Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες καταγγελίες για την κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα

Η τεταμένη κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν το θέμα συνέντευξης Τύπου, που οργανώθηκε την Πέμπτη από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Φόρουμ, Μοχαμαντί Γιουνούς, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα της εγκληματικότητας και των επιθέσεων, «η εγκληματικότητα δεν χτυπά τις εύπορες περιοχές, αλλά τις πιο ευάλωτες, δηλαδή την Ομόνοια και τις γύρω περιοχές. Κατά ανάλογο τρόπο, πρώτα θύματα των ληστειών και των επιθέσεων είμαστε εμείς, οι πλέον ευάλωτοι, και ύστερα οι Έλληνες. Ούτε εμείς θέλουμε την κατάσταση, που υπάρχει στην περιοχή».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, όπου γίνονταν σεμινάρια γλώσσας και ελληνικής νομοθεσίας, «κλείνει, διότι έχει δεχθεί επιθέσεις» και συμπλήρωσε: «Δεν πήγα σε κανένα κανάλι να το καταγγείλλω, διότι η ακραία αντιρατσιστική συμπεριφορά δημιουργεί τον ίδιο ρατσισμό με τη ρατσιστική συμπεριφορά».

Έφηβοι με λοστούς είχαν μπει στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων πριν από λίγους μήνες, για να ξυλοκοπήσουν τους αλλοδαπούς, που έκαναν μάθημα ελληνικών. Η ψύχραιμη στάση του κ. Γιουνούς έριξε τελικά τους τόνους, ωστόσο ο ίδιος τραυματίστηκε από την επίθεση. Όπως καταγγέλλει, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση, η απάντηση ήταν: «Αμα κάνεις μήνυση, θα σου κάνουν και αυτοί μήνυση και θα περάσεις τη νύχτα εδώ μέσα».

Αφγανοί πρόσφυγες, που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, ανέφεραν ότι, όποτε πήγαιναν ύστερα από επίθεση στην αστυνομία, η απάντηση που έπαιρναν, ήταν: «Χτύπα κι εσύ». Ομως, όπως εξήγησε ο κ. Γιουνούς, «η ανταπόδοση της βίας από την πλευρά των προσφύγων δεν είναι λύση. Διότι οι κάτοικοι στην περιοχή είναι αγανακτισμένοι κι αν αντιδράσουμε, θα τραβήξουμε ακόμη περισσότερα. Μπορεί αυτοί που είναι βίαιοι στην περιοχή να είναι λίγοι, αλλά μαζεύονται πολλοί από άλλες περιοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου