Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο ματάκιας με την τεχνολογία του. Έστειλε πετούμενο με κάμερα για να δει την γειτόνισσα που ήταν τοπλες!!!


Boxer Vido Loncar σάπισε στον ξύλο τον διαιτητή!!!


Καναδάς: Ένας νεκρός και συναγερμός των αρχών μετά από επιθέσεις στην Οτάβα



Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας στον Καναδά, μετά τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία στην Οτάβα.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, απ' όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Το κτίριο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα δράστη. Αργότερα, η αστυνομία δήλωσε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, οι οποίοι αναζητούνται.

Το CBC μεταδίδει ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν και σε εμπορικό κέντρο κοντά στο Κοινοβούλιο.

Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής.

ΜΑΣ: Κινητοποίηση στο ΕΚΠΑ σήμερα στο πλαίσιο του διήμερου αγωνιστικής δράσης

Σε μαζική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, σήμερα Πέμπτη 23 Οκτώβρη στις 9 το πρωί καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στο πλαίσιο του διήμερου αγωνιστικής δράσης που οργανώνει στις 23 και 24 Οκτώβρη.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι φοιτητές θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 10 π.μ.
Την Παρασκευή 24 Οκτώβρη θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μαθητές.
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή για να απαιτήσουν:
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε 1 ευρώ για σίτιση - στέγαση - βιβλία - σημειώσεις - αναλώσιμα - μεταφορές!
  • Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών!
  • Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστηριακό τμήμα ή θεωρία!
  • Οι πρωτοετείς που θα πάρουν μεταγραφή να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια! Να μη χάσει κανείς το 1ο εξάμηνο!
  • Να φύγουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τις σχολές! Έξω η εταιρεία security από το ΕΚΠΑ!
  • Να μην περάσουν οι νέοι Οργανισμοί των ιδρυμάτων που εφαρμόζουν τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο!
  • Καμιά διαγραφή φοιτητή που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του!

ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τη συζήτηση σχετικά με τη φύλαξη των χώρων των πανεπιστημίων



Σε ανακοίνωση για τη συζήτηση σχετικά με τη φύλαξη των πανεπιστημίων το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβούλιου της ΚΝΕ τονίζει:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για τη δήθεν "εύρυθμη" λειτουργία του ιδρύματος. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με τη συναίνεση και των πρυτανικών αρχών, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στις απολύσεις του αναγκαίου προσωπικού φύλαξης των εγκαταστάσεων των πανεπιστημίων και στην ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρείες security. Έχει οδηγήσει στις απολύσεις των εργαζόμενων της καθαριότητας, στις βρώμικες σχολές στο ΕΚΠΑ και αλλού.

Την ίδια ώρα οι φοιτητές συνωστίζονται σε αίθουσες και εργαστήρια και καλούνται να πληρώνουν για σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, συγγράμματα και άλλα. Ενώ την ίδια στιγμή συζητιέται στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει κι άλλους δρόμους για τη μεγαλύτερη πρόσδεσή της έρευνας και συνολικά της ανώτατης εκπαίδευσης στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Και αντί να δοθούν λύσεις σε αυτά τα οξυμένα προβλήματα, αντί να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες λειτουργίας του Πανεπιστημίου, επιχειρείται να νομιμοποιηθούν μέτρα όπως το face control και άλλα που βάζουν στο στόχαστρό τους τη συλλογική διεκδίκηση.

Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ακολουθώντας το κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη" επιχειρεί να επιβάλει μέτρα αστυνόμευσης και ελέγχου στο Πανεπιστήμιο που αντικειμενικά στρέφονται ενάντια στη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Αυτά τα μέτρα συνδέονται άμεσα με την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για πανεπιστήμια - επιχειρήσεις στα οποία δεν χωρούν οι αγώνες φοιτητών και εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

"Νερό στο μύλο" της κυβέρνησης ρίχνουν όσοι αξιοποιούν υπαρκτά προβλήματα και σκόπιμα τα συνδέουν με τους αγώνες στα πανεπιστήμια, όσοι θέλουν να παρουσιάσουν τις κινητοποιήσεις ως τμήμα της "ανομίας" στις σχολές, αλλά και διάφορες ομάδες που δρουν εκφυλιστικά στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα και με τις ενέργειές τους δίνουν το πάτημα για να συκοφαντείται και να απομαζικοποιείται.

Μόνη απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς για τους φοιτητές και τους σπουδαστές είναι η πάλη ενάντια στον αυταρχισμό, στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, που πάει χέρι-χέρι με τη συκοφάντηση των αγώνων. Η πάλη για δωρεάν σπουδές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών, για επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων».

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αντιστρέψει το μεταβολικό σύνδρομο

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αντιστρέψει το μεταβολικό σύνδρομο
Το μεταβολικό σύνδρομο είναι δυνατό να καταπολεμηθεί, ακόμα και να αντιστραφεί, ακολουθώντας μεσογειακή διατροφή που περιέχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και καρπούς, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Canadian Medical Association Journal.
Το μεταβολικό σύνδρομο υφίσταται όταν κάποιος έχει τρεις ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο ή διαβήτη. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την κοιλιακή παχυσαρκία, την υψηλή χοληστερόλη, την υψηλή πίεση του αίματος και τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Εκτιμάται ότι περίπου το 34% των ενηλίκων έχει μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο συνήθως προκαλείται από το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και ορισμένους γενετικούς παράγοντες.
Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από την Ισπανία εξέτασαν τις περιπτώσεις αντρών και γυναικών ηλικίας 55-80 ετών που είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Το 64% των συμμετεχόντων είχε μεταβολικό σύνδρομο.
Χωρισμένοι τυχαία σε τρεις ομάδες, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ακολουθήσουν ξεχωριστά διατροφικά προγράμματα για περίοδο 4,8 ετών κατά μέσο όρο. Το 1ο πρόγραμμα ήταν χαμηλών λιπαρών, το 2ο ήταν μεσογειακή δίαιτα με επιπλέον καρπούς και το 3ο ήταν μεσογειακή δίαιτα με επιπλέον έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τα δύο προγράμματα μεσογειακής διατροφής παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειωμένη κοιλιακή παχυσαρκία. Επιπλέον, το 28,2% αυτών των συμμετεχόντων δεν είχε μεταβολικό σύνδρομο μετά το πέρας του ολιγοετούς πειράματος.
"Η μεσογειακή διατροφή με επιπλέον ελαιόλαδο ή καρπούς δεν σχετίζεται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου σε σύγκριση με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Ωστόσο, σχετίζεται με σημαντικό ποσοστό αναστροφής του μεταβολικού συνδρόμου", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς της έρευνας.
Τέτοιες δίαιτες (όπως η μεσογειακή) μπορεί να είναι χρήσιμες στην μείωση της κοιλιακής παχυσαρκίας και της υπεργλυκαιμίας σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/320673-i-mesogeiaki-diatrofi-borei-na-antistrepsei-to-metavoliko-syndromo#ixzz3GmtqzKhu

Τεστ: Καθίστε στο πάτωμα και δείτε πόσο θα ζήσετε!

Τεστ: Καθίστε στο πάτωμα και δείτε πόσο θα ζήσετε!
Πρόσφατα, στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης» (EJCP) δημοσιεύθηκε ένα φαινομενικά πολύ απλό τεστ, το οποίο, όμως, στην πραγματικότητα μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες θνησιμότητας από κάθε αιτία και κατ' επέκταση το προσδόκιμο ζωής.
Απλά δοκιμάστε να καθίσετε στο πάτωμα και να σηκωθείτε, χωρίς, όμως, να στηριχθείτε πουθενά, ούτε καν στα γόνατά σας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που δημιούργησαν το τεστ, η μυοσκελετική κατάστασή μας αποτελεί ισχυρό δείκτη μακροζωίας, ιδίως για τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.
Πώς θα ερμηνεύεστε τις... κινήσεις σας
Βαθμολογείστε την προσπάθειά σας να σηκωθείτε με άριστα το 10, σε διάστημα 2 λεπτών το μέγιστο.
Συγκεκριμένα, δώστε 5 βαθμούς για το κάθισμα και 5 βαθμούς για την προσπάθεια να σταθείτε όρθιοι.
Για κάθε βοήθημα (χέρι, πόδι κ.τ.λ.) που χρησιμοποιείτε, αφαιρέστε ένα βαθμό.
Αν πετύχατε συνολική βαθμολογία από 8 και πάνω, τότε διατρέχετε μικρό κίνδυνο θανάτου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες μάλιστα, για κάθε βαθμό που πετυχαίνετε πάνω από το 8, ο κίνδυνος πρόωρους θανάτου από κάθε αιτία μειώνεται κατά 21%. Αντιθέτως, ο κίνδυνος θανάτου είναι αυξημένος εάν πετύχατε χαμηλή βαθμολογία στο να καθίσετε στο πάτωμα, χωρίς πρόσθετο βοήθημα.
«Εάν ένας μεσήλικας άντρας ή γυναίκα κατορθώνει να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα χρησιμοποιώντας το πολύ ένα χέρι – αν και είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιεί ούτε αυτό – όχι μόνον έχει πολύ καλή μυοσκελετική κατάσταση, αλλά οι πιθανότητες μακροζωίας του είναι πολύ καλύτερες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Κλαούντιο Αράτζιο, από την Κλινική Αθλητιατρικής του Ρίο Ντε Τζανέιρο.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/320741-test-kathiste-sto-patoma-kai-deite-poso-tha-zisete#ixzz3Gmt8K3Kl

Όλος ο κόσμος του ειδικού αθλητισμού στoν Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό


Η μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου , η γιορτή για όλους πλησιάζει. Στις 9 Νοεμβρίου , σε ακριβώς είκοσι μέρες από σήμερα χιλιάδες δρομείς κάθε κατηγορίας θα διανύσουν την ιστορική διαδρομή για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο και να ζήσουν τα μοναδικά συναισθήματα που εκπέμπει η αξία της συμμετοχής.
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ανοίγει και φέτος την αγκαλιά του στον κόσμο του ειδικού αθλητισμού. Εκατοντάδες είναι κι αυτή τη φορά οι αιτήσεις συμμετοχής από άτομα με ειδικές ανάγκες που θα πάρουν μέρος τόσο στον Αυθεντικό μαραθώνιο όσο και στους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ. που θα γίνουν παράλληλα στους δρόμους της Αθήνας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι τελευταίες διοργανώσεις του Μαραθωνίου της Αθήνας αποτελούν - σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, τις Ομοσπονδίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ και Special Olympics Hellas και με δαπάνες του ΣΕΓΑΣ - τα επίσημα Πρωταθλήματα των διαφόρων κατηγοριών. Έτσι, όλοι οι δρομείς, ξένοι και Έλληνες, με κινητικά και διανοητικά προβλήματα, θα συμμετάσχουν ανεμπόδιστα και φέτος στο Μαραθώνιο Αθήνας, αλλά και στους παράλληλους Αγώνες Δρόμου.
Αποκορύφωμα της κοινωνικής ευαισθησίας που επιδεικνύει εδώ και χρόνια ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου με συμμετοχή παιδιών των Special Olympics συνολικής αποστάσεων 1200μ. που με την είσοδό τους στο Παναθηναϊκό στάδιο ξεσηκώνουν θεατές και διοργανωτές.
Για καθαρά λόγους ασφαλείας η μόνη συμμετοχή που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι αυτή των Χειρήλατων αγωνιστικών Αμαξιδίων.
Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του μαραθωνίου της Αθήνας έχουν απόλυτο σεβασμό στους αθλητές ΑμεΑ και Παραολυμπιονίκες και λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το κυρίαρχο και σημαντικό θέμα της Ασφάλειας των δρομέων, αλλά και των χιλιάδων άλλων συμμετεχόντων.
www.segas.gr

Σημερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Μαραθωνία Αθήνας ο Αυθεντικός Μαραθώνιος.


Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΜΑ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα 21/10 ενόψει της 32ης «στάσης» του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού (9/11).
Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το κοινωνικό πρόσωπο της διοργάνωσης, των συνεργαζόμενων με το Μαραθώνιο και το ΣΕΓΑΣ ΜΚΟ, των χορηγών και των υποστηρικτών του γεγονότος, οι οποίοι συμμετέχουν στο κοινωνικό πρόγραμμα του ΑΜΑ με σχετικές δραστηριότητες.
Η συνέντευξη Τύπου έγινε στο Ξενοδοχείο Intercontinental (Συγγρού 89-93), στην αίθουσα Athenaeum Conference Center στις 12:00

Τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ετοιμάζει η ΕΕ

 
Τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια επεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, για την διασφάλιση των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών συμφερόντων, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, επιβεβαιώθηκαν ως προτεραιότητα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ. Την ελληνική κυβέρνηση στις εργασίες του Συμβουλίου εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.
Τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια, περιλαμβάνουν τόσο «ανοικτές» επεμβάσεις, όσο και «συμβουλευτικές αποστολές», τόσο στα ανοικτά μέτωπα, όσο σε άλλα. Συγκεκριμένα:
Στη Μ. Ανατολή: Με αφορμή τη δράση των «τζιχαντιστών», το Συμβούλιο επαναλαμβάνει την υποστήριξη της ΕΕ στην ανάληψη και στρατιωτικής δράσης εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» το οποίο σε προηγούμενη φάση οργανώθηκε, εξοπλίστηκε και υποστηρίχτηκε ποικιλότροπα από τις ΗΠΑ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντραγια να συμβάλουν στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Παραπέρα, επιχειρώντας να αποκρύψει το ρόλο του ευρωατλαντικού άξονα και παράλληλα να προωθήσει τους σχεδιασμούς του, το Συμβούλιο καταγγέλλει την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία ως έναν από τους λόγους που «άνθισαν» οι «τζιχαντιστές». Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθαρίζεται ότι η κυβέρνηση Άσαντ «δεν μπορεί να είναι εταίρος στη μάχη κατά του "Ισλαμικού Κράτους"».
Επιπλέον, το Συμβούλιο αποφάσισε νέα μέτρα κατά της κυβέρνησης του Μπ. Άσαντ: Άλλα 2 πρόσωπα και 2 εταιρείες θα υποστούν κυρώσεις, όπως «πάγωμα» καταθέσεων ή αποθεματικών και απαγόρευση εισόδου σε άλλες χώρες. Πλέον, ο αριθμός προσώπων από τη Συρία που υπόκεινται σε τέτοιες κυρώσεις από πλευράς ΕΕ φτάνει τα 211 και των εταιρειών τις 63. Ακόμα, το Συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλει στη Συρία απαγόρευση των εξαγωγών καυσίμων και πρόσθετων που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη, με τη δικαιολογία ότι χρησιμοποιούνται για «αδιάκριτες επιθέσεις από αέρος κατά αμάχων».
Για τη Λιβύη, επαναλαμβάνει τη «δέσμευση» της ΕΕ «να συνεχίσει να στηρίζει τη Λιβύη σε τομείς όπως η ασφάλεια, η μετανάστευση (...) Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Λιβύη στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων». Συνοριοφύλαξη και ανθρωποκυνηγητό, που έχουν οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών μεταναστών και προσφύγων στα νερά της Μεσογείου.
Για το Αφγανιστάν, το Συμβούλιο εκφράζει την «ικανοποίησή» του για την υπογραφή της διμερούς «συμφωνίας ασφαλείας» με τις ΗΠΑ και τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ περί του καθεστώτος παρουσίας δυνάμεών του στη χώρα και το 2015. «Οι συμφωνίες αυτές παρέχουν τη βάση για τη συνέχιση της διεθνούς στρατιωτικής παρουσίας για την υποστήριξη των αφγανικών Δυνάμεων Ασφαλείας», αναφέρουν τα σχετικά Συμπεράσματα του Συμβουλίου.
Στρατιωτικές επιχειρήσεις και «συμβουλευτικές αποστολές»
Για την Ουκρανία, αφού επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία και τη θέση της λυκοσυμμαχίας ότι δεν αναγνωρίζει την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατηγορεί τη Ρωσία για εμπλοκή στα γεγονότα της Ανατολικής Ουκρανίας και «ενθαρρύνει την Ουκρανία να συνεχίσει τη διαδικασία των προβλεπόμενων μεταρρυθμίσεων και του οικονομικού εκσυγχρονισμού». Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κομισιόν να αναζητήσει μια ενδιάμεση συμφωνία για επανάληψη της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ουκρανία και «ενθαρρύνει» το Κίεβο «να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Ενέργειας (...) ιδίως με την περαιτέρω πρόοδο σχετικά με την αναδιάρθρωση του τομέα του φυσικού αερίου». Επίσης, το Συμβούλιο εγκρίνει το επιχειρησιακό σχέδιο της «Συμβουλευτικής Αποστολής» της ΕΕ στην Ουκρανία για τη «μεταρρύθμιση στον τομέα της Ασφάλειας», επαναλαμβάνοντας «τη σημασία του συντονισμού και της συνοχής με άλλες προσπάθειες της ΕΕ, με τον ΟΑΣΕ, καθώς και με άλλους διεθνείς παράγοντες».
Για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το Συμβούλιο «χαιρετίζει τη συνεχιζόμενη παρουσία της επιχείρησης Althea», στρατιωτική αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση -υποτίθεται- των βοσνιακών Ενόπλων Δυνάμεων, που ωστόσο «διατηρεί την ικανότητα να παρέμβει για να στηρίξει τις προσπάθειες της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης για τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος», όπως διευκρινίζεται σε άλλα κείμενα της ΕΕ. Άλλωστε, το Συμβούλιο στα Συμπεράσματά του «επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει σε αυτό το στάδιο έναν εκτελεστικό στρατιωτικό ρόλο για να υποστηρίξει τις αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης να διατηρήσουν το ασφαλές περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας ανανεωμένης εντολής του ΟΗΕ».
Για τη Σομαλία, το Συμβούλιο «επαινεί» το έργο της αποστολής της ΕΕ EUTM για την εκπαίδευση των σομαλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με ειδική αναφορά στη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ «Atalanta» στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας (μόνιμη παρουσία πολεμικών πλοίων από τα κράτη - μέλη της ΕΕ στην Ανατολική Αφρική, με πρόσχημα την πειρατεία), ξεκαθαρίζει ότι στόχος της ΕΕ είναι να συνεχίσει την αποστολή τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη 2016.
Για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το Συμβούλιο επιβεβαίωσε την παράταση της παρουσίας εκεί της στρατιωτικής επιχείρησης της ΕΕ EUFOR RCA τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μάρτη 2015 (θα αποσυρόταν τάχα στα τέλη του 2014). Η επιχείρηση συντονίζεται από το Στρατηγείο της ΕΕ στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.
Εξάλλου, σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, προετοιμάζοντας θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Κύπρος: Συνεχίζεται η προκλητικότητα της Άγκυρας - Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα επί των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, στο φόντο των οξυνόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Στο «οικόπεδο 2» της κυπριακής ΑΟΖ, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από το Ακρωτήριο Κιτίου, βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros», μετά τη χθεσινή του πλεύση στο «οικόπεδο 3». Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, από τα ξημερώματα, αφού πραγματοποίησε πλεύση για σάρωση του βόρειου τμήματος του «οικοπέδου 3», δείχνοντας ότι θα συνεχίσει εκεί, άλλαξε πορεία και συνέχισε κατευθείαν στο «2».
Ήδη έχει περάσει σε απόσταση περίπου 35 χλμ. εντός του «οικοπέδου 2», πλέοντας παράλληλα με τις ακτές της Νότιας Κύπρου από το Κάβο Γκρέκο προς τη Λάρνακα, διατηρώντας την ίδια περίπου απόσταση από τις ακτές.
Και τα δύο οικόπεδα, όπως και το «οικόπεδο 9», έχουν δοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS, που από τις αρχές του μήνα κάνει γεώτρηση στο τεμάχιο «Ονασαγόρας» του «οικοπέδου 9».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu», που συνόδευσε το «Barbaros», έχει παραμείνει σε περιοχή βορειοανατολικά του «3» και δεν ακολουθεί την πορεία του σεισμογραφικού, αλλά παρακολουθεί από απόσταση, ενώ δεύτερη τουρκική φρεγάτα η «TCG Gokceada» παραμένει εδώ και μέρες στην ίδια περιοχή - νοτιοανατολικά του σημείου της γεώτρησης.
Η γεώτρηση πάντως συνεχίζεται κανονικά, ενώ επί του παρόντος το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του «Barbaros», δεν μπορεί να συμπεράνει κατά πόσο το σκάφος θα αρχίσει σεισμογραφικές έρευνες.
Τα μέτρα που εξετάζει η Λευκωσία
Σχολιάζοντας την είσοδο του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χρ. Φωκαΐδης έκανε λόγο για παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο ίδιος σχολίασε πως η Τουρκία είναι η μόνη χώρα της Ανατολικής Μεσογείου που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, ενώ οι άλλες χώρες συνεργάζονται μέσα σε πνεύμα σεβασμού και κατανόησης με γνώμονα τη συνεργασία και την περιφερειακή ασφάλεια.
Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα της κυπριακής πλευράς, μετά την ολοκλήρωση του «Εθνικού Συμβουλίου» που συγκλήθηκε και χτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - Τουρκίας.
Βάσει των όσων προέκυψαν από τη συνάντηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της ημέρας, οπότε το όργανο θα συνεδριάσει ξανά.
Δηλώσεις του Υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου
Ενδεικτικές πάντως των προθέσεων της Λευκωσίας είναι και οι δηλώσεις που έκανε από το Λουξεμβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πέραν του ότι ζήτησε από την Τουρκία «να ανακρούσει πρύμναν», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε χαρακτηριστικά ότι «αν η Τουρκία δεν αντιληφθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει, θέτει η ίδια ανυπέρβλητα εμπόδια στην ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική».
Ο Ευάγ. Βενιζέλος ενέταξε δε την τουρκική προκλητική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το ευρύτερο πρίσμα της σύγκρουσης με τους «τζιχαντιστές», λέγοντας ότι η Άγκυρα ακολουθεί μία εξωτερική πολιτική που διασπά το κοινό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί.
«Βέτο» από Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία
Ενδεικτικό για το πόσο περιπλέκονται οι ενδοϊμπεραλιστικές αντιθέσεις είναι και το γεγονός ότι Βρετανία, Σουηδία και Φινλανδία μπλόκαραν διάβημα που ετοίμαζε η ΕΕ προς τον ΟΗΕ για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, μίλησε για «ατυχή εξέλιξη», ενώ κυπριακά ΜΜΕ έγραψαν ότι Λευκωσία και Βρυξέλλες ετοιμάζουν διαβήματα προς τις τρεις χώρες. Σύμφωνα με ΜΜΕ, το Λονδίνο ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε νέο γύρο εντάσεων.
Ανταγωνισμοί και συμφωνίες για διασφάλιση πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια
Την Κύπρο αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στις 7 Νοέμβρη, δυο μέρες πριν από την τριμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, προγραμματισμένη για τις 9 Νοέμβρη στο Κάιρο.
Στο ίδιο πλαίσιο, πριν την τριμερή συνάντηση, αναμένονται στην Αθήνα οι λεγόμενες Τεχνικές Επιτροπές Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στις 29/10 προγραμματίζεται τριμερής συνάντηση, στη Λευκωσία, των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί στις 5-6 Νοέμβρη και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν.
Και πεδίο ασκήσεων Ρωσίας και Ισραήλ η κυπριακή ΑΟΖ
Στο μεταξύ, σήμερα στην περιοχή πραγματοποιείται άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου, με μαχητικά αεροσκάφη «F-15» και «F-16».
Επίσης, συνεχίζεται η μεγάλη άσκηση της Ρωσίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας, για την οποία η Μόσχα δέσμευσε περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία. Στην άσκηση γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.
Δηλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας
Σε δήλωσή της για τις εξελίξεις, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Κυπριακό και η επικίνδυνη στάση αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινείται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής, οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή και εγκυμονεί κινδύνους.
Η στάση της ΕΕ στο ζήτημα διαψεύδει όσους την πρόβαλαν ως δήθεν προστάτη του κυπριακού λαού.
Το ίδιο διαψεύδονται και οι πανηγυρισμοί ότι η εύρεση φυσικού αερίου θα αποτελούσε "εργαλείο" επίλυσης του Κυπριακού. Αντίθετα οι οξυμένοι ανταγωνισμοί περιπλέκουν το πρόβλημα που φέρει ήδη τη σφραγίδα των ευθυνών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, να απαιτήσουν λύση για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες».

KΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΥΔΑΤΑ!!!

Εντός της κυπριακής ΑΟΖ αλλά σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τις ακτές το «Μπαρμπαρός» - Δεν συνοδεύεται από την τουρκική φρεγάτα «Γκελίμπολου» που έμεινε στο «οικόπεδο» 3 - Σε εξέλιξη αεροπορική άσκηση της Κύπρου με την ισραηλινή αεροπορία - Πάνω από Λεμεσό και Πάφο πετούν ισραηλινά F-15 και F-16

Στο θαλάσσιο «οικόπεδο» 2 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Ακρωτήριο Κιτίου (κοντά στη Λάρνακα) βρίσκεται το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά» μαζί με τα δύο συνοδευτικά πλοία.
Το «Μπαρμπαρός» ήδη έκανε σάρωση στο «οικόπεδο» 3 και προχώρησε από νωρίς το πρωί στο «οικόπεδο» 2 με πορεία ανατολική στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού. Πλέει παράλληλα με τις ακτές κρατώντας απόσταση 40 χιλιομέτρων από αυτές εντός του χώρου που η Τουρκία δέσμευσε με την οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX).

Το «Μπαρμπαρός» δεν το ακολούθησε η φρεγάτα «Γκελίμπολου» η οποία έχει μείνει στο «οικόπεδο» 3 ενώ η τουρκική φρεγάτα «Γκοκσεάντα» βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στα νοτιανατολικά της Κύπρου στο οικόπεδο 13 της ΑΟΖ.

Η παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα πιθανόν να προκαλέσει πρόβλημα σε πλοία που χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού αλλά και σε πλοία που εξυπηρετούν το γεωτρύπανο Saipem 10000, της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ που πραγματοποιεί γεώτρηση στο «οικόπεδο» 9.

Άρχισε η κυπρο-ισραηλινή άσκηση
Άρχισε στην Κύπρο η κοινή άσκηση Ισραήλ και Κυπριακής Εθνικής Φρουράς με πτήσεις αεροσκαφών πάνω από το νησί. Αεροσκάφη F-15 και F-16 της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν εικονικές προσβολές στόχων στον θαλάσσιο και τον χερσαίο χώρο της Κύπρου ενώ η κυπριακή αεράμυνα αναζητεί «εχθρικά» αεροσκάφη. Η άσκηση πραγματοποιείται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και θα συνεχιστεί και αύριο. Ο προγραμματισμός είχε γίνει πολύ πριν η Τουρκία δεσμεύσει θαλάσσιο χώρο εντός της κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες.

Τα αεροσκάφη του Ισραήλ είναι ορατά από τους κατοίκους των πόλεων Λεμεσού και Πάφου οι οποίοι ήδη ανάρτησαν σχερικές φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

www.protothema.gr

Ζήτησε να βγει έξω για τσιγάρο και... πήδηξε στο κενό!

Συνέβη απόψε, στο κέντρο της Κοζάνης και συγκεκριμένα επί της οδού Τριανταφυλλίδη και Μπουσίου.
Σύμφωνα με το kozan.gr ένας 46χρονος, βρήκε το θάνατο όταν πήδηξε από τον 5ο όροφο κτιρίου και κατέληξε στον ακάλυπτο διώροφης οικοδομής επί της οδού Μπουσίου.
Είχε πάει για επίσκεψη στο ιατρείο ψυχιάτρου, ζήτησε να βγει έξω να κάνει ένα τσιγάρο και στη συνέχεια “βούτηξε” στο κενό!
Επικράτησε αναστάτωση και το συγγενικό πρόσωπο που το συνόδευε, μαζί με τον γιατρό, κάλεσαν το ασθενοφόρο και την Αστυνομία.
Πριν από λίγη ώρα έφυγε και το ΕΚΑΒ Κοζάνης, χωρίς όμως να μεταφέρει τη σορό του 46χρονου, διότι πρέπει να προηγηθεί έρευνα από το εγκληματολογικό.
Πηγή: kozan

σχόλιο:
 Άλλη μια στενάχωρη είδηση από τον ψυχιατρικό τομέα. Μεγάλη αύξηση σε όλα αυτά τα κρούσματα.

Ολα τα προβλήματα έχουν αυξηθεί, αλλά έχει αυξηθεί και η αίσθηση τους στον ψυχικό κόσμο. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες είναι πραγρματικές, αλλά πια μεγενθύνονται στο μυαλό μας, μέχρι που φαίνονται καταδικαστικά σε κάποιους.

Ρε παιδιά δεν τα γράφουμε όλα στα αρχ..... μας να ζήσουμε όπως να 'ναι, κυρίως λίγο εως πολύ πιο χαλαρά; Δεν τα πετάμε όλα τα αρνητικά στο γκρεμό και όχι την υπαρξή μας; Δεν τους γαμ.... όλους, παρά να μας στέλνουν στο τάφο και να τους διευκολύνουμε τη ζωή; Υπάρχουν πολλές διέξοδοι σε αυτή την ζωή και δεν είναι ο θάνατος, ή οι ουσίες.

Και βέβαια, δεν εννοώ να εξωτερικεύσουμε την βια κατά του εαυτού, σε βια κατά του συνανθρώπου, αλλά να γίνουμε λίγο πιο δημιουργική, να κοιτάξουμε την υγεία μας και να αποφασίσουμε ότι πρέπει να δρούμε για να ευχαριστηθούμε τις χαρές της ζωής. Είναι αφύσικο να ήρθαμε, μόνο και μόνο για να ταλαιπωρούμαστε. Νομίζω η φυσιολογία της ζωής είναι η χαρά και όχι η λύπη.  Ας παίξουμε λίγο, με τον δικό μας τρόπο και ας νιώσουμε πάλι μικροί και ανέμελοι. Ας γίνουμε λίγο πιο θεατρικοί, ή λίγο πιο πραγματικοί με σκοπό την καλύτερη συμμετοχή μας στο πανηγύρι και όχι την έξοδο μας από αυτό.

Ας βρούμε όλοι κάτι μικρό ή μεγάλο που να μας δίνει ευχαρίστηση. Ας είναι μια βόλτα στο πάρκο, στη πλατεία, στη φύση. Ας είναι το μαγείρεμα ενός ωραίου γεύματος, ή η κηπουρική ή η ενασχόληση με μια δραστηριότητα που να έχει νόημα και να δίνει χαρά. Κάτι κοινωνικό καλύτερα αλλά και πιο ατομικό, όπως να αρχίσεις το τραγούδι μόνος σου στο δάσος. 

Να θυμάστε η αλλαγή χρειάζεται κίνηση και δράση και λιγότερο σκέψη και συζήτηση. Λίγοι μπορούν να ωριμάσουν μέσω διαλεκτικής, περισσότεροι μέσω πράξεων. Αφήστε την φιλοσοφία για τους φιλοσόφους, που είναι έτσι κατασκευασμένος ο εγκέφαλός τους να αντέχει την '' ματαιώτητά'' τους. Οι περισσότεροι δεν έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε χαρά από αυτή την δραστηριότητα, ενώ από τις δραστηριότητες που εμπεριέχουν κίνηση και πράξη άρα και πιο απτό αποτέλεσμα, είναι βέβαιο ότι θα πάρουμε χαρά και θα νιώσουμε επιτυχία. Θα δούμε και θα χαρούμε από το κάθε ''έργο'' μας. Η χρήση του σώματος μας, των χεριών μας και η παραγωγή αποτελέσματος είναι η ουσία της ζωής.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε την '' τρέλα'' αλλά να την χρησιμοποιούμε δημιουργικά. Μια ζωή την έχουμε και αντί να μας σκίζει αυτή λέω να την σκίσουμε εμείς και να κάνουμε ότι γουστάρουμε χωρίς να ρωτάμε κανέναν, γιατί η μάζα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε μικρίνει ή να σε πνίξει, ενώ οι φίλοι, ο κύκλος μας μπορεί να φτιαχτεί έτσι που να μας προσφέρει μια πιο διαφορετική άποψη για την διαχείριση.

Εμπρός, αλλάζουμε ψυχολογία και πετάμε την αρνητίλα. Δεν μας επηρεάζει τίποτα που δεν έχει πραγματική αξία. Μικραίνουμε τα προβλήματα μας, βλέποντας τα μικρά όπως και στην πραγματικότητα τα περισσότερα είναι. Όλα είναι διαχειρίσημα.

Γυρνώντας στην τραγικότητα της είδησης, δεν είναι τυχαίο που έγινε το σκηνικό στο γραφείο του ψυχιάτρου.

Η πράξη του, ήταν τιμωριτική προς όλο το σύστημα. Ο ψυχίατρος έπρεπε να λάβει όλα τα ενδεχόμενα υπόψη του. Βέβαια παρά ότι είναι επιστήμονας, δεν είναι μάγος, ούτε μπορεί να προβλέψει κάποιος την κάθε κίνηση, ωστόσο φαίνεται μια κάποια λάθος εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς.

Την πάτησε ο ψυχίατρος που χτυπήθηκε στο πυρήνα του επαγγέλματός του,, στην αξιοπιστία της θεραπείας του και θα έχει τώρα και τρεξίματα με το νόμο. Δεν αξίζει κανένας τέτοια τιμωρία. Δεν μπορεί κανένας να ελέξει κάτι προγραμματισμένο και στοχευμένο, όταν είναι αποφασισμένο και μελετημένο. Κάποτε θα γίνει και θα είνα πετυχημένο. Του κατσε τώρα!!!! 

Αυτός είναι ο υπεύθυνος για τα επεισόδια στο Σερβία-Αλβανία

Ο 32χρονος Ισμαΐλι Μορινάι έχει ανεβάσει στο Facebook φωτογραφίες με την προκλητική σημαία αλλά και ενός άλλου ατόμου που έχει στα χέρια του το χειριστήριο από το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι


Ενας 32χρονος Αλβανός, κάτοικος Ιταλίας είναι ο άνθρωπος που έβαλε φωτιά στα Βαλκάνια.
Ο Ισμαΐλι Μορινάι, ορειβάτης και αναρριχητής είναι σύμφωνα με την «Kurir» ο πρωταγωνιστής για την… έναρξη των επεισοδίων στο ματς της προηγούμενης Τρίτης. Ο 32χρονος πέρασε τα σύνορα στις 11 Οκτωβρίου χάρη στις ιταλικές πινακίδες του αυτοκινήτου του. Ο Αλβανός με το παρατσούκλι «Μπαλίστα» έμεινε σε έναν ξενώνα απέναντι από το γήπεδο και είχε όλο τον χρόνο να οργανώσει την επιχείρηση – σημαία!



Οι Σέρβοι επιμένουν πως συνεργάστηκε άψογα με τον αδελφό του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Ορφι Ράμα, ο οποίος είχε την εποπτεία μέσα από το γήπεδο.

Ο Μορινάι ανέβασε φωτογραφίες μετά την επιστροφή του από το Βελιγράδι μαζί με τον Πρίγκηπα της Αλβανίας, Λέκα Ζόγκου.



Όπως αναφέρουν οι Σέρβοι, ο 32χρονος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του πεποιθήσεις, πέρσι είχε προκαλέσει προβλήματα στους Σλοβένους ανεβαίνοντας στα κάγκελα με τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τάφο του Saban Poluza, αλλά και μπροστά από φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του UCK, Αντέμ Γιασάρι.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

PIRAEUS CITY RUN 19.10.2014 by PUMA





Όμορφη μέρα εχτές.

Η κρίση έχει βγάλει κόσμο για άθληση και τρέξιμο. Μια υγιής διέξοδος και ανέξοδη ψυχοθεραπεία.

Πολύς κόσμος για τρέξιμο και ευχαριστηθήκαμε την όλη διαδρομή.

Ελπίζω να μαζεύτηκε και ένα ποσό για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Κάναμε και ένα καλό χρόνο για το επίπεδό μας. Λίγο κάτω από 52 λεπτά τα 10 χλμ.

Πάμε τώρα για τερματισμό στο Μαραθώνιο τον Αυθεντικό.

Καλό αγώνα.