Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πραγματικότητα η πρώτη νοερή συνομιλία στον κόσμο

Πραγματικότητα η πρώτη νοερή συνομιλία στον κόσμο

Διεθνής ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και άλλα ερευνητικά κέντρα κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την πρώτη νοερή συζήτηση μεταξύ ατόμων που απείχαν 8.000 χιλιόμετρα.
Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One», το όλο εγχείρημα βασίστηκε στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) και σε ρομποτικές και απεικονιστικές τεχνολογίες διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης (TMS).
Οι επιστήμονες είχαν εφοδιάσει τους συμμετέχοντες στο πείραμα με αισθητήρες εγκεφάλου, μέσω των οποίων οι χαιρετισμοί που σκέφθηκε ένας εθελοντής στην Ινδία έγιναν αντιληπτοί στη Γαλλία.
Η σύντομη συνομιλία με τους χαιρετισμούς «hola» και «ciao» επαναλήφθηκε και με άλλους δύο εθελοντές, στην Ισπανία και τη Γαλλία.
«Είναι ένα εκπληκτικό βήμα προόδου στην ανθρώπινη επικοινωνία, το οποίο καθίσταται ακόμα σημαντικότερο εξαιτίας της απόστασης μεταξύ κάθε ζεύγους "συνομιλητών"», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αλβάρο Πασκουάλ-Λεόνε, καθηγητής Νευρολογίας στο Χάρβαρντ.
«Πιστεύουμε ότι τα πειράματα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας για ανθρώπους που έχουν χάσει την λεκτική και κινητική ικανότητά τους».
Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η διεγκεφαλική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων είναι κάτι εφικτό και όχι μύθος.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/318459-pragmatikotita-i-proti-noeri-synomilia-ston-kosmo#ixzz3CSEH1zIV

Το επόμενο βήμα εξέλιξης του γυναικείου εγκέφαλου κρύβεται στο παρακάτω clip. Τουλάχιστον με αισθητήρες θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε εκτός από τους χαιρετισμούς και λίγο από το τι κρύβουν οι γυναικείες σκέψεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου