Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας - Καμμένος: Έκλεισαν το μάτι για ευρεία συνεργασία



Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφήνει η συνάντηση που είχαν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.

Στις δηλώσεις τους έκλεισαν το μάτι σε μια ευρεία συνεργασία έως και κυβερνητική μετά και τις συγκλήσεις τους σε σημαντικά θέματα όπως ότι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια, την οποία θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν φτάσει στη Βουλή, όπως ανέφερε ο Αλέξη Τσίπρας λέγοντας πως «βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές θέσεις όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και προκειμένου να υπάρξει προοπτική τόνωσης της ρευστότητας» εννοώντας των επιχειρήσεων.

Με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βαθύνει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι απαιτείται «σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές» για «να λήξει η σημερινή πολιτική του Μνημονίου».

Ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε ευθέως για το ενδεχόμενο της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως πλην σαφώς έδειξε ότι την επιθυμεί λέγοντας «αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν το δημόσιο διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων...», ενώ υποστήριξε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του "κόκκινες γραμμές" για να προχωρήσουμε στο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου