Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο τρόμος της ιστορίας. Άλλο ένα ορόσημο 13/11/2015



Ο κόσμος συνεχώς αλλάζει. Κάποτε πιστεύαμε ότι η πρόοδος και η εξέλιξη είναι συνεχής και νομοτελειακή. Λοιπόν, για άλλη μια φορά με τον τραγικότερο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο κόσμος, η ζωή και η ιστορία αλλάζει πηγαίνοντάς μας ολοταχώς προς χαοτικές καταστάσεις, απάνθρωπες και θανατερές.

Σήμερα 13/11, Παρασκευή και δεκατρείς, μια μέρα με πολλές δεισιδαιμονίες για την αγγλοσαξονική μυθοπλασία, έγινε ο απόλυτος χαμός στην πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο Παρίσι που εκπροσωπεί το πνεύμα σήμερα των σύγχρονων και πιο προοδευτικών ιδεών της Ευρώπης.

Οργανωμένο και ιδιαίτερα σοκαριστικό πολλαπλό και πια επαναλαμβανόμενο  κτύπημα κατά της ελευθερίας συμβολικά αλλά κατά αθώων ψυχών και ανθρώπων που πήγαν παρασκευή βράδυ να διασκεδάσουν και να πιούν ένα ποτό ή να φάνε ένα φαγητό με την παρέα τους. Σκεφθείτε την εικόνα και μπείτε στη θέση τους να καταλάβετε τον άδικο χαμό τους και τον πόνο τον δικό τους. ζευγαράκια που πάνω σε ένα φιλί ξαφνικά βρίσκονται με μια σφαίρα στην καρδιά. έφηβοι πάνω στα γέλια τους βρίσκονται με μια σφαίρα στην καρδιά. εργαζόμενοι και άνθρωποι βιοπαλαιστές βρίσκονται με μια σφαίρα στη καρδιά. τουρίστες που είχαν όνειρο να πάνε στην πόλη του φωτός βρίσκονται με μια σφαίρα στη καρδιά. η ανθρωπότητα βρίσκεται με μια σφαίρα στην καρδιά και στα μυαλά. όλοι νιώθουν ανασφαλείς. όλοι νιώθουν ότι κάτι άλλαξε από σήμερα και δεν είναι για καλό μας.

Η ευκολία να κάνουν τέτοια κτυπήματα σε κράτη που θεωρούμε πιο οργανωμένα και με πολλές δυνατότητες να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες και ενώ αναμένουν και τέτοια κτυπήματα σοκάρει και σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο εκτεθειμένος και άνευ ασφάλειας είσαι σε κράτη διαλυμένα όπως είναι και το δικό μας κα εν μέσω οικονομικής, ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης. Μαύρη είναι η νύκτα στα βουνά. Την έχουμε βαμμένη.  Μετά από τέτοια γεγονότα στο όνομα της ασφάλειας και στο αίσθημα της ανασφάλειας η κρίση θολώνει και το αίμα πληθαίνει.

Οι τρομοκράτες που δεν είναι της ώρας να αναλυθεί η αιτία δημιουργίας και δράσης τους τώρα, χτύπησαν παρασκευή και δεκατρείς, την ώρα και μέσα στο γήπεδο που έπαιζε φιλικό αγώνα η Γαλλία με ην Γερμανία και κτύπησαν σε μια μεγάλη συναυλία των χιλίων και ατόμων. χτύπησαν σε εφτά σημεία μέσα στο Παρίσι και στόχευσαν απλούς πολίτες, αθώα παιδιά και ανθρώπους που απλά είπαν να πάνε να διασκεδάσουν. χτύπησαν τυφλά, ακραία και αποφασισμένα να κόψουν το νήμα της χρονικότητας του βίου απλών ανθρώπων.

Έρχονται σίγουρα χειρότερα για όλους μας. αυτά μας αφορούν όλους μας. ο τρόμος της ιστορίας δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο και όλοι είμαστε θύματα μιας παγκόσμιας καταστροφής που πια έρχεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η αλλαγή φοβάμαι πως θα γίνει ακόμα πιο αισθητή από σήμερα. Το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού έχει αρχίσει καιρό τώρα και κυρίως μετά την 11./9 και σήμερα ξεκινά μια άλλη φάση. Από την αλ κάιντα πάμε στον ισις, μια ακόμα πιο ακραία μουσουλμανική ομάδα τρελών που εκπαιδεύτηκαν με τέτοιον τρόπο που τους λείπει τελείως κάθε ανθρώπινο συναίσθημα κα είναι πειράματα βδελυρών  χολυγουντιανών και ψυχιατρικών άρρωστων μυαλών.

Ας μας βοηθήσει ο θεός για κάποιους, η μοίρα μας για άλλους, η παιδεία μας και η ψυχή μας για κάποιους άλλους. ας μας βοηθήσει τέλος πάντων κάτι, κάποιος, κάπου, κάποτε,

Τώρα. την βάψαμε. έσω έτοιμοι.