Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η άθληση με φίλους διώχνει την κατάθλιψη…

Άνθρωποι που ασκούνται και αθλούνται συχνά, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους παρέα με φίλους τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.

Σύμφωνα με νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα δεν ισχύει, αν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της εργασιακής ρουτίνας του ανθρώπου.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Μπέργκεν, υπό τον δρα Σάμιουελ Χάρβεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό περιοδικό ψυχιατρικής «British Journal of Psychiatry», σύμφωνα με το BBC, συνέκριναν τις επιπτώσεις της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και στη διάρκεια της εργασίας και βρήκαν ότι στην πρώτη μόνο περίπτωση υπάρχει σαφής ψυχική ωφέλεια για το άτομο.

Οι άνθρωποι που δεν είναι σωματικά δραστήριοι κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με όσους έχουν τέτοιες φυσικές δραστηριότητες. Ο βαθμός έντασης της καταβαλλόμενης προσπάθειας - αν δηλαδή η φυσική δραστηριότητα είναι λιγότερο ή περισσότερο έντονη- δεν φαίνεται να επιδρά διαφορετικά στην ψυχική διάθεση.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αν κάποιος στον ελεύθερο χρόνο του ασκείται ή αθλείται μαζί με φίλους του, αυτό τον βοηθάει ακόμη περισσότερο στο να διώχνει το άγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου