Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

32ος Aγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. 23/11/2014

Runner Magazine Tα αποτελέσματα από το 10άρι του ΣΔΥΑ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πιο γρήγορο δεκάρι, ο αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. το πρωι της Κυριακής στον Άγιο Κοσμά.

Συνολικά τερμάτισα περισσότεροι από 1.840 δρομείς που έτρεξαν από τον Αγιο Κοσμά στη Γλυφάδα και πίσω για να τερματίσουν στο στάδιο του Αγ.Κοσμά οπου παρέλαβαν τα μετάλλιά τους. Ο καιρός μπορεί να μην ήταν ηλιόλουστος όμως ήταν ιδανικός για τρέξιμο κι έτσι είναι βέβαιο ότι έσπασαν πολλά ρεκόρ από τους 1.414 άνδρες και τις 416 γυναίκες που τερμάτισαν.

Η εκκίνηση δόθηκε λίγα μόλις λεπτά μετά τις 10 από τον δρόμο πίσω από τις εγκαταστάσεις καθώς πλέον το πληθος των δρομέων δεν επιτρέπει την εκκίνηση εντός του Σταδίου και όλοι ξεχύθηκαν στο κυνήγι των ρεκόρ αλλά και μίας ακόμα ξεχωριστής αγωνιστικής εμπειριας. Μισή περίπου ώρα μετά ξεκίνησαν οι τερματισμοί και για 45 περίπου λεπτά συνεχίστηκαν καταιγιστικά.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αναγνώστου σε 32:07 με τους Κωνσταντίνο Βασιλάκη και Γιώργο Μενή να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω. Στις γυναίκες, η Πόπη Αστροπεκάκη πήρε μία ακόμα νίκη στην ομολογουμένως πολύ πλούσια καριέρα της τερματίζοντας σε 36:08 μπροστά από τις Έλενα Λεβεντάκη και Ιουλια-Ελένη Παναγιωτοπούλου.
Λίγο νωρίτερα, είχαν ζήσει τη δική τους αγωνιστική εμπειρία περίπου 300 παιδιά που ετρεξαν με ασφάλεια εντός των εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά και τερμάτισαν μέσα στο Στάδιο αποκομίζοντας πολύ ωραίες εμπειρίες και προσφέροντας παράλληλα χαρούμενες εικόνες.

Η 32η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. συνεχίστηκε με τις απονομές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και τον κόσμο να αποχωρεί αρκετά ευχαριστημένος από μία ακόμα διοργάνωση ανανεώνοντας το ραντεβού για το 20άρι του ΣΔΥΑ τον Μάρτιο.
 
 
Σήμερα ήταν μια κρύα μέρα, όμορφη όμως για τρέξιμο. Ο Άγιος Κοσμάς είχε πήξει από κόσμο και όλοι χαρούμενοι περίμεναν να τρέξουν το πιο γρήγορο δεκάρι, λόγω ότι ο δρόμος είναι ευθυκλινης. Προσωπικά το διασκέδασα και έκανα ένα καινούριο καλύτερο χρόνο γύρω στα 50 λεπτά. Γινόμαστε όλο και πιο γρήγοροι. επόμενος αγώνας τα 15χλμ την άλλη Κυριακή στο ΣΕΦ. Πάμε δυνατα, πάμε τρελά και γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου