Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΛΟΓΟΟΟ; ΛΟΓΙΚΟΝ


Ας υποθέσουμε ότι είσαι νέος επιτηδευματίας. Εύκολο, εκατοντάδες χιλιάδες είμαστε. Ας υποθέσουμε ότι είσαι εργοθεραπευτής, λογοπεδικός, ψυχολόγος ή μανάβης και έχεις αναγκαστεί να έχεις κωλομπλοκάκι. Δηλαδή έχεις να πληρώνεις ένα κλέφτη που λέγεται οαεε. κλέφτης γιατί φτύνεις αίμα για να τον πληρώνεις και όταν χρειαστείς αίμα, παρακαλάς από εδω και απο κει και φέρεσαι σαν ζητιάνος ζωής για να βρεις μια ευλογημένη φιάλη.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι κατάφερες μετά από 11 με 12 ώρες δουλειάς έντονα σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης να βγάλεις 10.000€. Δηλαδή ένα ποσό που σε κατατάσσει στους προνομιούχους της φτώχειας, διότι έχουν φέρει τους περισσότερους να παίρνουν τους αξιοσέβαστους μισθούς των 450 με 500 ευρώ.

Λοιπόν ας επανέλθουμε στο θέμα. Είσαι λοιπόν νέος με μπλοκάκι και έβγαλες 10 χιλιάρικα. Με τα νέα μέτρα θα πληρώσεις φόρο από το πρώτο ευρώ της τάξεως του 35%. Δηλαδή απλά μασηματικά, μας κάνουν φόρο 3500€. Θα πληρώσεις και ένα ανάξιο λόγου 60% του φόρου που σου αναλογει για την επόμενη χρονια, που σημαίνει συνολικό φόρο επιτηδεύματος περι τα 5 ψωροχιλιάρικα. Πρέπει να πληρώσεις ακόμα και 500 γιούρο για τέλος επιτηδεύματος. Δηλαδή άκουσον άκουσον. Να πληρώσεις για να δουλεύεις. Πάμε παρακάτω, γιατί όλα αυτά ακούγονται ''λογικά''.

Έχουμε φθάσει σε φόρους 5.500€. Τώρα πρέπει να πληρώσει τον κλεφτη και πτωχευμένο οαεε άλλα 3,5 χιλιαρικά. ΗΔΗ ΦΘΑΣΑΜΕ 9.000€. Τώρα, οι περισσότεροι έχουμε και νοίκι. Αν είσαι τυχερός και μένεις σε μια πολυτελή κατοικία των 40 με 60 τετραγωνικών, κατασκευής seventies, στην κοσμοπολίτικη Κυψέλη ή στο Περιστέρι, τότε έχεις να πληρώσεις κάνα 3,5 χιλιάδες, για να χαίρεσαι την πολυτελή ζωή σου. Αν έχεις και κάνα τρεχούμενο όχημα τύπου punto, τότε πρέπει να πληρώσεις και για αυτή την πολυτέλεια περίπου 450 γιούρο για ασφάλειες, κάνα 170αρι για το σήμα κυκλοφορίας, κάνα χιλιοδιακοσάρι ( δηλαδή βάζω μόνο 100 ευρώ το μήνα) για την «χρυσή» βενζίνη μας και κάνα 300 για ζημιές. Σύνολο; Χέστα, ήδη νοιώθεις ότι κάνεις ζωή κατάπτυστη, κολασμένη και πρέπει να τιμωρηθείς, από θεούς και ανθρώπους για τις σπατάλες σου. Σύνολο 14.650€. Βάλε ΔΕΗ, Πετρέλαια, Κοινόχρηστα κ.α. πάγια έξοδα, περί τα 1800γιούρο. Σύνολο γύρω στα 16.500€, και τα έχω υπολογίσει ελαφριά - ελαφριά.

Φαγητό δεν έχω υπολογίσει ακόμα στο σύνολο. Είναι περιττό; Από πότε είναι πρωταρχική ανάγκη. Πρωταρχική ανάγκη είναι να σώσουμε τα τομάρια που μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν. Ο ΣΕΒ λέει δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές στα προϊόντα των εταίρων του, γιατί έχουν να πληρώσουν και αυτοί πολλούς φόρους και πετρέλαια. Όταν τους υπενθύμισαν όμως ότι το κόστος εργασίας έχει φθάσει στα τάρταρα, τότε αδιάντροπα απάντησαν ότι οι μισθοί δεν παίζουν ρόλο στην μείωση των τιμών. Καλά τόσο καιρό δεν μας λένε ότι μας κόβουν τους μισθούς για να γίνουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες πιο ανταγωνιστικές στις τιμές τους; Α ρε ζώα. Όλα αμάσητα τα καταπίνεται.

Έκανες το λάθος και αρρώστησες. Χέστα δεν έχεις λεφτά. Πιο φθηνά έρχεται η κηδεία σου. Έκανες ακόμα μεγαλύτερο λάθος και έχεις παιδί ή παιδιά; ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ. Φέρτα βόλτα που έλεγε και ένας χοντρός πρωθυπουργός ονόματι κωστάκης.

Τέλος, για να κλείνω αυτό το κείμενο, που κάτι παράλογο νομίζω δεν αναφέρει να θυμίσω το λάθος που έκανες να βγάλεις με την δουλειά σου 10χιλιάρικα. Με δέκα χιλιάρικα και 365 μέρες μαρτυρικής κούρασης πρέπει να βρεις γύρω στα άλλα δέκα χιλιαρικάκια για να μπορέσεις να ζήσεις. Έκανες το λάθος και έζησες; Απέδειξες στο κράτος ότι συνεχίζεις να κλέβεις, αφού δεν γίνεται να βρήκες δέκα χιλιάρικα επιπλέον δια μαγείας. Έζησες φίλε μετά από τέτοια επιδρομή, που δεν την έκαναν ούτε οι φοροσυλλέκτες επί τουρκοκρατίας; Συγχαρητήρια, άλλα είσαι πια αποδεδειγμένα κλέφτης και έχεις ακόμα λίπος να σου πάρουν.

Λέει ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι κλέφτες ελεύθεροι επαγγελματίες. Ρε μάγκες του κράτους, πείτε ότι εγώ ήθελα να γίνω κλέφτης, που και πάλι εσείς μου δώσατε τέτοια παιδεία, και πείτε ότι ήθελα να κρύβω εισοδήματα και να μην κόβω αποδείξεις. Ρε ζώα, είμαι νέος και έχω μπλοκάκι μόνο 3 χρόνια. Τα τρία χρόνια της δική σας κρίσης που μου την φορτώσατε στο κεφάλι. Τα τρία χρόνια της βαθειάς λιτότητας. Που να βρω ρε αρχικλέφτες τα λεφτά να κλέψω. Τα είχατε, έχετε φάει όλα ρεεεεεε! Που να βρω ρε προδότες, ρε δοσίλογοι, ρε φασίστες, ρε χουντοσκυλα, ρε τάχαδημοκράτες τα λεφτά να σας τα δώσω; Που να βρω λεφτά να τα στείλετε στα συνεταιράκια σας για να καλύψουν τις τρύπες του χρέους τους; Πληρώνει η γιαγιά μου γιατί έκανε το λάθος και ζει ακόμα, πληρώνουν οι γονείς μου, πληρώνω εγώ γιατί έκανα το λάθος και δουλεύω για να ζω, πληρώνει το παιδί μου, γιατί έκανε το λάθος να γεννηθεί στην Ελλάδα των λήσταρχων και των αφεντικών και το κωλοχρέος όλο και μεγαλώνει. Πως γίνεται να δίνουμε το αίμα μας, και να χρωστάμε και το σπέρμα μας. Τουλάχιστον να μην λουστείτε με αυτό αλλά να το πιείτε κοπρόσκυλα.

Συμπέρασμα;  Αφού δεν μας έκανε η συνείδηση μας, ένα τόσο ανώτερο και ιερό κομμάτι της ψυχής μας να ξεσηκωθούμε και να τους πάρουμε τα κεφάλια, ας το κάνουμε με κατώτερα (οικονομικά) κίνητρα, ότι μας παίρνουν την ζωή μας.

Δώστε το χέρι σας σε όποιον σηκώνει κεφάλι και πάμε μαζί λαός και εργάτες να τους πηδήξουμε, τόσο άσχημα μέχρι να πάρουμε το αίμα μας και το αίμα των φίλων μας πίσω από τους δράκουλες που μας θέλουν νεκρούς και ταπεινωμένους.

 Δεν πληρώνουμε δραχμή στους γερμανοτσολιάδες καπιτα’’ληστές’’. Πληρώνουμε μόνο το χάρο για να τους πάρει την ψυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου