Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Περισσότερο επιεικείς με τα παιδιά τους οι καναδοί γονείς

Οι καναδοί γονείς είναι πιο επιεικείς με τα παιδιά τους σε σχέση με τους Γάλλους και τους Ιταλούς, αποφάνθηκε μία νέα μελέτη. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, το πανεπιστήμιο της Ρεν στη Γαλλία και το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Sacro Cuore στην Ιταλία διαπίστωσαν ότι οι καναδοί γονείς είναι ανεκτικοί, οι Ιταλοί απαιτητικοί, ενώ οι Γάλλοι βρίσκονται κάπου στη μέση.


"Η πιο σημαντική μας διαπίστωση ήταν η διαφορά μεταξύ των καναδών και των υπολοίπων", δήλωσε ο καθηγητής Μισέλ Κλας του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

"Οι Καναδοί επικεντρώνονται στην ανεξαρτησία και τη διαπραγμάτευση. Από την άλλη, οι Ιταλοί, για παράδειγμα, εξασκούν περισσότερο έλεγχο και εφαρμόζουν περισσότερο την τακτική του περιορισμού...", πρόσθεσε.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ιταλία επελέγησαν για την έρευνα επειδή μοιράζονται κάποια σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην Επιθεώρηση της Εφηβείας, εξέτασαν τους συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά τους σε δείγμα 1.256 μαθητών και φοιτητών, ηλικίας 11 ως 19.

Ο Κλας αποδίδει την επιείκεια των καναδών γονέων στις διαφορές που ισχύουν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας σε σχέση με εκείνο της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Τα παιδιά από αυτές τις τρεις χώρες περιέγραψαν τη μητέρα τους ως θερμή και επικοινωνιακή. Τα παιδιά από την Ιταλία και τον Καναδά είχαν παρεμφερή αισθήματα για τον πατέρα τους και ανέφεραν υψηλά επίπεδα συναισθηματικού δεσμού.

Αλλά οι γάλλοι πατεράδες, γενικώς, κρίνονταν από τα παιδιά τους ως πιο απόμακροι και υπέρ της σύγκρουσης.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμα ότι τα αγόρια υφίσταντο περισσότερες προσπάθειες πειθαρχίας από τους γονείς τους, που επίσης ήταν λιγότερο ανεκτικοί απέναντι στις δραστηριότητες που είχαν οι γιοί τους με φίλους τους.



Πηγή: Reuters

www.ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου