Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινο χρώμα στις μετακινήσεις μας

Με σύνθημα  «Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα» η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης δρώντας έτσι ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.

Σημαντικοί φορείς στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, οργανώνουν δράσεις σε όλη την Αθήνα που κορυφώνονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα δοθεί στο κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης  συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 18/9/2010

Εκδηλώσεις  στην οδό Πανεπιστημίου από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 και στην πλατεία  Συντάγματος από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 για τα παιδιά.

Για την  διευκόλυνση της πρόσβασης στο  κέντρο της Αθήνας θα πυκνώσουν  τα δρομολόγια του μετρό, του τραμ και κεντρικών γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ. 

1.Για τους μικρούς μας φίλους

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) και το Σώμα  Ελλήνων Προσκόπων έχουν ετοιμάσει μια σειρά από δραστηριότητες  για ένα αξέχαστο Σάββατο πρωί στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.
Οι δραστηριότητες του Σώματος των Ελλήνων Προσκόπων  περιλαμβάνουν δημιουργικά παιχνίδια  που στοχεύουν στην ενημέρωση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη χρήση των μέσων μεταφοράς.
Λίγο πιο  πέρα από την Πανεπιστημίου, στην πλατεία Συντάγματος και από  τις 10 το πρωί σας περιμένει ο  ΟΡ.ΟΔ.Α. (Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας) του Δήμου Αθηναίων που  ένα πρόγραμμα για παιδιά και νέους με προσομοιωτές οδήγησης και ανατροπής αυτοκινήτου, καθώς και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μέσω του παιχνιδιού. Επίσης θα υπάρχουν δώρα, αλλά και ξυλοπόδαροι, μουσικές και άλλες εκπλήξεις.
Τέλος, τα ΗΛΠΑΠ  θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους «Με λύση για την πόλη» που  αφορά στην εξοικείωση των παιδιών  του δημοτικού με τις αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα τα τρόλλεϋ.  

2.   Για τους λάτρεις του ποδηλάτου

Η ΤΡΑΜ ΑΕ, ο  Δήμος Ν. Ερυθραίας και το  ΜBIKE σχεδίασαν για  σας  show με ποδήλατα, παιχνίδια δεξιοτεχνίας  θα έχουν πολλά- πολλά ποδήλατα προς διάθεση  για να  δοκιμάσετε τις ποδηλατικές σας ικανότητες και να πάρετε και το δωράκι σας.
       
Για να διευκολυνθεί η  συμμετοχή  στις εκδηλώσεις, όλη την ημέρα επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ.     

Όλη την ημέρα μετακινηθείτε  με τα δημόσια μέσα μετακίνησης μόνο με €1 και για όσους  είναι μικροί ή  μεγάλοι με €0.50.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από 16 – 22 Σεπτεμβρίου  2010
•   Επισκεφθείτε την Έκθεση του ECOMOBILITY στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και εμπνευστείτε από τα έργα των παιδιών. Η Έκθεση θα λειτουργεί  μέχρι τις 14/11/2010.
•   Επισκεφθείτε  το Μουσείο του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας (ΗΣΑΠ) στο σταθμό του  Πειραιά.
•   Το απόγευμα της Τετάρτης 22/9/2010 και ώρα 17:00 κάντε μια βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.  Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων σε επιβάτες ΜΜΜ που οργανώνει η ΤΡΑΜ Α.Ε., προωθώντας τη συνδυασμένη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και ποδηλάτου.
•   Και μην παραλείψετε  να επισκεφθείτε το BIKE FESTIVAL στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100) από την Παρασκευή 17/9 μέχρι την Κυριακή 19/9.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου