Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συλλυπητήρια του Κώστα Πελετίδη στην οικογένεια του απολυμένου με το τραγικό τέλος

Τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή, εκφράζουν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και η δημοτική αρχή στο σύνολό της.



«Θεωρούμε –τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.

Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση. Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

Ο δήμαρχος με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής σε ένδειξη τιμής και σεβασμού θα παρευρεθεί στην κηδεία του σχολικού φύλακα.

Ο 62χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο υπόγειο του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Παμίσου και Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες αντιμετώπιζε προβλήματα, τον τελευταίο καιρό που είχε μείνει χωρίς δουλειά μετά την απόλυσή του από σχολικός φύλακας, ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να βγει σε συνταξιοδότηση.

Η κηδεία θα τελεστεί, αύριο, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πάτρας.

Ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας

Το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας με ανακοίνωση του αποχαιρετά τον απολυμένο σχολικό φύλακα που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, την περασμένη Παρασκευή στην Αγυιά της Πάτρας. Το συνδικάτο χαρακτηρίζει τον 62χρονο αυτόχειρα ως θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας και καλεί το λαό σε πάλη για την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση, την τρόικα και την Ε.Ε. και τους εκφραστές της.

Η ανακοίνωση του ταξικού συνδικάτου σημειώνει ότι «υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τα πάντα. Να σταματήσουμε να μετράμε θύματα. Να σταματήσουμε να μετράμε τις πληγές μας. Υπάρχει άλλος δρόμος.(...) Γι αυτόν τον δρόμο θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας και σε όλους τους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε :
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (σχολικών φυλάκων κ.α.)
  • Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα
  • Όχι στον λεγόμενο επανέλεγχο των εργαζόμενων ΙΔΑΧ και την «αξιολόγηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου