Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Την παραπομπή σε δίκη όλων των χρυσαυγιτών βουλευτών προτείνει ο Εισαγγελέας

Πολυσέλιδη πρόταση, που παραπέμπει 70 πρόσωπα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και τους 18 βουλευτές, παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.
 
Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο και τους χρυσαυγίτες βουλευτές, ζητεί την παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, για τον αρχηγό και τους χρυσαυγίτες Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Γ. Λαγό, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, ζητεί παραπομπή και για την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Χρ. Παπά, εισηγείται την μετατροπή σε πλημμέλημα της επιπλέον κατηγορίας που αντιμετωπίζει για παράνομη σύσταση αρχείου.
 
Στην πρόταση του ο εισαγγελέας, αναφέρεται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, με βασικές υποθέσεις, την δολοφονία του Π. Φύσσα, την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» και «Συνεργείο», την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και την επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Ιεράπετρα Κρήτης. Να σημειωθεί, ότι για την δολοφονία του Π. Φύσσα ο εισαγγελέας θεωρεί, ότι ήταν στοχοποιημένος και ότι για την δολοφονία του, κινητοποιήθηκε ο χρυσαυγίτικος μηχανισμός. «Ήξεραν ποιος είναι» αναφέρει ο εισαγγελέας, ο οποίος κρίνει ότι τα γεγονότα δηλώνουν την ένταση του δόλου.
 
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται στην πρόταση η απόλυτη ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τοποθετώντας ιεραρχικά πρώτο, τον απόλυτο κυρίαρχο τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Χρ. Παπά, τρίτους ιεραρχικά τον Ηλ. Κασιδιάρη και Ηλ. Παναγιώταρο και τέταρτο τον Γ. Γερμενή.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την εισαγγελική κρίση, οι 15 κατηγορούμενοι, για τους οποίους ζητείται απαλλαγή, ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
 
σχόλιο: μια ακόμη σημαντική απόδειξη ή ένδειξη το λιγότερο, ότι η χρυσή αυγή λειτουργούσε και λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση με αρχηγό /νονό, είναι ότι από την ώρα που άρχίσανε να πιάνουν τους πάνω, σίγησαν τα παλικαράκια. Έχουμε λιγότερες εγκληματικές ενέργειες τέτοιου τύπου. Δηλαδή κάτι σαν εξάρθωση της εγκληματικής ομάδας. Βέβαια του συστήματος είναι τα παιδιά, όποτε θέλουν τους βγάζουν και τους μπάζουν στο παιχνίδι. Πάντως καλό θα ήταν και ένδειξη κοινωνικής υγείας να γλιτώσουμε από τέτοια κατασκευάσματα/φαινόμενα και αυτό γίνεται μόνο με παιδεία, συνείδηση και μαζική ώριμη συλλογικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου