Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Να διωχθούν όσοι έκαναν τα επεισόδια στο λιμάνι

Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Να διωχθούν όσοι έκαναν τα επεισόδια στο λιμάνι


Να ταυτοποιηθούν από το άφθονο υλικό που υπάρχει και να διωχθούν όσοι πρωτοστάτησαν στα επεισόδια στο λιμάνι της Χίου κατά των προσφύγων και μεταναστών, την περασμένη Πέμπτη, απαιτεί από τις διωκτικές αρχές της Χίου η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου καταδικάζει τον φασιστικό εσμό που μαζεύτηκε στο λιμάνι, τσαλαπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, προπηλακίζοντας, βρίζοντας, χτυπώντας πρόσφυγες και μετανάστες ανεξαρτήτως αν υπήρχαν γυναικόπαιδα, ακόμα και μωρά.

Μπράβοι της νύχτας, κλεφτρόνια, επίορκοι στρατιωτικοί και αξιωματικοί του στρατού, μια μικρή ομάδα αγανακτισμένων «καθώς πρέπει» επαγγελματιών, μαζεύτηκαν υπό την σκέπη των χρυσαυγιτών για να καθαρίσουν το λιμάνι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, έγκαιρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας διά του Θανάση Παφίλη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη βαριά ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τους φασίστες και που εμπόδιζε την ασφαλή και ειρηνική αποχώρηση των προσφύγων, όπως ομόφωνα είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και γι αυτό παρευρισκόμαστε εκεί με τα στελέχη μας με γνώμονα την προστασία των προσφύγων και τη μετάβασή τους σε ασφαλέστερο χώρο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, επέστησαν την προσοχή του υπουργού για την προκλητική ανοχή που έδειχνε η αστυνομική διεύθυνση και συγκεκριμένα στελέχη του Λιμενικού στους φασίστες, τους οποίους είχαν αναγορεύσει μαζί με τον δήμαρχο Χίου σε επίσημους συνομιλητές για το πότε και πώς θα φύγουν οι πρόσφυγες.

Η δημοτική αρχή, παρά τις προσπάθειές της, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν περιφρούρησε στο βαθμό που έπρεπε τις κοινές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν προέταξε την προστασία αυτών των ανθρώπων πρώτα και μετά την αποχώρηση. Τα λόγια του δημάρχου «ή θα πάτε με μένα ή με αυτούς» εννοώντας τους χρυσαυγίτες, πέραν των προθέσεων και των στιγμών που ειπώθηκαν, δημιούργησαν στο πανελλήνιο αλγεινή εντύπωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο τοπικός βουλευτής, άφησαν τους πρόσφυγες και μετανάστες βορά στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Τα επεισόδια που έγιναν στον Πειραιά με επικεφαλής τον φασίστα υπόδικο Κασσιδιάρη, έχουν το ίδιο εγκληματικό άρωμα και δείχνουν ότι αντικειμενικά η αθλιότητα της ψευτοαριστεράς που μας κυβερνά, κάνει πλάτες στους χρυσαυγίτες, αφού ανέχεται τα σώματα ασφαλείας αντί να προστατεύουν ζωές, να «χρησιμοποιούν» τους νταβατζήδες φασίστες για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς δημόσιας τάξης και άμυνας να σταματήσουν την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου να αναζητήσουν συγκεκριμένες ευθύνες για όσα έγιναν και να πάρουν μέτρα που θα αποκλείσουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων, που θα κόψουν το βήχα στους φασίστες.

Απαιτούμε από τις διωκτικές αρχές στη Χίο να ταυτοποιήσουν όλους αυτούς, αφού υλικό υπάρχει άφθονο, όπως και μαρτυρίες και να προβούν στις αντίστοιχες διώξεις. Άλλωστε και στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε τα χτυπήματα σε αλληλέγγυο πολίτη και ξένο cameraman, από τους χρυσαυγίτες, ενώ εκτόξευσαν και εκτοξεύουν απειλές προς τους κομμουνιστές.

Καλούμε το λαό της Χίου που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει σχέση με τους φασίστες, που δεν αναθέτει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε αυτά τα αποβράσματα, να μην αφήσει το φασιστικό μίσος να τον κατακλύσει, να παλέψει ο ίδιος για τα δίκαιά του, να τους γυρίσει την πλάτη και να τους απομονώσει. Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα όλοι οι τίμιοι άνθρωποι που διαμαρτυρήθηκαν για το δίκιο τους και τελικά βρέθηκαν να «εκπροσωπούνται» από τους φασίστες!

Γι΄ αυτό η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ανάμεσα στο χιώτικο λαό, αλλά στα σκουπίδια της ιστορίας».

Πηγή: astraparis.gr