Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σε απεργία προχωρούν Πακιστανοί εργάτες στη Σκάλα μετά από αστυνομικό πογκρόμ

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία πήραν σήμερα εκατοντάδες Πακιστανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Σκάλα Λακωνίας μετά το πογκρόμ, όπως καταγγέλλουν, που εξαπολύθηκε εναντίον τους νωρίτερα.


Μετά την επιστροφή από την εργασία τους στη συλλογή πορτοκαλιών βρήκαν τις πόρτες των σπιτιών και των καταλυμάτων τους κλειστές από τους ιδιοκτήτες και τους εργοδότες τους και τα πράγματά τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, αυτή της στιγμή τουλάχιστον 500 Πακιστανοί μετανάστες δεν έχουν που να μείνουν.

Το αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών ξεκίνησε αμέσως μετά την επέμβαση του εισαγγελέα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη καταλύματος στη Σκάλα και κατόπιν στην καταδίκη του σε 58 χρόνια φυλακή, για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Η Αστυνομία γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι, προχώρησε αρχικά σε προσαγωγές ενώ μετά άφησε ελεύθερους τους μετανάστες αφού τους επέδωσε «υπηρεσιακά σημειώματα διοικητικής απέλασης». Τα δεδομένα δημιούργησαν κατάσταση πανικού στους ιδιοκτήτες πυροδοτώντας τον μαζικό διωγμό των μεταναστών από τα σπίτια στα οποία διέμεναν.

Οι εργάτες αμέσως μετά τα γεγονότα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής, όπου πραγματοποίησαν συνέλευσή και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα ζητούν να σταματήσει ο διωγμός των Πακιστανών μεταναστών εργατών με την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών στέγασης, να δοθούν αξιοπρεπή ημερομίσθια και να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη νομιμοποίηση των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες κάτι που έχει απαιτήσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών στηρίζει την απόφαση των Πακιστανών μεταναστών να προχωρήσουν σε απεργία διαμαρτυρίας για το πογκρόμ που εξαπολύθηκε σήμερα εναντίον τους και καλεί τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών εργατών.

http://www.tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου