Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τελευταίο χειροκρότημα για τον Δημήτρη Καμπερίδη

Ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Καμπερίδης έφυγε από τη ζωή το Σάββατο μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 5 το απόγευμα από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Δημήτρης Καμπερίδης γεννημένος στη Δράμα, σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Ελεύθερου Θεάτρου».


Υπήρξε ο συγγραφέας μιας νουβέλας με τον τίτλο «Η κιβωτός της Πελαγίας» ενώ πολλές ήταν οι συμμετοχές του σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Συλλυπητήρια υπ. Πολιτισμού για το θάνατο του Δημήτρη Καμπερίδη

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει τη θλίψη της για τον πρόωρο θάνατο του ηθοποιού Δημήτρη Καμπερίδη. Από τους πρωτοπόρους της καινοτομίας στο Θέατρο, ο Δημήτρης Καμπερίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Ελεύθερου Θεάτρου συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην νέα πνοή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η δική μας γενιά βλέπει και αντιλαμβάνεται τη θεατρική δημιουργία. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με την τέχνη την οποία υπηρέτησε με δημιουργικότητα, αξιοπρέπεια και ήθος.»

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου