Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μοναδικό βιβλίο: Δείτε το πώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις ένα άτομο με δυσλεξία (vid)




Μοναδικό βιβλίο: Δείτε το πώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις ένα άτομο με δυσλεξία (vid)
Ένα βιβλίο γεμάτο με "τρικ" και ειδικές τυπογραφικές μεθόδους, ώστε να δώσει σε όλους να καταλάβουν το πώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις ένας δυσλεκτικός, δημιούργησε ο Sam Barcley.
Ο ίδιος είναι επίσης δυσλεκτικός, αλλά κατάφερε να γίνει επαγγελματίας τυπογράφος. Συνδύασε το πάθος του για την οπτική των γραμμάτων και της γραφής με το πρόβλημά του και αποφάσισε ότι υπάρχει τρόπος να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο, πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις και τις προτάσεις ένα άτομο με δυσλεξία.
Δημιούργησε ένα μοναδικό βιβλίο, του οποίου οι σελίδες είναι γεμάτες με ανακατεμένα γράμματα, με λέξεις τοποθετημένες σε λάθος σημεία, με τυπογραφικά στοιχεία που είναι δύσκολο να τα διαβάσει κανείς, με αταίριαστα χρώματα και γραμματοσειρές που κάνουν τον αναγνώστη σχεδόν να ζαλίζεται.
Ο ίδιος λέει ότι αυτό το βιβλίο "θα μπορούσε να στέκεται με την ίδια χρησιμότητα στο τραπέζι του καφέ σε ένα σπίτι, αλλά και στην αίθουσα διδασκαλίας κάποιου σχολείου".
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ορισμός για τη διαταραχή της δυσλεξίας, αλλά οι ερευνητές συχνά την χαρακτηρίζουν ως ανεξάρτητη από άλλες νευρολογικές διαδικασίες.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νευρολογίας ορίζει τη δυσλεξία ως "μια διαταραχή που εκδηλώνεται με δυσκολία στην εκμάθηση ανάγνωσης παρά τη συμβατική διδασκαλία, την επαρκή νοημοσύνη, και την κοινωνικοπολιτισμική ευκαιρία (του ατόμου)".
Οι δυσλεκτικοί είναι το ίδιο νοήμονες με τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά το πρόβλημά τους αυτό, τους προκαλεί μεγαλύτερη μαθησιακή δυσκολία, που οδηγεί σε κοινωνικά προβλήματα.
Δείτε την μοναδική δουλειά που έκανε ο Sam Barcley στο βιβλίο αυτό για να δώσει σε όλους μας να καταλάβουμε πώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις και τις προτάσεις ένα άτομο με δυσλεξία.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/320287-monadiko-vivlio-deite-to-pos-antilamvanetai-tis-lekseis-ena-atomo-me-dysleksia-vid#ixzz3G3uhPtFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου