Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αυτή η 13χρονη είναι η πρώτη που θα στείλει η NASA στον Αρη!

Εκπαιδεύεται για να γίνει αυστροναύτης από τα 4 της χρόνια - «Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή» λέει η ίδια -

Η Alyssa Carson είναι ένα φιλόδοξο 13χρονο κορίτσι, από τη Λουιζιάνα, και αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς αυτό που η NASA ψάχνει για την πρώτη απόβαση στον Αρη.

Η μικρή Alyssa είναι το μόνο πρόσωπο που έχει παρακολουθήσει και τα τρία συνέδρια της διαστημικής υπηρεσίας, ενώ εκπαιδεύεται για να γίνει αυστροναύτης εδώ και εννέα χρόνια ήδη! Η ίδια είναι αποφασισμένη να είναι το πρώτο πρόσωπο που θα προσγειωθεί στον Άρη.



«Έχω σκεφτεί άμα μεγαλώσω πως θέλω να κάνω διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό του αστροναύτη ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου» λέει η 13 χρονη Alyssa.

Η ίδια μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα, και συχνά τουιτάρει σχετικά με τα ταξίδια της στην Nasa, αλλά και τις ομιλίες που η εκείνη δίνει για να εμπνεύσει άλλα παιδιά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.



«Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο στο δρόμο μου και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη» λέει, επαναλαμβάνοντας τη φιλοδοξία της: «Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή».

Και η NASA την παίρνει στα σοβαρά: «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Paul Foreman από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC. «Λαμβάνει τη σωστή εκπαίδευση, και κάνει όλα τα σωστά βήματα για να γίνει μια πραγματική αστροναύτης».



Ο πατέρας της 13χρονης λέει ότι έχει συζητήσει με την κόρη του, εκτενώς την αποστολή στον Αρη, καθώς και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ... «Έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε σε τι εκπαιδεύεται, που μάλλον θα θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033» είπε ο πατέρας της.
www.protothema.gr
Σχόλιο: Η μόνη επιλογή πια και σωτηρία αυτού του συμπαθητικού παιδιού, είναι να πάει πραγματικά κάποια στιγμή στον Άρη, γιατί αν κάτι δεν πάει καλά, που μεταξύ μας δύσκολα να πάνε όλα καλά για ένα πρόγραμμα 20ετίας, θα την δούμε σε κανένα ψυχιατρικό ίδρυμα ντυμένη με την στολή της ΝΑΣΑ και ένα κουβά στο κεφάλι με τρύπες στα μάτια, να σκαρφαλώνει τα παγκάκια και να νομίζει ότι πατάει τον κόκκινο πλανήτη. Α ρε πατέρα. Άστο το παιδί να ζήσει γήινα, ανθρώπινα, χαρούμενα και λυπημένα. Άστο παιδί να ζήσει ως παιδί. Η ΝΑΣΑ πειράματα κάνει συνεχώς σε τέτοιες ψυχές. Την μάρανε αν καταστρέψει μια καρδούλα, έναν ονειροπόλο άνθρωπο, ένα παιδί ταξιδιάρικο, αλλά εσύ ρε πατέρα γιατί το κάνεις αυτό στην κορούλα σου. Δεν έγινες εσύ εξωγήινος και θέλεις να κάνεις την κόρη σου ένα αυτιστικό πλάσμα, που δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με τους κατοίκους του πλανήτη Γη, πάρα τις πέντε γλώσσες που γνωρίζει, αλλά θα μπορεί να επικοινωνήσει με τα πράσινα ανθρωπάκια του Άρη. Γιατί ρε φίλε. Που είναι η μάνούλα της μπας την έσωνε από την τρέλα που την έχωσαν σε αυτή την ηλικία. Ετοιμάζουν έναν ακόμα μονομάχο, όπως έκαναν οι ρωμαίοι αυτοκράτορες που θα σκοτωθεί πριν καν μπει στην αρένα για την δόξα του Καίσαρα - ΝΑΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου