Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα η δίκη Κασιδιάρη για την επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη


Για σήμερα Πέμπτη 2/10 έχει προγραμματιστεί να γίνει η δίκη για την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στις 7 Ιούνη 2012 από τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, όπου ήταν προσκεκλημένη.

Σε βάρος του χρυσαυγίτη Ηλ. Κασιδιάρη είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη από την Εισαγγελία για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση. Οι κατηγορίες αφορούν στην επίθεση στην Λ. Κανέλλη και όχι το νερό που εκσφενδόνισε στην ίδια εκπομπή ενάντια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κασιδιάρης είχε επιτεθεί με βρισιές στην Λιάνα Κανέλλη και στην Ρ. Δούρου, ενάντια στην οποία εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό. Ο τραμπούκος χρυσαυγίτης έσπρωξε στη συνέχεια την Λιάνα Κανέλλη και τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Το γεγονός είχε καταγγείλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ που σε ανακοίνωσή του τόνιζε: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα", εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις, που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος.

Εξάλλου, η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ».



Ενημέρωση:

Για τις 12 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για τη χειροδικία σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων των δικαστηρίων.

Κατά την αποχώρησή του, ο κατηγορούμενος βουλευτής δέχθηκε χειροκροτήματα και επευφημίες από συγκεντρωμένους, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος έφτασε στην Ευελπίδων στις 8:40 το πρωί δήλωσε ότι «τελειώνει η ώρα Σαμαρά και Βενιζέλου και πρόσθεσε ότι οι κλέφτες είναι έξω και εμείς δυστυχώς στην φυλακή».

Νωρίτερα είχε φτάσει στην Ευελπίδων και η κ. Λιάνα Κανέλλη για να παρευρεθεί στην δίκη. «Η μήνυση ήταν αυτεπάγγελτη, αλλά είχα ηθική υποχρέωση να παρευρεθώ. Ημουν η αιτία να ξελυτλιχθεί το κουβάρι της Χρυσής Αυγής» δήλωσε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου