Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ζήτησε να βγει έξω για τσιγάρο και... πήδηξε στο κενό!

Συνέβη απόψε, στο κέντρο της Κοζάνης και συγκεκριμένα επί της οδού Τριανταφυλλίδη και Μπουσίου.
Σύμφωνα με το kozan.gr ένας 46χρονος, βρήκε το θάνατο όταν πήδηξε από τον 5ο όροφο κτιρίου και κατέληξε στον ακάλυπτο διώροφης οικοδομής επί της οδού Μπουσίου.
Είχε πάει για επίσκεψη στο ιατρείο ψυχιάτρου, ζήτησε να βγει έξω να κάνει ένα τσιγάρο και στη συνέχεια “βούτηξε” στο κενό!
Επικράτησε αναστάτωση και το συγγενικό πρόσωπο που το συνόδευε, μαζί με τον γιατρό, κάλεσαν το ασθενοφόρο και την Αστυνομία.
Πριν από λίγη ώρα έφυγε και το ΕΚΑΒ Κοζάνης, χωρίς όμως να μεταφέρει τη σορό του 46χρονου, διότι πρέπει να προηγηθεί έρευνα από το εγκληματολογικό.
Πηγή: kozan

σχόλιο:
 Άλλη μια στενάχωρη είδηση από τον ψυχιατρικό τομέα. Μεγάλη αύξηση σε όλα αυτά τα κρούσματα.

Ολα τα προβλήματα έχουν αυξηθεί, αλλά έχει αυξηθεί και η αίσθηση τους στον ψυχικό κόσμο. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες είναι πραγρματικές, αλλά πια μεγενθύνονται στο μυαλό μας, μέχρι που φαίνονται καταδικαστικά σε κάποιους.

Ρε παιδιά δεν τα γράφουμε όλα στα αρχ..... μας να ζήσουμε όπως να 'ναι, κυρίως λίγο εως πολύ πιο χαλαρά; Δεν τα πετάμε όλα τα αρνητικά στο γκρεμό και όχι την υπαρξή μας; Δεν τους γαμ.... όλους, παρά να μας στέλνουν στο τάφο και να τους διευκολύνουμε τη ζωή; Υπάρχουν πολλές διέξοδοι σε αυτή την ζωή και δεν είναι ο θάνατος, ή οι ουσίες.

Και βέβαια, δεν εννοώ να εξωτερικεύσουμε την βια κατά του εαυτού, σε βια κατά του συνανθρώπου, αλλά να γίνουμε λίγο πιο δημιουργική, να κοιτάξουμε την υγεία μας και να αποφασίσουμε ότι πρέπει να δρούμε για να ευχαριστηθούμε τις χαρές της ζωής. Είναι αφύσικο να ήρθαμε, μόνο και μόνο για να ταλαιπωρούμαστε. Νομίζω η φυσιολογία της ζωής είναι η χαρά και όχι η λύπη.  Ας παίξουμε λίγο, με τον δικό μας τρόπο και ας νιώσουμε πάλι μικροί και ανέμελοι. Ας γίνουμε λίγο πιο θεατρικοί, ή λίγο πιο πραγματικοί με σκοπό την καλύτερη συμμετοχή μας στο πανηγύρι και όχι την έξοδο μας από αυτό.

Ας βρούμε όλοι κάτι μικρό ή μεγάλο που να μας δίνει ευχαρίστηση. Ας είναι μια βόλτα στο πάρκο, στη πλατεία, στη φύση. Ας είναι το μαγείρεμα ενός ωραίου γεύματος, ή η κηπουρική ή η ενασχόληση με μια δραστηριότητα που να έχει νόημα και να δίνει χαρά. Κάτι κοινωνικό καλύτερα αλλά και πιο ατομικό, όπως να αρχίσεις το τραγούδι μόνος σου στο δάσος. 

Να θυμάστε η αλλαγή χρειάζεται κίνηση και δράση και λιγότερο σκέψη και συζήτηση. Λίγοι μπορούν να ωριμάσουν μέσω διαλεκτικής, περισσότεροι μέσω πράξεων. Αφήστε την φιλοσοφία για τους φιλοσόφους, που είναι έτσι κατασκευασμένος ο εγκέφαλός τους να αντέχει την '' ματαιώτητά'' τους. Οι περισσότεροι δεν έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε χαρά από αυτή την δραστηριότητα, ενώ από τις δραστηριότητες που εμπεριέχουν κίνηση και πράξη άρα και πιο απτό αποτέλεσμα, είναι βέβαιο ότι θα πάρουμε χαρά και θα νιώσουμε επιτυχία. Θα δούμε και θα χαρούμε από το κάθε ''έργο'' μας. Η χρήση του σώματος μας, των χεριών μας και η παραγωγή αποτελέσματος είναι η ουσία της ζωής.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε την '' τρέλα'' αλλά να την χρησιμοποιούμε δημιουργικά. Μια ζωή την έχουμε και αντί να μας σκίζει αυτή λέω να την σκίσουμε εμείς και να κάνουμε ότι γουστάρουμε χωρίς να ρωτάμε κανέναν, γιατί η μάζα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε μικρίνει ή να σε πνίξει, ενώ οι φίλοι, ο κύκλος μας μπορεί να φτιαχτεί έτσι που να μας προσφέρει μια πιο διαφορετική άποψη για την διαχείριση.

Εμπρός, αλλάζουμε ψυχολογία και πετάμε την αρνητίλα. Δεν μας επηρεάζει τίποτα που δεν έχει πραγματική αξία. Μικραίνουμε τα προβλήματα μας, βλέποντας τα μικρά όπως και στην πραγματικότητα τα περισσότερα είναι. Όλα είναι διαχειρίσημα.

Γυρνώντας στην τραγικότητα της είδησης, δεν είναι τυχαίο που έγινε το σκηνικό στο γραφείο του ψυχιάτρου.

Η πράξη του, ήταν τιμωριτική προς όλο το σύστημα. Ο ψυχίατρος έπρεπε να λάβει όλα τα ενδεχόμενα υπόψη του. Βέβαια παρά ότι είναι επιστήμονας, δεν είναι μάγος, ούτε μπορεί να προβλέψει κάποιος την κάθε κίνηση, ωστόσο φαίνεται μια κάποια λάθος εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς.

Την πάτησε ο ψυχίατρος που χτυπήθηκε στο πυρήνα του επαγγέλματός του,, στην αξιοπιστία της θεραπείας του και θα έχει τώρα και τρεξίματα με το νόμο. Δεν αξίζει κανένας τέτοια τιμωρία. Δεν μπορεί κανένας να ελέξει κάτι προγραμματισμένο και στοχευμένο, όταν είναι αποφασισμένο και μελετημένο. Κάποτε θα γίνει και θα είνα πετυχημένο. Του κατσε τώρα!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου