Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Καλή Χρονιά. Καλή δύναμη. Καλό αγώνα για την ελευθερία μας.


 

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά


Σε μήνυμά του το ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά, τονίζει:
«Το ΚΚΕ απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ξεπεράσει ο λαός τις δυσκολίες, τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά και τις αυταπάτες, ώστε να γίνει τη νέα χρονιά ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή. Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα με πραγματική ευημερία για το λαό και τα παιδιά του. Γι' αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, και μέσα στο λαϊκό κίνημα, και μέσα στο κοινοβούλιο.
Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, την κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιτάξει τα δικά του όπλα.
Κι αυτά τα όπλα είναι ο αγώνας, η συμμαχία του για να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες που θυσιάζονται στο βωμό της επιβίωσης ενός σάπιου συστήματος, είναι η μη αναγνώριση του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο ίδιος, είναι το αίτημα για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.
Είναι ο στόχος για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για κοινωνικοποίηση του πλούτου, για να μπορεί να πάρει ο λαός στα χέρια του τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα. Αυτά είναι τα όπλα του λαού, αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ, και γι' αυτό και το δυνάμωμά του και στις εκλογές μπορεί να βάλει και εμπόδια στη σημερινή πολιτική, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει, πάνω απ' όλα να ανοίξει το δρόμο για μία ριζικά διαφορετική προοπτική.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλλήματα, στο όνομα της δήθεν σταθερότητας και ομαλότητας, έχουν στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση, για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Η επόμενη μέρα που υπόσχεται, δεν θα είναι απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την ανεργία για την πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στο δικομματικό παιχνίδι, εφησυχάζει και αποπροσανατολίζει το λαό, ότι δήθεν με μια άλλη διαπραγμάτευση η επόμενη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική για το λαό. Παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, όλοι αυτοί κινούνται μέσα στα δεσμά της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που φέρνει κέρδη και προνόμια στους λίγους, φτώχεια και ανεργία στους πολλούς. Καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, ότι με την επιστροφή στην όποια καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να ανακάμψει και το λαϊκό εισόδημα, τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015. Την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. Αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό. Θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού.
Το ΚΚΕ δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ».

Dimitris Poulikakos-Na Fygei Autos O Xeimwnas


Γιατί το κόκκινο κρέας συνδέεται με τον καρκίνο

Γιατί το κόκκινο κρέας συνδέεται με τον καρκίνο
Το κόκκινο κρέας έχει συσχετιστεί με την εκδήλωση του καρκίνου εδώ και δεκαετίες και επιτέλους οι επιστήμονες ανακάλυψαν το γιατί.
Σύμφωνα ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου UCSD της Καλιφόρνια, ο οργανισμός αντιμετωπίζει το κόκκινο κρέας ως «ξένο εισβολέα» και επομένως πυροδοτεί μια τοξική ανοσοαντίδραση.
Παράγει δηλαδή αντισώματα που προκαλούν φλεγμονές και μπορεί εν τέλει να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου.
Το χοιρινό, το μοσχαρίσιο και το αρνίσιο κρέας –αλλά και το κρέας αρκετών σαρκοβόρων ζώων– περιέχουν ορισμένα σάκχαρα (Neu5Gc) τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι είναι «ξένα» προς το ανθρώπινο σώμα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα όταν επενέβησαν στο γενετικό κώδικα ποντικιών, ώστε αυτά να μην μπορούν να παράγουν σάκχαρα του τύπου Neu5Gc. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ήταν τα πειραματόζωα να αναπτύξουν καρκινικούς όγκους όταν τα σάκχαρα αυτά ήταν μέρος της διατροφής τους.
«Είναι η πρώτη φορά που αποδείξαμε ότι αν προσομοιάσουμε τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου», δηλώνει ο καθηγητής Ajit Varki από το UCSD.
Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να μην καταναλώνουμε περισσότερα από 75 γραμμάρια κόκκινο κρέας την ημέρα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου σε τρεις φέτες ζαμπόν, μια μικρή αρνίσια μπριζόλα ή δύο λεπτές φέτες ροσμπίφ.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

THE WINTER (Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ) Official Trailer - Greece - Dec 2014


59ος Ανώμαλος Δρόμος «Κ. Κοτζιά»

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και ο Ο.Ν.Α., υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με οργανωτή τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ., διοργανώνουν τον 59ο Ανώμαλο Δρόμο «Κ. ΚΟΤΖΙΑ».

Ακολουθούν τα στοιχεία του αγώνα σύμφωνα με την προκήρυξη:

«ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφετηρία και τερματισμό στο ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, στη ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΕΦΕΣΣΟΥ.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ500μ. - ΜΙΝΙ Γεν. 2004‐2005 και μικρότερα αγόρια‐κορίτσια
1.000μ. - ΠΠΒ & ΠΚΒ Γεν. 2002 – 2003
2.000μ. - ΠΠΑ & ΠΚΑ Γεν. 2000 – 2001
4.000μ. - ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Γεν. 1998 – 1999 και μεγαλύτερες.
4.000μ. - ΠΑΙΔΩΝ Γεν. 1998 – 1999
5.600μ. - ΑΝΔΡΩΝ – ΝΕΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ (ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ Γεν. 1997 και μεγαλύτεροι)
5.600μ. - ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ – ΑΝΔΡΕΣ ‐ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΣτους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων – μελών του ΣΕΓΑΣ, ανεξάρτητοι αθλητές – τριες και μαθητές – τριες Δημοτικών Σχολείων γεννημένοι – ες το 2002 και μικρότεροι – ες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμη και αλλοδαποί αθλητές – τριες με ή χωρίς δελτίο εγγραφής του ΣΕΓΑΣ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΓια τα αγωνίσματα οι αθλητές – τριες καθώς και οι μαθητές – τριες ή ανεξάρτητα συμμετέχοντες θα δηλώνονται αυτοπροσώπως στη Γραμματεία των αγώνων 45’ πριν από την έναρξη του αγωνίσματος.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙΟι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις και τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗΌλοι οι συμμετέχοντες για να αγωνιστούν, θα πρέπει να έχουν ιατρική έγκριση όπως ο Νόμος ορίζει και με ευθύνη του φορέα που συμμετέχουν. Οι ανεξάρτητοι αθλητές – τριες θα πρέπει να εξεταστούν με δική τους ευθύνη. Οι ανεξάρτητοι αθλητές – τριες κάτω των 10 ετών θα πρέπει να εξεταστούν με ευθύνη των γονέων τους, για να διαπιστωθεί η καλή τους υγεία, για ακίνδυνη συμμετοχή τους στον αγώνα.
ΕΠΑΘΛΑΣτους πρώτους νικητές‐τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί Κύπελλο. Στους τρεις πρώτους‐τες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΛόγω οικονομικής κρίσης και σοβαρών προβλημάτων, δεν θα υπάρξουν καλύψεις εκ μέρους του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. διαμονής, διατροφής και μετακίνησης των αθλητών – τριών.
ΓΕΝΙΚΑα. Ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη των αγώνων και τον Τεχνικό Σύμβουλο.
β. Για οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210‐9343723 & 210‐9339976 καθημερινά 6.30μ.μ.‐9.00μ.μ.
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:10.00 - 1.000μ. ΠΠΒ & ΠΚΒ Γεν. 2002 – 2003
10.20 - 2.000μ. ΠΠΑ & ΠΚΑ Γεν. 2000 – 2001
10.45 - 4.000μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Γεν. 1998 – 1999 και μεγαλύτερες.
11.15 - 4.000μ. ΠΑΙΔΩΝ Γεν. 1998 – 1999
11.30 - 500μ. ΜΙΝΙ Γεν. 2004‐2005‐2006 και μικρότερα
11.50 - 5.600 μ. ΑΝΔΡΩΝ – ΝΕΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ Γεν. 1997 και μεγαλύτεροι.
12.30 - 5.600μ. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΜΑΖΙ)»

Red Hot Chili Peppers - Californication [Official Music Video]


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Δίχρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του μέσα σε εμπορικό κατάστημα!

Την πυροβόλησε με το όπλο που η 29χρονη είχε στην τσάντα της.

Σοκ και νέες ανησυχίες αναφορικά με το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας στις ΗΠΑ «γεννά» η παρακάτω συγκλονιστική είδηση με θύμα μια μητέρα 29 ετών.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή από τα πυρά του μόλις δύο ετών γιου της ο οποίος άθελά του την πυροβόλησε με το όπλο που η 29χρονη είχε στην τσάντα της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Hayden Walmart στο Αϊντάχο, το οποίο μάλιστα εκκενώθηκε αφού προκλήθηκε πανικός, αμέσως μόλις η μητέρα έπεσε νεκρή στο έδαφος.

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και πήραν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες χαρακτήρισαν «ατύχημα» τον θάνατο της γυναίκας.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα μαρτυρίες, η 29χρονη βρισκόταν μαζί με τα παιδιά της μέσα σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη όταν ο μικρός τράβηξε από την τσάντα το όπλο που κουβαλούσε μαζί της και την πυροβόλησε.

Το κατάστημα μέσα στο οποίο σκοτώθηκε η 29χρονη έκλεισε προσωρινά, ενώ οι αρχές γνωστοποίησαν πως το θύμα είχε άδεια οπλοφορίας.

Αν. Σαμαράς: Επιστρατεύει τον φόβο για να συντηρήσει τα αποπροσανατολιστικά διλήμματα

Ως εγγυητής της «ευρωπαϊκής πορείας του τόπου» αλλά και της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής «με περισσότερες μεταρρυθμίσεις με ανάπτυξη, με ανταγωνιστικότητα», όπως είπε, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της ΕΓ της ΝΔ κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει αυτήν την πορεία και δυναμιτίζει «την δημοκρατική ομαλότητα».
Κουνώντας το «σκιάχτρο» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να τρομοκρατήσε τα λαϊκά στρώματα και να κινητοποιήσει αντανακλαστικά που οδηγούν σε συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως «εγγυητής της σταθερότητας».
Σε αυτήν την κατεύθυνση υποστήριξε ότι αν κέρδιζε στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ «η χώρα θα έμπαινε στη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και θα έφτανε τελικά δυστυχώς στο κατώφλι της χρεοκοπίας».
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υπονοήσει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα έρθει σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας πως «είναι άγνοια κινδύνου να λες αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας "άχρηστος οργανισμός"».
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση αποδέσμευσης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και αποχώρησης από αυτό, αλλά διάλυσης του, οπότε και θα αποδεσμευτεί η χώρα.
Ο Α. Σαμαράς απέκλεισε κάθε συναίνεση κατηγορώντας την «συμμαχία των ανεύθυνων και ακραίων» ότι ακύρωσε οριστικά κάθε τέτοια δυνατότητα ωστόσο με νόημα αναφέρθηκε στη συγκρότηση κυβέρνησης από τα αστικά κόμματα στη Σουηδία προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι εκεί «υπήρξε πραγματική συναίνεση».
Το γεγονός μάλιστα προβλήθηκε από ορισμένα αστικά ΜΜΕ στην Ελλάδα σαν παράδειγμα χώρας όπου «οι πολιτικοί συνεννοούνται για το εθνικό συμφέρον».
Ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε το μεγάλο κεφάλαιο ότι θα συνεχίσει «με περισσότερες μεταρρυθμίσεις» που θα αναβαθμίσουν τη θέση του στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα.
«Εμείς δείξαμε και την υπευθυνότητά μας και την επιμονή μας και την ικανότητα να φέρνουμε αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα με στόχο την ενσωμάτωση της λαϊκής ψήφου



Αύριο Τετάρτη θα θυροκολληθεί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τις εκλογές, το οποίο αναμενόταν να θυροκολληθεί σήμερα.
Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 25 Γενάρη.
Ο Α. Σαμαράς υποστήριξε ότι οι εκλογές δεν είναι απαραίτητες και «γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια», ενώ επικαλούμενος την «ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους», είπε ότι «απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης», συνδέοντάς το με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Όπως είπε, «σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι τα κόμματα που πρέπει να μπαίνουν μπροστά, είναι η Πατρίδα».
«Η κυβέρνηση έπεσε εξαιτίας των αδιεξόδων της πολιτικής της και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Α. Σαμαρά.
Ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των μετεκλογικών αστικών κυβερνητικών σχημάτων διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως εγγυητή της «εθνικής σταθερότητας», όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές, και έθεσε ως εκλογικό στόχο την τρίτη θέση προκειμένου να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή. Σε αυτή την κατεύθυνση πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε πράγματι μια προγραμματική συμφωνία με ένα ελάχιστο περιεχόμενο, και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό να οδηγήσει στη μέγιστη δυνατή συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων στην ευθύνη».
Με το βλέμμα στραμμένο στο μερίδιο από τη διαχείριση της εξουσίας, και στον ρόλο που διεκδικεί στην επόμενη κυβέρνηση για λογαριασμό του κόμματός του, ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά ότι παραβίασε τα 18 σημεία που υποσχέθηκε πριν τις εκλογές τού καλοκαιριού του 2012, και τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του και να φύγει.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, εμφανίζει το Ποτάμι έτοιμο να στηρίξει οποιαδήποτε αστική πολιτική δύναμη προτείνει «λύσεις» για τη σταθερότητα του συστήματος και την πορεία της χώρας εντός ΕΕ.
Σε συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα, υποστήριξε ότι το Ποτάμι «νιώθει ότι έχει συμμάχους τούς λογικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους φιλελεύθερους της ΝΔ».
«Θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, αν κεντρίσουμε και στα δύο κόμματα εξουσίας αυτούς που δεν φορούν παρωπίδες και διαθέτουν θάρρος και κοινή λογική», πρόσθεσε.
Μάλιστα μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα τόνισε ότι το «Ποτάμι» θα συμβάλλει «στη διάσωση της χώρας» συγκρουόμενο ανάμεσα σε άλλα με «συντεχνίες» και «κομματικούς στρατούς» και υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με ανθρώπους που ξέρουν τα θέματα, λογικούς που θα ξέρουν να χτίζουν συμμαχίες».
Τάχθηκε υπέρ του μίγματος διαχείρισης του καπιταλισμού «με μεγάλες κινήσεις επεκτατικής οικονομικής πολιτικής» όπως είπε, κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι το «Ποτάμι» δεν θα διευκολύνει πολιτικές σύγκρουσης με την Ευρώπη και ότι το ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο.
Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ στις 3 και 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασισθεί η εκλογική τακτική, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίασή τους σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Οι βασικές προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συνεργασία της ΔΗΜΑΡ είναι η ύπαρξη προγραμματικών συμφωνιών και η κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα της δήλωσε ο Χρ. Μαχαίρας, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ.
Την ίδια στιγμή οι διεργασίες στα αστικά πολιτικά κόμματα εκφράζονται και με μετατοπίσεις βουλευτών ανάμεσά τους, όπως αυτές των ανεξάρτητων, πρώην βουλευτών των ΑΝΕΛ Κώστα Γιοβανόπουλου και Μίκας Ιατρίδη, στη ΝΔ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΟ MEGA


ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2015


Stromae - Papaoutai


Claude François - Je vais à Rio


Indila - S.O.S. videoclip στην Ελλάδα.


Olly Murs - Heart Skips a Beat ft. Rizzle Kicks


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟ MEGA


Mhtsi Show 4/12/2014 Ο Τσίπρας μελετάει Ανδρέα Παπανδρέου


Αγωνιούμε όλοι για το κόμμα του Γεωργία Α. Παπανδρέου, ΓΑΠ.


Κινδυνολογία από τον Α. Σαμαρά - Αυταπάτες από τον Α. Τσίπρα

 
Συνέχισε τα εκβιαστικά διλήμματα και την κινδυνολογία ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας σε δηλώσεις του ότι «Μια μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όλοι όσοι καταψήφισαν, φέρνουν ακέραιη την ευθύνη για μια εξέλιξη που δεν την ήθελε η ελληνική κοινωνία».
Για ιστορική μέρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να σπέρνει αυταπάτες ότι εντός των τειχών της ΕΕ μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή διακυβέρνηση. «Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία, και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εγγυητή της λειτουργίας της οικονομίας και των θεσμών της χώρας, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα είναι παρόν προκειμένου η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήμασταν ρυθμιστές, και αύριο θα είμαστε εγγυητές», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας είναι η αφετηρία εξελίξεων που θα κάνουν τη χώρα να γυρίσει σελίδα», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.
Στο μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των δύο πρώην χρυσαυγιτών βουλευτών, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.

ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ: Η παρέμβαση του Σάββα Τσιμπόγλου για το «Norman Atlantic» (AUDIO)





Συνέντευξη σχετικά με το «Norman Atlantic» και τα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν, παραχώρησε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μιλώντας τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη, στην πρωινή εκπομπή «Κλικ στην Ενημέρωση» του web radio 902.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έλεγχος στο «Norman Atlantic» προειδοποιούσε για σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια

 
Σοβαρές ελλείψεις στους τομείς της πυρασφάλειας αλλά και στη διαχείριση των επιβατών του πλοίου σε περίπτωση κινδύνου, εντόπισε -μεταξύ άλλων ελλείψεων- ο έλεγχος που έγινε στο «Norman Atlantic» στις 19 Δεκέμβρη 2014 από τις Λιμενικές Αρχές στην Πάτρα.
Ο 902.gr παρουσιάζει το έγγραφο, που έφεραν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες ναυτεργατικών σωματείων, με τις πολύ σοβαρές παρατηρήσεις που αφορούν την αξιοπλοΐα του εν λόγω πλοίου και έχει αναρτηθεί στο σύστημα «EQUASIS» (www.,equasis.org).
Ο έλεγχος έφερε στην επιφάνεια μία σειρά ελλείψεις ανά κατηγορία ασφαλείας. Συγκεκριμένα:
Στον τομέα «Πιστοποίηση/Έγγραφα» μία έλλειψη που αφορά το σχέδιο για την εκκένωση του πλοίου σε περίπτωση κινδύνου (SAR Co-operation plan for passenger ships).
Στον τομέα «Συστήματα εκτάκτου ανάγκης», την έλλειψη φωτισμού εκτάκτου ανάγκης.
Στην «Πυροπροστασία» σημειώνεται έλλειψη πυρίμαχων θυρών, δύο ελλείψεις σημειώνονται στον τομέα των «Σωστικών Μέσων», ενώ καταγράφεται και πρόβλημα στο κλείσιμο των υδατοστεγών θυρών.
Εγκληματική «αβάντα» στους εφοπλιστές
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, όλες οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το ναυτικό ατύχημα που εξέθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων επιβατών και ναυτικών. Παρόλα αυτά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιχείρησε να δικαιολογήσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε εκπνεύσει η 15ημερη προθεσμία που είχε προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις. Ωστόσο η πραγματικότητα απέδειξε, ότι αυτή η «περίοδος χάριτος» προς τους εφοπλιστές για να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφάλειας, όχι μόνο δεν έχει καμία λογική, αλλά βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ανά πάσα στιγμή...

Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για το «Norman Atlantic»

 
Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων και Πληρωμάτων Ναυαγωσωστικών - Ρυμουλκών για το πλοίο «Norman Atlantic» τονίζουν:
«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το κυνηγητό του κέρδους των εφοπλιστών δεν συμβιβάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Όπως έχει αποκαλυφθεί πίσω από τα τραγικά ναυάγια, πυρκαγιές κ.ά. βρίσκονται σοβαρές παραλήψεις της αξιοπλοΐας των πλοίων, με οδυνηρές συνέπειες για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες.
Με την πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημέρωμα της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014, στο γκαράζ του πλοίου «NORMAN ATLANTIC» με ιταλική σημαία, πλοιοκτησίας «VISEMAR DI NAVIGAZIONESRL», έχει ναυλωθεί από την «ΑΝΕΚ», τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των 478 επιβαινόντων στο πλοίο.
Το γεγονός αυτό έχει γεννήσει πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν με ακρίβεια και να ελεγχθεί αυστηρά η τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Πρώτο, ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της πυρκαγιάς, αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης, αν υπήρχε η αναγκαία στεγανότητα του πλοίου και γιατί δεν έγινε δυνατόν να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά από την αρχή;
Δεύτερο, με δεδομένο ότι κάθε καθυστέρηση σε περίπτωση πυρκαγιάς εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των επιβαινόντων, γιατί ενώ η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 περίπου το ξημέρωμα της Κυριακής 28 Δεκέμβρη, απομακρύνθηκαν μόνο 150 επιβάτες με σωσίβιες λέμβους και παρέμεινε στο πλοίο μεγάλος αριθμός επιβαινόντων, σε μια περιοχή (ανοικτά της Κέρκυρας) που μπορούν, παρά τις συγκεκριμένες (χωρίς υπερβολές) άσχημες καιρικές συνθήκες, να συμβάλλουν έγκαιρα στην επιχείρηση διάσωσης παραπλέοντα πλοία, πολεμικά πλοία, ρυμουλκά ανοικτής θαλάσσης και ελικόπτερα παντός καιρού;
Τρίτο, Ποιο είναι το ιστορικό του πλοίου, αν είναι μετασκευασμένο οχηματαγωγό, αν δικαιολογείται η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών και οχημάτων, αν η οργανική σύνθεση του πλοίου κάλυπτε τις ανάγκες, και αν ήταν επαρκή και λειτούργησαν τα μέσα διάσωσης;
Τέταρτο, Ποιο είναι το ιστορικό των ελέγχων του πλοίου, πως αντιμετωπίστηκαν οι παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις 19 Δεκεμβρίου 2014 από τις Λιμενικές Αρχές στην Πάτρα, που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα "EQUASIS"(www.,equasis.org), παρατηρήσεις πολύ σοβαρές που αφορούν την αξιοπλοΐα του «NORMAN ATLANTIC».
Σε κάθε περίπτωση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC», ο κίνδυνος για τη ζωή των 478 επιβαινόντων και οι όποιες παραλήψεις στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, θέτουν με επιτακτικό τρόπο την άμεση πραγματοποίηση συστηματικού ελέγχου στα επιβατικά πλοία για την τήρηση των κανόνων προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Το πρώτο ζήτημα που προέχει είναι η χρησιμοποίηση όλων των μέσων και τρόπων για τη διάσωση των επιβαινόντων στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC», δεν χωρά άλλη καθυστέρηση, οι ευθύνες είναι μεγάλες».