Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Με 155 «ναι» στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή (VIDEO)



Με ονομαστική ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν 155 βουλευτές, κατά 131 και «παρών» δύο. Δεν ψήφισαν 12. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν κατά.
Πριν την ονομαστική ψηφοφορία έγιναν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
Και η τρίτη ημέρα της συζήτησης είχε βασικό χαρακτηριστικό τις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης προσπάθησαν να καλλιεργήσουν αυταπάτες στο λαό ότι θα καλυτερέψει η κατάσταση λόγω της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της εξόδου από το μνημόνιο. Ωστόσο, εξυμνούσαν με κάθε ευκαιρία την περιβόητη ανταγωνιστικότητα που προϋποθέτει συνέχιση των άγριων αντιλαϊκών μέτρων.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως «αντίπαλο δέος» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προβλέπει διατήρηση των περισσότερων «μνημονιακών» και άλλων αντιλαϊκών νόμων και εξυπηρετεί τον ίδιο στόχο, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Λαμπρούλη
Η κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σηματοδοτεί την προσπάθειά της να συνεχιστεί με κάθε τρόπο η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Πρόσθεσε ότι την ίδια κατεύθυνση εξυπηρετεί όλο αυτό το αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι με την εκλογολογία, την προεδρολογία και τα «κομπρεμί» μεταξύ των αστικών κομμάτων.
Όπως είπε, η πρόκληση τεχνητής πόλωσης συντελείται σε μια περίοδο που είναι όλο και πιο ορατό το κοινό στρατηγικό πλαίσιο που μοιράζονται όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι στόχοι κεφαλαίου και ΕΕ, που προϋποθέτουν συνεχές μάτωμα του λαού, θα υλοποιηθούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε έχει κορμό τη ΝΔ, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Λαμπρούλης αναφέρθηκε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην Υγεία, υπογραμμίζοντας ότι όσο υπάρχει συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεν μπορεί η Υγεία να αποτελεί κοινωνικό αγαθό. (Δείτε ΕΔΩ την τοποθέτησή του).

Η τοποθέτηση της Ελένης Γερασιμίδου
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν χρόνο και να αρκεστούν να ζουν με ψίχουλα τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Όπως είπε, υπάρχουν και εκείνοι που δεν βολεύονται με τις υποσχέσεις για ανάκαμψη ή τη λογική του μικρότερου κακού, αλλά μάχονται καθημερινά και βρίσκονται στους δρόμους με την αλληλεγγύη της τάξης τους.
Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του πολιτισμού και οι εργαζόμενοι του (δείτε ΕΔΩ το video).

Η τοποθέτηση του Σπύρου Χαλβατζή
Τη στήριξη που παρέχουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στηλίτευσε ο βουλευτής του ΚΚΕΣπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση συναποφασίζει και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η θέση της Ελλάδας σε αυτούς τους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι σταθερή.
Ο Σπύρος Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική δράση για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό (δείτε ΕΔΩ βίντεο).

Η τοποθέτηση του Θεοδόση Κωνσταντινίδη
Το λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις κάλεσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Πρόσθεσε ακόμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν και να κριθούν με βάση το πότε θα ανακτηθούν οι τεράστιες απώλειες του λαού και ποιος δρόμος ανάπτυξης μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του (δείτε ΕΔΩ βίντεο).

Το μνημόνιο φεύγει, αλλά μένουν τα μέτρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαρίθμησε τα αντιλαϊκά επιτεύγματα της κυβέρνησης και επισήμανε ότι «είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί».
Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι τα σκληρά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης, προαναγγέλλοντας διασφάλιση «υψηλών, διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων» και «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που βοηθούν στην προσέλκυση επενδύσεων.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας, καθώς διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που θα συνεχίζεται το ξεζούμισμα του λαού.

Ζυμώνεται ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός επανέφερε τα σενάρια για μια κυβέρνηση «ειδικού στόχου», με κορμό τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα διαπραγματευτεί τη μείωση του κρατικού χρέους, όπως επιθυμεί η αστική τάξη.
Σύμφωνα με την πρότασή του, ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης θα μπορεί να εναλλάσσεται από τους αρχηγούς των κομμάτων που θα την απαρτίζουν.

www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου