Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

«Ένα πιάτο φαγητό» εμφάνισε σαν όραμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας



Σε ένα πιάτο φαγητό επιχειρεί να περιορίσει τις απαιτήσεις του λαού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθειά του αυτή την βαφτίζει όραμα για τη χώρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ομόνοια, ανέφερε πως «έχουμε όραμα στην πατρίδα μας κανένας να μην κρυώνει μέσα στην αγριότητα του χειμώνα, παρατημένος από την αγριότητα του κράτους, χτυπημένος από την αγριότητα των τραπεζών. Κανένας να μη ζει στο σκοτάδι, επειδή του έκοψαν το ρεύμα. Κανένας να μη ζει σαν αδέσποτο, χωρίς μια στέγη πάνω από το κεφάλι του κι ένα πιάτο φαγητό».
Ανέφερε πως «έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε για την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων. Για τις εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Για αξιοπρεπείς συντάξεις». Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αξιοπρεπή τη σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ διότι πάνω από αυτό το ποσό διαλαλεί πως δεν θα δώσει τα ψίχουλα της 13ης σύνταξης.
Επανέλαβε πως θα «διαπραγματευτούμε σκληρά με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού μας» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να «υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους», δηλαδή να κληθεί ο λαός να ξαναπληρώσει για το χρέος που αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί τις συνθήκες και τις συμφωνίες εντός της ΕΕ και μίλησε μεταξύ άλλων για μεταρρυθμίσεις που «θα γίνουν μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων και θα ενθαρρύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία», όπως άλλωστε απαιτούν οι ευρωσυνθήκες.
Δεσμεύτηκε ακόμα πως θα αποκαταστήσει τη «συνέχεια του δημοκρατικού κράτους», όπως το ονόμασε, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα προ κάθε κατεύθυνση ότι δεσμεύεται από τις υπάρχουσες συμφωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου