Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Καναδάς: Ένας νεκρός και συναγερμός των αρχών μετά από επιθέσεις στην Οτάβα



Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας στον Καναδά, μετά τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία στην Οτάβα.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, απ' όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Το κτίριο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα δράστη. Αργότερα, η αστυνομία δήλωσε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, οι οποίοι αναζητούνται.

Το CBC μεταδίδει ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν και σε εμπορικό κέντρο κοντά στο Κοινοβούλιο.

Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου