Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Οι ''φιλοσοφίες'' της ημέρας



Η ζωή είναι ένα σύνολο στιγμιαίων ψευδαισθήσεων και απατηλών κρίσεων, μέσα σε μια απόλυτη, αυστηρή και ισοπεδωτική χωροχρονική αλήθεια.

Αυτός που πιστεύει στα παραμύθια, είναι αυτός που αγαπάει περισσότερο το αληθινό. Η πίστη του είναι αρχικά καθαρά αποφυγής και μετά από πολλή δουλειά αποδοχής, καταστροφής και αναδημιουργίας του, με υποκειμενικό στίγμα μέσα στην νομοτελειακή αντικειμενικότητά του.

Ο άνθρωπος είναι η ενσάρκωση του ονείρου της μητέρας, του θυληκού, της δημιουργίας, με πινελιές ρεαλισμού του πατέρα, του αρσενικού,  της αποδόμησης. Η πρόσθεση ή η αφαίρεση και γενικά η ποσόστοση αυτών των δυνάμεων εσωτερικα επιφέρουν ως αποτέλεσμα δράση κοινωνική ή αντικοινωνική. Η ισορροπία το ζητούμενο σε τεντομένο σχοινί.

Ζήτα για να λάβεις και ετοιμάσου να σου ζητήσουν.
Μην ζητάς εαν δεν δίνεις.
Δίνε για να μην σου ζητάνε. Κάνε τα πράγματα έτσι, ώστε να προσφέρεις χωρίς να φαίνεται η παρέμβασή σου.
Δίνε για να έχεις.
Δίνε και από αυτά που δεν έχεις. Δέξου τις προσφορές με σύνεση από συνετούς.
Αυτοί που δίνουν λίγα πιθανόν έχουν πολλά. Αυτοί που δίνουν πολλά πιθανόν έχουν λίγα.
Αυτοί που δεν δίνουν τίποτα δεν διαθέτουν τίποτα. Αυτοί που δεν δέχονται τίποτα δεν διαθέτουν τίποτα.

Ο αρνητικός άνθρωπος είναι προ πάντων αρνητικός για τον εαυτό του. Τα σημάδια είναι ξεκάθαρα πάνω του. Τον έχουν χαράξει σε όλη την παρουσία του. Μυρίζει από χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται ένστικτο.  Ένστικτο χρειάζεται ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει ότι ο ίδιος είναι ο αρνητικός παράγοντας  και τον ψάχνει στους άλλους.

Κ.Τ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου