Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Οι τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Οι τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου
Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα ενός παιδιού, αλλά συμβάλλει και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου του.
Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία, την μνήμη και τη συγκέντρωση. Όπως το σώμα, έτσι και ο εγκέφαλος απορροφά τις θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνουμε και αυτές που βλέπετε παρακάτω είναι οι κορυφαίες για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.
Σολομός: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία παίζουν καίριο ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου.
Αυγά: Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ο κρόκος τους περιέχει την πολύτιμη χολίνη, συστατικό που βελτιώνει την μνήμη.
Δημητριακά ολικής άλεσης: Είτε πρόκειται για νιφάδες δημητριακών με γάλα για το πρωινό, είτε για μαύρο ψωμί στο σάντουιτς, τα δημητριακά ολικής άλεσης παρέχουν γλυκόζη για ενέργεια και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες κάνουν καλό στην λειτουργία των νευρώνων.
Βρώμη: Εναλλακτικά στο πρωινό μπορείτε να δώσετε στο παιδί βρώμη με γάλα. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών τύπου Β και Ε, αλλά κυρίως περιέχει ψευδάργυρο που είναι "κλειδί" στην καλή εγκεφαλική λειτουργία και όχι μόνο.
Μούρα: Εκτός από την βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά, τα μούρα περιέχουν και καλές ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο πρωινό του παιδιού, στο μπολ με τα δημητριακά ή την βρώμη.
Πολύχρωμα λαχανικά: Τα λαχανικά με πλούσιο, βαθύ χρώμα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών για την καλή υγεία των εγκεφαλικών κυττάρων. Προτιμήστε τις ντομάτες, τις γλυκοπατάτες, τα καρότα και το σπανάκι.
Γάλα και γιαούρτι: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού ιστού, των νευροδιαβιβαστών και των εγκεφαλικών ενζύμων. Το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα ή γιαούρτι είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης D, την οποία τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο από ό,τι οι ενήλικες.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/327979-oi-trofes-pou-voithoyn-stin-anaptyksi-tou-paidikoy-egkefalou#ixzz3VoyeDLpR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου