Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία για τον αποκλεισμό της ΕΣΚ Παρα-Τετραπληγικών από τις εκλογές της Ομοσπονδίας

 
Τον αποκλεισμό της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης Παρα-Τετραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων από τις εκλογές από την πλειοψηφία του ΓΣ (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) καταγγέλλει η ΕΣΚ.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Ο αποκλεισμός του αγωνιστικού συνδυασμού έγινε με πρόσχημα το μικρό αριθμό υποψηφίων, σε σχέση με το απαράδεκτο πλαφόν που επιβλήθηκε στην τελευταία τροποποίηση του καταστατικού. Στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας επειδή δεν μπόρεσαν να καταργήσουν την απλή αναλογική διπλασίασαν το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη αντιπροσώπων σε αυτό και επέβαλαν να υπάρχουν τουλάχιστον 9 υποψήφιοι για τη συγκρότηση του συνδυασμού. Με αυτό θέλουν να αποκλείσουν κάθε αγωνιστική φωνή που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του χώρου και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους εμπόρους της αναπηρίας κάθε απόχρωσης.
Η ΕΣΚ καλεί κάθε ανάπηρο να καταδικάσει την παραπάνω βάρβαρη αντιδημοκρατική ενέργεια και να απαιτήσει το συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα γίνει σε λίγες μέρες να αναγνωρίσει το συνδυασμό της ΕΣΚ με απόφασή του.
Καλούμε όλους τους ανάπηρους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συστράτευση με την ΣΕΑΑΝ γιατί όποια κυβέρνηση και να προκύψει με βάση το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, από τις επερχόμενες εκλογές, θα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτοί στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, της κερδοφορίας τους δηλαδή, θέλουν να αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, όπως τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις. Όμως δεν θα σταματήσουν εκεί, θα προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής, της ίδιας της αναπηρίας. Γι' αυτό το πιο αναγκαίο από ποτέ είναι το ότι ενισχύει την οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, των αναπήρων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα μαζί με την κοινωνική συμμαχία, των αδικημένων και των βασανισμένων. Ενάντια στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να φύγουμε από το λάκκο των λεόντων με μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν, αλλά μας χρωστάνε, για να γυρίσει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν, για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το δίκαιο δεν απαγορεύεται, με λαϊκό αγώνα επιβάλλεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου