Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Υπ.Υγείας: Δεν πρόκειται να κλείσει η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.


Αυτή είναι η δέσμευση των δύο υφυπουργών Υγείας κ. κ. Μ. Τιμοσίδη και Χ. Αηδόνη που επισκέφθηκαν το Σάββατο τη Σχολή και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με προβλήματα όρασης όσο και οι εργαζόμενοι στη Σχολή. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Πολύζος. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο μεταξύ επιστολή στον Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να θέσει υπόψη του τις θέσεις του κινήματος των τυφλών και γενικότερα του κινήματος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, για την κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή Τυφλών Β.Ε. «Ο ΗΛΙΟΣ».

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, η δεινή κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει στη Σχολή Τυφλών Β.Ε. «Ο ΗΛΙΟΣ» να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην παροχή υπηρεσιών στα τυφλά άτομα και στα άτομα με προβλήματα όρασης στη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Επιπλέον επεσήμανε ότι σήμερα 13 Σεπτέμβρη, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, κάποια τυφλά παιδιά δεν θα πάνε σχολείο.

Η Συνομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμα φορά και επισημαίνει ότι απαιτείται εδώ και τώρα, δράση συγκεκριμένη, δράση αποτελεσματική, δράση προωθητική. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει η κατάσταση στη Σχολή Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ» να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης από κανένα, καθώς τα δικαιώματα των τυφλών παιδιών δεν έχουν χρώμα και καλεί την κυβέρνηση ως οφείλει, να τα εγγυηθεί και ταυτόχρονα να τα προστατεύσει.

Τέλος, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των εργαζομένων στη σχολή, στους οποίους πάντοτε εξέφραζε αλληλεγγύη στα αιτήματά τους, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση εξεύρεση λύσης, ώστε να λήξει η επίσχεση εργασίας και να αποδοθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου