Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Οι εργαζόμενοι θα πάνε για ψώνια το Σάββατο!

Ο ρόλος που διαδραματίζει στο μαζικό λαϊκό κίνημα ο ΣΥΡΙΖΑ για την κάμψη της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων και την καλλιέργεια αυταπατών για την «καλύτερη» διαχείριση που ευαγγελίζεται, αποδεικνύεται και στην περίπτωση της πλειοψηφίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΜΕΕΑ την Κυριακή 5/10/2014, «η πλειοψηφία της ΠΟΜΕΕΑ απάντησε ότι με το συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη διαφωνεί γιατί οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν και ειδικά το Σάββατο γιατί θα κάνουν τα ψώνια τους!!! Και τελικά μας είπε ότι διαφωνεί με αυτό το συλλαλητήριο γιατί έχει κομματικό πρόσημο!».
«Μας είπε πως ενώ συμφωνεί με τα αιτήματα του καλέσματος δεν θα μπει μπροστά για να τα υπερασπιστεί, ούτε θα καλέσει και τους εργαζόμενους να το κάνουν, γιατί το ΠΑΜΕ, που καλεί σε αυτόν τον αγώνα και τα εκατοντάδες σωματεία που συνυπογράφουν έχουν κομματικό πρόσημο!!», τονίζεται στην ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να προετοιμάσουν την επίθεσή τους στους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, με τον αγώνα τους να επιβάλλουν το δίκιο τους! Επίσης καλούν σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.
Όπως αναφέρουν: «Ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές που περιμένει η πλειοψηφία της ΠΟΜΕΕΑ θα προσφέρουν λύτρωση ή ανακούφιση. Η λύση βρίσκεται στον ταξικό αγώνα, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση, στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας! Αυτό το συλλαλητήριο μας χωρά και μας αφορά όλους! Όσοι δεν το βλέπουν, είναι αντίπαλοι του κινήματος!
Δεν θέλουμε και δε χρειαζόμαστε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες! Δυναμώνουμε το ταξικό κλαδικό μας σωματείο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου