ξυλούρης - Τούτες τις μέρες


«Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο...» Πόρτο Ρίκο - Β.Παπακωνσταντίνου


Manu Chao - Desaparecido


Κώστας Βάρναλης: Το φως που πάντα καίει...(VIDEO)

Ήταν 16 Δεκέμβρη 1974, όταν ο Κώστας Βάρναλης έφευγε από τη ζωή, αφήνοντας άσβεστο το φως του πρωτοπόρου επαναστατικού του έργου για τις επόμενες γενιές.
Στο τηλεγράφημά της προς την σύζυγό του Δώρα και την κόρη του Ελένη, η ΚΕ του ΚΚΕ έλεγε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας για το χαμό του μεγάλου Βάρναλη. Με το αστραποβόλο ποιητικό έργο του και την ακλόνητη στάση του κατέκτησε επάξια τον τίτλο του Ποιητή του Λαού. Το έργο του θα μείνει αθάνατο».
Η κηδεία του έγινε από το Α΄ Νεκροταφείο στις 18 Δεκέμβρη 1974.
«Είσαι οδηγητής για μας Ποιητή της εργατιάς» φώναξαν χιλιάδες που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.
Στο ποίημα «επιτάφιο» έγραφε:
«Όχι λουλούδια μα σπαθί στο τάφο σου άξιε βάρδε. Όταν παλεύανε ζωή και θάνατος δεν κοίταγες χορευωντας με ένα φλασκί στο χέρι αλλά μπροστάρης του λαού στης λεφτεριάς την μάχη ο λόγος σου αρχαγγέλινο σπαθί τυραννοχτόνο».
Όπως είπε μιλώντας, στην εναρκτήρια εισήγηση στο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Κώστα Βάρναλη που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ το 2011, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ «ο Κώστας Βάρναλης, δεν είναι μόνο μια από τις κορυφές της επαναστατικής τέχνης στη χώρα μας, αλλά και ο ιδρυτής της. Είναι ο πρώτος από τον κύκλο των ριζοσπαστικοποιημένων λογοτεχνών του καιρού του, που - με απόσταση τεσσάρων μόλις χρόνων από τη νίκη της Οχτωβριανής Επανάστασης - μετουσίωσε την κομμουνιστική ιδεολογία σε ποιητικό λόγο και μαζί ο πρώτος που δοκίμασε να επεξεργασθεί σύνθετα θέματα της αισθητικής και της λογοτεχνικής κριτικής απ' τη σκοπιά του διαλεκτικού υλισμού. Κι αυτό δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση»,
Για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Βάρναλη το 902.gr παρουσιάζει ένα αφιέρωμα από το αρχείο του «902», το οποίο προβλήθηκε το 2010.
 

Κορυφώνονται εκβιασμοί και αυταπάτες ενόψει της 3ης και τελικής ψηφοφορίας



Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή πρόωρες εκλογές θα βγάλει τη Δευτέρα η 3η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με αφετηρία τον αριθμό των 168 βουλευτών που στη δεύτερη ψηφοφορία ψήφισαν Σταύρο Δήμα, η κυβέρνηση αναζητά άλλους 12 βουλευτές προκειμένου να συμπληρωθούν οι 180 θετικές ψήφους που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ίσως κάνει νέο διάγγελμα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επαναφέρει αφενός μεν τα διλήμματα προς βουλευτές που πιθανολογεί ότι μπορούν να ψηφίσουν θετικά και αφετέρου δε τα εκβιαστικά διλήμματα προς το λαό για την περίπτωση που οι εξελίξεις οδηγήσουν στις κάλπες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δε θα συμπληρώσει τους 180 βουλευτές, καθώς θεωρεί ότι ξοδεύτηκε η δεξαμενή των πρόθυμων και ετοιμάζεται πυρετωδώς για εκλογές, προβάλλοντας στο λαό την αυταπάτη πως εντός της ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές πολιτικές.
Η ηγεσία των ΑΝΕΛ θεωρεί ότι οι βουλευτές του κόμματος δε θα στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα, όπως επίσης και ο Φώτης Κουβέλης από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα.
Η ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι κι αν δε συγκεντρωθούν 180 θετικές ψήφοι υπέρ του μοναδικού υποψήφιου Σταύρου Δήμα, τότε εντός 10 ημερών πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. Η επόμενη βουλή που θα προκύψει μετά τις κάλπες θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Mercedes Sosa - Solo le Pido a Dios


Depeche Mode - Wrong


Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΟ STAR


ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1


ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ - Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας


Μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στις 11 Γενάρη 2015 στις 6.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 96 χρόνια του Κόμματος.
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...», με τη συμμετοχή 200 συντελεστών.
Το σενάριο είναι βασισμένο σε κείμενα του Λένιν, του Μαγιακόφσκι, του Ρίτσου και του Μπρεχτ και πλαισιώνεται από τραγούδια των Χανς Άισλερ, Κουρτ Βάιλ, Χρήστου Λεοντή, Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Μιχάλη Τερζή, Μάνου Λοΐζου.
Η μουσική συνοδεία είναι γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τους καλλιτέχνες Δημήτρη Κουφαλάκο και Φίλιππο Παχνιστή.
Τραγουδούν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Χριστίνα Καγιάφα, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μπρούσαλης και οι λυρικοί καλλιτέχνες: Ζωή Απειρανθίτου, Γιώργος Σαμαρτζής, Νεκτάριος Σαμαρτζής.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνιάδης, Αλεξία Γαβρίλη, Δανάη Κατσιμένη, Κατερίνα Κουτρουκόη, Φαίδρα Παπανικολάου, Γιώργος Πέππας.
Συμμετέχουν περίπου 100 συντελεστές σε ρόλο «χορού».
Σκηνοθεσία: Θαλασσιά Αντωνοπούλου.
Ενορχηστρώσεις: Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Δημήτρης Κουφαλάκος, Φίλιππος Παχνιστής.
Χορογραφία - κινησιολογία: Βαγγελιώ Κυριαζίδου.
Φωτισμοί: Άκης Αποστολίδης.
Συμμετέχει η ομάδα κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου.

How Does A Homeless Man Spend $100?


Μέσοι άνθρωποι, αλήθειες δωσμένες!!!