Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Νταβούτογλου: Δεν θα στείλει στρατεύματα στο Κομπάνι η Τουρκία

Δεν θα στείλει στρατεύματα στο Κομπάνι η Τουρκία, διαμήνυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του την Τρίτη 28 Οκτώβρη σημείωσε ότι δεν πρέπει να αναμένεται από την Τουρκία να στείλει στρατεύματα προκειμένου να υπερασπιστούν την πόλη Κομπάνι που πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τόνισε πως μόνο οι Ιρακινοί Κούρδοι Πεσμεργκά και η συριακή αντιπολίτευση που πολεμά τον Άσαντ μπορούν να σώσουν την πόλη.

Σύμφωνα με τον Νταβούτουγλου, οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα του Κομπάνι δεν επαρκούν για την απώθηση των ανταρτών.

Αυτό που χρειάζεται για τη διάσωση και την ανακατάληψη του Κομπάνι και ορισμένων περιοχών στα περίχωρα της πόλης είναι μία στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο BBC, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ότι ούτε η Τουρκία ούτε οι χώρες της Δύσης θα στείλουν στρατεύματα.

«Εάν εκείνοι, δηλαδή ο διεθνής συνασπισμός, δεν θέλουν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις, πώς μπορούν να αναμένουν από την Τουρκία να στείλει χερσαίες δυνάμεις, την ώρα μάλιστα που παραμένουν οι ίδιοι κίνδυνοι στα σύνορά μας» διερωτήθη ο Νταβούτογλου.

Εν τω μεταξύ, Ιρακινοί μαχητές Πεσμεργκά αναχώρησαν σήμερα από το Βόρειο Ιράκ με προορισμό τη συριακή πόλη Κομπάνι προκειμένου να βοηθήσουν τους Κούρδους μαχητές στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε ένας Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου