Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ON CAMERA ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗ




Η μητέρα του 38χρονου Βρετανού μοτοσικλετιστή David Holmes έδωσε στη δημοσιότητα το σκληρό βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του γιου της, όπου και θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη εκστρατεία οδικής ασφάλειας. Η ταχύτητα σου προσφέρει το αίσθημα της ελευθερίας, αλλά τελικά μπορεί να έρθει η στιγμή που θα σου προσφέρει την απόλυτη ελευθερία και την φυγή από τον κόσμο αυτό. Χτυπάς και κατευθείαν σε δέκατα του δευτερολέπτου βλέπεις ότι έχεις βγάλει φτερά.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πραγματικότητα η πρώτη νοερή συνομιλία στον κόσμο

Πραγματικότητα η πρώτη νοερή συνομιλία στον κόσμο

Διεθνής ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και άλλα ερευνητικά κέντρα κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την πρώτη νοερή συζήτηση μεταξύ ατόμων που απείχαν 8.000 χιλιόμετρα.
Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One», το όλο εγχείρημα βασίστηκε στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) και σε ρομποτικές και απεικονιστικές τεχνολογίες διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης (TMS).
Οι επιστήμονες είχαν εφοδιάσει τους συμμετέχοντες στο πείραμα με αισθητήρες εγκεφάλου, μέσω των οποίων οι χαιρετισμοί που σκέφθηκε ένας εθελοντής στην Ινδία έγιναν αντιληπτοί στη Γαλλία.
Η σύντομη συνομιλία με τους χαιρετισμούς «hola» και «ciao» επαναλήφθηκε και με άλλους δύο εθελοντές, στην Ισπανία και τη Γαλλία.
«Είναι ένα εκπληκτικό βήμα προόδου στην ανθρώπινη επικοινωνία, το οποίο καθίσταται ακόμα σημαντικότερο εξαιτίας της απόστασης μεταξύ κάθε ζεύγους "συνομιλητών"», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αλβάρο Πασκουάλ-Λεόνε, καθηγητής Νευρολογίας στο Χάρβαρντ.
«Πιστεύουμε ότι τα πειράματα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας για ανθρώπους που έχουν χάσει την λεκτική και κινητική ικανότητά τους».
Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η διεγκεφαλική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων είναι κάτι εφικτό και όχι μύθος.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/318459-pragmatikotita-i-proti-noeri-synomilia-ston-kosmo#ixzz3CSEH1zIV

Το επόμενο βήμα εξέλιξης του γυναικείου εγκέφαλου κρύβεται στο παρακάτω clip. Τουλάχιστον με αισθητήρες θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε εκτός από τους χαιρετισμούς και λίγο από το τι κρύβουν οι γυναικείες σκέψεις.

 

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Ξεκινά σήμερα με στόχο την επέκταση της δράσης του σε ολόκληρο τον πλανήτη - Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ξεκινά σήμερα η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, στο φόντο της όξυνσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, καθώς εξελίσσεται η επιχείρηση παραπέρα ευρωατλαντικής διείσδυσης στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σε κόντρα με ρωσικά κεφάλαια. Ταυτόχρονα, η λυκοσυμμαχία καταρτίζει σενάρια έντασης της πολεμικής της δράσης παντού στον πλανήτη για την προώθηση των μονοπωλιακών συμφερόντων του ευρωατλαντικού άξονα.
Προσερχόμενη στη Σύνοδο η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην παρούσα φάση, η επιδίωξη αυτή εμπεριέχει και «ψύχρανση» των σχέσεων με την Αγκυρα λόγω του ανταγωνισμού με τουρκικά μονοπώλια, μεταξύ άλλων για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Σύνοδος της Ουαλίας θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που διοργάνωσε ποτέ το ΝΑΤΟ: Προγραμματίζεται να παρευρεθούν ηγέτες και υπουργοί από περίπου 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 28 κρατών - μελών, καθώς και εκπρόσωποι από 33 χώρες «εταίρους» και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους της λυκοσυμμαχίας και τις αποφάσεις που θα παρθούν στη Σύνοδο για την παραπέρα στρατιωτική - πολεμική της δράση όπου Γης, χαρακτηριστική είναι ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται:
«Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων από τα 28 κράτη - μέλη της Συμμαχίας θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για να διασφαλίσουν ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις για την ασφάλεια (...). Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και η αυξανόμενη αστάθεια στο Νότο, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου του εξτρεμισμού και των θρησκευτικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, θα είναι τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης. Οι σύμμαχοι θα επικεντρωθούν επίσης στις νεότερες απειλές, όπως στον κυβερνοχώρο, την αντιπυραυλική άμυνα και τον υβριδικό πόλεμο (σ.σ. στρατιωτική στρατηγική που αναμειγνύει συμβατικό και ανορθόδοξο πόλεμο με τον κυβερνοπόλεμο, με πλήγματα στα πληροφοριακά συστήματα του αντιπάλου)».
Η Σύνοδος ξεκινά την Πέμπτη με συνάντηση για την επόμενη ΝΑΤΟική επιχείρηση στο Αφγανιστάν, καθώς τέλη του 2014 λήγει η τρέχουσα («ISAF»). Θα ακολουθήσει συνάντηση της Επιτροπής NATO - Ουκρανίας, «η οποία θα εξετάσει τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας ΝΑΤΟ - Ουκρανίας».
 
Συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ και της ΕΕ με τον Ουκρανό Πρόεδρο
Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία σε μια συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, δήλωσε μια βρετανική κυβερνητική πηγή.
Την Παρασκεύη, οι ηγέτες των κρατών - μελών του NATO «θα συζητήσουν την ικανότητα της Συμμαχίας να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια στην Ανατολή και στο Νότο, καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις. Θα εξετάσουν επίσης, πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτές με το σωστό επίπεδο επενδύσεων στον τομέα της άμυνας, την επένδυση των ποσών που χρειάζεται για την ανάπτυξη δυνάμεων, την κατάρτιση και τον σύγχρονο εξοπλισμό» (βλ. νέους πακτωλούς χρημάτων για τα μονοπώλια του κλάδου). Ανάλογες ξεχωριστές συναντήσεις και διαβούλια θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, εξ ου και από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, μεταβαίνουν στην Ουαλία και οι Ευ. Βενιζέλος και Δ. Αβραμόπουλος.
Εξάλλου, στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να βρεθούν τα σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟικής δύναμης κρούσης, «πολύ υψηλής ετοιμότητας», με ικανότητα ανάπτυξης και στρατιωτικής επέμβασης μέσα σε ελάχιστες μέρες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την «καλούν» τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού άξονα. Το εν λόγω σχέδιο παρουσίασε πριν από μερικές μέρες ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, τονίζοντας ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ορατή». Αντίστοιχες πληροφορίες διαρρέουν για σχέδιο της Βρετανίας και άλλων 6 χωρών της βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής (Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία) για δημιουργία ΝΑΤΟικής δύναμης ταχείας αντίδρασης, μεγέθους τουλάχιστον 10.000 στρατιωτών, με δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης και πραγματοποίησης συχνών και τακτικών ασκήσεων.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα βάσει της ενίσχυσης της ΝΑΤΟικής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη.
 
Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν, θα έχει στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό και τις έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για φυσικό αέριο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «απογοητευτικές» από την ελληνική κυβέρνηση.
Ενόψει της συμμετοχής του στη ΝΑΤΟική Σύνοδο και της συνάντησης με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ο Αντ. Σαμαράς είχε χτες μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη. Όπως ανακοινώθηκε, «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τη στενή συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας και αναφέρθηκαν εκτενώς στις επαφές που θα έχουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος με ηγέτες των χωρών - μελών της Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».
Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου από το ελληνικό ΥΠΕΞ, «στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ, η ελληνική αντιπροσωπεία, κατά τη συνήθη πρακτική, θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με χώρες της περιοχής και άλλες, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, ο Καναδάς».
Ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να συζήτησε για τη ΝΑΤΟική Σύνοδο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, στο περιθώριο της χτεσινής ορκωμοσίας του νέου υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου.
 
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του για την Σύνοδο Κορυφής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας αυτού του ιμπεριαλιστικού πολιτικό-στρατιωτικού συνασπισμού, ενισχύοντας τη δυνατότητα του να δρα και να επεμβαίνει στρατιωτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου κρίνονται τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωενωσιακών μονοπωλίων και εκτυλίσσονται οι σφοδροί ανταγωνισμοί τους με άλλες δυνάμεις για το μοίρασμα της καπιταλιστικής “λείας”.
Όχι τυχαία ιδιαίτερο αντικείμενο της Συνόδου αυτής αναμένεται να είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στο φόντο των αιματηρών εξελίξεων στην Ουκρανία και στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Έτσι "λιοντάρια" και "ύαινες" καλούνται να γεφυρώσουν τα επιμέρους συμφέροντά τους και να χαράξουν την παραπέρα ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας και των υποδομών της στην Ευρώπη, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, επιδιώκοντας να αποκτήσουν το πλεονέκτημα και να μιλούν από θέσεις ισχύος με τη Ρωσία.
Αυτές οι εξελίξεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και μιας γενικευμένης ανάφλεξης και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια των λαών της Ευρώπης, αλλά μονάχα με την ασφάλεια της κερδοφορίας και τους σχεδιασμούς των ευρω - αμερικάνικων μονοπωλίων.
(...)Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟϊκό και κάθε ιμπεριαλιστικό σχηματισμό, που τόσα δεινά προκαλούν στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα όλων των χωρών».
 
Σχόλιο της ΕΕΔΥΕ
Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, σε σχόλιό της για την Σύνοδο Κορυφής, σημειώνει: «28 κράτη - μέλη, 27 κράτη - εταίροι του ΝΑΤΟ, ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Ιαπωνίας, αξιωματούχοι από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα είναι όλοι τους εκεί πανέτοιμοι για «νέα πολεμικά σχέδια ενάντια στους λαούς» εξοπλίζοντας τη λυκοσυμμαχία για πιο γρήγορες επιδρομές σε ελάχιστο χρόνο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη».
 
Κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες ενάντια στο ΝΑΤΟ
Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται το Καρντίφ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος. Ήδη σε κοντινό σημείο έχει στηθεί το «αντιιμπεριαλιστικό camping», ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ, ύστερα από το κάλεσμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.
 

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μάνος Κατράκης και Έλλη Λαμπέτη



Δύο τιτάνες του ελληνικού θεάτρου "έφυγαν" στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου του 1984 και 1983 αντίστοιχα. Μιλάμε για τον μέγα Μάνο Κατράκη που σαν σήμερα πριν ακριβώς 30 χρόνια έσβησε στα 76 του χρόνια και για την Έλλη Λαμπέτη που έφυγε νεότατη στα 57 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Δύο άνθρωποι που έγραψαν την δικιά τους μεγάλη ιστορία στην τέχνη τους άλλα άφησαν και το στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία.

 

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟ!!!



Το  τέλος του καλοκαιριού με κάνει να θυμάμαι πάντα ότι πρέπει να μεγαλώσω. Λες και έχω κάποια μαγική υποχρέωση.

Σοβαρέψου λέει. Έχεις υποχρεώσεις. Μεγαλώνεις. Πρέπει να μάθεις. Πρέπει να μάθεις.
Τι να μάθω; Από ποιούς να μάθω; Να μάθω να είμαι άχρηστος στον εαυτό μου και χρήσιμος σε κάθε σύστημα;

Γιατί δεν λένε καλύτερα, πρέπει να ξεχάσεις, πρέπει να ξεχάσεις.  Πρέπει να ξεχάσεις ότι υπάρχει η χαρά της ελεύθερης δημιουργίας, της αχαλίνωτης φαντασίας και του ξέφρενου παιχνιδιού. Πρέπει να ξεχάσεις το παιδί μέσα σου και καλύτερα να το σκοτώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Και τι καταφέρατε εσείς που σκοτώσατε το παιδί μέσα σας και ξεχάσατε; Να σας πω τι καταφέρατε.

Καταφέρατε να μισήτε κάθε τι παιδικό, κάθε τι χαρούμενο, κάθε τι ανέμελο. Καταφέρατε να μισήτε και να ζηλεύετε τα ίδια σας τα παιδιά. Καταφέρατε να τα κάνετε καταθλιπτικά και κουρασμένα. Καταφέρατε να τα κάνετε μικρούς διαλυμένους ενήλικες. Καταφέρατε να τους πάρετε την ευγενική και παιχνιδιάρικη ψυχή. Καταφέρατε έτσι να μην έχετε ελπίδα και να μην μπορείτε να δημιουργήσετε έστω και φανταστικά ένα καλύττερο μέλλον για όλους μας. Καταφέρατε να διαιωνίζεται το άρρωστο πρότυπο σας.

Αρνούμαι να πάω ξανά στο σχολειό σας. Αρνούμε να σκέφθομαι τάχα ώριμα σαν και εσάς. Εσείς είστε φορείς μιζέριας και αναισθησίας. Σωπάστε και ρίξτε μια ματιά γύρω σας, να δείτε τα δημιουργήματά σας. Δείτε την ωριμότητά σας που σας έφθασε. Καλά;

Αφήστε με να παίξω και πηγαίντε να μάθετε εσείς για 'μένα. Αφήστε να παίξω μπας με δει και κάνα άλλο παιδί και καταλάβει ότι το παιχνίδι συνεχίζεται και τους όρους τους βάζουμε εμείς τα παιδιά, εμείς που ξέρουμε καλύτερα τι θα πει όριο. Και στο κάτω κάτω "μεγαλώστε" εσείς και αφήστε με εμένα παιδί. Εαν μεγαλώσετε εσείς και δω ότι είναι καλά, ξαναμιλάμε.

Μην φοβάσαι το τέλος του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή μόνο έξω μας, δεν είναι μόνο ο καιρός και ο ήλιος, αλλά το καλοκαίρι είναι μέσα μας. Ας μείνει σε όλους τους χειμώνες που μας φερνουν το καλοκαίρι μέσα μας.

Πρόταση: Να ανοίξουν σχολεία για ενήλικες και οι δάσκαλοι να είναι τα παιδιά. Βασικό μάθημα; Πως να μην φοβάσαι να είσαι παιδί και πως να το οριοθετείς όταν γίνεται αχόρταγο και αχαλίνωτο.

Δώσε μου δημιουργία και ελεύθερο παιχνίδι και πάμε!!!! Απάντηση.