Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μαζική πορεία αναπήρων στην Αθήνα για την άθλια κατάσταση που βιώνουν

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν ανάπηροι, γονείς, κηδεμόνες και εργαζόμενοι σε δομές Ειδικής Αγωγής.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων με τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής και του Σωματείου Εργαζομένων Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Με σκοπό να καταγγείλουν την άθλια κατάσταση που βιώνουν οι ανάπηροι και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το Ζάππειο όπου διοργανώθηκε η κυβερνητική φιέστα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
 
Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων σημειώνουν:
 
«Διαδηλώνουμε από κοινού ενάντια στην ανεργία, για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων. Για μαζικές προσλήψεις ΑμΕΑ, αλλά και εργαζομένων στα κέντρα Ειδικής Αγωγής. Για γενναία χρηματοδότηση της Πρόνοιας και των κέντρων Ειδικής Αγωγής στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ, που στόχο έχουν το κτύπημα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑμΕΑ».
 
Καλούν τους αναπήρους να παλέψουν για:
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
 
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση - οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ.
Ούτε ένα 1 ευρώ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
Κατάργηση του παράβολου - χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου