Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

.Φως γύρω από το «κύκλωμα με το βιτριόλι»;

Άκρη στο νήμα των υποθέσεων επίθεσης με βιτριόλι κατά συνδικαλιστριών, όπως της Κωνσταντίνας Κούνεβα, φέρεται να έχει βρει η Ασφάλεια Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές έπειτα από πολύμηνη έρευνα πιθανολογούν πλέον ότι οργανωτής των επιθέσεων ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο και φυσικός αυτουργός ένας καταζητούμενος άντρας, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εμφανίζεται στα έγγραφα της Αστυνομίας με 23 ψευδώνυμα. Η ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στα ίχνη τους στο περιθώριο της έρευνας στο χώρο της νύχτας για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ εξετάστηκε η εμπλοκή επίορκων αστυνομικών που σχετίζονταν με κυκλώματα σωματεμπορίας.

Οι αρχές έλαβαν υπόψιν τους και παλαιότερες υποθέσεις επίθεσης με βιτριόλι, από αυτήν κατά της κας Κωνσταντίνας Κούνεβα: την επίθεση κατά του δικηγόρου Π. Σαράκη στο Ν. Κόσμο τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και μία παλαιότερη, το 2002 εναντίον ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Έτσι, οι αρχές φέρονται να θεωρούν πως «όλες οι επιθέσεις με καυστικό υγρό φαίνεται ότι έχουν γίνει από τα ίδια άτομα που αναλαμβάνουν ύστερα από εντολές άλλων να “σημαδεύουν” επιδεικτικά τα θύματά τους. Φαίνεται όμως πως αυτή τη φορά “καίει” και τους ίδιους το βιτριόλι και αυτός ο σπάνιος τρόπος δράσης τους», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης που κατηγορείται ότι παρέλαβε τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, φέρεται να ανέφερε ότι γνώριζε ποιοί από το χώρο της νύχτας πραγματοποιούσαν επιθέσεις με βιτριόλι, κάτι που εξομολογήθηκε στον συνήγορό του και θύμα επίθεσης Π. Σαράκη. Ο Τρομπούκης κλήθηκε για νέα κατάθεση στις 16 Οκτωβρίου 2009 στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, όπου σημείωσε ότι «ο Γ.Α. είναι κουμπάρος μου και έκανε τέτοιου τύπου δουλειές με βιτριόλι. Μάλιστα μού είχε πει ότι παλαιότερα είχε ρίξει βιτριόλι και σε έναν 70χρονο ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων στη Γλυφάδα που ονομάζεται Ελευθέριος Θεοδωρής». Επιπλέον, Αιγύπτιος συνεργάτης του Τρομπούκη κατέθεσε ότι γνώριζε για τον σχεδιασμό των επιθέσεων από τον επιχειρηματία Γ.Α και φέρεται να του είχε αναφέρει ότι «θα στείλω να ρίξει το βιτριόλι ο Γιάννης ο Αλβανός».

Η αστυνομία επέδειξε φωτογραφία του «Γιάννη του Αλβανού» στον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος κατέθεσε ότι «τα χαρακτηριστικά του προσομοιάζουν με του δράστη της επίθεσης εναντίον μου» και στη συνέχεια, αναζήτησε στοιχεία για την αναφερόμενη άγνωστη επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί ο επιχειρηματίας στη Γλυφάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι στις 5 Ιουλίου 2002 δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τού έριξαν οξύ στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζει το άρθρο, οι συγκρίσεις και οι συνδυασμοί στις επιθέσεις με καυστικά υγρά είναι δεδομένοι και πλέον θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν επιχειρηματίας, που εμπλέκεται σε εταιρεία καθαρισμού και είχε επαφές με το ίδιο σύστημα νονών, να τους ανέθεσε την εξόντωση και την «επιδεικτική τιμωρία» της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ηδη για τις επιθέσεις με βιτριόλι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά του καταζητούμενου Αλβανού και κατά ενός 36χρονου έλληνα επιχειρηματία που συνεργαζόταν με τον δολοφονηθέντα Γ.Α.

Από τη διαδικασία αναγνώρισης του αρχείου σεσημασμένων της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο Αλβανός φερόμενος ως δράστης είναι ένας 26χρονος από τη γειτονική χώρα που είχε κατηγορηθεί για δολοφονίες στην Αλβανία και ληστείες στην Ελλάδα, και ο οποίος είχε αποφυλακισθεί τον Ιούλιο του 2006 από τις φυλακές Ναυπλίου.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου