Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... Μήνυμα Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Κοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ


Οποιασδήποτε κυβέρνησης, σταματήστε, φτάνει πια...

Περιορισμοί εν ονόματι του μνημονίου καθημερινά «πυροβολούν» την υγεία του Ελληνικού λαού αλλά και εξουθενώνουν, οδηγούν στην καταστροφή τον ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.

- ΑΠΟ ΠΟΥ να ξεκινήσω. Από το νόμο περί δήθεν «Αναβάθμισης του ΕΣΥ» περί δήθεν ολοήμερης λειτουργίας των Νοσοκομείων με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και γιατρών, με ελλείψεις υλικών ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

- Από τις υποσχέσεις και των προηγούμενων υπουργών άλλων κυβερνήσεων, μηδέ εξαιρουμένης και της προηγούμενης ότι θα γίνει τελικά η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ.

- Από την αδιαφορία και την αβελτηρία των υπευθύνων ότι θα υπάρξει αξιοκρατία στις προσλήψεις των νέων γιατρών (με ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ νέας οφθαλμιάτρου για τα ανωτέρω, με ταρακούνησε, με στενοχώρησε αφάνταστα καθώς παλεύουμε αλλά η συνάδελφος που έχει δίκαιο νομίζει ότι εμείς δεν προσπαθούμε;)

- ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΩ; Την κραυγή αγωνίας των νέων γιατρών που περιμένουν 7 και 8 χρόνια για ειδικότητα; Κανείς δεν τους ακούει, κανείς δε λαμβάνει υπόψιν τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ για ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής.

- Και τελευταία με αποκορύφωμα το «ΚΟΨΙΜΟ» ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

- Κοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ

μια βόλτα σε εφημερία ενός νοσοκομείου θα σας κάνει να ξυπνήσετε.

Θα δείτε τον εφημερεύοντα με τα μάτια κατακόκκινα από την αϋπνία και το κουρασμένο πρόσωπό του που μόλις ολοκλήρωσε την περιποίηση ενός τραυματία από τροχαίο.

Υπάρχουν, κύριοι, οι ΓΙΑΤΡΟΙ-ΕΛΠΙΔΕΣ για το ΕΣΥ που δε χάνουν το χαμόγελό τους και όταν βγαίνει από το γραφείο του και βλέπει σωρεία ανθρώπων να περιμένουν κοιτάζοντάς τον στα μάτια.

Θα δείτε λίγο πιο πέρα μια νοσηλεύτρια να καθησυχάζει ένα νεαρό που χτύπησε από το μηχανάκι.

Όλα αυτά χωρίς ανάλογη αμοιβή, χωρίς πληρωμή των εφημεριών κλπ.



Κοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ

πήγατε στο ΙΚΑ να δείτε τον γιατρό να εξετάζει 40 και 50 ανθρώπους.

Αναλογισθήκατε πως θα ζήσει ο ελευθεροεπαγγελματίας γιατρός όταν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στον ΟΠΑΔ – στο ΤΑΠΟΤΕ και λοιπά ταμεία εδώ και 1-2 χρόνια.

ΠΟΛΛΑ - ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΛΑ που τα έχουμε επισημάνει σε όλους σας στο νυν υπουργό στον προηγούμενο, στον πιο προηγούμενο και... και...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.

ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ.



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...



Αθανάσιος Νικολαΐδης

Παιδίατρος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

www.isth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου