Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η οικονομική κρίση «γονατίζει» τα ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών

Τα ιδρύματα βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες τα αιτήματα φιλοξενίας παιδιών σε ιδρύματα, καθώς η οικονομική κρίση έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλές οικογένειες που οδηγούνται σε αυτή τη λύση προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά τους.

Ωστόσο, όπως κατέδειξε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, τα περισσότερα ιδρύματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Μενέλαος Τσαούσης Διευθυντής Ζαννείου Ιδρύματος, τόνισε ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το τελευταίο διάστημα το ίδρυμα δέχεται ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αιτημάτων, στα οποία όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν, καθώς έχουν μεγάλη μείωση στα έσοδά τους. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος.

Καίριο πλήγμα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, των οποίων οι πόροι προέρχονται κυρίως από δωρεές και ενοικιάσεις ακίνητης περιουσίας, είναι και η επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Μάλιστα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά, φορολογείται για ένα κτήριο, που δεν κατοικείται από το σεισμό του 1999, περίπου 850.000 ευρώ το χρόνο.

Σε δηλώσεις του, ο Μιχαήλ Στρουμπούλης Πρόεδρος Δ.Σ. Χατζηκυριακείου Ιδρύματος επεσήμανε ότι έχουν μειωθεί και οι δωρεές λόγω της οικονομικής κρίσης αλλα και λόγω του ότι πλέον δεν εκπίπτουν από το εισόδημα του δωρητή.

Τονίζεται ότι οι δωρεές είναι φέτος περίπου 40% λιγότερες.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου