Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ζήτω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και στον κόσμο που συμμετείχε άλλα και εμψύχωνε!!!!

 

Ο πρωτάρης Κάντι...έσπασε τα χρονόμετρα στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας
Στην πρώτη του παρουσία στην Αυθεντική διαδρομή, ο Φέλιξ Κάντι από την Κένυα, κατάφερε να πετύχει ότι προσπάθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια πολλοί δρομείς: να σπάσει το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή και να βελτιώσει το 2.10.55 του Στέφανου Μπαλτίνι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο Κενυάτης, στη διάρκεια του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, διένυσε την απόσταση σε 2.10.37 και ξεσήκωσε τους χιλιάδες φιλάθλους, που τον περίμεναν στο Παναθηναϊκό στάδιο. Ο Κάντι δεν ενοχλήθηκε ούτε από την υψηλή υγρασία και εξίσου υψηλή θερμοκρασία και από το 30ο χιλιόμετρο κι έπειτα έφερε την κούρσα στα μέτρα του. Δεύτερος με 2.12.34 ήταν ο νικητής του 2012 και 2010 Ράιμοντ Μπετ και τρίτος ο Τσομπέι Κιπτανούι με 2.15.38.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Χριστόφορος Μερούσης, νικητής για δεύτερη συνεχή σεζόν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής από την Χίο, έτρεξε με την φωτογραφία του γιου του στην φανέλα. Ο Μερούσης τερμάτισε σε 2.25.15, ενώ πίσω του ακολούθησε ο Δημήτρης Θεοδωράκος, αγκαλιά με την κόρη του, σε 2.29.58. Η τρίτη θέση έκλεισε με τον έμπειρο Γιώργο Καραβίδα (2.31.05), ενώ τέταρτος ήταν ο Κώστας Πούλιος με 2.32.22. Ο Μιχάλης Παρμάκης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή του.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Σοφία Ρήγα τερματίσε πρώτη την Αυθεντική διαδρομή. Η δρομέας του Ελευθέριου Βενιζέλου πέτυχε 2.45.38 και έδειξε σε καλή κατάσταση, ενώ δεύτερη πίσω της ήταν η περσινή νικήτρια Μάγδα Γαζέα με 2.46.39 και τρίτη η …πρωτάρα στο αγώνισμα Ουρανία Ρέμπουλη με 2.42.41.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ναόμι Μάγιο με 2.41.06, δεύτερη η Νάνσι Ρότιχ με 2.41.29 και τρίτη η Λίναχ Τσίρτσιχ (2.42.41).

Φέλιξ Κάντι: (Κένυα):΅"Ένιωθα δυνατός, δεν ξεκίνησα πολυ γρήγορα στην αρχή. Έδωσα μάχη, πανω από όλους φοβόμουν τον Μπετ, αλλά ο καλύτερος θα κέρδιζε.Πηγαίνοντας στην εκκίνηση, φοβήθηκα λίγο βλέποντας τη διαδρομή, είναι δύσκολη. Είναι μία μεγάλη επίδοση για μένα, χαίρομαι που την πέτυχα εδώ".

Σήμερα όπως είχε υποσχεθεί στον εαυτό του και στους δικούς του ανθρώπους, έτρεξε την αυθεντική διαδρομή και ο διαχειριστής του ergosociety.blogspot.com, για πρώτη φορά του σε μαραθώνιο.

Η διαδρομή πραγματικά είναι πολλή επίπονη και απαιτητική σωματικών αλλά κυρίως ψυχικών δυνατοτήτων. Η διαχείριση του αγώνα θέλει ψυχή και αυτογνωσία. Έγιναν κάποια λάθη του πρωτάρη, όπως περίσσιος ενθουσιασμός  αρχικά, που κόστισε δυνάμεις, ειδικά στα μέσα τα αγώνα, όπου χάθηκαν πολλές από αυτές. Ωστόσο ο τερματισμός που ήταν ο πρωταρχικός στόχος και σκοπός του κάθε μέσου δρομέα, επιτεύχθει με χρόνο γύρω στις 5 μιση ώρες.

Ο πόνος δυνατός αλλά άξιζε. Ενώ όταν τερματίζεις σου περνάνε σκέψεις, όπως γιατί έκανα τέτοιο κακό στον εαυτό μου, η επίτευξη του στόχου μέσα σε ένα στάδιο με την ιστορία του παναθηναικού σταδίου, και την δύναμη που σου δίνει ο κόσμος, ανυπομωνείς να τρέξεις πάλι σε αυτόν τον αγώνα ψυχής και πόνου. Και του χρόνου εκεί για όλους και για μια καλύτερη επίδοση αλλά και φιλοσοφία ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου